סקר | סקר | איך נראה שולחן העבודה (Desktop) שלכם במחשב?
-
אני לאיודע האם זה אמיתי- אך כך אמרו לי פעם: שהקבצים על שולחן עבודה מאיטים את המחשב..
בעבר (מחשבים ישנים)
במערכות הפעלה ישנות ובמחשבים עם מעט משאבים, כל סמל (אייקון) או קובץ ששמרת על שולחן העבודה דרש הקצאה נפרדת של זיכרון זמני (RAM) כדי שהמערכת תוכל להציג ולרענן אותו. כשהיו המון קבצים, זה אכן יכל להאט את המחשב, במיוחד בזמן ההדלקה הראשונית (Startup).כיום (מחשבים מודרניים)
בזכות מעבדים חזקים, כמות גדולה של זיכרון RAM וכונני אחסון מהירים (SSD), מערכות ההפעלה המודרניות יודעות לנהל את תצוגת שולחן העבודה ביעילות רבה. כמות התיקיות, הסמלים או קיצורי הדרך שעל המסך לא תשפיע על מהירות העבודה השוטפת של המחשב.נראה טקסט מAI
ולא נכון גם היום כל סמל על המסך דורש זיכרון ראם כמו כל פעולה במחשב
זה אולי לא יכביד יותר מידי אבל הרעיון נכון -
נראה טקסט מAI
זה אולי לא יכביד יותר מידי אבל הרעיון נכוןולא נכון גם היום כל סמל על המסך דורש זיכרון ראם כמו כל פעולה במחשב
זה אולי לא יכביד יותר מידי אבל הרעיון נכוןמקור?
הטענה הזו נשמעת קצת מוזרה. -
הטענה הזו נשמעת קצת מוזרה.מקור?
הטענה הזו נשמעת קצת מוזרה.אני לא יודע מקור
אבל עובדה שמחשב הכי חדש שבעת הקמתו היה עולה תוך 3 שניות, לאחר חודשיים כבר לוקח לו 15 שניותודרך אגב, אני מנקה בחדר מחשבים, וכל מחשב שלוקח לו קצת זמן לעבד פתיחת וורד- אני עושה %TEMP% אנטר> (Alt+אנטר=לפעמים אני רואה גם 5GB)>שיפט+Delete= והמהירות משתפרת פלאים!!!
-
מקור?
הטענה הזו נשמעת קצת מוזרה.אני לא יודע מקור
אבל עובדה שמחשב הכי חדש שבעת הקמתו היה עולה תוך 3 שניות, לאחר חודשיים כבר לוקח לו 15 שניותודרך אגב, אני מנקה בחדר מחשבים, וכל מחשב שלוקח לו קצת זמן לעבד פתיחת וורד- אני עושה %TEMP% אנטר> (Alt+אנטר=לפעמים אני רואה גם 5GB)>שיפט+Delete= והמהירות משתפרת פלאים!!!
-
@fhryurygfgdf

נראה ככה
@לא-מתייאש
האמת, לא ציפיתי ממך שיראה אחרת...
בסוף זה מראה על הבן אדם, אדם מסודר גם השולחן עבודה יהיה מסודר. ואדם לא מסודר(יש יוצא מן הכלל...) לא יצליח לבנות את כל המערכים המטורפים שבנייתה. -
הטענה הזו נשמעת קצת מוזרה.@מיגו-להוציא
כשאתה מדליק את המחשב, מערכת ההפעלה צריכה לסרוק את התיקייה שנקראת "Desktop". אם יש בה מאות קבצים, המערכת צריכה:לקרוא את המידע על כל קובץ (שם, סוג, אייקון, מיקום).
לצייר כל אחד מהם על שולחן העבודה.
לבצע סנכרון אם יש לך ענן כלשהו כל קובץ מול הענן זה יכול לגרום להאטה משמעותית
כל סמל על שולחן העבודה הוא אובייקט גרפי. מאות אובייקטים דורשים מהכרטיס הגרפי ומהמעבד לבצע פעולות רינדור כל פעם שאתה חוזר לשולחן העבודה או לוחץ רענן זה נקרא Explorer.exe -
@מיגו-להוציא
כשאתה מדליק את המחשב, מערכת ההפעלה צריכה לסרוק את התיקייה שנקראת "Desktop". אם יש בה מאות קבצים, המערכת צריכה:לקרוא את המידע על כל קובץ (שם, סוג, אייקון, מיקום).
לצייר כל אחד מהם על שולחן העבודה.
לבצע סנכרון אם יש לך ענן כלשהו כל קובץ מול הענן זה יכול לגרום להאטה משמעותית
כל סמל על שולחן העבודה הוא אובייקט גרפי. מאות אובייקטים דורשים מהכרטיס הגרפי ומהמעבד לבצע פעולות רינדור כל פעם שאתה חוזר לשולחן העבודה או לוחץ רענן זה נקרא Explorer.exe@מיגו-להוציא
לצייר כל אחד מהם על שולחן העבודה.מה זה "לצייר"?
זה ללכת ל-DLL הרלוונטי ולשלוף משם את הסמל (שלדעתי נשמר בכלל במטמון,
לא בכל רענון של אקספלורר המחשב עושה את כל מה שאתה טוען שהוא עושה).בכל מחשב עם כרטיס גרפי מובנה (שזה כל מחשב) אתה בכלל לא מרגיש את התהליך הזה.
אא"כ מדובר באיזה מחשב עם מעבד Atom ודומיו זכרונם לשמצה.לבצע סנכרון אם יש לך ענן כלשהו כל קובץ מול הענן זה יכול לגרום להאטה משמעותית
לא הבנתי כוונת מר.
כל סמל על שולחן העבודה הוא אובייקט גרפי. מאות אובייקטים דורשים מהכרטיס הגרפי ומהמעבד לבצע פעולות רינדור כל פעם שאתה חוזר לשולחן העבודה או לוחץ רענן זה נקרא Explorer.exe
זה נכון, לתהליך קוראים Explorer.exe, את כל השאר לא הבנתי.
זה לא "רינדור".
יש לך מקור לזה?
סברות נכתבו כבר מקודם, והן לא הכי משכנעות.
-
@מיגו-להוציא
לא בכל רענון של אקספלורר המחשב עושה את כל מה שאתה טוען שהוא עושה).בכל מחשב עם כרטיס גרפי מובנה (שזה כל מחשב) אתה בכלל לא מרגיש את התהליך הזה.
אא"כ מדובר באיזה מחשב עם מעבד Atom ודומיו זכרונם לשמצה.לבצע סנכרון אם יש לך ענן כלשהו כל קובץ מול הענן זה יכול לגרום להאטה משמעותית
לא הבנתי כוונת מר.
כל סמל על שולחן העבודה הוא אובייקט גרפי. מאות אובייקטים דורשים מהכרטיס הגרפי ומהמעבד לבצע פעולות רינדור כל פעם שאתה חוזר לשולחן העבודה או לוחץ רענן זה נקרא Explorer.exe
זה לא "רינדור".
יש לך מקור לזה?
שוב זה המקור אם אתה רוצה ציטוט מויקיפדיה או רשי מפורש אז לא אין לי אם אתה מפקפק זוהי זכותך מוזמן לחפש בעצמך לא אכפת לי כמה סברות של אחרים משכנעות
-
@לא-מתייאש
האמת, לא ציפיתי ממך שיראה אחרת...
בסוף זה מראה על הבן אדם, אדם מסודר גם השולחן עבודה יהיה מסודר. ואדם לא מסודר(יש יוצא מן הכלל...) לא יצליח לבנות את כל המערכים המטורפים שבנייתה.אדם מסודר גם השולחן עבודה יהיה מסודר. ואדם לא מסודר
אצלי זה לא קשור
יש דברים שאני עובד עליהם עכשיו אז הם נמצאים בשולחן העבודה
אחרי שבוע אני מסיים איתם
ובסוף חודש מעיף עושה סיבוב ומעיף את כל מה שלא אקטואלי יותרהאנלוגיה שמצאתי היא,
לדף עם תיזכורת לדברים שאתה צריך לבצע
זה שסיימנת חלק מהמשימות בקו שחור (כלומר המשימה בוצעה)
לא אומר שאתה ממהר לזרוק את הדף
אלא אתה מחכה שרוב המשימות התמלאו
ורק אז מעביר את מה שנשאר לדף הבא
-
@מיגו-להוציא
לא הבנתי כוונת מר.
זה לא "רינדור".
יש לך מקור לזה?
@מיגו-להוציא
במצב שהמחשב באמת עמוס ואז לא משנה איזה מעבד זה ישפיע על הריסטראט ויגרום לאיטיות אם יש לך קבצים במחשב המגובים בענן המחשב מבצע סנכרון לכל קובץ וקובץ
רינדור זה התהליך בו המחשב הופך נתונים גולמיים כמו קוד נוסחאות מתמטיות לתמונה חזותית וזה בדיוק תפקיד כרטיס המסך במחשב את זה הוא צריך לעשות לכל קובץ על שולחן העבודה
נכון שהסמלים על שולחן העבודה נשמרים באיקון קש אבל עומס סמלים ותיקיות עדיין יגרום לאיטיות מסוימת בהפעלה או ריענון -
אדם מסודר גם השולחן עבודה יהיה מסודר. ואדם לא מסודר
אצלי זה לא קשור
יש דברים שאני עובד עליהם עכשיו אז הם נמצאים בשולחן העבודה
אחרי שבוע אני מסיים איתם
ובסוף חודש מעיף עושה סיבוב ומעיף את כל מה שלא אקטואלי יותרהאנלוגיה שמצאתי היא,
לדף עם תיזכורת לדברים שאתה צריך לבצע
זה שסיימנת חלק מהמשימות בקו שחור (כלומר המשימה בוצעה)
לא אומר שאתה ממהר לזרוק את הדף
אלא אתה מחכה שרוב המשימות התמלאו
ורק אז מעביר את מה שנשאר לדף הבא
-
-
@fhryurygfgdf

נראה ככה
@לא-מתייאש אובונטו.
גנום או באדג'י?אני מחכה ליום שיהיה סינון נורמלי (מתכוון כשיהיה וויפרי) ללינוקס..
זה היה אחד הפרוייקטים הראשונים של @לא-מתייאש אבל בסוף לינוקס עדכנו את הקרנל וזה נחסם או משהו כזה.
@שניאור-שמח אחד שמבין

-
@לא-מתייאש אובונטו.
גנום או באדג'י?אני מחכה ליום שיהיה סינון נורמלי (מתכוון כשיהיה וויפרי) ללינוקס..
זה היה אחד הפרוייקטים הראשונים של @לא-מתייאש אבל בסוף לינוקס עדכנו את הקרנל וזה נחסם או משהו כזה.
@שניאור-שמח אחד שמבין

בהחלט, חבל שאין עדיין משהו..
מעניין כמה הצבעות צריך כדי שיתחילו לפעול בעניין..
-
@הנגבי
זה גם ככה לא אנונימי -
@הנגבי
זה גם ככה לא אנונימיאם ככה יש לדון בעניין.
אני מקווה לעדכן כשתתקבל החלטה
האמת שהייתי צריך לשים רק 11 דמויות
... . -
@fhryurygfgdf
אני חושב שזה דבר חשוב, שהשולחן עבודה יהיה מסודר
אני לאיודע האם זה אמיתי- אך כך אמרו לי פעם: שהקבצים על שולחן עבודה מאיטים את המחשב..
ובעבר מישהו נתן 'פתרון'
לאנשים כאלה שהמחשב יעבוד יותר טוב
ללחוץ בשולחן עבודה על Ctrl+A, ואז ללחוץ אנטר
לא עברתי על השרשור לדעת האם הגיבו לך על זה, אבל פאקט (עובדה) זה נכון!
היה לי חבר, ליצן קצת, שקנה כונן קשיח של טרה או שניים וכל אשר יש לו שם בתיקיות מסודרות בשולחן העבודה, והמחשב לאט לאט הפסיק לזוז!! (זיכרון ראם? יש. מעבד? יש.) פנה אליי, הסתכלתי ושקלתי במאפיינים את שולחן העבודה, הזוי!
אמרתי לו, העביר הכל למסמכים, והניח לכולם קיצו"ד בשולחן העבודה. אחרי הפעלה מחדש אחת ועוד אחת, הוא התחיל לרוץ! אז כאן זה בכמויות משמעותיות, אבל ב10 ג'יגה יש האטה מסוימת לדעתי.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות