דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. תוכנות
  3. יישומי אופיס
  4. וורד
  5. עזרה הדדית - וורד
  6. שאלה | התייעצות בנוגע לעימוד סדר הקפות

שאלה | התייעצות בנוגע לעימוד סדר הקפות

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - וורד
19 פוסטים 7 כותבים 123 צפיות 5 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מוקד המערכותמ מוקד המערכות

@ישיבישער א"א להוריד (403)

ישיבישערי מנותק
    ישיבישערי מנותק
    ישיבישער
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מוקד-המערכות כתב:

א"א להוריד (403)

סודר, שמתי את זה בתוך זיפ , צריך להוסיף p

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • es0583292679E מנותק
      es0583292679E מנותק
      es0583292679
      כתב נערך לאחרונה על ידי

בעימודית יש לכאורה את השיטה הכי איכותית, ויעויין במאמר הזה, שזה אפס קצהו.

6573e48b-b177-408e-abe4-67cd8af90551-image.jpeg f4fe08ea-5fd8-424c-bf68-83591880cd4f-image.jpeg

לקבוצה הכי מעניינת >> https://did.li/in1Nf

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • es0583292679E es0583292679

בעימודית יש לכאורה את השיטה הכי איכותית, ויעויין במאמר הזה, שזה אפס קצהו.

6573e48b-b177-408e-abe4-67cd8af90551-image.jpeg f4fe08ea-5fd8-424c-bf68-83591880cd4f-image.jpeg

ש מנותק
        ש מנותק
        שמעון פרידנן
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@es0583292679
        פותח הנושא דיבר על "יישור עמודים" לא על "יישור טורים".

es0583292679E תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • ישיבישערי ישיבישער

יש אינספור דיבור ושיח עם יישור טורים בוורד,
          בעבר שוחחתי עם המעמד התותח @menajemmendel והוא האיר את עיני שבעימוד מקצועי מלבד מעבר ליישור הטורים כך שיסתיימו בשווה, חשוב מאוד לשמור גם על גובה עמודים אחיד לאורך כל הקובץ, כדי שלא נוצר מצב שכל עמוד מסתיים בגובה שונה.
          כעת אני עובד על חוברת "סדר הקפות לשמחת תורה" עבור בית מדרש. מכיוון שלכל הקפה יש אורך שונה, נוצרו לי "חורים" רבים וגבהים שונים בסיומי העמודים.
          אשמח לקבל את חוות דעתכם ואת עצתכם:
          האם יש דרך או פתרון מקצועי להפוך את העימוד לאסתטי ואחיד יותר בסיטואציה כזו?
          או שמא בחוברת מסוג זה (של סדר הקפות) מקובל ואין פגם בכך שהעמודים אינם מסתיימים באותו הגובה?
          אשמח לחוות דעת
          @מעמדים
          מצורף הקובץ
          הקפות לשמח תורה.zi

ש מנותק
          ש מנותק
          שמעון פרידנן
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישיבישער
          לכאורה אם נקודת המוצא שכל הקפה היא בעמוד נפרד, אז השאלה לא קשורה לוורד, זה בחירה שלך כמה טקסט יש בכל עמוד שבהכרח מביאה לתוצאה שהעמודים לא שווים,
          ככה שבכל תוכנה הפתרון הוא אותו פתרון , בעמודים קצרים צריך לרווח יותר את מרווחי הפסקאות/השורות,
          אם השאלה איך עושים את זה בוורד? יש בשולחן הערוך אופציה ליישור עמודים בנפרד מיישור טורים.
          במקרה שלך אם זה לא קובץ גדול אתה יכול גם להשתמש בשינוי המרווח בין השורות בנוסף למרווח בין הפסקאות באמצעות "עיצוב תורני" שמה אפשר לשנות את המרווחים בקפיצות קטנות עד שרואים שהעמוד התמלא.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ש שמעון פרידנן

@es0583292679
            פותח הנושא דיבר על "יישור עמודים" לא על "יישור טורים".

es0583292679E מנותק
            es0583292679E מנותק
            es0583292679
            כתב נערך לאחרונה על ידי es0583292679

@שמעון-פרידנן אכן, לא התעמקתי ולא קראתי כל כך.
            יישר כח.

לקבוצה הכי מעניינת >> https://did.li/in1Nf

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ישיבישערי ישיבישער

יש אינספור דיבור ושיח עם יישור טורים בוורד,
              בעבר שוחחתי עם המעמד התותח @menajemmendel והוא האיר את עיני שבעימוד מקצועי מלבד מעבר ליישור הטורים כך שיסתיימו בשווה, חשוב מאוד לשמור גם על גובה עמודים אחיד לאורך כל הקובץ, כדי שלא נוצר מצב שכל עמוד מסתיים בגובה שונה.
              כעת אני עובד על חוברת "סדר הקפות לשמחת תורה" עבור בית מדרש. מכיוון שלכל הקפה יש אורך שונה, נוצרו לי "חורים" רבים וגבהים שונים בסיומי העמודים.
              אשמח לקבל את חוות דעתכם ואת עצתכם:
              האם יש דרך או פתרון מקצועי להפוך את העימוד לאסתטי ואחיד יותר בסיטואציה כזו?
              או שמא בחוברת מסוג זה (של סדר הקפות) מקובל ואין פגם בכך שהעמודים אינם מסתיימים באותו הגובה?
              אשמח לחוות דעת
              @מעמדים
              מצורף הקובץ
              הקפות לשמח תורה.zi

ב מנותק
              ב מנותק
              בן דוד
              עימוד
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישיבישער
              זה נכון שלא יפה לעשות עמודים לא שווים, אבל זה שמדובר בטקסט רץ, לא בחומר שכולו בנוי בצורה כזאת של עמודים שלמים וחצאיים
              אבל ח"ו לעשות מרווח שורות ופסקאות שונה, לענ"ד זה הרבה יותר גרוע
              אלא א"כ מדובר במשהו מיזערי ובגדר הסביר

בדברים כמין אלו, בד"כ יש מסגרות עיטורים וכדו', המקסימום שאפשר לשחק זה במרווח בין העיטור בהתחלה או בסוף, ועוד קצת בין פסקאות, אבל לא להשתגע, מה שלא הולך, בכלל לא נורא שישאר חלק כך או כך,
              לא מדובר בטקסט רץ

מה שכן הייתי חושב על כיון אחר לגמרי ומלכתחילה עושה עיצוב שהקפה חדשה מתחילה באותו עמוד של ההקפה הקודמת
              כמובן אחרי מפריד /עיטור יפיפיה, וכן כותרת חדשה להקפה הבאה

ישיבישערי תגובה 1 תגובה אחרונה
              1
              • ב בן דוד

@ישיבישער
                זה נכון שלא יפה לעשות עמודים לא שווים, אבל זה שמדובר בטקסט רץ, לא בחומר שכולו בנוי בצורה כזאת של עמודים שלמים וחצאיים
                אבל ח"ו לעשות מרווח שורות ופסקאות שונה, לענ"ד זה הרבה יותר גרוע
                אלא א"כ מדובר במשהו מיזערי ובגדר הסביר

בדברים כמין אלו, בד"כ יש מסגרות עיטורים וכדו', המקסימום שאפשר לשחק זה במרווח בין העיטור בהתחלה או בסוף, ועוד קצת בין פסקאות, אבל לא להשתגע, מה שלא הולך, בכלל לא נורא שישאר חלק כך או כך,
                לא מדובר בטקסט רץ

מה שכן הייתי חושב על כיון אחר לגמרי ומלכתחילה עושה עיצוב שהקפה חדשה מתחילה באותו עמוד של ההקפה הקודמת
                כמובן אחרי מפריד /עיטור יפיפיה, וכן כותרת חדשה להקפה הבאה

ישיבישערי מנותק
                ישיבישערי מנותק
                ישיבישער
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@בן-דוד ההתלבטות שלי הייתה בגלל שבעצם מדובר על עיצוב של כמין סידור בד"כ בסידורים פחות מצוי שמכניסים עיטורים, האם זה נכון להכניס בזה עיטורים, או בגלל שזה רק חוברת קטנה עם קטע ספיצפי כן שייך להכניס עיטורים.

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • ישיבישערי ישיבישער

@בן-דוד ההתלבטות שלי הייתה בגלל שבעצם מדובר על עיצוב של כמין סידור בד"כ בסידורים פחות מצוי שמכניסים עיטורים, האם זה נכון להכניס בזה עיטורים, או בגלל שזה רק חוברת קטנה עם קטע ספיצפי כן שייך להכניס עיטורים.

ב מנותק
                  ב מנותק
                  בן דוד
                  עימוד
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישיבישער
                  זה לא ממש סידור שלם, זה קטע לזמן מסויים, ובהחלט אפשר יותר מסתם סידור
                  מצרף לך דוגמה שעשיתי בזריז
                  אתה לא חייב להתעכב על הסגנון, כי עשיתי זריז משהו רק בשביל הרעיון,
                  אז תפוס ת'רעיון ואידך זיל גמור.

ffaf079b-48b7-4675-9168-5939f7868083-image.jpeg

1a783524-2fb5-404f-82c0-35db155141e4-image.jpeg

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • ש מנותק
                    ש מנותק
                    שלמה11
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

יש לי קוד מוכן של יישור עמודים וטורים שעובד פצצה! חבל שאין לי את הזמן לשבת לסגור את הקצוות האחרונים ולהוציא את שולחן העורך 5...

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • ש שלמה11

יש לי קוד מוכן של יישור עמודים וטורים שעובד פצצה! חבל שאין לי את הזמן לשבת לסגור את הקצוות האחרונים ולהוציא את שולחן העורך 5...

ש מנותק
                      ש מנותק
                      שמעון פרידנן
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@שלמה11
                      אם א"א גירסה 5, קהל המעמדים ישמח גם לגירסה 4.5 עם שדרוג היישור טורים בלבד.

ישיבישערי ש 2 תגובות תגובה אחרונה
                      1
                      • ש שמעון פרידנן

@שלמה11

ישיבישערי מנותק
                        ישיבישערי מנותק
                        ישיבישער
                        כתב נערך לאחרונה על ידי ישיבישער

@שמעון-פרידנן לעניות דעתי, לא ניתן ליצור תוסף שיבצע יישור טורים אוטומטי לכל האורך בבת אחת. מדובר בפעולה שדורשת ברוב המקרים שיקול דעת ואינטואיציה מקצועית.
                        שינוי מאולץ של המרווחים יוצר מראה לא אסתטי, ולכן אינו מהווה פתרון ראוי בעיניי.
                        יישור טורים מקצועי ונכון צריך להתבסס על הגדרות מדויקות מראש בגוף העימוד עצמו, ולא כניסיון לתקן רעיונית את הטורים בדיעבד לאחר שכל העבודה כבר נעשתה בצורה שגויה. ואכמ"ל.
                        התיירה שלי בעניין זה לקוחה מהמעמד המקצועי @menajemmendel

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • ש שמעון פרידנן

@שלמה11

ש מנותק
                          ש מנותק
                          שאלתיאל
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@שמעון-פרידנן כתב:

@שלמה11

או אפילו גירסא עם קצוות לא סגורים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • ישיבישערי ישיבישער

@שמעון-פרידנן לעניות דעתי, לא ניתן ליצור תוסף שיבצע יישור טורים אוטומטי לכל האורך בבת אחת. מדובר בפעולה שדורשת ברוב המקרים שיקול דעת ואינטואיציה מקצועית.
                            שינוי מאולץ של המרווחים יוצר מראה לא אסתטי, ולכן אינו מהווה פתרון ראוי בעיניי.
                            יישור טורים מקצועי ונכון צריך להתבסס על הגדרות מדויקות מראש בגוף העימוד עצמו, ולא כניסיון לתקן רעיונית את הטורים בדיעבד לאחר שכל העבודה כבר נעשתה בצורה שגויה. ואכמ"ל.
                            התיירה שלי בעניין זה לקוחה מהמעמד המקצועי @menajemmendel

ש מנותק
                            ש מנותק
                            שמעון פרידנן
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישיבישער
                            לא הבנתי אני אל חושב שיש דרך ליישר בלי שינוי המרווחים זה עניין מציאותי כל השאלה אם התוכנה עושה את זה אוטומטי אחיר כל שנוי שאתה עושה היא מעדכנת את היישור כמו בתוכנות עימוד או שבאמצעות קוד שאתה צריך להריץ אותו ידני אחרי כל שינוי, אבל הצורה בה מתבצע היישור היא אותה צורה בכל תוכנה "שינוי המרווחים" אין איזה קסם של לשמור על המרווחים ובכל זאת זה יגמר בשווה.

0
                            • ש שמעון פרידנן

@ישיבישער
                              לא הבנתי אני אל חושב שיש דרך ליישר בלי שינוי המרווחים זה עניין מציאותי כל השאלה אם התוכנה עושה את זה אוטומטי אחיר כל שנוי שאתה עושה היא מעדכנת את היישור כמו בתוכנות עימוד או שבאמצעות קוד שאתה צריך להריץ אותו ידני אחרי כל שינוי, אבל הצורה בה מתבצע היישור היא אותה צורה בכל תוכנה "שינוי המרווחים" אין איזה קסם של לשמור על המרווחים ובכל זאת זה יגמר בשווה.

ישיבישערי מנותק
                              ישיבישערי מנותק
                              ישיבישער
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@שמעון-פרידנן כדי ששינוי המרווחים יעשה בצורה אסטתית ונכונה זה כמעט לא הגיוני לעשות את זה עם קוד, כי כדי שזה יקרה, צריך לשנות הגדרות בעימוד עצמו הרבה לפני היישור טורים ושינוי מרווחים
                              אתה מסכים איתי שעמודה אחת 10 נקודות ועמודה שניה 40 נקודות זה מכוער ממש
                              לדעתי אם יש הפרש של יותר מנקודה בין עמודה אחת לעמודה השניה זה כבר בגבול הלא מקצועי.
                              יש לי בזה תיירה שלימה איך לעשות את זה בצורה טובה, אולי בהזדמנות אני יכתוב על זה.

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • ש מנותק
                                ש מנותק
                                שאלתיאל
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישיבישער
                                הדרך היחידה לעשות את זה היא באמצעות שינוי המרווחים בין השורות בשילוב עם שינוי המרווחים בין פיסקאות,
                                אבל עדיין זה לא הגדרות שאפשר לעשות לפני העימוד, לדעתי תמיד היישור טורים יתבצע בסוף העימוד

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • ישיבישערי ישיבישער

@שמעון-פרידנן כדי ששינוי המרווחים יעשה בצורה אסטתית ונכונה זה כמעט לא הגיוני לעשות את זה עם קוד, כי כדי שזה יקרה, צריך לשנות הגדרות בעימוד עצמו הרבה לפני היישור טורים ושינוי מרווחים
                                  אתה מסכים איתי שעמודה אחת 10 נקודות ועמודה שניה 40 נקודות זה מכוער ממש
                                  לדעתי אם יש הפרש של יותר מנקודה בין עמודה אחת לעמודה השניה זה כבר בגבול הלא מקצועי.
                                  יש לי בזה תיירה שלימה איך לעשות את זה בצורה טובה, אולי בהזדמנות אני יכתוב על זה.

ש מנותק
                                  ש מנותק
                                  שמעון פרידנן
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישיבישער
                                  אפשר להגביל את הפער כדי שלא יההי מכוער.
                                  אבל ההנחב שנקודה אחת זה כבר לא יפה, היא סותרת את המציאות כי לא נראה לי שיש "דרך אחרת" איך ליישר בלי לשנות את המרווחים, לפחות בפער קטן ומינמלי כי אם מרווח הפסקאות בשני הטורים שווה ואין אותו מספר פסקאות זה בהכרח לא ייגמר בשווה ולא יעזור שום תוכנה בעולם. רק בתוכנות עימוד הם עושים את זה אוטומ טמ אבל התוצאה היא פער של לפחות נקודה אחת אפשר לראות בכל ספר גם שעומד בתוכנה רשמית שיש הבדלים במרווחים הרבה יותר מנקודה אחת.

1
                                  • ש שמעון פרידנן

@ישיבישער
                                    אפשר להגביל את הפער כדי שלא יההי מכוער.
                                    אבל ההנחב שנקודה אחת זה כבר לא יפה, היא סותרת את המציאות כי לא נראה לי שיש "דרך אחרת" איך ליישר בלי לשנות את המרווחים, לפחות בפער קטן ומינמלי כי אם מרווח הפסקאות בשני הטורים שווה ואין אותו מספר פסקאות זה בהכרח לא ייגמר בשווה ולא יעזור שום תוכנה בעולם. רק בתוכנות עימוד הם עושים את זה אוטומ טמ אבל התוצאה היא פער של לפחות נקודה אחת אפשר לראות בכל ספר גם שעומד בתוכנה רשמית שיש הבדלים במרווחים הרבה יותר מנקודה אחת.

ישיבישערי מנותק
                                    ישיבישערי מנותק
                                    ישיבישער
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי ישיבישער

@שמעון-פרידנן כתב:

אבל ההנחב שנקודה אחת זה כבר לא יפה

סורי , טעיתי, בשיטה שלי אני עושה פער של מקסימום שורה וחצי וזה מתחלק בין כל הפסקאות, כל שברוב הפעמים ההפרש הוא מזערי, ואם הוא לא מזערי יש שיטות אחרות לסדר את זה....
                                    אם עובדים בצורה נכונה ויודעים את הדרך לא אמור להיות פער יותר גדול מזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון
                                    0
                                    • חוקי הפורום
                                    • פופולרי
                                    • לא נפתר
                                    • משתמשים
                                    • חיפוש גוגל בפורום