אנשים יכולים לדעת אם פתחתם וקראתם את המייל שלהם. כך תחסמו אותם;
-
חברות וארגונים מסחריים, חברים לעבודה ואנשים חיצוניים משתמשים בטראקרים, כדי לדעת אם קראתם את המייל ששלחו. בכמה צעדים פשוטים תשימו לזה סוף:
כמה פעמים פתחתם מייל, קראתם אותו ברפרוף והמשכתם בעיסוקיכם מבלי להשיב לו? כנראה שלא מעט. הבעיה היא, שבדיוק כמו עם ה-V הכחול בוואטסאפ, גם במייל יש כלים חיצוניים שמאפשרים לשולח המייל לדעת האם פתחת את ההודעה והתעלמתם ממנו. אז מה עושים? הנה מדריך קצת שיחסום את האפשרות הזו, ויאפשר לכם להמשיך ולהתעלם.
איך זה עובד בכלל?
כדי לדעת האם פתחתם מייל והתעלמתם ממנו, הטראקרים (כלי המעקב) מטמיעים Pixel Tracker – תמונה שקופה ובלתי נראית לעין שלכם בגודל של 1×1 פיקסלים. ברגע שאתם אכן פותחים את המייל, נשלחת בקשה לשרת המרוחק לפתוח את התמונה הזו. ברגע שהבקשה הזו מגיעה לשרת, יכול לדעת השולח מתי בדיוק קראתם את המייל, כולל המיקום, השעה והמכשיר איתו הייתם. אמנם בעבר כלים כמו MailTrack היו בשימוש בעיקר אצל מפרסמים, אבל בשנים האחרונות, התווספו יותר ויותר אנשים לקהל המשתמשים.למזלנו, גם הפתרון פשוט
גם גוגל וג’ימייל שלה וגם אפל מאפשרות למשתמשים לחסום את אפשרות המעקב הזו בכמה שלבים פשוטים. עם זאת, קחו בחשבון שכדי שזה יתאפשר, מתבצעת חסימה של הורדה אוטומטית של תמונות, מה שאומר שכל תמונה שתישלח אליכם – לא תיטען באופן אוטומטי.כך תבטלו את המעקב בג׳ימייל
במחשב:- היכנסו לתיבת הג׳ימייל שלכם ולחצו על תפריט ההגדרות (גלגל השיניים)
- בחרו ב-Settings (הגדרות)
- תחת עמודת ה-General (כללי), חפשו את קטגוריית ה-Images (תמונות)
- שנו את ברירת המחדל מ-״Always display external images״ ("ברצוני לראות תמיד תמונות חיצוניות") ל-״Ask before displaying external images״ ("תופיע שאלה לפני הצגת תמונות חיצוניות") וליחצו Save (שמור שינויים).
מרגע זה אתם מוגנים, ובפעם הבאה שתפתחו מייל שנשלח ממישהו שמשתמש בטרקר שכזו, יופיע לצידו האייקון של העין האדומה.
מקור: צילום מסך
החסרון בזה:
כל התמונות שנשלחות אלינו בהטמעה מכלל האנשים - לא יטענו אוטומטית.
לדוגמה (ניתן להשוות אצלכם באימייל הפרטי):
אני עשיתי את השיקולים שלי והחלטתי שמתאים לי המאמץ הקטן לטעון ידנית תמונות לכשאצטרך.
יש גם דרכים אחרות
אמנם הדרך לבטל את מעקב קריאת המיילים היא די פשוטה ומסתכמת בכמה צעדים שכל אחד יכול לבצע, אבל אם תרצו, תוכלו להוריד תוספים לכרום כמו PixelBlock ו-Trocker שיעשו בשבילכם את העבודה באופן אוטומטי, וגם ימנעו חסימה של ההצגה האוטומטית של התמונות. עם זאת, לא כולם מרגישים בנוח עם מתן גישה למיילים שלהם לתוספים חיצוניים ולהם מומלץ להישאר עם האפשרות הראשונה.הדברים הועתקו ברובם מהמקור המצורף, אך ערכתי והוספתי פה ושם ע''מ להבהיר ולהסביר יותר.
מקור