להורדה | תוכנת 'הדף שלי' - תוכנה מתקדמת ורבת פונקציות ליצירת לו"ז תורני לימודי
-
לא לשכוח בסיום להקפיץ את זה ולשים את זה באינדקס תוכנות!
ובזאת החילותי את מיזם 'הדף היומי שלי': [דהיינו , לא הדף הרגיל שיש לכולם , כי כאן כל אחד וההספקים שלו , וכפי שיבואר לקמן בעזה"י]
ההשקפה שלי[הסבר ארוך ומפורט לצורך העצום בתוכנה]:
ישנם ג' סוגי סידור סדרי הלימוד:
א. עפ"י הספק יומי. לדוג' פרק משנה ליום. [ללא תלות בכמות זמן ומתי במשך היום]. [אין מענה לצורך זה. לכך באה התוכנה שלי.]
ב. עפ"י כמות זמן יומית. לדוג' שעה משנה ביום. [ואפשר להצהיר על הספק משוער אבל לא מחייב לדוג' פרק אחד]. [לא צריך לזה שום לוח ושום תוכנה פשוט לשבת ללמוד]
ג. עפ"י שעה קבועה יומית. לדוג' בין 9 ל10 לימוד משנה. [ואפשר להצהיר על הספק משוער אבל לא מחייב לדוג' פרק אחד]. [לא צריך בשביל זה אלא לו"ז מסודר שאפשר לבנותו ע"י התוכנה של לא-מתייאש ]
חשבתם פעם מדוע הדף היומי כ"כ צלח(שהוא מסוג א')?
איך יכול להיות שאנשים שכל היום עסוקים בפרנסתם מצליחים לסיים שס ב7 שנים ולא לאבד ימים ולא לאבד את המטרה ולצלוח כברת דרך גדולה וקשה שכזו?
אז יש שיאמרו שהואיל וזה עולמי ושיש הרבה מגידי שיעור ויש לחץ חברתי וכדו' המה הגורמים להצלחה המסחררת
אני חושב אחרת
אני חושב שהעניין הוא אחרת לגמרי
כיום בדור שלנו קשה לנו לחכות
אנחנו לא יכולים להמתין זמן רב מדי לכל דבר
התחלנו להסתכל על תכלית של כל דבר ומתי אנו מגיעים לסיומו
קרה לכם פעם שאמרתם לעצמיכם שתתחילו ללמוד שס משניות או משנ"ב כסדר ומצאתם את עצמיכם מתחילים עם כל המרץ ואז מפספסים יום אחד או שוכחים
והכל ירד לטמיון
ושוב התחלתם מחדש
ושוב אותו הסיפור
לי זה קרה לא מעט פעמים..
וניסיתי לפענח
קינאתי באותם לומדי דף היומי ה'שקדנים' והבעלי משמעת עצמית
והגעתי למסקנה
שהסיבה שהדף היומי כל כך צלח היא
שלאדם יש לוח שנה עם הספק מאוד ברור לכל יום
ועם הספק ברור לאורך זמן
כולם יודעים בדיוק מה נלמד היום ומה בעוד חודשיים
ובאיזה מסכת כבר נאחוז בעוד שנתיים
ועוד כמה זמן נסיים שס
אז זה מתמרץ אותם
הם מאמינים בכל דף שהם לומדים
ורואים בו עוד צעד ועוד אבן בהתקדמות לקראת הסיום שס
'משיא האבן יעצב בה' [קהלת (י, ט): "מַסִּיעַ אֲבָנִים יְעַצֵּב בָּהֶם, בּוֹקֵעַ עֵצִים יְסַכֵּן בָּם"] שבתחילה איננו מבחין מה עושה , אבן פה אבן שם
אבל בסוף כשנוצר הכותל
או הבית
אז הוא שם לב איך כל אבן היא משמעותית
ולכן
אמרתי לעצמי,
בוא נחקה את ההצלחה של הדף היומי
על שאר חלקי התורה
וכל מי שירצה להתחיל איזשהו מיזם תורני
כגון סיום שס משניות , התחלת התלמוד בבלי ממסכת ברכות עכשיו , כשכולם בחולין , סיום הרמבם , התנ"ך ועוד
יוכל לקבל
באמצעות תוכנה עם התאמה אישית נוחה ומאירת עיניים
לוח שנה מסודר עם הספק יומי עד לסיום ההספק כולו
בצורה שבה ירגיש שכל יום זהו עוד התקדמות אל הסוף
וככה לא יאבד את מרצו
ולא ישכח היכן הוא אוחז
ויצליח
עד שלבסוף יסיים את כל התורה כולה בעזהי"תסקר שוק[מציאת מענה קיים כיום לצורך שאני מדבר עליו]:
אכן מצאתי 2 תוכנות כאן בפורום הנכבד שעושות מערכת תגמול חביבה או טבלת אקסל מתקדמת אבל ראיתי בהן 2 חסרונות מהותיים:
א. כל מערכת התגמול והזכייה במין מטבע מדומה או סטיסטיקה וטבלת 'עמידה בהספק' מרגישה לא ילדותית ולא לעניין. מה גם שככה אני תלוי במחשב וכל יום עליי לסמן את ההספק שלי במחשב. לא לכל אברך או בחור ישיבה יש את היכולת הזו.. תכלית התוכנה שלי היא לייצא PDF של לוח שנה (או לפחות TXT של קוביות לכל יום של ההספק היומי) שהיא נגיש לכל אחד וללא צורך בסימון ההספק או ססטיסיקה וכל מיני מטבעות על התקדמות וכדו'...
ב. התאמה אישית. כפי שתראו אני חשבתי על כל תקלה שיכולה לבוא ועל כל רצון של אדם להתאים הספק בצורה הכי אמיתית וכנה ללו"ז שלו ככה שלא יאבד אף יום. בתוכנות הללו זה סתם הספק לכל יום קבוע ללא שום התאמה אישית ללו"ז של המשתמש בתוכנה.
וק"ל.
בכל זאת לא אמנע טוב מכם ואביא את 2 התוכנות הללו כאן:
[להלן סקר השוק שעשיתי:]
1
https://mitmachim.top/topic/94956/להורדה-אפליקציה-חדשה-שבניתי-עוזר-לעקוב-אחרי-ספרי-קודש-שאתם-לומדים
2
https://shamor-zachor.ze-kal.top/?utm_source=nhlocal.github.io&utm_medium=site
3

לינק:
https://www.sifreiorhachaim.co.il/product/חוברת-תלמודו-בידו-מורחב/https://www.sifreiorhachaim.co.il/wp-content/uploads/2022/08/4911474.pdf
https://www.sifreiorhachaim.co.il/wp-content/uploads/2022/08/4911526.pdf
זה לוח הספק אישי לסימון ההספק אבל לא מותאם ללוח שנה אלא פשוט מה שאתה לומד את מסיים. חיסרון עצום במוטיבציה כי אין לך חומר מוגדר לכל יום. אם כי אתה יכול להחליט "אני כל יום לומד פרק משנה" ואז כל יום לסמן זאת בחוברת. אבל כל ההתאמה אישית המתקדמת אין לך כאן.
- לחפש ברשת טבלאות חזרה ושינון וסיכום על תורה ותורה שבע"פ וללקט פה אותם לתועלת העניין.עוד כלים בתחום[עוד לא הבעתי את דעתי על אילו]:
4
https://kallizkor.co.il/
5
https://disoftware.wixsite.com/remember
לינק לתוכנה שלהם:
https://drive.google.com/file/d/1tTT-9au1miX5LuR72Az7zAuwKdNuuQKM/viewועכשיו ניגש לעצם התוכנה , כיצד חשבתי לבנות אותה בצורה שתהיה הכי נוחה כנה ואמיתית עם האדם הרוצה לעשות לעצמו מחייב יומי שיחזיק עד לסיום כל ההספק כולו וכך בעז"ה - הוא יצליח לסיים את אשר קיווה וציפה לו במשך תקופה אמיתית[סתם ככה תחשבו על הצורך האמיתי בתוכנה לכל אדם באשר הוא. בין אם מדובר בבחור ישיבה או אברך שרוב היום מתעסקים בגמרא או הלכה אך רוצים גם לעסוק במשנה ותמך ועי"ז יוכלו ובין אם מדובר בבעל בית שעובד ורוצה שגם לו יהיו הספקים קבועים - התוכנה תסייע לו בכך מאוד מאוד ותיתן לו תמריץ אמיתי להתקדם ולהצליח בעז"ה]:
הצלחה בתורה:
א. לימוד יומי בכל חלקי התורה**(לסיים לכתוב את מאמר 1)** [זה חשוב לכאן כדי להסביר שכל אחד צריך להשתמש בתוכנה עבור שאר חלקי התורה שהוא מזניח ולתהחיל ללמוד את כולם מההתחלה עד הסוף]
ב. הספקים לכל יום(התוכנה שלנו)
ג. חזרות**(למצוא טבלאות חזרה על כל המסכתות וכן על שאר הדברים. וכן חוברות סיכום הדף ולאומקי גירסא וכן שיעור דף יומי מהיר להרצה על הנלמד וכן לשלב שיטות חזרה שונות בתוכנה)**
ד. מבחנים (למצוא מבחנים שבועיים וחודשיים וכמובן שנתיים או על כל ההפסק כגון מסכת או נושא ארוך. לדוג' תמצית מפעל השס רוזנטל מבחנים ועוד)(זה לא באמת אחד מהמרכיבים אלא מחמת חשיבותו קראתי לו שם עצמי אבל האמת היא שזה רק משמש לעזר לנושא של חזרות וכן של לימוד איכותי[=אפשר לוודא שהבנתי טוב והכל מסודר לי ע"י מבחן שבוחן אותי])מטרתנו: יצירת הספק אישי בהתאמה אישית מתקדמת מרובת פםטונקציות עד לייצוא של PDF של לוח שנה מפורט עם ההספקים לכל יום עד לסיום ההספק כולו.
דוגמית למשהו בסיסי שGEMINI הכין לי בקלות בעצמו[רק שתבינו את הרעיון]:
bava_kama_sukka_final_schedule.pdfהDATABASE של התוכנה יכיל:
1
התוכנה תכיר את כל הלוח שנה של השנים הקרובות כולל חגי ומועדי ישראל ושבתות ותקופות בין הזמנים וכן עברי ולועזי
2
התוכנה תכיר את מבנה כל חלק בתורה.לדוג' צורת החלוקה של התורה ושל המשניות ושל התלמוד בבלי והירושלמי והרמבם וכן הלאה. וכן בכל דבר היא תכיר את התת חלוקות. לדוג' בתורה יש חלוקה לפרשיות ויש לקריאה ליום ראשון שני ויש לפי ס ופ ויש לפי פרקים פשוט. וכן ע"ז הדרך בש"ס התוכנה תכיר מה זה דף ומה זה עמוד ומה זה מסכת ומה זה סדר.. וכן שהתוכנה תכיר את המושג 'חצי'. שתדע מה זה חצי פרק ומה זה חצי דף לדוג' אםאני אומר לתוכנה שכל יום אני רוצה ללמוד חצי פרק שהיא תדע לחשב לבד את סך המשניות באותו הפרק ולתת לי לאותו היום את חצי מסך המשניות באותו הפרק.וכעת לעצם התוכנה:
התוכנה תהיה בעצם תוכנה יוצרת חד פעמית. דהיינו אתה מגדיר בה הרבה דברים ולבסוף היא מייצרת לך תוצר שאתה לוקח אותו איתך(לוח שנה [או לפי התאריך התחלה וסיום או שבועי או חודשי או שנתי] בקובץ PDF של תמונה המוכן להדפסה) והתוכנה סיימה את עבודתה. (מעין רופוס שצורב על DOK ואח"כ הוא סיים את עבודתו.) [כמובן שהתוכנה תכיל אופציה לגיבוי ההגדרות והתוכנית שיצרת לצורך עריכה מחדש של התוכנית במקרה של שינויים ע"מ לחסוך הזמן של יצירה מחדש של כל התוכנית...]וכעת יוצגו על פתיחת התוכנה 2 אופציות:
בחר:
אופציה א':
אתה מעוניין בפריסה יומית עפ"י תאריך סופי(=התוכנה תבצע דחיסת ההספק הכולל לפי התאריך התחלה וסיום)
אופציה ב':
או
פריסה יומית עפ"י מה שאתה קובע וללא תאריך סיום מוגדר מראש(=התוכנה לא בצע דחיסת ההספק הכולל לפי התאריך התחלה וסיום משום שאין תאריך סיום..)
[כי יש שני סוגים אנשים
יש שרוצים ללמוד בכל יום כך וכך ולא אכפת להם מהתאריך סיום
ויש שרוצים ללמוד כמה שיצטרך העיקר לסיים עד תאריך כך וכך(מצוי לדוג' ביארצייט)]לאחמ"כ:
לאופציה א':- בחר תאריך התחלה וסוף
- בחר ימי לימוד במשך השבוע(לדוג' , אני בשבת לא יכול להרשות לעצמי ההספק הזה והזה הואיל ואנימאוד עייף ועסוק בתפילות ובסעודות ובילדים ולכן אני עושה לעצמי הספק של 6 ימים בשבוע. והייטקיסט שעובד נניח מראשון עד רביעי ובשישי ודווקא עבורו פנוי חמישי ושבת יעשה מה שטוב לו וכן ע"ז הדרך)
- מתג 'הורד חגים ומועדים' (מצוי שאנשים לא לומדים באותם זמנים)
- הורדת תקופת זמן מX עד Y(לדוג' בבין הזמנים אני טס לחו"ל ולכן אני לא יכול לבצע ההספק)
לאופציה ב':
- בחר תאריך התחלה בלבד
- בחר הספק יומי רצוי(לדוג' יש שיכולים ללמוד דף ליום ויש שיש להם יותר זמן ויכולים 2. ויש שלא יכולים ללמוד יותר ממשנה ליום ויש שיכולים ללמוד פרק וחצי ליום וכך לסיים ש"ס בשנה! וכן ע"ז הדרך)
- עי' 2,3,4 באופציה א'. זה שייך גם כאן.
- עבור תקופות מסוימות הגדר הספק אחר.(לדוג' יש שבבין הזמנים מבלים וחייבים הספק מוחלש. ויש איפכא שמנצלים ולומדים יותר ויכולים לעשות הספק כפול ומכופל!)
לאחמ"כ:
פונקציות נוספות שיופיעו לאחר ההגדרות הנ"ל המשותפות ל2 האופציות שהוצגו:- כפתור שלב הספק נוסף - הוספת הספק נוסף לאותם לוחות זמנים(לדוג' ללא חגים וללא ימי שישי וכדו'). כמובן שהחומר הספק עצמו עבור אופציה ב' יהיה שונה(כי ההספק של גמרא הוא לא אותו דבר בתנ"ך וכן ע"ז הדרך וק"ל)..
- הצעה לשילוב 'חזרות' -
א. אם אתה מעוניין לעשות הספק של מסכת X ואחרי סיום המסכת לעשות חזרה על המסכת אז פשוט תיצור עוד הספק לאחר שתסיים את ההספק הקודם וק"ל. [או להוסיף כפתור של שיכפול הלימוד דהיינו שלאחר סיום ההספק תעשה לי עוד אחד כזה מיד אחריו]
ב. אם אתה מעוניין לעשות באותם ימים שבהם אתה לא מבצע את ההספק הרגיל לעשות 'חזרה' אז התוכנה תציע לך לסמן את אותם הימים כימי חזרה ואז התוכנה באופן אוטומטי תדחוס לך באותו יום את כל החומר שלמדת מחזרה לחזרה. לדוג' אם אתה לומד ראשון עד חמישי [ולדוג' למדת באותו שבוע ממשנה א עד הובכל יום הופיע לך 'ללמוד היום את משנה X'] ומדי שישי את מגדיר חזרה אז בתוכנה יופיע על יום שישי 'להספיק ממשנה א עד ה' וככה על כל שבוע היא תדע להגדיר החזרה עפ"י הנלמד באותו שבוע וזו כוונתי שהיא תחשב מהמרחק מ'החזרה' הקודמת. [אני צריך לחשוב עוד קצת על זה לוודא שזה אכן מסודר]
ג. יש שיטה מפורסמת של ללמוד היום מחר עוד שבוע שנה ומשהו כזה. אז שהתוכנה יהיה בה מתג שמפעיל את המצב הזה על ההספק הרצוי.
חזרות בשיטת חברות השס ותלמודו בידו וכן להוסיף עוד שיטות.
או שאפשר לעשות פונ' שתאפשר להגדיר בעצמך את סגנון החזרות שאתה רוצה כמו בתוכנה הישנה הזו:

דבר נוסף בנושא של ההספק היומי שאני לא חשבתי עדיין היכן הכי מתאים לשלבו:
פונ' לשינוי ומתיחת תת הספק בתוך הספק כללי. לדוג' בחרתי בסיום ש"ס ופרק וחצי ליום ללא תאריך סיום אבל אני רוצה שבסדר טהרות שזה יותר קשה תהיה אופציה להאטת ההספק לכל אורך סדר טהרות למשל מפרק וחצי הנ"ל לחצי פרק לדוג'.לאחמ"כ:
חסר ספר? למד(מלשון- ת_למד) התוכנה! - פונ' המאפשרת 'ללמד' את התוכנה ולהגדיר ידנית ספר כלשהו ואת המבנה שלו לצורך פריסת ההספק בו לפי הלו"ז המוגדר. [אני צריך עוד לחשוב כיצד לבצע זאת ובאיזה שלב התוכנה תציע את פונ' זו למשתמש.]לאחמ"כ:
התוכנה תאפשר למשתמש להוסיף הערה כללית להספק שלו שתופיע בתחתית הלוח שיודפס בסוף. כגון שעשה לעצמו הספק לרמבם ליד החזקה אז הוא כותב לעצמו בהערה משפט חשוב מהרמבם או שכותב לעצמו 'ללמוד יחד עם כס"מ' 'ללמוד בבית מדרש כך וכך' או לכוון כוונות כך וכך או 'אשריכם תלמידי חכמים' או 'כל השונה הלכות' וכו'....לאחמ"כ:
התוכנה תאפשר למשתמש להוסיף ללוח שנה אירועים שחשובים לו. ובעיקר לענייננו - מבחנים על ההספקים. המשתמש יוכל להוסיף בתאריך כך וכך 'מבחן דרשו' מבחן 'מפעל הש"ס' וכן ע"ז הדרך[אולי יהיה כזה מתג שיוסיף אוטומטית עפ"י מידע מהרשת של מתי כל מבחן של כל ארגון? טוב זה כבר פיצ'ר מתקדם. לא נראה לי שאעשה זאת].לאחמ"כ:
[שכחתי לכתוב - תהיה פונ' תצוגה מקדימה לכל אורך הגדרת הלוח שנה ואז בסיום]:
ייצא לPDF - התוכנה תציע לייצא הכל ללוח עד לסיום ההספק כולו(בין אם התוכנה חישבה לבד את התאריך סיום ובין אם אתה דרשת תאריך סיום.. וק"ל..) במבנה של לוח שנתי\חודשי\שבועי כמקובל בלוחות שלנו שכתוב על כל יום הדף של אותו היום: 'חולין מג' וכן ע"ז הדרך
[כרגע אני אסתפק בכך שהוא רק ייצא את זה לקובץ TXT במבנה שייראה כך:
יום ראשון - כ' אדר תשפ"ו
ההספק שלך:
משנה כך וכך
גמרא כך וכך
ומתחתיו עוד 'קוביה' כזו וכן הלאה עד סוף ההספק
ואז אני אחתוך כל 'קוביה' כזו במספריים ואעצב לעצמי נראות של לוח שנה..]לאחמ"כ:
ייצוא לTXT לגיבוי - התוכנה תבקש מהמשתמש לשמור לעצמו קובץ גיבוי של כל ההגדרות שהגדיר להספק האישי שלו. למה זה שימושי? אסביר בהמשך. כמובן שיהיה אופציה בפתיחה מחודשת של התוכנה לייבוא הקובץ הזה..לאחמ"כ - בפתיחה מחודשת של התוכנה:
דיווח על 'תקופת מחלה'- המשתמש יוכל לייבא את ההספק שהגדיר לעצמו לתוכנה בבחירה בפונ' זו. כעת המשתמש יוכל לבחור כיצד לשנות את ההספק לאור העובדה שתקופה הוא לא עמד בהספק מסיבה כזו או אחרת(תקופת מחלה זה רק רעיון. אפשר גם שהוא סתם היה עסוק וכדו' וק"ל.)
ותהיינה לו 3 אופציות:
א. שינוי תאריך סיום
ב. הגברת ההספק היומי למשך תקופה(לדוג' חודש לא הספקתי אזי בחודש הבא אספיק כפול אבל משם ואילך אני אחזור להספק הרגיל והאיטי)
ג. הגברת ההספק היומי למשך כל התקופה כולה(פריסה הרבה יותר מתונה. אני צריך לחשוב אם התוכנה תדע לחלק הספר לחלקים כה קטנים.. ואולי להגדיר לה מינמום בכל דבר. כגון משנה בודדת או עמוד גמ' וכן ע"ז הדרך)
[כמובן שבסוף העריכה המחודשת של הלוח שוב תהיינה לו אופציות לייצוא לPDF עבור הדפסת לוח שנה עדכני ויצירת קובץ גיבוי וכמו מקודם.]פונ' עתידנית:
התממשקות עם התוכנות הספק והייעדים הממוחשבת של המוצרים האחרים שיש כאן בפורום[לטובת מי שלא רוצה להדפיס את הPDF אלא כן לעבוד עם תוכנה ויזואלית נחמדה למחשב]. שיתמכו בקובץ גיבוי שלי ויאפשרו ייבוא שלו לתוכנה שלהם. זה יכול להיות מאוד יפה כי ככה אנחנו נציע את כל האופציות שאדם יכול לרצות לעשות את ההספק שלו מדי יום - בין אם במחשב ובין אם בלוח פיזי מודפס.התוכנה עצמה להורדה:
עזרו לי ליצור אחת כזו! [במיוחד מי שיש לו AI PRO כלשהו. @בנימין-מחשבים] עוד לא נתפנתי לזה ואני מרגיש היצר מעכבני מליצור כזה דבר שימושי!
כמו"כ אם יש לכם רעיונות לשיפור אני אשמח לשמוע!
אני באמת חושב שזה יכול להועיל ליהודים רבים(ולו רק בשבילי.. שלא אתחיל שוב ברכות שבת במשניות ואפסיק שם..) -
ה הנני העני סימן נושא זה כשאלה
-
ה הנני העני סימן נושא זה כנושא רגיל
-
ה הנני העני מחק נושא זה
-
ה הנני העני שחזר נושא זה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות