-
@ברוך אמר בזיהוי מקור הקצר:
@שרולי תראה מאיזה צינור זה מגיע לארון חשמל ותנתק את השלילי והארקה ותראה אם זה עדיין נופל
ניסת?!
מה יש לנסות?
אם אני ינתק את השלילי וההארקה לא יהיה סיבה שיקפוץ...
נראה לי, לא? -
@שרולי אמר בזיהוי מקור הקצר:
@שרולי פחות.....
אני בירושליםבאסה
כמה המכשיר הזה עולה?אם אתה רוצה בבני ברק חנות של כלי עבודה זולה ומצוינת דבר איתי...
-
@שרולי האם הפיוז מסוג B או C? גם קצת מוזר שהוא נופל בשניה שאתה מרים כי אם מדובר בקצר אזי הפחת הרבה יותר מהיר מהפיוז ואם לא תחליף אותו הרגע זה ממש מסכן חיים יותר נראה בעיה בפיוז אבל אתה אומר שהחלפת... לדעתי תקנה מולטימטר (עולה בסביבות ה 50 ש"ח) ותבדוק דבר ראשון אם יש בכלל קצר בין הLIVE שיוצא מהפיוז לשלילי הכללי ואם יש אז תעבור לאורך המסלול של אותו פיוז ותפתח כל נקודת חשמל הכי שתתחיל מהאחרון שתנתק את המשך החיבור לנקודה הבאה ואם זה עדיין מקצר אזי תלך אחורה לנקודה הקודמת עד שתגיע למקור הקצר ושם תוציא את החוטים מהקיר ותשרשר חדשים בהצלחה
-
@שלמה-ווייס אמר בזיהוי מקור הקצר:
@שרולי האם הפיוז מסוג B או C? גם קצת מוזר שהוא נופל בשניה שאתה מרים כי אם מדובר בקצר אזי הפחת הרבה יותר מהיר מהפיוז ואם לא תחליף אותו הרגע זה ממש מסכן חיים יותר נראה בעיה בפיוז אבל אתה אומר שהחלפת... לדעתי תקנה מולטימטר (עולה בסביבות ה 50 ש"ח) ותבדוק דבר ראשון אם יש בכלל קצר בין הLIVE שיוצא מהפיוז לשלילי הכללי ואם יש אז תעבור לאורך המסלול של אותו פיוז ותפתח כל נקודת חשמל הכי שתתחיל מהאחרון שתנתק את המשך החיבור לנקודה הבאה ואם זה עדיין מקצר אזי תלך אחורה לנקודה הקודמת עד שתגיע למקור הקצר ושם תוציא את החוטים מהקיר ותשרשר חדשים בהצלחה
הנה צילום של הלוח חשמל
-
@שרולי אז אני רואה שזה מסוג C ואם הוא נופל ברגע שאתה מרים אותו זה בכל אופן לא קשור לעומס חשמל כי ב C הוא אמור לתת לך כמה שניות מה שכן הפיוז נראה די ישן ויכול להתקלקל אבל בדרך כלל כשפיוז מתקלקל אז הוא בכלל לא תופס את הכפתור אפילו לחצי שניה בכל אופן אני הכי ממליץ לך שתעשה כמו שאמרתי עם המולטימטר ועדכן את התוצאות בבקשה
-
@שרולי עד שהייתי מקבל מכשיר מסוים הייתי כבר בודק לבד
תעקוב לאיזה צינור הנתיך מוביל, ותנתק את הארקה ספציפית לאותו צינור, ותנסה להרים את החשמל
והיה והצליח דע שכאן תלוי המוקש..
גש לחדר ששם אין חשמל, בד"כ יש נקודת חיבורים מרכזית ששם מתפצל לכמה שקעים \ תאורה \ וכיו"ב תתחיל לבודד אחד אחד כך תדע בדיוק היכן הבעיה. -
@שלמה-ווייס צודק, אך גם חיובי אפשר לבדוק כך אכן זה דרך פיראטית אבל זה מה יש כשאין לך כלים
-
@יהושע-זופניק אמר בזיהוי מקור הקצר:
אולי התקנת שקע תלת פאזי
איך בדיוק מתקינים תלת פאזה כשאין כזה תשתית/לוח/שעון?
-
@שלמה-ווייס לכן שאלתי היום אנשים עושים דברים הזויים יותר ...