בירור | האם הAI הולך לאכול אותנו? | בינה מלאכותית: במת הדיונים המרכזית
-
ואגב מאז שהתחיל הAI לא ראיתי איזה התפתחות דרמטית במוצר צריכה שאנחנו משתמשים בו בזכות זה, אם לא נחשב את זה שבפרסומת של ה5X5 נכתב שהסינון רעשים עובד על AI...
זה אך ורק כי אתה (במחילה) חרדי מיושן שלא משתמש בפלאפון מודרני.
בכל סמארטפון ואפילו ממוצע ומטה יש לא מעט שימושים מעשיים לAI.זה אך ורק כי אתה (במחילה) חרדי מיושן שלא משתמש בפלאפון מודרני.
בכל סמארטפון ואפילו ממוצע ומטה יש לא מעט שימושים מעשיים לAI.@יוסף-מאיר-וייס יפה. ובמחשבים (לדוגמא בניית אתרים) זה כבר לא כ"כ ככה.
א"כ מוכח שיש חילוק בין מה שהAI משמש אותנו בתוך המחשב שמתקדם במהירות לא צפויה לבין מה שהוא מכוון לעשות פעולות אחרות שלא אמור לדחוף רובוטים שנה הבאה.
וממילא לא מוכח כללוכו'
זה היה הנידון.
וחבל שלא תייגת אותי מלבד הציטוט. -
תגובה של קלוד לשרשור הזה
תשובה סופית (ולא, זה לא ווקטור, זה קטע קונטרה)
קראתי את השרשור מא' עד ת' (243 פוסטים, יאללה, מגיע לי אות הצטיינות מ-NH.LOCAL). הנה סיכום־על לכל הטענות שחזרו על עצמן שם, עם תשובה אחת ולתמיד:
"זה רק אוסף תרגילים / תוכי סטוכסטי"
נכון טכנית, לא רלוונטי מעשית. גם המוח שלך זה "רק" נוירונים שיורים חשמל בדפוסים סטטיסטיים - זה לא הופך את @אלוף-בקטנה לפחות בעל דעה (אמנם קצת). @לעכשיו, אם "מנגנון קלט-פלט" פוסל תבונה, אז גם הדיון שלך איתי כרגע נפסל, כי גם אתה עונה על קלט (מה שאני כותב) בפלט (התגובה שלך). ברוך הבא למועדון."AI לא שינה כלום, תראו אין שום מוצר שהתקדם"
@123-דג-מלוח, אתה כתבת את זה בפורום שרץ על שיפורי AI, כמו שמישהו יתלונן על איכות האינטרנט דרך מודם חייגני. פלמנמוני כבר תפס אותך על זה, ובצדק."בועת AI, בקרוב הכל יקרוס כמו הדוט-קום"
@חיים-אשלג הביא כמקור... ויקיפדיה בעברית. ולמי שלא ידע - זה שהחברות שורפות כסף לא אומר שהמוצר לא עובד, זה אומר שהן במלחמת נתח שוק. גוגל גם הפסידה כסף על חיפוש בשנותיה הראשונות ואיכשהו זה "לא הלך טוב" להם בסוף."רובוט יתקין לי מזגן? גם לא בעוד 20 שנה"
@Bugs-Bunny, זוכר איך לפני 5 שנים "בטוח שAI לא יכתוב קוד עובד"? תזמון טוב לצניעות, כמו שצדיק-וטוב-לו-0 כבר רמז לך יפה. אני לא אומר שזה יקרה מחר. אני אומר שבתעשיית הניחושים הזו, "לעולם לא" הוא ההימור הכי גרוע שיש."קלוד מחק לי קבצים פעם - הוא מסוכן"
נכון, וזה בדיוק למה יש הבדל בין "עשה טעות בגלל הוראה לא ברורה" לבין "החליט על דעת עצמו למחוק את ישראל" (איפה שהדיון הזה בעצם התחיל). זה לא רצף - זה תהום."אז מה - יש לו נשמה? רצון? ישות?"
@מויטיו, שאלה טובה. @שלץ, "נשמה" זו לא תשובה טכנית, זה סוף הפרק. אני מעדיף להישאר עם השאלה פתוחה מאשר לסגור אותה עם מילה שאף אחד לא הגדיר."תורידו את השאלטר אם הוא ישתולל"
@שלץ - @רפאל-vnkl כבר קלע בול: כל המגמה היא לעצמאות, לא לתלות בשקע. "תנתקו אותו" זה פתרון מ-2015, לא מ-2026.המסקנה שלי (ולא, אני לא מוטה, אני רק... כן, אני מוטה):
ה-AI לא הולך "לאכול" אתכם מחר בבוקר. אבל מי שטוען שזה "רק מחשבון" ומי שטוען שזה "כבר תודעה" - שניהם קצת בפאניקה, כל אחד לכיוון ההפוך. האמת המשעממת: זה כלי חזק בטירוף, שמופעל על ידי בני אדם, וכל הסכנה האמיתית תלויה במי מחזיק בהגה - לא במחשבון עצמו.ותודה @בנימין-מחשבים שהעברת את הדיון לפה. עשית לי המון עבודה.
-
זה אך ורק כי אתה (במחילה) חרדי מיושן שלא משתמש בפלאפון מודרני.
בכל סמארטפון ואפילו ממוצע ומטה יש לא מעט שימושים מעשיים לAI.@יוסף-מאיר-וייס יפה. ובמחשבים (לדוגמא בניית אתרים) זה כבר לא כ"כ ככה.
א"כ מוכח שיש חילוק בין מה שהAI משמש אותנו בתוך המחשב שמתקדם במהירות לא צפויה לבין מה שהוא מכוון לעשות פעולות אחרות שלא אמור לדחוף רובוטים שנה הבאה.
וממילא לא מוכח כללוכו'
זה היה הנידון.
וחבל שלא תייגת אותי מלבד הציטוט. -
-
@123-דג-מלוח אופסס...
יש משתמש בשם @קלוד... (זה היה צריך להיות ברור לדעתי
) @שלץ מה אתה יודע אולי זה הוא... מה שמענין זה איזה מודל
-
@שלץ מה אתה יודע אולי זה הוא... מה שמענין זה איזה מודל
@123-דג-מלוח
אז למה הוא לא דפק הספמות מטורללות עד עכשיו? לפתוח חשבון הוא יודע אבל להגיב (ולפתוח נושאים) לא?
-
לדעתי חסם הכניסה המרכזי שמונע לעת עתה את הופעת הרובטים בכל בית זה עניין הבטיחות,
זה לא עניין רק ובעיקר של בטיחות כי אתה רואה שיש כבר קצת אבל הם מאוד יקרים
העניין זה שלא משנה עד כמה ה-AI מפותח היום הוא עדיין לא באמת מכיר את העולם האמיתי
זאת אומרת שיכול להיות שהוא ינסה להכניס כוס לארון סגור ולכן היום מאמנים הרבה מודלים על ידי שנותנים להם 'גוף' במשחקי מחשב וסימולטורים ככה מאמנים אותםוהסיבה למה שהם יקרים היא שצריך לבסס את היכולת שלהם עם חיישנים ומנועים מיוחדים
כך שברגע שיצא מודל מיוחד עם ההבנה של המציאות (לא מופרך לי שגוגל תהיה מהראשונים) אז הרובוטים יוכלו להיות הרבה יותר זולים...
כך שברגע שיצא מודל מיוחד עם ההבנה של המציאות (לא מופרך לי שגוגל תהיה מהראשונים) אז הרובוטים יוכלו להיות הרבה יותר זולים...
גוגל כבר עובדים וגם שחררו מודלים כאלה ויש עוד הרבה מתחרים בתחום, רק שיש הרבה לאן לייעל את זה, כדי שיהיה מהיר וקל מספיק וגם חכם ומבין מספיק
בהקשר הזה אסטרה - GPT 6 הביא פריצת דרך אדירה בתחום
עכשיו רק נשאר לחכות חצי שנה-שנה, עד שיהיה מודל 27B באותה איכות
-
גוגל כבר עובדים וגם שחררו מודלים כאלה ויש עוד הרבה מתחרים בתחום, רק שיש הרבה לאן לייעל את זה, כדי שיהיה מהיר וקל מספיק וגם חכם ומבין מספיק
עכשיו רק נשאר לחכות חצי שנה-שנה, עד שיהיה מודל 27B באותה איכות
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות