שיתוף | שיתוף פרויקט - פתרון לאימות דו-שלבי ללא סמארטפון ועבור בעלי טלפון כשר
-
שלום לכולם,
אני רוצה לשתף אתכם בפרויקט חדש שפיתחתי לאחרונה, שנועד לפתור כאב ראש שרובנו כאן מכירים היטב.
אישית כמפתח, (או סתם משתמשים), אנחנו נדרשים היום להפעיל אימות דו-שלבי כמעט בכל פלטפורמה – גוגל מיקרוסופט ועוד.
למי שיש טלפון חכם זה פשוט, אבל למי שמחזיק טלפון כשר זו בעיה. אין אפליקציות, ואין גם קבלת SMS.אגלה לכם שהטריגר לפיתוח היה די אישי: אבא שלי משתמש בטלפון כשר, והוא היה מוצא את עצמו מתקשר אליי לא פעם כדי שאקריא לו קודי אימות שנשלחו לאפליקציה שהתקנו אצלי בנייד... הבנתי שחייבת להיות דרך טובה ועצמאית יותר.
כדי לפתור את זה בניתי את "קוד שש" (Shesh.net).
איך מוסיפים חשבון למערכת?
בניתי את הממשק כך שיתאים לעבודה ממחשב ללא צורך בטלפון חכם. אפשר להוסיף חשבון בכמה דרכים נוחות:- הדבקה של תמונת קוד QR: פשוט עושים "העתק-הדבק" (Ctrl+V) לתמונה של ה-QR מהאתר שבו אתם נרשמים.
- סריקה ישירה מהמסך: משתפים את החלון שבו מופיע ה-QR והמערכת קוראת אותו.
- וכמובן - סריקה במצלמה או הקלדה ידנית של ה-Secret Key למי שמעדיף.
איך מקבלים את הקוד בפועל?
בכל פעם שאתם צריכים קוד כדי להתחבר לאתר, עומדות בפניכם שתי אפשרויות:- דרך הטלפון: מחייגים למרכזייה של המערכת, והיא מקריאה לכם את הקוד הנוכחי בהקראה קולית ברורה (מושלם לרגעים שבהם אין לכם גישה לאתר או שאתם מתחברים ממחשב אחר).
- דרך האתר: נכנסים לאזור האישי ב"קוד שש" ורואים את הקודים שלכם מתרעננים בלייב.
כמה דגשים שחשובים לחברי הפורום:
אבטחה: כל המידע במערכת מוצפן, ומפתח ההצפנה מבוסס על פרטי הגישה שלכם לאתר כך שהיא שלכם בלבד.
עלות: השימוש הבסיסי הוא חינמי לגמרי (אפשר להוסיף עד 5 חשבונות תחת מספר טלפון אחד). למי שצריך היקפים עסקיים יש מסלולים מורחבים.
מילת אזהרה קטנה:
המערכת עובדת, אבל מכיוון שאני רוצה לעקוב אחרי היציבות שלה ולוודא שהכל פועל חלק וללא באגים, ההרשמה כרגע היא במתכונת של רשימת המתנה. אני מאשר משתמשים חדשים ב"נגלות", אז קצת סבלנות
.אשמח מאוד שתנסו את המערכת.
מוזמנים להיכנס, להירשם לרשימת ההמתנה ולבדוק: https://shesh.netהשקעתי בזה לא מעט עבודה, אז אשמח מאוד לשמוע מכם פידבקים, או הערות לשיפור כאן באשכול!
-
@יצחק-קוזניץ
הרעיון אכן זהה אבל היישום שונה.
הדגש שלי היה על נוחות שימוש וחווית משתמש (לכן אני גם מבקש פידבק בנושא) והתממשקות עם מרכזייה (ובלי פרסומות, לשמוע פרסומת כשאתה צריך קוד זה לא נחמד...)אישית אגב, נסיתי להירשם לאתר ההוא ולא הצלחתי
מה גם אני מתכנן עוד כמה דברים, מאוד מקווה שהם יהיו קלים ליישום.
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
פוסט זה נמחק! -
שלום לכולם,
אני רוצה לשתף אתכם בפרויקט חדש שפיתחתי לאחרונה, שנועד לפתור כאב ראש שרובנו כאן מכירים היטב.
אישית כמפתח, (או סתם משתמשים), אנחנו נדרשים היום להפעיל אימות דו-שלבי כמעט בכל פלטפורמה – גוגל מיקרוסופט ועוד.
למי שיש טלפון חכם זה פשוט, אבל למי שמחזיק טלפון כשר זו בעיה. אין אפליקציות, ואין גם קבלת SMS.אגלה לכם שהטריגר לפיתוח היה די אישי: אבא שלי משתמש בטלפון כשר, והוא היה מוצא את עצמו מתקשר אליי לא פעם כדי שאקריא לו קודי אימות שנשלחו לאפליקציה שהתקנו אצלי בנייד... הבנתי שחייבת להיות דרך טובה ועצמאית יותר.
בניתי את הממשק כך שיתאים לעבודה ממחשב ללא צורך בטלפון חכם. אפשר להוסיף חשבון בכמה דרכים נוחות:- הדבקה של תמונת קוד QR: פשוט עושים "העתק-הדבק" (Ctrl+V) לתמונה של ה-QR מהאתר שבו אתם נרשמים.
בכל פעם שאתם צריכים קוד כדי להתחבר לאתר, עומדות בפניכם שתי אפשרויות:- דרך הטלפון: מחייגים למרכזייה של המערכת, והיא מקריאה לכם את הקוד הנוכחי בהקראה קולית ברורה (מושלם לרגעים שבהם אין לכם גישה לאתר או שאתם מתחברים ממחשב אחר).
אבטחה: כל המידע במערכת מוצפן, ומפתח ההצפנה מבוסס על פרטי הגישה שלכם לאתר כך שהיא שלכם בלבד.
עלות: השימוש הבסיסי הוא חינמי לגמרי (אפשר להוסיף עד 5 חשבונות תחת מספר טלפון אחד). למי שצריך היקפים עסקיים יש מסלולים מורחבים.
מילת אזהרה קטנה:
המערכת עובדת, אבל מכיוון שאני רוצה לעקוב אחרי היציבות שלה ולוודא שהכל פועל חלק וללא באגים, ההרשמה כרגע היא במתכונת של רשימת המתנה. אני מאשר משתמשים חדשים ב"נגלות", אז קצת סבלנות
מוזמנים להיכנס, להירשם לרשימת ההמתנה ולבדוק: https://shesh.netהשקעתי בזה לא מעט עבודה, אז אשמח מאוד לשמוע מכם פידבקים, או הערות לשיפור כאן באשכול!
-
@תמיד
השטות הזאת שגוגל הוסיפו בפתיחת חשבון על מנת לחסום פתיחת חשבונות ע"י בוטים, המערכת שלי לא עוזרת בזה. מה שפיתחתי הוא עבור אימות דו שלבי, כלומר אחרי שכבר יש לך חשבון שלא תינעל בחוץ.
(אדגיש, לא התעמקתי מספיק במנגנון הגנה של גוגל וייתכן שאפשר לקמבן משהו) -
@natibi הצדיק שהצטרף לפורום 4 דקות לאחר פתיחת האשכול הזה
לפי המקובל בפורום כאן אסורה כניסת בוטים, לא אישי... -
שלום לכולם,
מילת אזהרה קטנה:
-
@יאיר-3210 אני רואה שהמערכת של גוגל חסמה זמנית קבלת מיילים מהאתר. זה ישתחרר עוד כמה דקות
-
@יצחק-קוזניץ
הרעיון אכן זהה אבל היישום שונה.
הדגש שלי היה על נוחות שימוש וחווית משתמש (לכן אני גם מבקש פידבק בנושא) והתממשקות עם מרכזייה (ובלי פרסומות, לשמוע פרסומת כשאתה צריך קוד זה לא נחמד...)אישית אגב, נסיתי להירשם לאתר ההוא ולא הצלחתי
@ShlomiP כתב בשיתוף | שיתוף פרויקט - פתרון לאימות דו-שלבי ללא סמארטפון ועבור בעלי טלפון כשר:
ממתינים בכיליון עיניים.
-
@יאיר-3210 אני רואה שהמערכת של גוגל חסמה זמנית קבלת מיילים מהאתר. זה ישתחרר עוד כמה דקות
-
@יאיר-3210
כבר פניתי אליהם, לא קיבלתי מענה.. ואני לא מכיר אנשים שעובדים בחברה בשביל לנסות להזיז את זה. -
@יאיר-3210
כבר פניתי אליהם, לא קיבלתי מענה.. ואני לא מכיר אנשים שעובדים בחברה בשביל לנסות להזיז את זה. -
@יאיר-3210
תודה על העדכון. בכל אופן אני מוסיף עכשיו ספק מייל נוסף כגיבוי -
@יאיר-3210
תודה על העדכון. בכל אופן אני מוסיף עכשיו ספק מייל נוסף כגיבוי@ShlomiP עכשיו סרקתי ברקוד באתר:

סרקתי ברקוד של פתיחת חשבון גוגל חדש -
@ShlomiP עכשיו סרקתי ברקוד באתר:

סרקתי ברקוד של פתיחת חשבון גוגל חדש@טופ-שבמתמחים
זה לא עובד לפתיחת חשבון.
תקרא שוב !
זה עובד לאימות דו שלבי. -
@ShlomiP עכשיו סרקתי ברקוד באתר:

סרקתי ברקוד של פתיחת חשבון גוגל חדש@טופ-שבמתמחים
כמו שציין יצחק - אני עוד לא מכיר לעומק את המנגנון שגוגל הטמיעו בעת פתיחת חשבון חדש.
אגב גם אם נמצא לזה פתרון, סביר להניח שזה יהיה זמני כי גוגל כל הזמן מקשים ומשנים.
)