בירור | OCR לזית, המשך
-
@צדיק-וטוב-לו-0 אם היית שואל אותי על דעת מה אני עשיתי אז אני יכול לומר לך בבירור שזה היה רק על דעת זה שזה חינמי או לעשות עם זה עסקים לטובת התוכנה בלבד, למה אני עובד אצל מישהו, אני מתנדב למען הכלל
@חד-צורבא זה בדיוק טענתי.
אוצריא יכולים להחליט שלטובת הכלל הם לא מאפשרים שימוש בחומר ללא תמורה עבור התוכנה שלהם. -
הם כבר שינו
הם מעולם לא אסרו עליו לקחת ספרים מאוצריא. כולל אחרי שינוי הרשיון.
שינוי הרשיון נעשה כנגד גורמים מסחריים, למי שיודע. -
-
-
@לא-מתייאש רק השאלה למה צריך על תחילת המשא ומתן כבר להציע את כל המחיר, קודם תנסה לבדוק אולי יסכימו גם בלי כל הבלאגן?אולי יתפשרו על הצפנת הספרים בלי לוותר על הקוד הפתוח? לפי מה שכתבו פה לעיל היו אחרים שהם כן הסכימו לתת להם (לפחות היברו, אם תתחיל עם זה כבר תהיה הרבה יותר מבר אילן נראה לי וכולם יוכלו להשתמש בספרים האלו)
ובכלל אני לא מבין למה שהם ירצו משהו שמור יותר ממה שיש אצלם שגם ככה אנשים מצליחים בלי סוף להוריד...כתבתי אף שנראה לי שזה היה ברור, כי ממה שנכתב פה לא היה לגמרי ברור העניין
-
@לא-מתייאש רק השאלה למה צריך על תחילת המשא ומתן כבר להציע את כל המחיר, קודם תנסה לבדוק אולי יסכימו גם בלי כל הבלאגן?אולי יתפשרו על הצפנת הספרים בלי לוותר על הקוד הפתוח? לפי מה שכתבו פה לעיל היו אחרים שהם כן הסכימו לתת להם (לפחות היברו, אם תתחיל עם זה כבר תהיה הרבה יותר מבר אילן נראה לי וכולם יוכלו להשתמש בספרים האלו)
ובכלל אני לא מבין למה שהם ירצו משהו שמור יותר ממה שיש אצלם שגם ככה אנשים מצליחים בלי סוף להוריד...כתבתי אף שנראה לי שזה היה ברור, כי ממה שנכתב פה לא היה לגמרי ברור העניין
היו אחרים שהם כן הסכימו לתת להם
אתה מתכוון כנראה לארון הספרים הדיגיטלי, הוא מכיר אותו 15 שנה, ואמר לי מפורש שכרגע אין מה לדבר איתו, זה חוץ מזה אני לא שולל מה שאמרו כאן שיהיה אוליי איזה אופצייה בזית בתשלום, ולכן אני גם צריך רישיון מסחרי, ובדרך כלל במשא ומתן אתה צריך לתת להם משהו
(אני יודע שהרישיון של אוצריא אוסר, לא צריך להזכיר לי, אם יהיה משהו מסגנון זה, אז לא אשתמש). -
היו אחרים שהם כן הסכימו לתת להם
אתה מתכוון כנראה לארון הספרים הדיגיטלי, הוא מכיר אותו 15 שנה, ואמר לי מפורש שכרגע אין מה לדבר איתו, זה חוץ מזה אני לא שולל מה שאמרו כאן שיהיה אוליי איזה אופצייה בזית בתשלום, ולכן אני גם צריך רישיון מסחרי, ובדרך כלל במשא ומתן אתה צריך לתת להם משהו
(אני יודע שהרישיון של אוצריא אוסר, לא צריך להזכיר לי, אם יהיה משהו מסגנון זה, אז לא אשתמש).@לא-מתייאש שאלת תם
יש ספרים שאין עליהם זכויות יוצרים איזה זכות יש להיברו בוקס לקחת עליהם בעלות רק על הסריקה?
חוץ מזה יש מלא ספרים כרגע בספריה הלאומית ללא זכויות יוצרים כמו שאתה יכול לראות אם עושים במסנן החיפוש ללא זכויות יוצרים אתה מקבל מלא ספרים ככה שכרגע אתה לא צריך אף אחד . -
@לא-מתייאש שאלת תם
יש ספרים שאין עליהם זכויות יוצרים איזה זכות יש להיברו בוקס לקחת עליהם בעלות רק על הסריקה?
חוץ מזה יש מלא ספרים כרגע בספריה הלאומית ללא זכויות יוצרים כמו שאתה יכול לראות אם עושים במסנן החיפוש ללא זכויות יוצרים אתה מקבל מלא ספרים ככה שכרגע אתה לא צריך אף אחד . -
@u88 אני לא רואה בעייה עם הספרים של הספרייה הלאומית לתת לאוצריא, רק אוליי שישינו את הרישיון של הספרים שלהם גם
@לא-מתייאש לאיזה רשיון הם ישנו?
-
@לא-מתייאש לאיזה רשיון הם ישנו?
-
בשביל hebrew books, יש עוד בעייה, גם אם הם יסכימו לתת בלי שום דרישה, הם לא יסכימו לתת רישיון לכל העולם, הם לכל היותר יסכימו לתת לי, זה בכלל לא נותן לי זכות לתת את זה לאוצריא, ובפרט שאוצריא זה לא גוף, זה לא קיים בצורה חוקית, אני כן.
זה גם מרפיע לי בצד השני, מי יתן לי רישיון על העבודה שהם עשו, כי זה לא גוף.כפי שהבינו כאן, אין לי ראש לכל הסיבוכים הללו, ולאין סוף שיחות על הנושא.
-
בשביל hebrew books, יש עוד בעייה, גם אם הם יסכימו לתת בלי שום דרישה, הם לא יסכימו לתת רישיון לכל העולם, הם לכל היותר יסכימו לתת לי, זה בכלל לא נותן לי זכות לתת את זה לאוצריא, ובפרט שאוצריא זה לא גוף, זה לא קיים בצורה חוקית, אני כן.
זה גם מרפיע לי בצד השני, מי יתן לי רישיון על העבודה שהם עשו, כי זה לא גוף.כפי שהבינו כאן, אין לי ראש לכל הסיבוכים הללו, ולאין סוף שיחות על הנושא.
-
גם אם הם יסכימו לתת בלי שום דרישה, הם לא יסכימו לתת רישיון לכל העולם, הם לכל היותר יסכימו לתת לי, זה בכלל לא נותן לי זכות לתת את זה לאוצריא,
לא תוכל לנהוג בהם כדרך שנהגו בך ולבקש מפורשות את הרישיון גם עבור אוצריא?
-
@איש-גמזו מי זה אוצריא ?
מי זה ויקיטקסט?
-
@לא-מתייאש לא רוצה להכניס ראשי הין ההרים,
אבל מציאות שהרבה גופים כן נתנו להם אישור, אכפת לך לנסות? -
זית אתה יודע מי זה
מענין, לא ידעתי
מה הרשמיות של זית? -
מבטיח לך שזה גוף רשמי.
מה הכוונה ״גוף רשמי״?
במה זה שונה מאוצריא?@איש-גמזו אין לי ראש לוויכוחים הללו, הדברים ברורים, יש לי עסק מורשה, קוראים לי אלי (או אליהו בעברית ) גמבש , אני כן קיים, כשאני מבקש, אני מבקש משמי, על החברה שלי.
מה שאני אומר זה פשוט.
בוודאי יתחימו אותי על חוזה, ובן כה אני בעצמי רוצה חוזה, כי אני רוצה לישון בלילה, עד עכשיו לא הרווחתי גרוש עם זית, אם יהיה משהו בתשלום אני רוצה שהכל יהיה ברור וחוקי 100 אחוז -
@איש-גמזו אין לי ראש לוויכוחים הללו, הדברים ברורים, יש לי עסק מורשה, קוראים לי אלי (או אליהו בעברית ) גמבש , אני כן קיים, כשאני מבקש, אני מבקש משמי, על החברה שלי.
מה שאני אומר זה פשוט.
בוודאי יתחימו אותי על חוזה, ובן כה אני בעצמי רוצה חוזה, כי אני רוצה לישון בלילה, עד עכשיו לא הרווחתי גרוש עם זית, אם יהיה משהו בתשלום אני רוצה שהכל יהיה ברור וחוקי 100 אחוזבוודאי יתחימו אותי על חוזה, ובן כה אני בעצמי רוצה חוזה, כי אני רוצה לישון בלילה, עד עכשיו לא הרווחתי גרוש עם זית, אם יהיה משהו בתשלום אני רוצה שהכל יהיה ברור וחוקי 100 אחוז
לא ידעתי שזה כזה מורכב...
אנחנו מחכים כבר! עלה והצלח!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות