בירור | OCR לזית, המשך
-
אז למה @לא-מתייאש צריך להפעיל עליהם אמצעי לחץ?
-
פוסט זה נמחק! -
-
@aass
אני רוצה את אוצרות התורה, זה הרבה יותר קשה, דבר שני, זה לא אותו דבר לתת PDF בקושי קריא, ולתת רישיון לOCR קסם שהופך כל PDF מיושן לספר כאילו בן אדם היגה אותו ידנית, תדמיין כמה כסף יכלו לעשות עם זה -
@aass
אני רוצה את אוצרות התורה, זה הרבה יותר קשה, דבר שני, זה לא אותו דבר לתת PDF בקושי קריא, ולתת רישיון לOCR קסם שהופך כל PDF מיושן לספר כאילו בן אדם היגה אותו ידנית, תדמיין כמה כסף יכלו לעשות עם זהאני רוצה את אוצרות התורה
הם אחוזים בודדים מתוך כלל הספרים של היברובוקס
-
@לא-מתייאש האם זה אומר שיש סיכוי שזית תתמוך בהצגת PDF כי זה יהיה מושלם
-
@aass
אני רוצה את אוצרות התורה, זה הרבה יותר קשה, דבר שני, זה לא אותו דבר לתת PDF בקושי קריא, ולתת רישיון לOCR קסם שהופך כל PDF מיושן לספר כאילו בן אדם היגה אותו ידנית, תדמיין כמה כסף יכלו לעשות עם זה@לא-מתייאש
אני מנסה להבין את ההיגיון של אוצרות התורה.
מדובר בתוכנה שפותחה על בסיס מאגר של ספרים ישנים שהיה להרב מארגנשטערן.
במקרה ויהיה לך אישור להשתמש עם כלל הספרים שלהם באמצעות זיהוי OCR ותטמיע זאת בתוכנת זית, לא יהיה להם שום רווח מתוכנת זיהוי OCR בכדי לעשות את אותו פעולה שאתה תעשה להמיר את כל הספרים שנמצאים אצלם במאגר ולמכור זאת כתוכנה ומאגר ספרים כאשר המאגר הזה ניתן לכל חפץ בחינם.לגופו של ענין גם היברו בוקס וגם אוצרות התורה אין להם זכויות יוצרים על גוף הספרים כי אם על סריקת הספר, כאשר ככל ואין בנמצא עותק פיזי של הספר בהישג יד הם היחידים שיש להם זכויות יוצרים על הסריקה.
הסברא אומרת שמדובר במקבץ קטן של ספרים ולרוב לא מדובר בספרי יסוד.
נדמה שיהיו מספיק אנשים שיסכימו בחפץ לב להיכנס לבית המדרש הסמוך לביתם בכדי לסרוק מהדורות ישנות של ספרי יסוד שאין עליהם זכויות יוצרים בכדי שיהא ניתן לעשות עליהם סריקת OCR ולצרף אותם למאגר. -
@לא-מתייאש
אני מנסה להבין את ההיגיון של אוצרות התורה.
מדובר בתוכנה שפותחה על בסיס מאגר של ספרים ישנים שהיה להרב מארגנשטערן.
במקרה ויהיה לך אישור להשתמש עם כלל הספרים שלהם באמצעות זיהוי OCR ותטמיע זאת בתוכנת זית, לא יהיה להם שום רווח מתוכנת זיהוי OCR בכדי לעשות את אותו פעולה שאתה תעשה להמיר את כל הספרים שנמצאים אצלם במאגר ולמכור זאת כתוכנה ומאגר ספרים כאשר המאגר הזה ניתן לכל חפץ בחינם.לגופו של ענין גם היברו בוקס וגם אוצרות התורה אין להם זכויות יוצרים על גוף הספרים כי אם על סריקת הספר, כאשר ככל ואין בנמצא עותק פיזי של הספר בהישג יד הם היחידים שיש להם זכויות יוצרים על הסריקה.
הסברא אומרת שמדובר במקבץ קטן של ספרים ולרוב לא מדובר בספרי יסוד.
נדמה שיהיו מספיק אנשים שיסכימו בחפץ לב להיכנס לבית המדרש הסמוך לביתם בכדי לסרוק מהדורות ישנות של ספרי יסוד שאין עליהם זכויות יוצרים בכדי שיהא ניתן לעשות עליהם סריקת OCR ולצרף אותם למאגר.@סתם-אחד-2
אין שום היגיון
חוץ מראיה עסקית צרה שחושבים שיוכלו להרויח על ידי זה משהו -
חוץ מראיה עסקית צרה
ראיה עסקית צרה זה לדעתי מה שיש ל- @לא-מתייאש
לתת את ה-OCR במתנה בשביל שיתנו לו גישה לכמה ספרים?
ה-OCR הזה זה מוצר שיכול להכניס מספיק כסף שאיתו יהיה אפשר לקנות את כל הספרים החשובים מאוצר התורה, או יותר פשוט - לשלם למישהו שיסרוק לך אותם במיוחד. -
חוץ מראיה עסקית צרה
ראיה עסקית צרה זה לדעתי מה שיש ל- @לא-מתייאש
ה-OCR הזה זה מוצר שיכול להכניס מספיק כסף שאיתו יהיה אפשר לקנות את כל הספרים החשובים מאוצר התורה, או יותר פשוט - לשלם למישהו שיסרוק לך אותם במיוחד.ראיה עסקית צרה זה לדעתי מה שיש ל- @לא-מתייאש
ה-OCR הזה זה מוצר שיכול להכניס מספיק כסף שאיתו יהיה אפשר לקנות את כל הספרים החשובים מאוצר התורה, או יותר פשוט - לשלם למישהו שיסרוק לך אותם במיוחדחשבתי על זה גם, וגם קבלתי הצעה לזה הערב כבר, רק שאני לא בטוח שאני רוצה להיכנס לזה אבל זה גם משהו שאני שוקל בהחלט
-
לא הייתי קורא לזה 'ראיה עיסקית צרה'
אם כל המטרה של המפתח העילוי הזה @לא-מתייאש הייתה בשביל להגדיל את זית-ואיתו את עולם הספר היהודי בלי שום פופרציה-ואיתו את אפ' לימוד התורה כמעט בכל ספר שהוא בקלות ובבהירות,
-זה פשוט דרך קלה ומהירה לעשות את זה!'ראיה עיסקית צרה' זה דווקא לראות את הכסף והחומריות נמצאים בכל מקום.
אם היתה כזו ראייה למפתח האדיר הזה, הוא כנראה מזמן היה מתייאש לפרסם את זית, רק שהוא כנראה @לא-מתייאש ... -
@drin100
הייתי רוצה להבהיר את הדברים קודם כל כדי שלא יהיו אי-הבנות. קודם כל, מעולם לא היה שיתוף פעולה בין אוצרייא לזית. זה היה יותר בקטע שאני לוקח את הספרים כי הרישיון מאפשר זאת, והם לוקחים את הקוד שלי כי הרישיון מאפשר זאת, אבל זה לא היה שיתוף, יכלתי לקחת את הספרים בלי שיקחו ממני קוד או טכנולוגיות וזה מה שהיה באמת בהתחלה, והם יכלו לקחת ממני טכנולוגיות בלי לתת לי ספרים. מעולם לא היה הסכם בינינו, ומעולם לא הייתי חלק מהקבוצה של אוצרייא.בנוגע ל-OCR, כרגע אין לישום זכות חוקית להשתמש בספרים של HebrewBooks או באלו של אוצרות התורה. עכשיו, למרות שאני מנסה לעשות מהלכים כדי להשיג אותם, רוב הארגונים האלה – גם אם יסכימו – יעשו זאת ככל הנראה בתנאי שיוטמעו הגנות מפני העתקה, וכאן הבעיה הופכת לברורה מאליה: אני יכול לקחת אחריות רק על עצמי. כי כן, אני מאמין שהארגונים האלה כנראה יסמכו עליי מבחינת אבטחה; אם אחת מעשר האוניברסיטאות הפוליטכניות הגדולות בעולם ידעה לסמוך עליי ועד היום משתמשת במוצרים שלי באפליקציות שלה, ואם JetBrains ידעו לתת בי אמון ולתמוך בפרויקטים שלי, אז גם הארגונים האלה כנראה יעשו זאת. אבל במקרה של אוצרייא, ובכן, זה הופך להיות הרבה יותר מסובך מבחינה טכנית. אני כמובן לא יכול להתחייב בשמם, אין לזה שום היגיון בהתחשב בכך שלא כתבתי אפילו שורת קוד אחת שם, ואפילו הם עצמם לא יכולים להתחייב, מכיוון שאוצרייא מורכבת כולה מאנשים שמקודדים באמצעות בינה מלאכותית. אני לא חושב שהארגונים האלה יתנו את האמון שלהם בקלוד. ייתכן מאוד שהארגונים האלה אפילו ידרשו לסגור את קוד המקור שלי, ואני כנראה אסכים לכך. לכן אני מצטער, אבל על פניו זה לא נראה אפשרי.
אני רוצה לציין גם שלא פרסמתי את הטכנולוגיות האחרונות שלי, במיוחד את ה-OCR ואת מודל החיפוש הווקטורי, מכיוון שהם אמצעי הלחץ שלי. אני מוכן להעביר אותם אליהם כדי לקבל את הרישיון שלהם, אבל ברור שאם אפיץ אותם, אז אאבד את אמצעי הלחץ שלי. בעולם שבו בינה מלאכותית היא הדבר המבוקש ביותר, אני חושב שאלו אמצעי לחץ אידיאליים ושהם יאפשרו לי להשיג את המטרות שלי. אני באמת מצטער בשביל אוצרייא.
בנוגע ל-OCR, כרגע אין לישום זכות חוקית להשתמש בספרים של HebrewBooks או באלו של אוצרות התורה.
אין לי מושג למה אתה בטוח בכך.
להיברו אין זכות על החומר, אלא על הסריקה.
כל עוד ואתה לא מעלה את זה לאתר, אלא מחלץ לעצמך את הטקסט - אני לא רואה איך יש להם דרך למנוע ממך.זה היה יותר בקטע שאני לוקח את הספרים כי הרישיון מאפשר זאת, והם לוקחים את הקוד שלי כי הרישיון מאפשר זאת
בכל רגע הם יכלו לשנות את הרשיון, כן?
רוב הארגונים האלה – גם אם יסכימו – יעשו זאת ככל הנראה בתנאי שיוטמעו הגנות מפני העתקה,
אין לי מושג למה אתה חושב כך, בהקשר של היברובוקס.
אוצרות התורה - יתכן, לא ברור למה הם עדיין מדומיינים שהם הולכים לראות איזה שהיא טובת הנאה מהעסק הכושל הזה.
שאלה לפסיכולוג. -
בנוגע ל-OCR, כרגע אין לישום זכות חוקית להשתמש בספרים של HebrewBooks או באלו של אוצרות התורה.
אין לי מושג למה אתה בטוח בכך.
להיברו אין זכות על החומר, אלא על הסריקה.
כל עוד ואתה לא מעלה את זה לאתר, אלא מחלץ לעצמך את הטקסט - אני לא רואה איך יש להם דרך למנוע ממך.זה היה יותר בקטע שאני לוקח את הספרים כי הרישיון מאפשר זאת, והם לוקחים את הקוד שלי כי הרישיון מאפשר זאת
בכל רגע הם יכלו לשנות את הרשיון, כן?
רוב הארגונים האלה – גם אם יסכימו – יעשו זאת ככל הנראה בתנאי שיוטמעו הגנות מפני העתקה,
אין לי מושג למה אתה חושב כך, בהקשר של היברובוקס.
אוצרות התורה - יתכן, לא ברור למה הם עדיין מדומיינים שהם הולכים לראות איזה שהיא טובת הנאה מהעסק הכושל הזה.
שאלה לפסיכולוג. -
@ע-ה-דכו-ע אתה מדבר על אתר העריכה?
ע"פ הלכה סביר שזה מוגדר שעשו על דעת בעל הבית. -
@ע-ה-דכו-ע אתה מדבר על אתר העריכה?
ע"פ הלכה סביר שזה מוגדר שעשו על דעת בעל הבית.@צדיק-וטוב-לו-0 אם היית שואל אותי על דעת מה אני עשיתי אז אני יכול לומר לך בבירור שזה היה רק על דעת זה שזה חינמי או לעשות עם זה עסקים לטובת התוכנה בלבד, למה אני עובד אצל מישהו, אני מתנדב למען הכלל
-
הם כבר שינו
הם מעולם לא אסרו עליו לקחת ספרים מאוצריא. כולל אחרי שינוי הרשיון.
שינוי הרשיון נעשה כנגד גורמים מסחריים, למי שיודע. -
@צדיק-וטוב-לו-0 אם היית שואל אותי על דעת מה אני עשיתי אז אני יכול לומר לך בבירור שזה היה רק על דעת זה שזה חינמי או לעשות עם זה עסקים לטובת התוכנה בלבד, למה אני עובד אצל מישהו, אני מתנדב למען הכלל
@חד-צורבא זה בדיוק טענתי.
אוצריא יכולים להחליט שלטובת הכלל הם לא מאפשרים שימוש בחומר ללא תמורה עבור התוכנה שלהם. -
הם כבר שינו
הם מעולם לא אסרו עליו לקחת ספרים מאוצריא. כולל אחרי שינוי הרשיון.
שינוי הרשיון נעשה כנגד גורמים מסחריים, למי שיודע. -
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות