דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. חשמל - כללי
  3. חשמל ביתי
  4. בעיה | עזרה עם שעון שבת בלוח

בעיה | עזרה עם שעון שבת בלוח

מתוזמן נעוץ נעול הועבר חשמל ביתי
27 פוסטים 9 כותבים 164 צפיות 9 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • דוד משה 1ד דוד משה 1

לגבי התקלה שהייתה שחלק עבד וחלק לא נראה כמו חיבור רופף = סכנה

A מחובר
    A מחובר
    aiib
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@דוד-משה-1 אז מה גרם לו לחזור מעצמו באופן פתאומי בלי שעשיתי משהו?
    זה הרגיש לי כמו איזה מנגנון השהיה.

א דוד משה 1ד 2 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • A aiib

א מחובר
      א מחובר
      אברהם 0
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib הכפתור בצד שמאל למעלה צריך לשחק עם זה שזה ידלק [כשהשעון על מצב דולק] לא הבנתי בדיוק למה זה משמש.

A תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • A aiib

דוד משה 1ד מנותק
        דוד משה 1ד מנותק
        דוד משה 1
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib אני מקיר כאלו בעיות כחיבורי מגעים לא אמור להיות מנגנון השהיה על חלק מהשעון כפי שאמרתי לי נשמע כמו חיבורים רופפים = סכנה da1d0746-0437-4927-9d1b-310d22bd0164-WIN_20260830_14_36_38_Pro.jpg תראה מה היה לי במוצאי שבת בלוח ממגעים רופפים

תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • א אברהם 0

@aiib הכפתור בצד שמאל למעלה צריך לשחק עם זה שזה ידלק [כשהשעון על מצב דולק] לא הבנתי בדיוק למה זה משמש.

A מחובר
          A מחובר
          aiib
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@אברהם-0 כתב:

אם אני מבין נכון @אלוף-בקטנה חולק עליך וסובר שבגלגל למעלה לא נוגעים...

החשמלאי (בנדוד...) טען לי שמשחקים למעלה ולמטה זה בכלל מחבר ומנתק מהלוח (אם הבנתי נכון אז מנתק פיזית מהארון- כדי שיוכלו להסיר אותו...)

א תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ה מנותק
            ה מנותק
            האמת והשלום.
            כתב נערך לאחרונה על ידי האמת והשלום.

@aiib
            יש לך מושג האם הכל מעגל אחד או שזה שני מעגלים אם זה מעגל אחד אין סיבה לחיבורים רופפים עד כמה שהלדים לא חדשים
            האם כשאתה מדליק מהמפסק זה נדלק כמו שצריך?
            תבדוק במצב שבמפסק זה מנותק להדליק את השעון ואז להדליק ידנית את האור
            לגבי פסי לדים [בעיקר] אם הם לא נדלקים מהשעון ייתכן ואתה צריך להחליף פיוז [מאמ"ת] לדגם K מסתבר שהיום יש לך C שמצליח לסחוב יותר ברגע ההדלקה אם כי ייתכן שמכיון שזה מעגל תאורה הוא על פיוז של 10 אמפר ואז אפשר בצורה שאינה חוקית להחליף אותו ל16 אפר וזה יעבוד מצוין ואם תרצה לעשות את זה חוקי תחליף את כל הקו לחוטים 2.5 מ"מ

M תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • א מחובר
              א מחובר
              אלוף בקטנה
              כתב נערך לאחרונה על ידי

טוב אני יסביר הכל מהתחלה הגלגלת העליונה היא ה"כפתור" שמשתנה מצבו בהתאם למה שכיוונת בשעון תיגע בו כמה שאתה רוצה כל "פיק" אחד של סיבוב פשוט יהפוך את המצבים של השיניים אם עד עכשיו בפנים עבד בחוץ כבוי אז עכשיו בחוץ עובד בפנים כבוי ואת השינויי מצבים האלו השעון אמור לשנות לבד מה שקרה זה שהשעון היה מכוון לעוד כמה דקות וברגע שסיבבת זה נדלק ואחרי כמה דקות השתנה ולעניננו אתה יכול לגעת ופשוט להפוך את המצבים או בדרך יותר קצרה לשחק עם הלשונית למטה שעליה כבר הסברתי ואין שום סכנה נא לא לקשקש השעון הקונטקטור של השעון מחובר מלכתחילה רק לחלק מהבית .עכשיו מובן?

מיגו להוציאמ A 2 תגובות תגובה אחרונה
              2
              • א אלוף בקטנה

טוב אני יסביר הכל מהתחלה הגלגלת העליונה היא ה"כפתור" שמשתנה מצבו בהתאם למה שכיוונת בשעון תיגע בו כמה שאתה רוצה כל "פיק" אחד של סיבוב פשוט יהפוך את המצבים של השיניים אם עד עכשיו בפנים עבד בחוץ כבוי אז עכשיו בחוץ עובד בפנים כבוי ואת השינויי מצבים האלו השעון אמור לשנות לבד מה שקרה זה שהשעון היה מכוון לעוד כמה דקות וברגע שסיבבת זה נדלק ואחרי כמה דקות השתנה ולעניננו אתה יכול לגעת ופשוט להפוך את המצבים או בדרך יותר קצרה לשחק עם הלשונית למטה שעליה כבר הסברתי ואין שום סכנה נא לא לקשקש השעון הקונטקטור של השעון מחובר מלכתחילה רק לחלק מהבית .עכשיו מובן?

מיגו להוציאמ מנותק
                מיגו להוציאמ מנותק
                מיגו להוציא
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלוף-בקטנה כתב:

ואין שום סכנה נא לא לקשקש השעון הקונטקטור של השעון מחובר מלכתחילה רק לחלק מהבית .עכשיו מובן?

פות"ש טוען שבחזרה למצב רגיל רק חלק מהנורות נדלקו, ולאח"ז נדלקו השאר.

מה ההסבר לזה?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • A aiib

@אברהם-0 כתב:

אם אני מבין נכון @אלוף-בקטנה חולק עליך וסובר שבגלגל למעלה לא נוגעים...

החשמלאי (בנדוד...) טען לי שמשחקים למעלה ולמטה זה בכלל מחבר ומנתק מהלוח (אם הבנתי נכון אז מנתק פיזית מהארון- כדי שיוכלו להסיר אותו...)

א מחובר
                  א מחובר
                  אברהם 0
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib לפעמים זה נכבה לבד אז אני מסובב שם קצת שזה יעבוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • רפאל 0ר מנותק
                    רפאל 0ר מנותק
                    רפאל 0
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

כפי שכתב @אלוף-בקטנה, השעון הזה (שאגב, הוא דפוק - מנסיון. תחליף לIntermatuc), עובד בצורה מעניינית.
                    הלשונית בצד שמאל למטה קובעת האם להיות על מצב שעון או על מצב קבוע.
                    אבל מה זה קבוע? ומהו מצב השעון? כשהזיזים בפנים זה דלוק או מכובה?
                    אז כאן ה"גאונות" המטופשת של השעון הזה.
                    הוא הכל!
                    זה רק תלוי באיזה מצב הוא כשאתה מעביר אותו ממצב למצב.
                    ננתח את המצבים האפשריים:
                    אני מעביר ממצב שעון למצב קבוע:
                    אם כרגע (בשעון) התאורה דלוקה: ה"קבוע" יהיה תאורה מופעלת.
                    ואם כרגע התאורה כבוייה: ה"קבוע" יהיה תאורה כבויה.
                    אני מעביר ממצב קבוע למצב שעון:
                    בשעון יש זיזים בפנים וזיזים בחוץ, נכון?
                    אז זה הולך לפי המצב של הזיז שליד הלשונית העליונה בצד שמאל. נקרא לו "הזיז העכשווי".
                    אם ה"קבוע" היה תאורה מופעלת: הזיז העכשווי יהיה תאורה מופעלת, והצורה השנייה יהיה תאורה כבוייה.
                    ואם ה"קבוע" היה תאורה דלוקה: הזיז העכשווי יהיה תאורה כבויה, והצורה השנייה יהיה תאורה פעילה.

ואפשר לשנות את מצב הזיזים בלשונית העליונה.

י תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • רפאל 0ר רפאל 0

כפי שכתב @אלוף-בקטנה, השעון הזה (שאגב, הוא דפוק - מנסיון. תחליף לIntermatuc), עובד בצורה מעניינית.
                      הלשונית בצד שמאל למטה קובעת האם להיות על מצב שעון או על מצב קבוע.
                      הוא הכל!
                      ננתח את המצבים האפשריים:
                      אני מעביר ממצב קבוע למצב שעון:
                      בשעון יש זיזים בפנים וזיזים בחוץ, נכון?
                      אז זה הולך לפי המצב של הזיז שליד הלשונית העליונה בצד שמאל. נקרא לו "הזיז העכשווי".
                      אם ה"קבוע" היה תאורה מופעלת: הזיז העכשווי יהיה תאורה מופעלת, והצורה השנייה יהיה תאורה כבוייה.
                      ואם ה"קבוע" היה תאורה דלוקה: הזיז העכשווי יהיה תאורה כבויה, והצורה השנייה יהיה תאורה פעילה.

ואפשר לשנות את מצב הזיזים בלשונית העליונה.

י מנותק
                      י מנותק
                      יצחק e
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@רפאל-0 כתב:

הוא הכל!
                      ננתח את המצבים האפשריים:

לא נכון השעון הזה הוא דווקא גאוני (זה לא סותר את זה שהוא דפוק ומתקלקל מהר)
                      ומה הגאונות וגלגל למעלה ואפשר לשנות את המצב עכשיו בלי לשנות את הכיוון של השעון נניח אני רוצה שהאור יכבה בסודה שלישית אבל יהיה דלוק בכניסת שבת אני מכווין שיכבה האור נניח חצי שעה לפני השקיעה ואז ביום שישי אחרי שנכבה האור אני מסובב את הגלגל למעלה והאור ידלק עכשיו ומחר יהיה כבוי באותה שעה או מקרה יותר מעשי שכל יום נדלק באותה שעה והיום צריך יותר מוקדם אני ידליק עכשיו ואז זה ימשיך לעבוד כרגיל בלי שאני צריל לעשות כלום

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • רפאל 0ר מנותק
                        רפאל 0ר מנותק
                        רפאל 0
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-e אני שומע..
                        מנסיוני עם לקוחותיי, הם פחות מתחברים לגאונות הזאת..
                        אבל בכל אופן, על זה שהוא דפוק ובכל בוקר מפזר סביבו כמה זיזים על הרצפה - אין חולק.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        😥
                        2
                        • א אלוף בקטנה

A מחובר
                          A מחובר
                          aiib
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלוף-בקטנה כתב:

הקונטקטור של השעון מחובר מלכתחילה רק לחלק מהבית .עכשיו מובן?

כעת אין לי קונטקטור (אא"כ התכוונת שבכל שעון יש מובנה)
                          והשעון אמנם מחובר לחלק מהבית אבל מתוך החלק הזה חלק נדלק וחלק לא (רק אחרי זמן נדלק מעצמו. לא ברור)

א תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • A aiib

@אלוף-בקטנה כתב:

הקונטקטור של השעון מחובר מלכתחילה רק לחלק מהבית .עכשיו מובן?

כעת אין לי קונטקטור (אא"כ התכוונת שבכל שעון יש מובנה)
                            והשעון אמנם מחובר לחלק מהבית אבל מתוך החלק הזה חלק נדלק וחלק לא (רק אחרי זמן נדלק מעצמו. לא ברור)

א מחובר
                            א מחובר
                            אלוף בקטנה
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib בכל שעון שבת יש קונטקטור אחרת איך הוא פועל? בכל מקרה האם כל בה שמחובר לקונטקטור נדלק ונכבה בבת אחת או שהם גם כן משחקים ?

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • א אלוף בקטנה

@aiib בכל שעון שבת יש קונטקטור אחרת איך הוא פועל? בכל מקרה האם כל בה שמחובר לקונטקטור נדלק ונכבה בבת אחת או שהם גם כן משחקים ?

ה מנותק
                              ה מנותק
                              האמת והשלום.
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלוף-בקטנה כתב:

בכל שעון שבת יש קונטקטור אחרת איך הוא פועל?

מאיפה אתה מביא את זה????
                              שעון שבת אחראי לנתק ולחבר זרם
                              קונטקטור מיועד להעביר כמות חשמל גבוהה הוא בעצם כמו מפסק חשמלי
                              [מעל ל16 אמפר רשמית מעשית עד 10- 12 ובמוצרים עם מנוע כמו מזגן שבהתנעה לוקחים כמות גדולה לא לעבור את 10]

רפאל 0ר תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1
                              • ה האמת והשלום.

@אלוף-בקטנה כתב:

בכל שעון שבת יש קונטקטור אחרת איך הוא פועל?

מאיפה אתה מביא את זה????
                                [מעל ל16 אמפר רשמית מעשית עד 10- 12 ובמוצרים עם מנוע כמו מזגן שבהתנעה לוקחים כמות גדולה לא לעבור את 10]

רפאל 0ר מנותק
                                רפאל 0ר מנותק
                                רפאל 0
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@האמת-והשלום. כתב:

ובהסבר נרחב: השעון שבת יש לו 2 חיבורים, ממש כמו מפסק
                                באחד מכניסים הזנה קבועה, ובשני יוצאים לצרכן. ולפי הזיזים של השעון נקבע האם כניסת החשמל תהיה מחוברת ליצאה או לא.
                                וזה נעשה ע"י מנגנון טכני של חלקים שזזים מפה לשם וגורמים למגע וניתוק.

קונטקטור לעומת זאת הוא רכיב אחר.
                                גם הוא יש לו שתי חיבורים, אחד להזנה קבועה ואחד יוצא לצרכן.
                                אבל מי קובע אם המגעים ייגעו אחד בשני או לא?
                                אז כאן זה העניין שלו: יש לו עוד שתי חיבורים שנקראים "מגעי פיקוד", בהם יש כלל פשוט: אם יש מתח ביניהם הוא נלחץ.
                                כלומר, מחברים באחד ממגעי הפיקוד אפס, ובשני מחברים פאזה, נניח, מהיציאה של השעון שבת.
                                ואז ברגע שהשעון שבת מופעל - הוא גורם שהקונטקטור יילחץ ויחבר בין המגעים שלו (שנקראים "מגעי כח").

ולמה שנעשה את זה?מה רע להסתפק רק עם שעון שבת?
                                התשובה היא שזרמים שעוברים בשעון שבת הם גם מוגבלים ליכולת של השעון שבת, וגם הורסים את השעון שבת.
                                אבל אם משתמשים בקונטקטור, הזרם לא עובר דרך השעון. הזרם עובר מהמא"ז של - ניינח - המזגן לתוך הקונטקטור ודוך למזגן.
                                או למשל אם רוצים להפעיל צרכן תלת פאזי, או תאורות שיושבות על כמה פאזות, אז הרי אי אפשר לחבר אותם לשעון שבת, כי הפאזות יגעו אחד בשני.
                                אז יש קונטקטור תלת פאזי שיש לו שלוש כניסות ושלוש יציאות, וגם מגעי פיקוד. וברגע שהשעון דורך את הקונטקטור, הוא מחבר את שלושת הכניסות והיציאות (שהם שלוש 'מעברים' נפרדים).

א תגובה 1 תגובה אחרונה
                                4
                                • ה האמת והשלום.

@aiib
                                  יש לך מושג האם הכל מעגל אחד או שזה שני מעגלים אם זה מעגל אחד אין סיבה לחיבורים רופפים עד כמה שהלדים לא חדשים
                                  האם כשאתה מדליק מהמפסק זה נדלק כמו שצריך?
                                  תבדוק במצב שבמפסק זה מנותק להדליק את השעון ואז להדליק ידנית את האור
                                  לגבי פסי לדים [בעיקר] אם הם לא נדלקים מהשעון ייתכן ואתה צריך להחליף פיוז [מאמ"ת] לדגם K מסתבר שהיום יש לך C שמצליח לסחוב יותר ברגע ההדלקה אם כי ייתכן שמכיון שזה מעגל תאורה הוא על פיוז של 10 אמפר ואז אפשר בצורה שאינה חוקית להחליף אותו ל16 אפר וזה יעבוד מצוין ואם תרצה לעשות את זה חוקי תחליף את כל הקו לחוטים 2.5 מ"מ

M מנותק
                                  M מנותק
                                  meir050
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@האמת-והשלום. לגבי הלדין שכתבת שיכול להיות שצריך להחליף אותו
                                  אם זה הסיבה אז היה אמור ליפול המאז הזה
                                  הסיבה זה שלד יש לו זרם התנעה גבוה מ אמפר של המאז אז אמור ליפול ומאז D או K יכוול לקבל זרם התנעה שגבוה בלי ליפול

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • ה מנותק
                                    ה מנותק
                                    האמת והשלום.
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@meir050
                                    בעיקרון אתה צודק אם כי ראיתי דבר כזה אצל מישהו שבבוקר של שבת רק חלק מהתאורה הייתה נדלקת והלדים לא היו מצליחים להידלק ובמקרה ההוא בהתחלה קניתי K וכשהגעתי ראיתי שיש רק 10 אמפר והחלפתי ל16 C ועובד מצוין
                                    מה בדיוק קורה בשנאי אני לא יודע לומר אבל זה מה שראו עיני

M A 2 תגובות תגובה אחרונה
                                    0
                                    • ה האמת והשלום.

@meir050
                                      בעיקרון אתה צודק אם כי ראיתי דבר כזה אצל מישהו שבבוקר של שבת רק חלק מהתאורה הייתה נדלקת והלדים לא היו מצליחים להידלק ובמקרה ההוא בהתחלה קניתי K וכשהגעתי ראיתי שיש רק 10 אמפר והחלפתי ל16 C ועובד מצוין

M מנותק
                                      M מנותק
                                      meir050
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@האמת-והשלום. אז היה בעיה במאז או במגעים
                                      אם אתה מבין את העיקרון של מאז איך הוא עובד ואיך הוא מגן

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      0
                                      • ה האמת והשלום.

@meir050

A מחובר
                                        A מחובר
                                        aiib
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@האמת-והשלום. כתב:

במקרה שלי הוא עקף את המאזים וחיבר את התאורה ישירות לשעון ככה שהבעיה היא לא במא"ז אלא לכאורה בשעון (אם יש בעיה...)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • רפאל 0ר רפאל 0

@האמת-והשלום. כתב:

ובהסבר נרחב: השעון שבת יש לו 2 חיבורים, ממש כמו מפסק
                                          באחד מכניסים הזנה קבועה, ובשני יוצאים לצרכן. ולפי הזיזים של השעון נקבע האם כניסת החשמל תהיה מחוברת ליצאה או לא.
                                          וזה נעשה ע"י מנגנון טכני של חלקים שזזים מפה לשם וגורמים למגע וניתוק.

קונטקטור לעומת זאת הוא רכיב אחר.
                                          גם הוא יש לו שתי חיבורים, אחד להזנה קבועה ואחד יוצא לצרכן.
                                          אבל מי קובע אם המגעים ייגעו אחד בשני או לא?
                                          אז כאן זה העניין שלו: יש לו עוד שתי חיבורים שנקראים "מגעי פיקוד", בהם יש כלל פשוט: אם יש מתח ביניהם הוא נלחץ.
                                          כלומר, מחברים באחד ממגעי הפיקוד אפס, ובשני מחברים פאזה, נניח, מהיציאה של השעון שבת.
                                          ואז ברגע שהשעון שבת מופעל - הוא גורם שהקונטקטור יילחץ ויחבר בין המגעים שלו (שנקראים "מגעי כח").

ולמה שנעשה את זה?מה רע להסתפק רק עם שעון שבת?
                                          התשובה היא שזרמים שעוברים בשעון שבת הם גם מוגבלים ליכולת של השעון שבת, וגם הורסים את השעון שבת.
                                          אבל אם משתמשים בקונטקטור, הזרם לא עובר דרך השעון. הזרם עובר מהמא"ז של - ניינח - המזגן לתוך הקונטקטור ודוך למזגן.
                                          או למשל אם רוצים להפעיל צרכן תלת פאזי, או תאורות שיושבות על כמה פאזות, אז הרי אי אפשר לחבר אותם לשעון שבת, כי הפאזות יגעו אחד בשני.
                                          אז יש קונטקטור תלת פאזי שיש לו שלוש כניסות ושלוש יציאות, וגם מגעי פיקוד. וברגע שהשעון דורך את הקונטקטור, הוא מחבר את שלושת הכניסות והיציאות (שהם שלוש 'מעברים' נפרדים).

א מחובר
                                          א מחובר
                                          אלוף בקטנה
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@רפאל-0 ההגיון שלי הוא פשוט כמה חיבורים יש בשעון שבת ?אני לא חושב שמספיק בשביל לשלוט על כל כך הרבה חיבורים

M תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          0
                                          • חוקי הפורום
                                          • פופולרי
                                          • לא נפתר
                                          • משתמשים
                                          • חיפוש גוגל בפורום