שיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו
-
@יוסף-כהן-2 אוקיי.
אני כנראה יעשה כמו שאתה אומר...
לבנתיים אני לא מצליח לפתוח חשבון באורקל כי יש להם עומס. אני ינסה בהמשך.
בפועל לבנתיים זה על render חינמי שעובד דיי טוב. (לבנתיים אין בקשות - אני רק שולח לניסוי וטעייה)אני ממשיך לשדרג את האפליקציה ואת ממשק ניהול האפליקציה.
עכשיו, אני רוצה לדעת איך אני יכול להיזהר ולהישמר וכמה שיותר להימנע מפריצות לשרת שלא תצא טעות תחת ידי.
איך אני יכול לבדוק שכל האירוע מאובטח בצורה טובה?@למה-באתי כתב בשיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו:
לבנתיים אני לא מצליח לפתוח חשבון באורקל כי יש להם עומס. אני ינסה בהמשך
כנראה ניסית לפתוח את השרת לפני ששדרגת את החשבון.
קודם כל צריך לשדרג את החשבון למסלול "תשלום לפי שימוש", ורק אחרי זה להקים את השרת.
ברגע שאתה משדרג את החשבון, בוודאות של 99% אתה לא תראה יותר שום עומס. (אפילו על שרת בירושלים..!) -
@למה-באתי כתב בשיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו:
לבנתיים אני לא מצליח לפתוח חשבון באורקל כי יש להם עומס. אני ינסה בהמשך
כנראה ניסית לפתוח את השרת לפני ששדרגת את החשבון.
קודם כל צריך לשדרג את החשבון למסלול "תשלום לפי שימוש", ורק אחרי זה להקים את השרת.
ברגע שאתה משדרג את החשבון, בוודאות של 99% אתה לא תראה יותר שום עומס. (אפילו על שרת בירושלים..!)@יוסף-כהן-2 אני כבר בניתי שרת באורקל בעזרת ג׳ימני
אתה ממליץ לעשות את ה״תשלום לפי שימוש״?
אם כן, איך עושים את זה?
וזה לא יקח לי עוד כסף? -
@יוסף-כהן-2 אני כבר בניתי שרת באורקל בעזרת ג׳ימני
אם כן, איך עושים את זה?
וזה לא יקח לי עוד כסף?@שניאור-שמח כתב בשיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו:
סתם אגב בחרת שם מכונה קטנטנה, תשאל את ג'מיני איך להחליף למכונה של 24 ג'יגה ראם, רק קח בחשבון שזה מכונה מסוג אורקל לינוקס ולא אבונטו, ובארכיטקטורה של amd64
-
@שניאור-שמח כתב בשיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו:
סתם אגב בחרת שם מכונה קטנטנה, תשאל את ג'מיני איך להחליף למכונה של 24 ג'יגה ראם, רק קח בחשבון שזה מכונה מסוג אורקל לינוקס ולא אבונטו, ובארכיטקטורה של amd64
@ע-ה-דכו-ע שכוייח, זה יהיה מסובך מדי?
-
אם כן, איך עושים את זה?
וזה לא יקח לי עוד כסף?@שניאור-שמח
כן, אני אישית ממליץ לשדרג. ככה גם תקבל שרת חזק, וגם אורקל לא ימחקו לך את השרת רק בגלל חוסר פעילות..
וזה לא יקח לך כסף כל עוד אתה מקים רק שרתים שמוגדרים כ-Always Free.
אם אתה חושש שיחייב אותך.. אז יש לך אפשרות להגדיר הגבלות שימוש, תגדיר להכי נמוך, וככה גם אם תעבור את המכסה (שלא נראה לי תעבור..) זה ישלח לך התראה.לגבי המעבר.. כמו ש@ע-ה-דכו-ע כתב, תעבוד עם גימיני, וזה לא אמור להיות מסובך מידי..
-
@שניאור-שמח
כן, אני אישית ממליץ לשדרג. ככה גם תקבל שרת חזק, וגם אורקל לא ימחקו לך את השרת רק בגלל חוסר פעילות..
אם אתה חושש שיחייב אותך.. אז יש לך אפשרות להגדיר הגבלות שימוש, תגדיר להכי נמוך, וככה גם אם תעבור את המכסה (שלא נראה לי תעבור..) זה ישלח לך התראה.לגבי המעבר.. כמו ש@ע-ה-דכו-ע כתב, תעבוד עם גימיני, וזה לא אמור להיות מסובך מידי..
@יוסף-כהן-2 אבל למה אני לא רואה את האפשרות של 24 גיגה ראם?

עריכה: הסתדרתי
-
@יוסף-כהן-2 אבל למה אני לא רואה את האפשרות של 24 גיגה ראם?

עריכה: הסתדרתי
@שניאור-שמח איך הצלחת לעשות באורקל
ניסיתי כמה פעמים חסם אותי בשלב הראשון של הפרטים
יש מישהו שיכול לכתוב מדריך מסודר איך להקים בכלל שרת שם? -
יש מישהו שיכול לכתוב מדריך מסודר איך להקים בכלל שרת שם?@עמי-מחשבים זה לקח לי שעות והיה מעצבן מאוד..
ג'ימני עזר לי.. -
@עמי-מחשבים זה לקח לי שעות והיה מעצבן מאוד..
ג'ימני עזר לי..@שניאור-שמח תלמד אותנו איך פתרת בסוף?
-
@שניאור-שמח תלמד אותנו איך פתרת בסוף?
@עמי-מחשבים אין מה לרשום.. ג'ימני עזר לי..
-
@עמי-מחשבים אין מה לרשום.. ג'ימני עזר לי..
@שניאור-שמח שתף אותנו בדיבור בינכם כי לי GPT לא הצליח לעזור
-
@שניאור-שמח שתף אותנו בדיבור בינכם כי לי GPT לא הצליח לעזור
@עמי-מחשבים אין לי מה לשתף, זה נתונים רגישים.. מנסים מנסים עד שמצליחים...
-
יש מישהו שיכול לכתוב מדריך מסודר איך להקים בכלל שרת שם?@עמי-מחשבים כתב בשיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו:
ייתכן שזה לא עובד כשמשתמשים ברשת מסוננת
-
@עמי-מחשבים כתב בשיתוף | טלגרם כשר - מחפש שרת להעמיד אותו עליו:
ייתכן שזה לא עובד כשמשתמשים ברשת מסוננת
@ע-ה-דכו-ע ניסיתי לאחר מכן גם בלא מסונן
אבל כנראה שהוא זכר את הפרטים שלי -
@שניאור-שמח
@יוסף-כהן-2 מה נקרא חוסר פעילות שאורקל יעצרו את השרת
אפשר לשים סתם איזה קרון שעובד כל שעה וזה ישמר? -
@יוסף-כהן-2 מה נקרא חוסר פעילות שאורקל יעצרו את השרת
אפשר לשים סתם איזה קרון שעובד כל שעה וזה ישמר?@עמי-מחשבים
ההגדרה של אורקל לחוסר פעילות היא די קשה.. אם במשך שבוע השרת מנצל פחות מ-20% מהמעבד, מהזיכרון או מהרשת - הם סוגרים אותו. (ככה זכור לי בכל אופן).
בגלל שמדובר בשרת מאוד חזק (4 ליבות ו-24 גיגה ראם), סתם קרון שירוץ כל שעה בקושי יתפוס לך את האחוזים..יכול להיות שאפשר לבנות איזה סקריפט בשביל להעמיס על השרת רק כדי לעבור את ה-20%, אבל נראה לי שחבל על המאמץ,
הפתרון הכי קל ובטוח הוא פשוט מה שהצעתי קודם, תשדרג את החשבון למסלול של תשלום לפי שימוש. ברגע שאתה משדרג, אתה נחשב לקוח משלם, ובעזרת ה' לא יסגרו לך את השרת אף פעם גם אם הוא יעמוד ריק באפס אחוז פעילות. (וכל עוד לא תקים שרתים מעבר לחינם, גם לא תשלם כלום כמובן, כמו שכבר ציינתי).