המלצה | עוד טלפון AI בדרך – תכירו את HMD Touch (Nokia)
-
נישת טלפוני הבינה המלאכותית, לפחות על הנייר, צומחת בקצב מעורר השראה לאחרונה – אבל עדיין מדובר בדרך כלל במכשירים שמפותחים בידי שחקניות קטנות בשוק הטלפונים, כשהאחרונה ביניהן, עד הודעה חדשה, היא HMD שחשפה בסין את HMD Touch AI.
מעבר לכך שהטלפון הזה מבוסס על מערכת הפעלה שבליבתה נמצא מודל הבינה המלאכותית Doubao של בייטדנס (ByteDance) – החברה שמאחורי TikTok – שהוא אותו מודל שיניע גם את הטלפון של נוביה (Nubia), שייקרא nubia NaviX Ultra, הוא גם מעניק הרבה כבוד לאחת ממשפחות הטלפונים הכי אהובות של נוקיה (Nokia), משפחת ה-Lumia.
למעשה במבט ראשון נראה ה-HMD Touch AI כמו Lumia 800 זעיר, בעיקר בזכות אי המצלמה העגול מאחור, אבל גם בגלל העיצוב מקדימה שמשאיר הרבה שוליים שחורים מסביב למסך המגע שגודלו הוא 3.2 אינץ' בלבד.
למצלמה מקדימה ומאחור יש חיישן בסיסי בגודל של 2 מגה-פיקסל, והגוף מכיל סוללת 1,950 מילי-אמפר/שעה שנטענת באמצעות חיבור USB-C תקני. יש מקום לשני סימים של 4G שתומכים באפשרות לספק 'נקודה חמה' ל-WiFi במקרה הצורך.
יכולות ה-AI שאמור הטלפון להציע כוללות תרגום בזמן אמת, יצירת תמונות בטלפון עצמו באמצעות הנחיות טקסטואליות, כלי מצלמה חכמים וגם כלים שאמורים לסייע בלימודים.
מה שלא פחות מדהים הוא המחיר: הוא כבר מוצע למכירה מוקדמת תמורת כ-69 דולר בלבד, וכן אמנם לא מדובר בפאר היצירה כמובן, אבל זה עדיין מאוד מפתיע. לצידו גם מציעה החברה כמה כיסויים צבעוניים – כחול, צהוב, לבן – שאפילו גורמים לו להיראות עוד יותר Lumia.
HMD
נשמע לי חרטא...
חברה שלקחה את השם נוקיה והלבישה אותו על מכשירים שספק גדול אם אפשר לקרוא למה שיש לו בפנים מעבד - אולי רק רכיב שיודע להאזין לגלי תקשורת - היא היא תייצר טלפון המריץ מודל בינה מלאכותית שיכול ליצור תמונות עם חצי ג׳יגה ראם. שמא תטען לי שהם יעלו ל 1 ג׳יגה ראם נו זה לא נתון שיודע ליצור תמונות אופליין.
ואם תגיד לי שזה רק אפליקציה - אז מה החידוש?! נו שויין -
HMD
נשמע לי חרטא...
חברה שלקחה את השם נוקיה והלבישה אותו על מכשירים שספק גדול אם אפשר לקרוא למה שיש לו בפנים מעבד - אולי רק רכיב שיודע להאזין לגלי תקשורת - היא היא תייצר טלפון המריץ מודל בינה מלאכותית שיכול ליצור תמונות עם חצי ג׳יגה ראם. שמא תטען לי שהם יעלו ל 1 ג׳יגה ראם נו זה לא נתון שיודע ליצור תמונות אופליין.
HMD
נשמע לי חרטא...
-
האהוב
בלשון סגי נהור...
אולי מודל tyni
זה מצליח ליצור תמונות כמו שאני גרפיקאי (אייפון לא מצליח אז זה יצליח?)
-
שרשור לכלוך על נוקיה
ח״ו נוקיה היו החברה הכי טובה לטלפונים כשרים אבל HMD הפכו אותם למוצר שמת לך סתם כי בא לו...
אפרופו עמידים - היה לי פעם נוקיה 208 שבניתי מחלקי חילוף עשיתי עליו את כל הנסיונות שעלו לי בראש באיזה שהו שלב עשיתי לו חיבור טעינה נוסף עד שנהרס לי לגמרי ואז הייתי מטעין את הבטריה ישירות אבל לא דרך מטען אונברסלי אלא דרך השקע טעינה הנוסף, קיצור זה היה נראה עבמ חצי ישיבה הייתה משחקת עם זה (בבין הסדרים כמובן) אבל שרד ושרד עד שנמאס לי וקניתי q7 שהאמת במחשבה לאחור הוא סבבה לטלפון גנרי מחזיק לי איזה 4 שנים. לסיכום נוקיה היא הסאנדיסק של הטלפונים עד שפשטה רגל ואפשר להבין למה...
-
שרשור לכלוך על נוקיה
ח״ו נוקיה היו החברה הכי טובה לטלפונים כשרים אבל HMD הפכו אותם למוצר שמת לך סתם כי בא לו...
אפרופו עמידים - היה לי פעם נוקיה 208 שבניתי מחלקי חילוף עשיתי עליו את כל הנסיונות שעלו לי בראש באיזה שהו שלב עשיתי לו חיבור טעינה נוסף עד שנהרס לי לגמרי ואז הייתי מטעין את הבטריה ישירות אבל לא דרך מטען אונברסלי אלא דרך השקע טעינה הנוסף, קיצור זה היה נראה עבמ חצי ישיבה הייתה משחקת עם זה (בבין הסדרים כמובן) אבל שרד ושרד עד שנמאס לי וקניתי q7 שהאמת במחשבה לאחור הוא סבבה לטלפון גנרי מחזיק לי איזה 4 שנים. לסיכום נוקיה היא הסאנדיסק של הטלפונים עד שפשטה רגל ואפשר להבין למה...
-
-
שרשור לכלוך על נוקיה
-
תאוריית התיישנות מתוכננת...
זה או שפשוט תפרק מכשיר מלפני 15 שנה ומכשיר מהיום ותשווה את גודל הרכיבים האלקטרוניים בתוכו ותתחיל להעריץ חברות שהמכשירים שלהם שורדים יותר משנה
הגיוני שבעלות חומרים גבוהה יותר המכשירים היו שורדים יותר וברור שאין לחברה אינטרס שהמכשיר שלה יחזיק יותר מהזמן שפחות ממנו גורם לציבור להתרחק אבל עדיין ההשוואה בין מה שהיה אז להיום מגוחכת
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות