דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. חשמל - כללי
  3. מכשירי חשמל ביתיים
  4. בקשת מידע | האם המזגן שלי תקין?

בקשת מידע | האם המזגן שלי תקין?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר מכשירי חשמל ביתיים
150 פוסטים 10 כותבים 1.2k צפיות 8 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • A aiib

פניתי אל המתקין (סיפור ארוך למה אליו ולא ישירות לחברה...)
    הוא אמר לי לבדוק עם I FELL כי אולי התרמוסטט בעייתי.
    אמרתי לו שאין סיכוי שזה הנקודה כי לא מסתבר שבדיוק 3 מזגנים חדשים יהיה להם בעיה בתרמוסטט ויותר הגיוני שיש בעיה במערכת הראשית.
    להגנתו הוא אמר שאם זה בעיה במערכת הראשית אז המזגן של היחידה הנסתרת גם היה אמור לעשות בעיות.

ניסיתי ולהפתעתי נראה שזה באמת עובד הרבה יותר טוב.
    השאלה היא, האם זה באמת מכריע שהבעיה היא בתרמוסטט? (מה שלא כ"כ הגיוני להבנתי) או שעדיין זה יכול לתמוך בבעיה אחרת (לא שזה בטוח משנה, אבל אין לי עניין שיבוא טכנאי יחליף תרמוסטט ואז אראה אחרי שעה שנשארנו עם אותה הבעיה...)

תשובת הAI...
    האינסטינקט שלך מדויק לחלוטין, וההיגיון שהפעלת כאן הוא ברמה של טכנאי מיזוג אוויר מנוסה.

הסיכוי ששלושה רגשי טמפרטורה (תרמוסטטים פנימיים) יצאו תקולים מהמפעל באותו זמן הוא שואף לאפס. מצד שני, המתקין גם צודק: העובדה שהיחידה הנסתרת עובדת היטב, והעובדה שפונקציית I FEEL פתרה את הבעיה בחדרים, מוכיחה שאין שום תקלה במערכת הראשית (המדחס, הגז או שסתומי ההתפשטות תקינים לגמרי, ויש למזגן יכולת קירור מצוינת).

אז מה באמת קורה כאן, ולמה I FEEL פתר את זה? הנה ההסבר המלא כדי שתדע בדיוק מה לדרוש מהטכנאי:

מה שפונקציית I FEEL באמת הוכיחה
    פונקציית I FEEL עושה פעולה אחת פשוטה: היא מנטרלת את חיישן הטמפרטורה שנמצא בתוך המזגן, ומעבירה את הפיקוד לחיישן קטן שנמצא בתוך השלט הרחוק.

העובדה שזה פתר את הבעיה לא מוכיחה שהחיישן במזגן מקולקל, אלא מוכיחה שהחיישן במזגן קורא טמפרטורה "מזויפת". הוא נמצא בתוך "בועה" של אוויר קר.

למה החיישן במזגן מזייף? (תופעת ה-Short Cycling)
    מזגנים עיליים (בניגוד למזגן נסתר) נוטים לפעמים לינוק חזרה את האוויר הקר שהם עצמם זרקו, לפני שהאוויר הזה הספיק להתערבב בחדר.
    אם האוויר הקר נזרק מהתריס, נופל למטה, ונשאב מיד חזרה למעלה אל הפילטרים – החיישן שיושב שם "מרגיש" 18 מעלות ומורה למדחס להוריד תפוקה. בינתיים, אתה יושב מטר משם בטמפרטורה של 23 מעלות ומרגיש שלא קר מספיק.
    כשהפעלת I FEEL, המזגן הפסיק להתייחס לאוויר שחוזר אליו, והתחיל לקרר עד שהשלט (שנמצא לידך) ירגיש שקר.

למה היחידה הנסתרת לא עושה בעיות?
    המתקין צדק שזה שולל בעיה מרכזית, אבל זה גם מסביר הכל. במזגן נסתר (מתועל), פתח זריקת האוויר (הגריל) מרוחק פיזית מפתח חזרת האוויר (האוויר החוזר). האוויר חייב לעבור דרך החדר כדי לחזור למזגן, ולכן החיישן של המזגן הנסתר תמיד קורא את הטמפרטורה האמיתית של החלל ולא "עובד על עצמו".

מה הטכנאי צריך לעשות (כדי שלא סתם יחליף חלקים):
    כשהטכנאי מגיע, אל תיתן לו פשוט להחליף תרמוסטטים וללכת, כי סביר להניח שהתרמוסטטים תקינים, ואתה תישאר עם אותה בעיה. הנה מה שהוא צריך לבדוק ולעשות:

קיזוז טמפרטורה (Temperature Offset): במערכות מיני-מרכזיות או מולטי (VRF), לטכנאים יש אפשרות להיכנס דרך השלט לתפריט טכנאי נסתר בלוח האם של המזגן, ולהגדיר "פיצוי". כלומר, להורות לכרטיס: "החיישן הזה תמיד קורא 3 מעלות פחות מהחדר, קזז את זה". זה פתרון תוכנתי קלאסי לבעיה הזו.

בדיקת מרחק מהתקרה: האם המזגנים העיליים הותקנו קרוב מדי לתקרה (פחות מ-10-15 ס"מ)? אם כן, נוצר שם חנק של אוויר שגורם לחיישן לקרוא נתונים שגויים.

מיקום החיישן הפיזי: לפעמים החיישן (מעין חוט שחור קטן עם ראש פלסטיק) בתוך היחידה הפנימית הוצמד בטעות ישירות לצינורות הנחושת הקרים של המאייד במקום להיות באוויר הפתוח לפני הפילטר. הטכנאי יכול פשוט להזיז אותו סנטימטר הצידה.

זווית התריס: ודא שהתריס לא מכוון ישר למטה, אלא זורק אוויר רחוק ואופקי ככל האפשר אל תוך החדר, כדי למנוע את החזרת האוויר המהירה.

לסיכום: המערכת שלך כנראה תקינה לחלוטין מכנית (יש גז, המדחס עובד מצוין). הבעיה היא בסירקולציית האוויר סביב היחידות העיליות. עד שהטכנאי יגיע, פונקציית ה-I FEEL היא בדיוק הפתרון המושלם שנועד לעקוף בעיות מהסוג הזה!

עריכה: הAI (...) כותב לי שבמערכות של VRF יש צורך בהגדרות במערכת עצמה להגדיר כל יחידה כמה אורך צנרת וכדו' כדי שהמערכת תדע כמה גז ולחץ וכו' לספק לכל יחידה וייתכן שהמתקין שלי לא עשה את זה.
    האם זה נכון? (כי נראה לי שהוא לא באמת הגדיר משהו...)

A מנותק
    A מנותק
    ARI
    כתב נערך לאחרונה על ידי ARI

@aiib כתב:

אמרתי לו שאין סיכוי שזה הנקודה כי לא מסתבר שבדיוק 3 מזגנים חדשים יהיה להם בעיה בתרמוסטט ויותר הגיוני שיש בעיה במערכת הראשית.

מנסה להבין את הסיטואציה 3 מזגנים תקולים או אחד מקודם היה נשמע שאחד.
    האם אכן יש ארון ליד הכניסה כמו בתשריט? האם התקלה גם שהתריסים ממש לכיוון הרצפה\דלת פתוחה?(כיוון המחשבה שלי שהארון +קיר ממול יחסית קרוב גורם לאוויר להסתחרר עם עצמו).
    האם המזגן מפולס?

A תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • A ARI

@aiib כתב:

האם אכן יש ארון ליד הכניסה כמו בתשריט? האם התקלה גם שהתריסים ממש לכיוון הרצפה\דלת פתוחה?(כיוון המחשבה שלי שהארון +קיר ממול יחסית קרוב גורם לאוויר להסתחרר עם עצמו).
      האם המזגן מפולס?

A מחובר
      A מחובר
      aiib
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@ARI כתב:

הבעיה התחילה ממזגן אחד כיוון שהוא בשימוש ויוצא ממנו ריח ובשאר עדיין לא כ"כ משתמשים, אחרי שראיתי שיש בעיה באחד בדקתי את האחרים והבעיה פחות או יותר אותו דבר.

יש ארון, אבל הוא לא כ"כ צמוד, אין קיר ממול קרוב.

האם המזגן מפולס?

אין לי ידיעה ודרך לבדוק כזה דבר...

כ 2 תגובות תגובה אחרונה
      0
      • E מנותק
        E מנותק
        efid
        כתב נערך לאחרונה על ידי

אולי תעלה שרטוט של כל הבית עם סימון איפה ממוקם המזגן ואיפה הפתחים?

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • A aiib

@ARI כתב:

הבעיה התחילה ממזגן אחד כיוון שהוא בשימוש ויוצא ממנו ריח ובשאר עדיין לא כ"כ משתמשים, אחרי שראיתי שיש בעיה באחד בדקתי את האחרים והבעיה פחות או יותר אותו דבר.

האם המזגן מפולס?

כ מנותק
          כ מנותק
          כוסף לדעת
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

שים פלס על המזגן, צמוד לקיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • A aiib

@ARI כתב:

האם המזגן מפולס?

כ מנותק
            כ מנותק
            כוסף לדעת
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

השאלה היא האם זה גורם למזגן לשאוב חזרה את האויר שהוא מוציא, או לא.
            איפה אתה גר?
            (זה נשמע תקלה מעניינת, אולי אני אבוא לראות...)

כ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • כ כוסף לדעת

@aiib כתב:

השאלה היא האם זה גורם למזגן לשאוב חזרה את האויר שהוא מוציא, או לא.
              איפה אתה גר?
              (זה נשמע תקלה מעניינת, אולי אני אבוא לראות...)

כ מנותק
              כ מנותק
              כוסף לדעת
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib
              אין לי בינתיים הסבר שפוי למה זה לא עובד, אם אתה רוצה תוכל ליצור איתי קשר בפרטי ואבוא לראות.
              (אני לא מתקן בפרטי, אני עובד בחברה. אבל הסיפור הזה נשמע מוזר ואני סקרן...)
              @תלת-פאזי
              נהניתי להתפלסף ולהתווכח, חבל שנעלמת...

A תלת פאזית 2 תגובות תגובה אחרונה
              1
              • כ כוסף לדעת

@aiib
                אין לי בינתיים הסבר שפוי למה זה לא עובד, אם אתה רוצה תוכל ליצור איתי קשר בפרטי ואבוא לראות.
                @תלת-פאזי

A מחובר
                A מחובר
                aiib
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@כוסף-לדעת המתקין אמור לבוא אלי ואחר כך אולי החברה, אעדכן בתוצאות אם יהיו...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • כ כוסף לדעת

@aiib
                  @תלת-פאזי

תלת פאזית מנותק
                  תלת פאזית מנותק
                  תלת פאזי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי תלת פאזי

@כוסף-לדעת כתב:

לא נעלמתי
                  אני הרבה עוקב מהצד, אין לי הרבה מה להתווכח- וזה לא כבוד,
                  פשוט אני עדיין חושב שזה בעיית התאמה
                  ואולי עכשיו נוסף לנו מידע של בעיית סירקולציה (פיזור אוויר), הרי המזגן מותקן מעל הדלת- הוי אומר שהוא לא במרכז החדר,
                  ואם זה מוסיף שמן למדורה של גודל החדר ותפוקת המזגן....
                  אבל זה לא דברים שאני יכול לחתום עליהם מרחוק (יותר רחוק ממך כנראה) ואני לא אוהב להתווכח עוד ועוד על דעתי.
                  לדעתי- בלי הרבה הסבר והבנה- התוצאה של ה- I FEEL רק מוכיחה את הנתון הזה (לפחות של הסירקולציה)
                  ואם בחדר ומזגן מתאימים- המזגן מצליח להתגבר על בעיית פיזור האוויר
                  או בחדר ומזגן לא מתאימים אבל פיזור אוויר נכון- המזגן מצליח להתגבר על בעיית ההתאמה
                  כששלושתם יחד נפגשים- החוט המשולש לא במהרה ינתק...

וחבל שלא קראת(ם) את המדריך שלי על התאמת מזגן בעיון,
                  שם התייחסתי והרחבתי בעניין הזה, ודו"ק ותמצא נחת
                  וכתבתי את זה אחרי הרבה שנים של ניסיון בשטח עם הרבה אנשים, חללים גדולים ומזגנים ענקיים (לא יודע מה זה גדול אצלך, אני התעסקתי עם מזגן 60 כ"ס, כשבמקביל אליו עוד שנים של 20 כ"ס כל אחד) ועוד ועוד
                  וכבר מהישיבה קטנה הייתי אחראי מזגנים [התקנה למדתי בתור בחור צעיר לפני הישיבה] וכמובן בישיבה גדולה ואח"כ לא עצרתי...

ולסיום, במדריך המקורי המחשבה הייתה להוסיף איזה סיפור קטנטן, אך אני לא יודע למה הוא לא נמצא שם כרגע, אולי בסוף זה לא נכנס בכלל:
                  באחד הבתי כנסת באזור שלי יש מודעה קטנה לאורייתא קר לי! חם לי!- עדיין לא נמצא הגבאי שיכול להתאים מזגן לכל אחד, קר לך? תתרחק מהמזגן, חם לך? תתקרב למזגן
                  המסר- כל אחד יש לו תחושה שונה, ומזגן שעושה נעים- זה לא תמיד משהו שיש לו הגדרות ברורות
                  כל דבר הכי קטן יכול להשפיע הרבה, ובדיקת מזגן אם הוא תקין- בסופו של דבר- זה מד מעלות ביציאת האוויר, וכל שאר התחושות- 🤷‍♂️

tlata.gam@gmail.com
                  אין לי צ'אט!

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • תלת פאזית תלת פאזי

@כוסף-לדעת כתב:

לא נעלמתי
                    אני הרבה עוקב מהצד, אין לי הרבה מה להתווכח- וזה לא כבוד,
                    פשוט אני עדיין חושב שזה בעיית התאמה
                    ואולי עכשיו נוסף לנו מידע של בעיית סירקולציה (פיזור אוויר), הרי המזגן מותקן מעל הדלת- הוי אומר שהוא לא במרכז החדר,
                    ואם זה מוסיף שמן למדורה של גודל החדר ותפוקת המזגן....
                    אבל זה לא דברים שאני יכול לחתום עליהם מרחוק (יותר רחוק ממך כנראה) ואני לא אוהב להתווכח עוד ועוד על דעתי.
                    לדעתי- בלי הרבה הסבר והבנה- התוצאה של ה- I FEEL רק מוכיחה את הנתון הזה (לפחות של הסירקולציה)
                    ואם בחדר ומזגן מתאימים- המזגן מצליח להתגבר על בעיית פיזור האוויר
                    או בחדר ומזגן לא מתאימים אבל פיזור אוויר נכון- המזגן מצליח להתגבר על בעיית ההתאמה
                    כששלושתם יחד נפגשים- החוט המשולש לא במהרה ינתק...

וחבל שלא קראת(ם) את המדריך שלי על התאמת מזגן בעיון,
                    שם התייחסתי והרחבתי בעניין הזה, ודו"ק ותמצא נחת
                    וכתבתי את זה אחרי הרבה שנים של ניסיון בשטח עם הרבה אנשים, חללים גדולים ומזגנים ענקיים (לא יודע מה זה גדול אצלך, אני התעסקתי עם מזגן 60 כ"ס, כשבמקביל אליו עוד שנים של 20 כ"ס כל אחד) ועוד ועוד
                    וכבר מהישיבה קטנה הייתי אחראי מזגנים [התקנה למדתי בתור בחור צעיר לפני הישיבה] וכמובן בישיבה גדולה ואח"כ לא עצרתי...

ולסיום, במדריך המקורי המחשבה הייתה להוסיף איזה סיפור קטנטן, אך אני לא יודע למה הוא לא נמצא שם כרגע, אולי בסוף זה לא נכנס בכלל:
                    באחד הבתי כנסת באזור שלי יש מודעה קטנה לאורייתא קר לי! חם לי!- עדיין לא נמצא הגבאי שיכול להתאים מזגן לכל אחד, קר לך? תתרחק מהמזגן, חם לך? תתקרב למזגן
                    המסר- כל אחד יש לו תחושה שונה, ומזגן שעושה נעים- זה לא תמיד משהו שיש לו הגדרות ברורות
                    כל דבר הכי קטן יכול להשפיע הרבה, ובדיקת מזגן אם הוא תקין- בסופו של דבר- זה מד מעלות ביציאת האוויר, וכל שאר התחושות- 🤷‍♂️

A מחובר
                    A מחובר
                    aiib
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@תלת-פאזי כתב:

גם בחדרים נוספים שהוא כן נמצא במרכז החדר הבעיה קיימת (אולי לא כזה חריף)

תלת פאזית תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • A aiib

@תלת-פאזי כתב:

תלת פאזית מנותק
                      תלת פאזית מנותק
                      תלת פאזי
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

אני לא מתווכח על תחושות
                      תסתכל מה שערכתי בסוך הספויילר

tlata.gam@gmail.com
                      אין לי צ'אט!

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • תלת פאזית תלת פאזי

@aiib כתב:

אני לא מתווכח על תחושות
                        תסתכל מה שערכתי בסוך הספויילר

A מחובר
                        A מחובר
                        aiib
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@תלת-פאזי כתב:

אני לא מתווכח על תחושות

לא כ"כ תחושות, קצת מגובה במדידות...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון
                        0
                        • חוקי הפורום
                        • פופולרי
                        • לא נפתר
                        • משתמשים