מדריך | שינוי גופן במערכת ווינדוס
-
אז מה צריך בשביל לשנות?
- גופן שאתם רוצים שכבר הותקן במחשב. לצורך העניין ניקח את הגופן החינמי של גוגל שאני אוהב- rubik להורדה: Rubik-Medium.ttf
- קובץ reg להורדה: rubik medium_font.reg
לאחר שהגופן שבחרנו הותקן כבר במחשב- נלך לקובץ reg נפתח אותו ע"י פנקס רשימות, ובשורה האחרונה נשנה את השם של הגופן בהתאם לגופן שאנחנו רוצים. במקרה שלנו זה יהיה "Segoe UI"="Rubik medium"
שם הגופן צריך להיות בדיוק כמו שהוא כתוב במערכת (כמו בתמונה למעלה):

לאחר מכן שומרים את הקובץ שערכנו, לחצים עליו פעמיים, לאפשר ביצוע שינויים, הפעלת מחשב מחדש ו.. הנה התוצאות:

-
למה הוא לא נותן לי לפתוח את הקובץ בפינקס רשימות זה מה שהוא נותן לי

אני לא רוצה להפעיל אותו אלא לפתוח אולי אתה יכול להעלות את הקוד@חד-צורבא
לוחצים על הקובץ לחצן ימני בעכבר, פתח באמצעות, פנקס הרשימות. -
@חד-צורבא
לוחצים על הקובץ לחצן ימני בעכבר, פתח באמצעות, פנקס הרשימות.@reemzed123 זה בדיוק מה שעשיתי וזה מה שקרה
-
@reemzed123 זה בדיוק מה שעשיתי וזה מה שקרה
@חד-צורבא
מעניין..
הנה המלל בתוך הקובץ:
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""
"Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
"Segoe UI Symbol (TrueType)"=""[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Segoe UI"="Rubik medium"רק כשאתה שומר- תוסיף אחרי הנקודה: .reg
-
למה הוא לא נותן לי לפתוח את הקובץ בפינקס רשימות זה מה שהוא נותן לי

אני לא רוצה להפעיל אותו אלא לפתוח אולי אתה יכול להעלות את הקוד@חד-צורבא אצלי הוא שואל ככה ופותח בפנקס רשימות.
(לא לוקח אחריות)
אגב נדמה לי שבקבצי רגיסטרי הוא שואל שוב לפני שהוא מריץ, אז אתה יכול לנסות. (אתה יכול לבדוק ע"י קובץ רגיסטרי חסר משמעות האם זה ככה אצלך9 -
אז מה צריך בשביל לשנות?
- גופן שאתם רוצים שכבר הותקן במחשב. לצורך העניין ניקח את הגופן החינמי של גוגל שאני אוהב- rubik להורדה: Rubik-Medium.ttf
- קובץ reg להורדה: rubik medium_font.reg
לאחר שהגופן שבחרנו הותקן כבר במחשב- נלך לקובץ reg נפתח אותו ע"י פנקס רשימות, ובשורה האחרונה נשנה את השם של הגופן בהתאם לגופן שאנחנו רוצים. במקרה שלנו זה יהיה "Segoe UI"="Rubik medium"
שם הגופן צריך להיות בדיוק כמו שהוא כתוב במערכת (כמו בתמונה למעלה):

לאחר מכן שומרים את הקובץ שערכנו, לחצים עליו פעמיים, לאפשר ביצוע שינויים, הפעלת מחשב מחדש ו.. הנה התוצאות:

-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
תיקון, הדרך הנכונה לשנות את הגופן בתכונת word:
במסך לשנות את הגופן והגודל שאתה מעוניין.
ללחוץ על החץ בפינה בתיבה של "גופן":

בפינה הימנית למטה- קבע כברירת מחדל, ולהחיל על כל המסמכים:

-
@SHEMSH
הגופן של ווינדוס בדכ זה Segoe UI
אבל תבדוק את השם בדיוק בתוך וורד או בתיקיית הגופנים