בירור | האם זה עוקץ: מה ניתן לעשות אם לקחו ממני במרמה את תאריך הנפקת הת.ז.
-
מה יש להם לעשות אם זה???
הסיפור הוא שהתקשרו לאשתי מהמספר 0529489193 כאילו בחברת הביטוח וביקשו ממנה את תאריך ההנפקה, השיחה המשיכה כרגיל והוא רצה שהיא תגדיל את הביטוח, היא הוסיפה אותי לשיחה ואמרתי לו שנבדוק את זה, הוא אמר שהוא יתקשר שוב.
היום הוא התקשר מהמספר 0529489195 (הספרה האחרונה שונה) לשני המספרים א"א לחזור ושאל מה קורה, בקשתי ממנו טלפון לחזור אליו והוא נתן את 039420411!!!
מישהו יודע לומר לי מה לעשות עם זה? -
@shishko
מהר מהר מהר להחליף ת.ז.
עדיף לך לשרוף כעת שעתיים - מלשרוף הרבה יותר.
זה מה שאני הייתי עושה. -
@shishko
מהר מהר מהר להחליף ת.ז.
עדיף לך לשרוף כעת שעתיים - מלשרוף הרבה יותר.
זה מה שאני הייתי עושה. -
@י.-פל. מה הוא יכול לעשות כבר עם הת.ז שלי וחוץ מזה יש כזה דבר להחליפ מספר ת.ז?
@הישבשר-המלומד
לא מדובר במספר אלא בתאריך הנפקה וזה אחד הדברים הכי סודיים שיש -
-
@הישבשר-המלומד לא מספר, תאריך הנפקה. זה מידע סודי שאף אחד לא אמור לבקש
יכול תיאורטית לשמש לאימות מול אשראי/ממשלה -
שפתחו על שמחה חשבון בנק יקחו הלואות ועוד
119
https://govforms.gov.il/mw/forms/CitizenReport@Cyber.gov.il -
@shishko
תתקשר וץנסה לברר האם באמת זה חברת ביטוח
למרות שפה כבר לפני חמש שנים דיווחו שזה לא נשמע אמין

-
רגע אנשים!!!
שניה לפני הדרמות
לא צריך לשרוף את מבנה רשות האוכלוסין וההגירה
זה בעיה ישנה שכבר דובר עליה רבות אפילו אי פעם בקו החם מצד אחד תאריך הנפקה משמש לאימות (זה הרבה, אבל לא יותר מזה), מצד שני תזכרו בכמה מקומות בשנה האחרונה העליתם צילום תעודת זהות והמידע הזה קיים שם כידוע, אז בבקשה בלי דרמה -
רגע אנשים!!!
שניה לפני הדרמות
זה בעיה ישנה שכבר דובר עליה רבות אפילו אי פעם בקו החם מצד אחד תאריך הנפקה משמש לאימות (זה הרבה, אבל לא יותר מזה), מצד שני תזכרו בכמה מקומות בשנה האחרונה העליתם צילום תעודת זהות והמידע הזה קיים שם כידוע, אז בבקשה בלי דרמה -
רגע אנשים!!!
שניה לפני הדרמות
זה בעיה ישנה שכבר דובר עליה רבות אפילו אי פעם בקו החם מצד אחד תאריך הנפקה משמש לאימות (זה הרבה, אבל לא יותר מזה), מצד שני תזכרו בכמה מקומות בשנה האחרונה העליתם צילום תעודת זהות והמידע הזה קיים שם כידוע, אז בבקשה בלי דרמה@הדובדבן-שבקצפת
באמת לא מומלץ להעלות צילום ת''ז למקום שאתה לא יודע מה הוא
ואם זה משהו לא תקין או לא מוכר אסור לתת וצריך לטפל -
תתקשר וץנסה לברר האם באמת זה חברת ביטוח
יש שם בהתחלה את אותה הודעה כמו ב *5454 שמופיע באתר של כלל
-
רגע אנשים!!!
שניה לפני הדרמות
זה בעיה ישנה שכבר דובר עליה רבות אפילו אי פעם בקו החם מצד אחד תאריך הנפקה משמש לאימות (זה הרבה, אבל לא יותר מזה), מצד שני תזכרו בכמה מקומות בשנה האחרונה העליתם צילום תעודת זהות והמידע הזה קיים שם כידוע, אז בבקשה בלי דרמה@הדובדבן-שבקצפת בכל מקרה אני הייתי משקיע כמה שעות כדי להחליפ עדיפ לעבוד עכשיו מאשר לבכות אחר כך.
-
@הדובדבן-שבקצפת בכל מקרה אני הייתי משקיע כמה שעות כדי להחליפ עדיפ לעבוד עכשיו מאשר לבכות אחר כך.
@הישבשר-המלומד אמרתי שהדרך היא פשוטלבדוק לפני, רגע לפני שהוא החליט שמי שהתקשר לא אמין, יכול להיות שזה באמת מהחברה, מה שיגרום לכל העצות כאן להפוך לעצות אחיתופל, פשוט לברר לפני שבאמת מדובר במשהו בעייתי ואז להתחיל לתקן ולא סתם להתחיל לשרוף זמן
ובהערת אגב יש מחקר שנעשה ונקרא הגדר של צ'סטרטון (אולי אכתוב עליו מאמר איפשהו) שמשמעותו אל תהרוס משהו לפני שאתה יודע בוודאות למה בנו אותו, כלומר שניה לפני שאתה משתגע ושורף זמן תברר שבאמת יש כאן בעיה שבאמת מישהו לא אמין לקח את זה
-
@הדובדבן-שבקצפת בכל מקרה אני הייתי משקיע כמה שעות כדי להחליפ עדיפ לעבוד עכשיו מאשר לבכות אחר כך.
-
עדיפ לעבוד עכשיו מאשר לבכות אחר כך
הבעיה היא שהוא לקח ממנה את זה כבר באמצע שבוע שעבר (אגב אז אמרו בקלי שזו הקבוצה של חברת הביטוח שהעובד ההוא שייך לכלל ביטוח) ולכן אני רוצה לדעת מה הסיכון, ואיך לוודא פתרון
-
@קופיקו לא מספיק אמין ...
-
@קופיקו לא מספיק אמין ...
-
עדיפ לעבוד עכשיו מאשר לבכות אחר כך
הבעיה היא שהוא לקח ממנה את זה כבר באמצע שבוע שעבר (אגב אז אמרו בקלי שזו הקבוצה של חברת הביטוח שהעובד ההוא שייך לכלל ביטוח) ולכן אני רוצה לדעת מה הסיכון, ואיך לוודא פתרון
@shishko בעיקרון יש הוראות חדשות של האחראי על הביטוח, שיש להתייחס לתאריך הנפקה כאל משהו לא סודי מחמת שכל מקום העלית את התעודת זהות יש להם תאריך הנפקה, בפועל היום למרות הבאג הזה יש הרבה מה לעשות עם המידע הזה למרות שהוא לא מאובטח כמו שצריך.
מה שזכור לי עדיין בביטוח זה אמצעי זיהוי יחיד וזה מספיק לבד כדי לפעול בביטוח.
כלל הדברים, שגם אם לא בעייתי בהכרח שמישהו ידע את התאריך הנפקה, אחר שלהם זה חשוב, אני הייתי נזהר.
בעיקרון אפשר להגיש על זה תלונה במשטרה, (אבל הם פחות נחמדים אפילו מרשות האוכלוסין) -
@shishko בעיקרון יש הוראות חדשות של האחראי על הביטוח, שיש להתייחס לתאריך הנפקה כאל משהו לא סודי מחמת שכל מקום העלית את התעודת זהות יש להם תאריך הנפקה, בפועל היום למרות הבאג הזה יש הרבה מה לעשות עם המידע הזה למרות שהוא לא מאובטח כמו שצריך.
מה שזכור לי עדיין בביטוח זה אמצעי זיהוי יחיד וזה מספיק לבד כדי לפעול בביטוח.
כלל הדברים, שגם אם לא בעייתי בהכרח שמישהו ידע את התאריך הנפקה, אחר שלהם זה חשוב, אני הייתי נזהר.
בעיקרון אפשר להגיש על זה תלונה במשטרה, (אבל הם פחות נחמדים אפילו מרשות האוכלוסין)אחר שלהם זה חשוב, אני הייתי נזהר.
יכול להיות שזה סתם עוד דבר שהם הרוויחו...
הוא עדיין מתקשר לשמוע מה מתקדם ונתן לי מספר לחזור אליו...אני באמצע שיחה עם כלל, בנתים הנציגה אמרה לי שיש להם הרבה מספרים שמתחילים ב 0394204 והיא מחפשת אם אחד נגמר ב 11
עריכה: היא לא מצאה את המספר אבל טוענת שכן קיים במערכת שסוכן עם השם הזה פנה אלינו, והיא לא יודעת יותר מזה...
מה אומרים? לסמוך על זה?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות