קצת על ביטקויין
-
@מישהו12 אהבתי קצר מתומצת וברור
קצת בקטנה
א. תקן הזהב לא נעלם לגמרי
בישראל השתמשו בזהב עד שהשקל כבר קיבל ערך משל עצמו...
ובכל מטבע בעצם עד שהוא מקבל שווי עצמי צריך זהב לגבות אותו בשביל למנוע אסון כלכלי
ב. הביטקוין הוא אמנם מסוכן כמו שאמרת כי הרי מי אמר לנו מה יקרה בהמשך אולי יצוץ סאטושי נקומוטו ויציף מטבעות
אז ככה: לפי כלכלנים והערכות ככל שעובר הזמן יותר ויותר נוצר אמון למטבע
דבר ראשון כי אם היה לאותו אחד מלא מטבעות היה לו מספיק הזדמנויות שהיה שווה לו לפרוע אותם
דבר שני משקיענים בכל העולם משתמשים בו ומאמינים בו מה שגורם למטבע להיות יציבבהתחלה חשבו שמדובר בבועה אמנם עדיין זה קצת בועה אבל אין ספק שזה מטבע גאוני מאוד מסוכן מאוד וריווחי מאוד
ומעל הכל הפתיע בגדול שום תחזית אופטימית לא האמינה שאנשים יאמינו ככה במטבע ויכנסיו אותו ליציבות... -
@ראובן-שבתי אמר בקצת על ביטקויין:
בישראל השתמשו בזהב עד שהשקל כבר קיבל ערך משל עצמו...נכון, אבל כל מעצמות העולם כבר לא משתמשות בו, הוא לא כל כך רלוונטי.
הוא היה רלוונטי עד לפני ריצ'ארד ניקסון, שביטל את ההסכם הבינלאומי בין המעצמות בנושא.@ראובן-שבתי אמר בקצת על ביטקויין:
בהתחלה חשבו שמדובר בבועה אמנם עדיין זה קצת בועה אבל אין ספק שזה מטבע גאוני מאוד מסוכן מאוד וריווחי מאוד
ברור
ומעל הכל הפתיע בגדול שום תחזית אופטימית לא האמינה שאנשים יאמינו ככה במטבע ויכנסיו אותו ליציבות...
תמצת את המטבע הזה במשפט אחד:
אמון מטורף של אנשים.
ואם האימון יפול?
(אף רשות מוסמכת לא תסכים לקבל אותו, למשל?) זה סכנה גדולה בפני עצמה... -
@מישהו12 אמר בקצת על ביטקויין:
הוא היה רלוונטי עד לפני ריצ'ארד ניקסון, שביטל את ההסכם הבינלאומי בין המעצמות בנושא.
כי לדולר היה ערך עצמי ולא היה טעם להחזיק בזהב...
תמצת את המטבע הזה במשפט אחד:
אמון מטורף של אנשים.
ואם האימון יפול?
מסכים לגמרי לכן זה מסוכן
וראיה לכך ציוץ קטן שצייץ עשיר העולם (נכון לחודש האחרון) "אילון מאסק" שהביטקוין הגזים
לאחר כמה שעות בגלל אותו ציוץ הוא איבד מליארדים מכספו
אבל אל תדאגו לו הוא מזמן החזיר את ההפסד מעסקיו המוצלחים... -
כי לדולר היה ערך עצמי ולא היה טעם להחזיק בזהב...
ללא בדיוק, אלא בגלל מלחמת ויטנאם.תקרא על תקן הזהב בויקיפדיה.
בכל מקרה, לעניינו התוצאה היא אותה תוצאה. -
@מישהו12 אמר בקצת על ביטקויין:
ומעתה ואילך איך נוצרים ביטקויינים חדשים?
כל המחשבים שמשתמשים בביטקויין מחשבים כל עסקה שנעשתה בבטיקויין כדי למנוע רמאויות.
בגדול, מי שמצליח לתרום את חלק החישוב הכי גדול, זוכה בפרס-X ביטקויינים._המספר יורד מפעם לפעם).
לזה קוראים כריית ביטקויינים.
ולמה אמרנו שידוע מראש כמה מטבעות יהיה? כי זה מתוכנן כך, שכשיגיעו ל21 מיליון מטבעות-תהליף הכריה יפסק.
רגע.. כריית ביטקויין...אומר לכם משהו? שמעתם על תוכנה חינמית שעושה את זה?
אז אל תגעו בה.תודה על ההסבר הברור רק מה שלא הבנתי זה בדיוק את הקטע הזה
מה הפירוש של כריית הביטקויין?
מה המחשב אמור לעשות כדי לייצר מטבע?
אם תוכל לפרט ולהסביר מה עוזר לזה קוד פתוח אודה לך.
ומה הכוונה שיש לממציא אפשרות פתאום להוציא מטבעות? זה בלי קשר לכריית מטבעות? -
@גבאי אמר בקצת על ביטקויין:
מה הפירוש של כריית הביטקויין?
מה לא ברור במה שכתבתי?
מה המחשב אמור לעשות כדי לייצר מטבע?
כנ"ל
אם תוכל לפרט ולהסביר מה עוזר לזה קוד פתוח אודה לך.
אם אתה יודע מה זה קוד פתוח, אז אני לא מבין את השאלה בכלל
ומה הכוונה שיש לממציא אפשרות פתאום להוציא מטבעות? זה בלי קשר לכריית מטבעות?
תקרא שוב מה שכתבתי.
-
@מישהו12 את האמת שאני לא יודע מה זה קוד פתוח אני מבין שהכוונה שכל אחד יש גישה ל"לב" של התוכנה/חומר/מידע. אבל עדין לא הבנתי מה זה עוזר ומה ענית לי על הממציא? האם הוא כורה או שהוא מוציא ממה שיש לו? מה פתאום שהממציא יוכל יותר מאחרים?
אני יסביר את השאלה מזווית אחרת
העיקרון של המטבע כפי שהסברת הוא בעצם מוסכמה על חפץ מסוים שיהווה תחליף לערך
וכיון שליצר מוסכמה צריך לשכנע את כולם לכן בעיקרון לוקחים משהו שהוא באמת ערך וכפי שאמרת אחרי שהמוסכמה התקבלה אפשר להשתמש במטבע ללא ערך אמיתי, ובהתבסס על אמינות המטבע שלא ייצרו פתאום עוד מטבעות ללא הגבלה
ופה בדיוק הנקודה שלא מובנת לי.
אם היו מנפיקים 21 מליון מטבעות וירטואליות או אמיתיות וכולם היו מחליטים שהם יכולות לשמש כתמורה הכל היה עובד מצוין רק השאלה למי שייך כל המטבעות? מי הראשון שכשיש לו אותם כולם יסכימו לקבל אותם בתמורה לדברים שיש בהם ערך אמיתי?
ואם הבנתי נכון פה בדיוק נמצא העוקץ של "כריית הביטקויין" שלא כל אחד יכול להחליט שיש לו מטבע אלא רק ...... (לא הבנתי מי כן) ואם יש איזשהו נוסחא שמזכה מישהו בזה מה פתאום שהממציא אדון .... יהיה לו פתאום אפשרות להציף את השוק יותר מאשר כולם?
שאלה נוספת יש משהו שמונע את יצירת /כריית המטבע שלא יהיה מדי הרבה בקצב שיגדל ההיצע על הביקוש? -
@גבאי כתבתי את כל התשובות במאמר אבל כנראה לא מספיק מפורט.
היוצר הוא הראשון שקרה, ולכן יש לו הכי הרבה מטבעות, שכרגע הוא יכול להשתמש בהם.
ממש לא כל אחד יכול להחליט שיש לו מטבע! זה התוכנה מחליטה, לפי מנגנון הכריה (אין לי כוח להרחיב עליו, כתבתי במאמר).
והיא מגבילה עד 21 מיליון, בקצב קבוע.
קוד פתוח גורם לכך שאי אפשר שיהיו רמאויות בתוכנה, כי כל אחד יכול לבדוק אותה. -
להעיר שלאחרונה בעקבות פעולות אמריקאיות וסיניות (וכנראה שרוב העולם יצטרף מחמת כלכלת המדינות)המחיר שלו צנח בעשרות אחוזים
ב. האמריקאים הצליחו לפני כשבוע להחזיר כופר ששולם בביטקוין וזה פעל על המשתמשים העיקריים והלא חוקיים להתחיל לחשוב על המטבע פעמיים ונראה צניחה -
@מישהו12 גם אני כמו @גבאי סקרן להבין מה משמעותם של המושגים "כרייה" ו"שייכות של המטבע" ו"ארנק דיגיטלי" באופן כללי.
להבין מה המשמעות של זהות, של 'חשבון' - בהקשר של המטבע הספציפי עליו כתבת.
לא כתבת שום הסבר ולו הבסיסי ביותר למושגים עליהם מושתת על המטבע - והם בלוקצ'יין (שהוא בעצם הפרוטוקול, הרשת, המיקום האבסטרקטי בו בעצם נמצאים השייכויות והמטבעות של הביטקוין) וארנקים שמתממשקים עם הבלוקצ'יין, וכרייה - לתוך ארנקים, ואיך עובד המנגנון הזה של 'ייצור' הביטקוין (לא מדויק לא לגמרי כמו שכתבת) שבעצם מייצר מטבעות חדשים זמינים להכנסה לרשת הבלוקצ'יין.
זה לא נכון שליוצר המטבע יש הכי הרבה מטבעות בגלל שהוא זה שיצר את זה (אני גם לא יודע אם בכלל יש לו הכי הרבה מטבעות, ועוד יותר לא יודע אם אתה יודע בכלל מה כתובת הארנק שלו ואיפה אפשר למצוא אותו על גבי רשת הבלוקצ'יין של הביטקוין, אם בכלל)
המאמר יפה אבל גם אני וגם @גבאי לא הבנו את הליבה של הנושא, אם יש לך או למישהו אחר מושג בזה ובעל יכולת הסברה זה יהיה מגניב אם יכתוב כאן.
אני אישית לא יודע בזה כלום ואין לי ראש ללמוד את זה..
-
קצת בקטנה
ובכל מטבע בעצם עד שהוא מקבל שווי עצמי צריך זהב לגבות אותו בשביל למנוע אסון כלכלי
ב. הביטקוין הוא אמנם מסוכן כמו שאמרת כי הרי מי אמר לנו מה יקרה בהמשך אולי יצוץ סאטושי נקומוטו ויציף מטבעות
דבר ראשון כי אם היה לאותו אחד מלא מטבעות היה לו מספיק הזדמנויות שהיה שווה לו לפרוע אותם
דבר שני משקיענים בכל העולם משתמשים בו ומאמינים בו מה שגורם למטבע להיות יציבבהתחלה חשבו שמדובר בבועה אמנם עדיין זה קצת בועה אבל אין ספק שזה מטבע גאוני מאוד מסוכן מאוד וריווחי מאוד
ומעל הכל הפתיע בגדול שום תחזית אופטימית לא האמינה שאנשים יאמינו ככה במטבע ויכנסיו אותו ליציבות...לא כדי לשים את זה במדרכים?
@צוות-פיקוח -
@יודלה אמר בקצת על ביטקויין:
קצת בקטנה
ומעל הכל הפתיע בגדול שום תחזית אופטימית לא האמינה שאנשים יאמינו ככה במטבע ויכנסיו אותו ליציבות...לא כדי לשים את זה במדרכים?
@צוות-פיקוחלא
מה הקשר למדריכים?
תחת איזה סיווג? -
@chv אמר בקצת על ביטקויין:
זה לא נכון שליוצר המטבע יש הכי הרבה מטבעות בגלל שהוא זה שיצר את זה (אני גם לא יודע אם בכלל יש לו הכי הרבה מטבעות, ועוד יותר לא יודע אם אתה יודע בכלל מה כתובת הארנק שלו ואיפה אפשר למצוא אותו על גבי רשת הבלוקצ'יין של הביטקוין, אם בכלל)
לכאורה הבסיס הוא ויקפדיה
-
@a0533057932 אמר בקצת על ביטקויין:
לכאורה הבסיס הוא ויקפדיה
לא יודע.. מוזר לי כל זה.
קראתי בויקיפדיה בעברית. חוץ מויקיפדיה העברית לא ראיתי שום אזכור כזה. (באנגלית לא תמצא את זה https://en.wikipedia.org/wiki/Satoshi_Nakamoto)הקישור אליו מפנה האייטם בויקיפדיה העברית כמקור לידיעה הזו, הוא אתר נידח - זה, שהדיווח שלו (או יותר נכון הדיווחים, למי שיעיין בשאר הפוסטים באתר) בנוי כולו לחלוטין על בלוג נידח אחר ברשת - בדיוק כאן - שלא לגמרי ברור אם מה שהוא כותב זה נכון או חרטוט.. (ועי' בתגובות על הפוסט בבלוג הנ"ל, יש שם לכאורה פירכות מוחלטות, אני לא יודע אפילו להתעמק בזה)
מהפוסט הזה באתר qz.com משמע שבפורבס הופיע הסאטושי הזה - מה שלא תראה אם תחפש בפורבס (תראה הרבה כתבות על סאטושי הזה, אבל לא אזכור או פרופיל שלו ברשימות של פורבס)בכל אופן כל המנגנון והיסוד של הסיפור לא ברור לי, אם יש כאן מישהו שיודע להסביר זה יהיה מגניב ממש.
-
מה משמעותם של המושגים "כרייה" ו"שייכות של המטבע" ו"ארנק דיגיטלי" באופן כללי.
להבין מה המשמעות של זהות, של 'חשבון' - בהקשר של המטבע הספציפי עליו כתבת.
לא כתבת שום הסבר ולו הבסיסי ביותר למושגים עליהם מושתת על המטבע - והם בלוקצ'יין (שהוא בעצם הפרוטוקול, הרשת, המיקום האבסטרקטי בו בעצם נמצאים השייכויות והמטבעות של הביטקוין) וארנקים שמתממשקים עם הבלוקצ'יין, וכרייה - לתוך ארנקים, ואיך עובד המנגנון הזה של 'ייצור' הביטקוין (לא מדויק לא לגמרי כמו שכתבת) שבעצם מייצר מטבעות חדשים זמינים להכנסה לרשת הבלוקצ'יין.לא ברור למה בדיוק אתה מחפש הסבר, אם אתה מחפש הסבר על איך זה עובד בפועל אז צריך ממש ללמוד קרפטוגרפיה להבין. את המושגים עצמם נראה שאתה מבין.
בכל אופן אפשר להסביר את הענין במשל. לחדר כספות שבתוכם נמצא כסף, אבל הכספות הם שקופות, ולכל כספת יש חריץ. כל אחד יכול לראות את תכולת כל כספת ולהכניס כסף לכל כספת. אבל להוציא כסף יכול רק מי שיש לו את המפתח.
שאומרים שמטבע "שייך" לך, הכוונה היא שלך יש את המפתח להגיע לכסף שב"כספת" שלך. (כאשר המפתח הוא קוד דיגיטלי כמובן)
בגלל שהביטקויין הוא כסף מבוזר בלי גוף מרכזי שאחראי עליו. ובגלל שמדובר בכסף דיגיטלי, יש בעיה של "שימוש כפול". כלומר שלא יהיה מצב שמשלמים פעמים אם אותו מטבע. (בכסף רגיל (שגם הוא דיגיטלי כמובן)מי שמנהל את הרשומות זה הבנק. אבל בביטקויין אין שום גוף באמצע, אלא הכסף עובר ישירות מאחד לשני)
לכך נוצר הבלוקצ'יין. שהוא בעצם מערכת הרישום של איפה נמצא כל מטבע (מאיזה חשבון הוא יצא, ולאיזה חשבון הוא נכנס) והרעיון הוא שמי שנהל את הרישום של "ספר העו"ש" של ביטקויין זה המשתמשים ברשת. (שהרי כל פעולה גלויה לכולם) וכך כל הפעולות נרשמות במבנים של "בלוקים" (כמו לגו, העברה על גבי העברה). כל 10 דקות נסגר בלוק של כל הפעולות ב10 דקות האלו. התמורה שמקבלים המשתמשים שמשתתפים ברישום, וסוגרים את הבלוקים, (ובמהירות)זה שהם זוכים בביטקוין חדש שנוצר. (כל סגירת בלוק יוצרת ביטקויינים חדשים) וזה בעצם המושג כרייה.
(הסיבה שזה לא כל כך פשוט בגלל שסגירת בלוק בנויה באופן שמצריך לפתור משוואה מתמטית מורכבת מאד שדורשת המון כח חישוב, וכן צריך לפתור הכי מהר מכולם כדי לזכות בתגמול הביטקוינים החדשים)
ארנק דיגיטלי הוא פשוט ארנק דיגיטלי. כלומר ששהביטקויין נמצא שם ואיתו מעבירים ביטקויין מאחד לשני (יש סוגים שונים של ארנקים. ברמת הבסיס ארנק בסיסי יכול להיות דף נייר שעליו מודפס ה"מפתח" שלך. כמובן שלא תוכל להעביר לאחרים. לכן אפשר להשתמש בכל מיני אפליקציות שיכולות גם לשלוח פקודה למערכת הבלוקצ'יין להעביר כסף למישהו אחר. (ממש כמו כל ארנק דיגיטלי) -