בקשת מידע | האם המזגן שלי תקין?
-
תבדוק כמה באמת נצרך לחדר שלך, וכמה המינימום של המזגן- ותגיד לנו את התוצאות!
זה מה שמופיע לי על המזגן עצמו (לא על המערכת VRF)

מדובר ב1 כ"ס למיטב ידיעתי 2 העובדות הבאות נכונות:
- אין מזגן פחות מ1 כ"ס
- רוב החדרים בארץ הם בסביבות 9 מ"ר
בהינתן ואני צודק ב2 הנתונים אין סיבה שאני היחיד בארץ שהמזגנים לא עובדים לו טוב...
-
אני היחיד בארץ שהמזגנים לא עובדים לו טוב...
אתה ממש לא היחיד
וכתבתי את דברי, על פי ניסיון ארוך ולא המצאתי אותו באותו רגע
כן אתה מבין הבודדים בארץ שזה מפריע להם- רוב האנשים- מספיק להם שיש מזגן, ומקסימום אם ממש חם, אפשר גם להדליק אותו...@תלת-פאזי כמו שכתבתי לך, יש לי כמה חדרים כאלו וייתכן שבכולם יש את אותה הבעיה אבל דווקא בחדר הכי גדול הבעיה יותר חמורה ודווקא בחדר עם מזגן יותר חזק וזריקה ישירה בו הבעיה בכלל לא קיימת.
וגם לא הבנתי איך שימוש בI FEEL פתר את הבעיה (לכאורה...)וגם לא בטוח שהבנתי את הנקודה, אתה טוען שהמזגן חזק מדי ולכן הוא מקרר יותר מהר את החדר ולכן המזגן נכנס למצב שמירה? אז למה בחדרים יותר גדולים אחרי שעוברת תוספת זמן המזגן לא נכנס למצב שמירה ומביא אותנו לאותה הבעיה?
-
כמה BTU המזגן לפי קטלוג?
800 BTU לכל מ"ר זה וודאי בסדר, (בטוח לא גדול מדי שיוצר בעיה)
יש לך 10 מ"ר,
מזגן של 1 כ"ס הוא בסביבות ה 10,000 BTU
א"כ כל הפער הוא 2,000 BTU זה לא אמור להיות בעיה.
זה לא נראה לי שהמזגן גדול מדי גם לשיטתך.
@תלת-פאזי
תסביר את עצמך, אני לא מבין מה אתה חושב.אני אסביר את עצמי קצת
החישוב 800 BTU למ"ר הוא כוללני מידי ואינו מדוייק לגמרי
זה תלוי בהרבה משתנים, כמו: הבידוד של החדר, המיקום בארץ, קומת גג או אמצע, חלונות, פתחים, חדרים סמוכים, כיווני אוויר, וכו'
ראה במדריך שהארכתי בזה, ואמנם ברוב המקרים- אין כ"כ נפק"מ לדייק לפי המחשבון ובפרט בחדרים קטנים- שהשינוי לכאן או לכאן הוא לא גדול ולא משמעותי, אך זה נועד בעיקר לחדרי עבודה/ לימוד ענקיים עם חלונות כיווני שמש מכשירי חשמל רבים וכו'- שם יש הרבה מאוד מה לחשב, וזה מחשב לפי כל ערך במדוייק (הערכים מתדיראן).
המזגן של @aiib נראה לי גדול מאוד ביחס לחדר.@aiib , רשום איפשהוא במפרט של המזגן- כמה המינימום תפוקה של כל מזגן, לדוגמה:

תבדוק כמה באמת נצרך לחדר שלך, וכמה המינימום של המזגן- ותגיד לנו את התוצאות!
@כוסף-לדעת דרך אגב, המזגן ממש לא מוציא 12 מעלות מתחת לטמפרטורת החדר,
אני בודק אתזה הרבה ובחדר שהטמפרטורה איננה מתחת ל20 מעלות- אני מקבל תוצאה קרובה ל- 4 מעלות
וגם כאשר החדר מעל 25 אני מקבל את אותה תוצאה בקירוב.
החישוב של הטמפרטורה של האוויר שיוצא היא שונה לגמרי, אולי הארכתי בזה באחד המדריכים- אני לא זוכר כרגע
בכך מקרה החישוב נעשה בהכפלה ביחס לדחיסה ובחלוקה ביחס להתפשטות וזה מתחשבן לפי סולם קלוויןרק אחרי שכמעט גמרתי לערוך את תשובתי- ראיתי ש@aiib כבר עדכן תשובה מהמתקין ובדיקה חדשה ב I FEEL
לכן אני משאיר את הפוסט על אף שאולי הוא כבר פחות רלוונטיבכך מקרה החישוב נעשה בהכפלה ביחס לדחיסה ובחלוקה ביחס להתפשטות וזה מתחשבן לפי סולם קלווין
אני יעשה שיעורי בית.
אבל אני לא מסכים עם שתי דברים:
א. שהמזגן גדול מדי.
ב. שמזגן גדול מדי יגיב בכזו צורה.
הנימוק:
............
אני אחרי יום עבודה והמוח לא מסכים לשתף פעולה.
אני כן יכול להגיד שהניסיון שלי בשטח מוכיח אחרת. -
בכך מקרה החישוב נעשה בהכפלה ביחס לדחיסה ובחלוקה ביחס להתפשטות וזה מתחשבן לפי סולם קלווין
אני יעשה שיעורי בית.
אבל אני לא מסכים עם שתי דברים:
א. שהמזגן גדול מדי.
ב. שמזגן גדול מדי יגיב בכזו צורה.
הנימוק:
............
אני אחרי יום עבודה והמוח לא מסכים לשתף פעולה.
אני כן יכול להגיד שהניסיון שלי בשטח מוכיח אחרת. -
מה הגובה של היחידה מהתקרה?
מראש המזגן 16 מתחתית המזגן 42
מה הגובה של הבית?
292
(מדויק!)
השתדלתי...
אם פיספסת, אחרי ייעוץ של המתקין בדקתי ושימוש בI FEEL לכאורה פתר את הבעיה! אני מאמין שניתן להסיק מזה כמה מסקנות...
-
@aiib
מה שה I FEEL יוצר הוא בסך הכל אומר למזגן: תתעלם מרגש אויר חוזר. עכשיו השלט הוא הרגש.
לגבי הבדיקה שלך: אם המרחק בין היחידה לתקרה הוא 16 ס"מ זה תקין.מה שה I FEEL יוצר הוא בסך הכל אומר למזגן: תתעלם מרגש אויר חוזר. עכשיו השלט הוא הרגש.
נכון, אבל להבנתי (ותתקנו אותי בבקשה אם אני טועה)
זה אמור לשלול: מזגן גדול מדי (סליחה @תלת-פאזי ממעלת כבודך...), חוסר גז, בעיה במערכת השליטה של הגז וכדו' ומעמיד אותנו שהעניין הוא הפיזור בחדר (כלומר שהאוויר החוזר מגיע מהאוויר הקרוב למזגן) או חיישן הטמפרטורה תקול (פחות הגיוני לדעתי) -
מה שה I FEEL יוצר הוא בסך הכל אומר למזגן: תתעלם מרגש אויר חוזר. עכשיו השלט הוא הרגש.
נכון, אבל להבנתי (ותתקנו אותי בבקשה אם אני טועה)
זה אמור לשלול: מזגן גדול מדי (סליחה @תלת-פאזי ממעלת כבודך...), חוסר גז, בעיה במערכת השליטה של הגז וכדו' ומעמיד אותנו שהעניין הוא הפיזור בחדר (כלומר שהאוויר החוזר מגיע מהאוויר הקרוב למזגן) או חיישן הטמפרטורה תקול (פחות הגיוני לדעתי) -
יש קיר או מחסום ממול היחידה שגורם לו להרגיש את האויר של עצמו?
לא, אבל ייתכן שהזריקה שלו לא מספיק חזקה או שהמזגן לא מתוכנן טוב מה שגורם לו בעיקר לקרר את האיזור גם אם לא הצמוד אליו אבל את האזור הקרוב יותר ולכן הוא דוגם רק את האוויר הקרוב.
-
יש קיר או מחסום ממול היחידה שגורם לו להרגיש את האויר של עצמו?
לא, אבל ייתכן שהזריקה שלו לא מספיק חזקה או שהמזגן לא מתוכנן טוב מה שגורם לו בעיקר לקרר את האיזור גם אם לא הצמוד אליו אבל את האזור הקרוב יותר ולכן הוא דוגם רק את האוויר הקרוב.
-
@aiib תפתח את המכסה של הפילטרים. תוציא את הפילטרים. על הסוללה אתה תראה את הרגש איר חוזר מצד ימין. תחמם אותו עם היד ותבדוק איך המזגן מגיב.
נ. ב. לא בכל הדגמים הוא מונח שם , ככה שאם אתה לא רואה אותו, הכל בסדר... -
ותבדוק איך המזגן מגיב.
מה האופציות? למה אתה מצפה?
-
@aiib אם הכל תקין הוא יקרר יותר טוב, כי הוא יחשוב שהחדר חם יותר.
ואז?....
לא יודע.
תבדוק קודם ואז נהיה יותר חכמים. -
תבדוק קודם ואז נהיה יותר חכמים.
הנקודה היא שזה ישפיע לדקה שתיים, לא לטווח ארוך, לכן אני רוצה להבין מה אמור לקרוה בדקה הזו? אוויר מאד קר ייצא? אני אשמע את המזגן מתאמץ יותר?
-
פניתי אל המתקין (סיפור ארוך למה אליו ולא ישירות לחברה...)
הוא אמר לי לבדוק עם I FELL כי אולי התרמוסטט בעייתי.
אמרתי לו שאין סיכוי שזה הנקודה כי לא מסתבר שבדיוק 3 מזגנים חדשים יהיה להם בעיה בתרמוסטט ויותר הגיוני שיש בעיה במערכת הראשית.
להגנתו הוא אמר שאם זה בעיה במערכת הראשית אז המזגן של היחידה הנסתרת גם היה אמור לעשות בעיות.ניסיתי ולהפתעתי נראה שזה באמת עובד הרבה יותר טוב.
השאלה היא, האם זה באמת מכריע שהבעיה היא בתרמוסטט? (מה שלא כ"כ הגיוני להבנתי) או שעדיין זה יכול לתמוך בבעיה אחרת (לא שזה בטוח משנה, אבל אין לי עניין שיבוא טכנאי יחליף תרמוסטט ואז אראה אחרי שעה שנשארנו עם אותה הבעיה...)תשובת הAI...
האינסטינקט שלך מדויק לחלוטין, וההיגיון שהפעלת כאן הוא ברמה של טכנאי מיזוג אוויר מנוסה.הסיכוי ששלושה רגשי טמפרטורה (תרמוסטטים פנימיים) יצאו תקולים מהמפעל באותו זמן הוא שואף לאפס. מצד שני, המתקין גם צודק: העובדה שהיחידה הנסתרת עובדת היטב, והעובדה שפונקציית I FEEL פתרה את הבעיה בחדרים, מוכיחה שאין שום תקלה במערכת הראשית (המדחס, הגז או שסתומי ההתפשטות תקינים לגמרי, ויש למזגן יכולת קירור מצוינת).
אז מה באמת קורה כאן, ולמה I FEEL פתר את זה? הנה ההסבר המלא כדי שתדע בדיוק מה לדרוש מהטכנאי:
מה שפונקציית I FEEL באמת הוכיחה
פונקציית I FEEL עושה פעולה אחת פשוטה: היא מנטרלת את חיישן הטמפרטורה שנמצא בתוך המזגן, ומעבירה את הפיקוד לחיישן קטן שנמצא בתוך השלט הרחוק.העובדה שזה פתר את הבעיה לא מוכיחה שהחיישן במזגן מקולקל, אלא מוכיחה שהחיישן במזגן קורא טמפרטורה "מזויפת". הוא נמצא בתוך "בועה" של אוויר קר.
למה החיישן במזגן מזייף? (תופעת ה-Short Cycling)
מזגנים עיליים (בניגוד למזגן נסתר) נוטים לפעמים לינוק חזרה את האוויר הקר שהם עצמם זרקו, לפני שהאוויר הזה הספיק להתערבב בחדר.
אם האוויר הקר נזרק מהתריס, נופל למטה, ונשאב מיד חזרה למעלה אל הפילטרים – החיישן שיושב שם "מרגיש" 18 מעלות ומורה למדחס להוריד תפוקה. בינתיים, אתה יושב מטר משם בטמפרטורה של 23 מעלות ומרגיש שלא קר מספיק.
כשהפעלת I FEEL, המזגן הפסיק להתייחס לאוויר שחוזר אליו, והתחיל לקרר עד שהשלט (שנמצא לידך) ירגיש שקר.למה היחידה הנסתרת לא עושה בעיות?
המתקין צדק שזה שולל בעיה מרכזית, אבל זה גם מסביר הכל. במזגן נסתר (מתועל), פתח זריקת האוויר (הגריל) מרוחק פיזית מפתח חזרת האוויר (האוויר החוזר). האוויר חייב לעבור דרך החדר כדי לחזור למזגן, ולכן החיישן של המזגן הנסתר תמיד קורא את הטמפרטורה האמיתית של החלל ולא "עובד על עצמו".מה הטכנאי צריך לעשות (כדי שלא סתם יחליף חלקים):
כשהטכנאי מגיע, אל תיתן לו פשוט להחליף תרמוסטטים וללכת, כי סביר להניח שהתרמוסטטים תקינים, ואתה תישאר עם אותה בעיה. הנה מה שהוא צריך לבדוק ולעשות:קיזוז טמפרטורה (Temperature Offset): במערכות מיני-מרכזיות או מולטי (VRF), לטכנאים יש אפשרות להיכנס דרך השלט לתפריט טכנאי נסתר בלוח האם של המזגן, ולהגדיר "פיצוי". כלומר, להורות לכרטיס: "החיישן הזה תמיד קורא 3 מעלות פחות מהחדר, קזז את זה". זה פתרון תוכנתי קלאסי לבעיה הזו.
בדיקת מרחק מהתקרה: האם המזגנים העיליים הותקנו קרוב מדי לתקרה (פחות מ-10-15 ס"מ)? אם כן, נוצר שם חנק של אוויר שגורם לחיישן לקרוא נתונים שגויים.
מיקום החיישן הפיזי: לפעמים החיישן (מעין חוט שחור קטן עם ראש פלסטיק) בתוך היחידה הפנימית הוצמד בטעות ישירות לצינורות הנחושת הקרים של המאייד במקום להיות באוויר הפתוח לפני הפילטר. הטכנאי יכול פשוט להזיז אותו סנטימטר הצידה.
זווית התריס: ודא שהתריס לא מכוון ישר למטה, אלא זורק אוויר רחוק ואופקי ככל האפשר אל תוך החדר, כדי למנוע את החזרת האוויר המהירה.
לסיכום: המערכת שלך כנראה תקינה לחלוטין מכנית (יש גז, המדחס עובד מצוין). הבעיה היא בסירקולציית האוויר סביב היחידות העיליות. עד שהטכנאי יגיע, פונקציית ה-I FEEL היא בדיוק הפתרון המושלם שנועד לעקוף בעיות מהסוג הזה!
עריכה: הAI (...) כותב לי שבמערכות של VRF יש צורך בהגדרות במערכת עצמה להגדיר כל יחידה כמה אורך צנרת וכדו' כדי שהמערכת תדע כמה גז ולחץ וכו' לספק לכל יחידה וייתכן שהמתקין שלי לא עשה את זה.
האם זה נכון? (כי נראה לי שהוא לא באמת הגדיר משהו...)אמרתי לו שאין סיכוי שזה הנקודה כי לא מסתבר שבדיוק 3 מזגנים חדשים יהיה להם בעיה בתרמוסטט ויותר הגיוני שיש בעיה במערכת הראשית.
מנסה להבין את הסיטואציה 3 מזגנים תקולים או אחד מקודם היה נשמע שאחד.
האם אכן יש ארון ליד הכניסה כמו בתשריט? האם התקלה גם שהתריסים ממש לכיוון הרצפה\דלת פתוחה?(כיוון המחשבה שלי שהארון +קיר ממול יחסית קרוב גורם לאוויר להסתחרר עם עצמו).
האם המזגן מפולס? -
אמרתי לו שאין סיכוי שזה הנקודה כי לא מסתבר שבדיוק 3 מזגנים חדשים יהיה להם בעיה בתרמוסטט ויותר הגיוני שיש בעיה במערכת הראשית.
האם אכן יש ארון ליד הכניסה כמו בתשריט? האם התקלה גם שהתריסים ממש לכיוון הרצפה\דלת פתוחה?(כיוון המחשבה שלי שהארון +קיר ממול יחסית קרוב גורם לאוויר להסתחרר עם עצמו).
האם המזגן מפולס?מנסה להבין את הסיטואציה 3 מזגנים תקולים או אחד מקודם היה נשמע שאחד.
הבעיה התחילה ממזגן אחד כיוון שהוא בשימוש ויוצא ממנו ריח ובשאר עדיין לא כ"כ משתמשים, אחרי שראיתי שיש בעיה באחד בדקתי את האחרים והבעיה פחות או יותר אותו דבר.
יש ארון, אבל הוא לא כ"כ צמוד, אין קיר ממול קרוב.
האם המזגן מפולס?
אין לי ידיעה ודרך לבדוק כזה דבר...
-
הבעיה התחילה ממזגן אחד כיוון שהוא בשימוש ויוצא ממנו ריח ובשאר עדיין לא כ"כ משתמשים, אחרי שראיתי שיש בעיה באחד בדקתי את האחרים והבעיה פחות או יותר אותו דבר.
האם המזגן מפולס?
-
האם המזגן מפולס?
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות