בעיה | בשחזור המערכת
-
@123-דג-מלוח לא צריך נסיון זה יותר קל מקל תוריד את זה https://mitmachim.top/post/300129 לא צורך אפילו צריבה פשוט תפתח את הISO תעתיק לאונקי ריק ותפעיל את המחשב ממנו.
@שלוםפ אתה כותב כבעל ניסיון?
-
@שלוםפ אתה כותב כבעל ניסיון?
-
@123-דג-מלוח ברור, דרך אגב למה אתה לא צורב ווינדוס 11 וחלאס?
למה אתה לא צורב ווינדוס 11
לא אחזת שאני אוהב את מה שאני רגיל כבר (בעברית 🟫)?
123-דג-מלוח כתב:
אני מעדיף בעיות שאני מכיר.
אבל אליבא דאמת יש לי כמה סיבות:
א. כי למה כן...
ב. כי אני לא היחיד שמשתמש במחשב וגם בני המשפחה יצטרכו להתרגל
ג. כי חלק מהתוכנות שלי ישנות ואני חושש של11 הם כבר לא יתאימו (אם כי מה שעובד ב10 מי שאמר לחומץ וידלק וכו') -
למה אתה לא צורב ווינדוס 11
לא אחזת שאני אוהב את מה שאני רגיל כבר (בעברית 🟫)?
123-דג-מלוח כתב:
אני מעדיף בעיות שאני מכיר.
אבל אליבא דאמת יש לי כמה סיבות:
א. כי למה כן...
ב. כי אני לא היחיד שמשתמש במחשב וגם בני המשפחה יצטרכו להתרגל
ג. כי חלק מהתוכנות שלי ישנות ואני חושש של11 הם כבר לא יתאימו (אם כי מה שעובד ב10 מי שאמר לחומץ וידלק וכו') -
@123-דג-מלוח אני התרגלתי שנים גם ל10 והמעבר ל11 היה ממש חלק צרבתי את האחד שהביאו בפורום שלא דורש חיבור לרשת וחשבון מייקרוסופט ומתקין אוטומטית אופיס.
זה קרה לפני 3 שבועות כשהחלפתי מחשב
@שלוםפ אם תוך 3 שבועות אתה כותב ככה, אני צריך לחשוב על זה שוב.
-
@שלוםפ אם תוך 3 שבועות אתה כותב ככה, אני צריך לחשוב על זה שוב.
-
@123-דג-מלוח היה לי צד לחזור ל10 בחדש כי הוא צורך פחות בטרייה אבל אני כבר לא מסוגל...
@שלוםפ זה נקודה שלא ידעתי. אגב יותר זיכרון הוא לא צורך?
זה גם שיקול אצלי

-
@שלוםפ זה נקודה שלא ידעתי. אגב יותר זיכרון הוא לא צורך?
זה גם שיקול אצלי

@123-דג-מלוח ווינדוס מנסים כל פעם להוריד את המשאבים שהמערכת צורכת אבל בפועל זה רק עולה אם כי הפער לא גדול בפרט שבISO שבפורום הורידו המון דברים מיותרים והוא הרבה יותר טובה, האמת שאני לא בטוח שההבדל בבטריה זה בין 10 ל11 אני פשוט מריץ ווינדוס טוגו 10 מכרטיס זכרון ושמה הסוללה מחזיקה קרוב לשעה יותר, (הסוללה שלי עם 54 אחוז מההספק המקורי דבר שהוזיל לי את המחשב בכ400 ש"ח בעלי זה עולה 120).
אאה! לא ראיתי את התמונה (נטפרי) חשבתי שאתה מדבר על משאבי מערכת.
דרך אגב לטעמי שחזור מערכת לא יפתור את כל הבעיות, כשמערכת מתחילה עם בעיות היא לא אוהבת לסיים מהר... -
יש לי בעיה כלשהי במחשב שלצורכה רציתי לעשות שחזור המערכת
אבל כל פעם שאני בא לשחזר קופץ קודם החלון הזה (שלדעתי נראה כמו אתר פישינג שנוצר ע"י AI, רק שפה זה מטעם וינדוס):

לחיצה על "בדוק אם יש שגיאות" מובילה לפה:

ניסיתי לאשר ולתקן וגם אחרי ההפעלה מחדש וכו' זה מגיע שוב לאותה נקודה.@123-דג-מלוח
שלושת הצילומים מבהירים את התמונה, וקודם כול — להרגיע: אלה חלונות אמיתיים של Windows, לא פישינג ולא אתר מזויף. זה בדיוק מה ש-Windows מראה כשהוא מזהה בעיה בדיסק תוך כדי שחזור מערכת.מה קורה בפועל:
שחזור המערכת נעצר כי Windows זיהה השחתה במערכת הקבצים בכונן
(צילום 1), ולכן הוא לא מרשה לשחזר עד שתתקן את הדיסק.
הצילום השני הוא כלי תיקון השגיאות המובנה (chkdsk) — בדיוק מה שצריך להריץ.
הצילום השלישי מראה בעיה נוספת: נשארו רק 11.3GB פנויים מתוך 237 בכונן
— כמעט מלא. מקום פנוי נמוך מזיק למערכת הקבצים וגם מפריע לשחזור.
מה לעשות, לפי הסדר:קודם גיבוי. השחתת מערכת קבצים יחד עם דיסק כמעט מלא — מצב שבו כדאי להעתיק החוצה קבצים חשובים (כונן חיצוני/ענן) לפני שנוגעים בכלום.
תיקון הדיסק. אפשר פשוט ללחוץ "תקן את הכונן" בחלון שבצילום 2. או ידנית ב-CMD כמנהל: chkdsk
/f /r הוא יבקש לתזמן לאתחול הבא — אשר (Y) ואתחל. הבדיקה רצה לפני עליית המערכת ויכולה לקחת זמן (במיוחד /r). לא לכבות באמצע.
פנה מקום ב-C: (Disk Cleanup, קבצים זמניים/הורדות ישנות). כמה GB פנויים יעזרו לתיקון ולשחזור.
אחרי ש-chkdsk סיים, הרץ: sfc /scannow DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ואז נסה שוב שחזור מערכת.
אם ההשחתה חוזרת שוב ושוב — בדוק את בריאות הדיסק עצמו (SMART), למשל CrystalDiskInfo או wmic diskdrive get status. דיסק שמתחיל למות גורם להשחתות חוזרות, ואז צריך להחליף אותו ולא רק לתקן.
בקיצור: זה אמיתי ולא וירוס. קודם גיבוי, אחר כך chkdsk, לפנות מקום, ואז שחזור. -
@123-דג-מלוח
שלושת הצילומים מבהירים את התמונה, וקודם כול — להרגיע: אלה חלונות אמיתיים של Windows, לא פישינג ולא אתר מזויף. זה בדיוק מה ש-Windows מראה כשהוא מזהה בעיה בדיסק תוך כדי שחזור מערכת.מה קורה בפועל:
שחזור המערכת נעצר כי Windows זיהה השחתה במערכת הקבצים בכונן
(צילום 1), ולכן הוא לא מרשה לשחזר עד שתתקן את הדיסק.
הצילום השני הוא כלי תיקון השגיאות המובנה (chkdsk) — בדיוק מה שצריך להריץ.
הצילום השלישי מראה בעיה נוספת: נשארו רק 11.3GB פנויים מתוך 237 בכונן
— כמעט מלא. מקום פנוי נמוך מזיק למערכת הקבצים וגם מפריע לשחזור.
מה לעשות, לפי הסדר:קודם גיבוי. השחתת מערכת קבצים יחד עם דיסק כמעט מלא — מצב שבו כדאי להעתיק החוצה קבצים חשובים (כונן חיצוני/ענן) לפני שנוגעים בכלום.
תיקון הדיסק. אפשר פשוט ללחוץ "תקן את הכונן" בחלון שבצילום 2. או ידנית ב-CMD כמנהל: chkdsk
/f /r הוא יבקש לתזמן לאתחול הבא — אשר (Y) ואתחל. הבדיקה רצה לפני עליית המערכת ויכולה לקחת זמן (במיוחד /r). לא לכבות באמצע.
פנה מקום ב-C: (Disk Cleanup, קבצים זמניים/הורדות ישנות). כמה GB פנויים יעזרו לתיקון ולשחזור.
אחרי ש-chkdsk סיים, הרץ: sfc /scannow DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ואז נסה שוב שחזור מערכת.
אם ההשחתה חוזרת שוב ושוב — בדוק את בריאות הדיסק עצמו (SMART), למשל CrystalDiskInfo או wmic diskdrive get status. דיסק שמתחיל למות גורם להשחתות חוזרות, ואז צריך להחליף אותו ולא רק לתקן.
בקיצור: זה אמיתי ולא וירוס. קודם גיבוי, אחר כך chkdsk, לפנות מקום, ואז שחזור.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות