בקשת מידע | האם יש נגן שיכול להקליט רק בשטח מסויים, נגיד בתוך ארבע מטר?
-
האם יש דבר כזה? ככה לא ישמעו רעשים אחרים כמו רכבים מבחוץ וכדומה
תודה -
תודה@ydd526781y אם אתה צריך להקליט דיבור - ההפרדה בין דיבור לרעשי רקע אחרים היא יחסית פשוטה ואולי יש גם נגנים זולים שתומכים בזה (או משהו שתריץ על ההקלטה לאחר מעשה אבל זה ידרוש מחשב וזמן)
-
תודה@ydd526781y תחשוב רגע מבחינה טכנית, הרי רעש חזק מבחוץ נכנס גם הוא ל4 מטר, אז מה יעזור שהוא יקליט רק בתוכם.
ובעצם ככה זה כל מכשיר הקלטה.
אלא אתה רוצה שלא יקליט רעשי רקע ובשביל זה הוא צריך לדעת מי האובייקט המרכזי ומכאן זה חוזר למה שכבר אמרו לך. -
@ydd526781y תחשוב רגע מבחינה טכנית, הרי רעש חזק מבחוץ נכנס גם הוא ל4 מטר, אז מה יעזור שהוא יקליט רק בתוכם.
ובעצם ככה זה כל מכשיר הקלטה.
אלא אתה רוצה שלא יקליט רעשי רקע ובשביל זה הוא צריך לדעת מי האובייקט המרכזי ומכאן זה חוזר למה שכבר אמרו לך.@123-דג-מלוח
לא חשבתי על זה... -
כמדומני שבמקליטים מקצועיים אתה יכול להגדיר את ה-Gain לנמוך יותר,
מה שיגרום לכך שרעש מרוחק לא יקלט. -
כמדומני שבמקליטים מקצועיים אתה יכול להגדיר את ה-Gain לנמוך יותר,
מה שיגרום לכך שרעש מרוחק לא יקלט.@מיגו-להוציא *Gate
-
@ydd526781y
אולי יש מכשיר/אפליקציה שאתה מדבר לפני תחילת ההקלטה ואז היא מזהה את הדיבור שלך ומקליטה רק אותו -
@מיגו-להוציא *Gate
@מיגו-להוציא *Gate
לא מכיר, ואתה כנראה צודק.
אני עכ"פ התכוונתי למה שכתבתי, אם כי יתכן שזה לא קשור;
זה מה שאני מכיר... -
@מיגו-להוציא *Gate
לא מכיר, ואתה כנראה צודק.
אני עכ"פ התכוונתי למה שכתבתי, אם כי יתכן שזה לא קשור;
זה מה שאני מכיר...@מיגו-להוציא מה שאמרת נכון רק בשינוי אות (כמובן בעברית...), ופירושו "שער" (Gate) של מה יוקלט ומה לא (מה "ייכנס" ומה לא), בדינמיקה של המרחק מהמיק. (ע"ע מיקרופון דינמי וקונדנסר)
-
@מיגו-להוציא מה שאמרת נכון רק בשינוי אות (כמובן בעברית...), ופירושו "שער" (Gate) של מה יוקלט ומה לא (מה "ייכנס" ומה לא), בדינמיקה של המרחק מהמיק. (ע"ע מיקרופון דינמי וקונדנסר)
@מיגו-להוציא מה שאמרת נכון רק בשינוי אות (כמובן בעברית...), ופירושו "שער" (Gate) של מה יוקלט ומה לא (מה "ייכנס" ומה לא), בדינמיקה של המרחק מהמיק. (ע"ע מיקרופון דינמי וקונדנסר)
זה לא GAIN?
(מה שיש בשורה הראשונה בכל מיקסר)
ידוע לי שזה משנה את הרגישות של המיק.
תקן אותי אם אני טועה...
-
תודה -
@מיגו-להוציא Gain זה כמה עומס מידע יכנס בערוץ (הרבה עומס יצור עיוות =דיסטורשיין, ובמקרה של מיקרופון פידבק, לכן צריך לאזן בין הגיין (in) לווליום (out).) ומאידך Gate זה בהגדרות המיקרופון (!) מכמה חשיפה של מרחק הוא יקלוט (וכשזה לא מכוון נכון יהיו קטיעות, וכדלעיל, מיקרופון דינמי וקונדנסר)
ו @טכנוגלאט מסתבר שיש דרך לשלוט דרך תוכנה או אפליקציה שתדע לנטר את הפלט (חושבני שיש דבר כזה בFL studio Mobile אבל אני לא בטוח, בQubase למחשב, יש בוודאות. -
תודה@ydd526781y
נגן, לא ממש. אבל מכשיר הקלטה קטן עם מיקרופון מתאים, אולי.
תראה כאן הסבר על מיקרופון שוטגאן.
https://www.youtube.com/watch?v=LYBu12Eq9Ywאם רוצים משהו שדומה לנגן אפשר להשתמש במכשיר יחסית לא יקר כמו ZOOM H1N יש לו גלגלת שניתן להגדיר את הרגישות.
כמובן שזה לא נמדד במטרים אלא בעוצמת הדציבלים, אבל בשוטגאן זה כן מגביל מהצדדים.
-
הפתרון הפשוט הוא להשתמש באופציית הקלטת דיבור אם קיימת ולקוות שהיא איכותית או להשתמש במכשיר הקלטה ייעודי אם כמה מיקרופונים או שוטגאן ולכוון אל הדובר
אין קשר ל gain וגם לא ממש ל gate
gain זה סך הכל ההגברה האנלוגית ביציאת המיקרופון - המיקרופון עובד על הפרשי מתחים זעירים מאוד שכדי להעביר אותם הלאה במערכת ההקלטה צריך להגביר והגדרת ה gain נותנת לבחור פי כמה להגביר את המתח שהגיע מהמיקרופון - אם תגדיר gain נמוך תקבל הקלטה בעוצמה נמוכה יחסית עם יותר רעשים אלקטרוניים מהמיקרופון והמגבר ולא הקלטה רק של מה שקרוב
gate זו פונקציה שמאפשרת להשאיר בהקלטה רק קול שעובר סף עוצמה מסויים - אם תגדיר אותו גבוה מידי אתה עלול לא להקליט כלום או לקבל קטיעות בהקלטה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות