קנית מחשב חדש וסטנדרטי
-
ברצוני לקנות מחשב חדש סטנדרטי
דהיינו עובד טוב אין צורך בביצועים יוצאי דופן
מה יותר חשוב הלוח אם או מהירות המעבד
האם יש הבדל משמעותי בין i3 ל i5
ומה ההמלצה לגבי כרטיס גרפי
תודה קודם כל לאתר החשוב המאפשר
לקיים הרבה מצוות בהינף אצבע
ומראש לכל אלו שיש באפשרותם לעזור
ישר כח -
@dd אם הצורך שלך הוא לשימושים פשוטים (דהיינו לא גרפיקה), מה שחשוב זה המעבד והזיכרון ראם, אין לך צורך בכרטיס גרפי, לוח אם צריך התאמה למעבד והזיכרון אבל הוא לא מאוד משמעותי למהירות (כמובן ברגע שהוא מתאים למהירויות של המעבד והזיכרון), לגבי ההבדל בין i5 ל i3 יש הבדל אבל לא שמים וארץ, ההבדל היותר משמעותי הוא בדור, החל מדור 8 ומעלה יש פער גדול בביצועים לעומת דורות קודמים.
-
@בנצי-20 אמר בקנית מחשב חדש וסטנדרטי:
אני חושב שמינימום למחשב זה 8 ג'יגה ראם ומעבד דור 8 ומעלה (גם אם השימושים מאוד פשוטים).
לא יודע למה אתה טוען כך לאדם מן השורה בהחלט מספיק 4 ג'יגה ראם אם הוא לא מתכנן להריץ עליו פוטושופ וכו' בקבוע
-
@שלמה-ווייס אמר בקנית מחשב חדש וסטנדרטי:
אני חושב שמינימום למחשב זה 8 ג'יגה ראם ומעבד דור 8 ומעלה (גם אם השימושים מאוד פשוטים).
לא יודע למה אתה טוען כך לאדם מן השורה בהחלט מספיק 4 ג'יגה ראם אם הוא לא מתכנן להריץ עליו פוטושופ וכו' בקבוע
לווינדוס 10 X64 טוענים שהיון הכי טוב 8 ראם
-
@שלמה-ווייס לא מסכים כלל, 8 רם זה חובה לחדש כיום, אפילו לאדם מן השורה
-
@שלמה-ווייס בכל אופן מניסיון ה8 יריץ לך את המחשב, ההבדל לא משמעותי במחיר כך שחבל לחסוך כאן
-
@MENIS אז לי יש מחשב עם 4 גיגה ראם ועובד לי פיקס
נכון,
פעם באמת אמרו ש-1 GB ל-X32 ו-2 GB ל-X64 אבל היום ממליצים על כפול [2/4] ואפי' יותר וכו'- ולכן המליצו לו על 8 GB ראם,
בהצלחה -
בעיקרון זה נכון, אבל למעשה בימינו לא צריך להגיע לפוטושופ, אנשים רוצים לפתוח טאבים בכרום בלי לחשבן (גם תוספים נחשבים , אל תשכח), להריץ אמולטור אנדרואיד, או סתם תוכנה כבדה, ובפרט כמו שאמרו פה שההפרש לא כזה משמעותי וזה לא המקום לחסוך בו במחשב, כי זה תמיד מורגש.