שאלה | איכות שמע - האם תלוי בנגן
-
-
@יושב-אהלים
לא הבנתי. תכתוב בקיצור את התובנה משם. -
@מרכז לא יודע על איזה נגן אנדרואיד אתה מדבר אם תוכל לשלוח אבל קניתי מהאליאקספרס נגן אחד כזה ואני רוצה לומר לך שאחרי הרגל של כמה שנים לנגן סנדיסק הרגשתי פשוט זוועה בין בבלוטוס ובין בחוט ול-igo
אני רוצה לומר שיש הבדל ניכר ומורגש גם לאנשים פשוטים בין סוגי הנגנים ובין לסוגי האוזניות למיניהם -
@איצי אמר באיכות שמע: האם תלוי בנגן.:
@igo ו @יוסף1111 קיימים בערך ארבעה סוגים של שידור דרך בלוטוס לאוזניות שהפשוט שבהם הוא aad, והטוב הוא aptx, כמובן שהנגנים היקרים והטובים וכן האוזניות כנ''ל, תומכות בקידודים הטובים יותר, וממילא זה יותר איכותי.
איך יודעים מה יש לנגן ולמכשיר שלי
-
@אקספליארמוס שלח קישור של הנגן אנדרואיד שלך.
בכל מקרה גם זה שהוא אנדרואיד לא יתן לו חותמת איכות, תלוי ברכיבים עצמם. -
@מרכז אמר באיכות שמע: האם תלוי בנגן.:
@אקספליארמוס שלח קישור של הנגן אנדרואיד שלך.
בכל מקרה גם זה שהוא אנדרואיד לא יתן לו חותמת איכות, תלוי ברכיבים עצמם.זה בדיוק מה שהתכוונתי לומר
זה הקישור -
@יוסף1111 אמר באיכות שמע: האם תלוי בנגן.:
הרי רוב השירים מופצים (בפרט חרדי) רק בMP3 .
האם אכן יש הבדל באותו קובץ שאיכות השמע תהיה טובה יותר בגלל נגן יותר טוב?זו בסופו של דבר השאלה המקורית. כל מה שדיברו פה זה יפה ונחמד, אבל לא יצא שורה סופית ברורה.
זה ברור שיש נגנים בשוק באיכות נמוכה מאד, וכך גם אוזניות. וברור שאין טעם להשקיע בציוד יקר שנועד למוזיקה ברזולוציה גבוהה.
באוזניות ברור שיש הבדל בצליל גם בקבצים "רגילים". לגבי נגנים יעזור מאד אם מישהו יוכל לתת הסבר יותר ברור ומנומק מה המאפיינים שבאמת משפיעים. -
@אקספליארמוס מופיע במפרט של הנגן, וכן יש נגנים (כמו הfiio המדובר) שמציינים ע''י אות באנגלית איך הם משדרים לאוזניות.
וכמובן שהדבר משתנה בין סוגי האוזניות, שהרי לא כל האוזניות תומכות בכל הקידודים, וממילא הנגן מתאים את עצמו לפי סוג האוזניה שאליה הוא מחובר. -
@igo כבר כתבתי לעיל, שתלוי הדבר בעיקר בממיר DAC או ברכיב כרטיס הקול. (ודרך אגב גם במחשבים או בטבלטים יש כרטיס קול פשוט (חוץ מהיקרים), ובשביל זה יש ממיר חיצוני שמחברים אותו למחשב ודרכו שומעים, וזה משמעותי!
וכן תלוי באיכות החומרים שמוליכים את האותות, שהטוב עשוי מזהב. -
וכן תלוי באיכות החומרים שמוליכים את האותות, שהטוב עשוי מזהב.
ראיתי בזה שגעונות רבים ועצומים כגון חומרים שהאטומים שלהם מסודרים בצורת כוורת וכו וכו. אבל ברור שחומרים איכותיים מאד משפיעים.
בכל אוזניות הדרייברים עצמם עובדים ובנויים בצורות שונות שהם אלו שיוצרים את הגלי קול בפועל. זה משמעותי מאד. לכן יש משמעות גדולה מאד לאוזניות בלי קשר לאיכות הקובץ וכדו.
השאלה של פותח השרשור היא על ההשפעה של הנגן עצמו. -
@igo תקרא קצת על הממיר הזה ותבין כמה אפשרויות יש להמרה, כגון סיביות וכדו', ואחרי שהוא ממיר בצורה טובה יותר, ממילא כך הוא משדר.
אני יודע!!! אבל השאלה שלי איך זה רלוונטי לבלוטוס. שהשידור הוא עוד לפני ההמרה בכלל!
לא הבנתי מה ענית. -