דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. רשתות
  4. בירור | תעבורת רשת להורדת מאגר ענק

בירור | תעבורת רשת להורדת מאגר ענק

מתוזמן נעוץ נעול הועבר רשתות
7 פוסטים 4 כותבים 135 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מ מנותק
    מ מנותק
    מטעמים
    כתב נערך לאחרונה על ידי מטעמים

פותח נושא חדש ללא קשר לתוכנה או מאגר זה או אחר.

@אלף-שין כתב בהמלצה | החלה ההפצה של התוכנה התורנית הגדולה המהירה והחינמית! "ארון הספרים הדיגיטלי":

אם מישהוא יעלה את זה לענן
    ויפרסם לציבור
    זה יחסם מהר מאד [מידיעה]
    כי תעבורת רשת בסדר גודל כזה עולה עשרות אלפי ש"ח לפחות
    [בשונה מאחסון שהוא זול מאד]
    ואין מי שישלם את זה

מדוע לא להעלות את זה לגוגל דרייב? (מנוי של 2TB עולה 39 ש"ח)

לפני שבוע שילמתי למישהו שישתף אותי במאגר מסוים (500GB), לאחר ששילמתי הוא שלח לי שיתוף תיקיה לדרייב שלי.
    רציתי להוריד הכל למחשב האישי (ללא הורדה של כל קובץ בנפרד):

• הורדתי את Google Drive for Desktop למחשב,
    • בדפדפן, בתיקייה המדוברת, > קליק ימני > "הוספת קיצור דרך ל-Drive"
    • לאחר מכן, בתיקיה במחשב לחצתי על התקיה ששותפה, קליק ימני, בתפריט של Google Drive > "זמין במצב אופליין"
    • למחרת בבוקר הכל היה כבר לוקאלי - פיזי על הכונן שלי.

חפרתי קצת על העניין,
    גוגל אכן מגבילה חשבונות מסוימים שיש להם קפיצה בתעבורת רשת. ההגבלה היא לא לצמיתות אלא כפיית הפסקות בהורדה.

השימוש ב-Google Drive Desktop והגדרת התיקייה כ"זמינה במצב אופליין" פותר לחלוטין מראש בעיות של קריסת דפדפן ו\או שגיאות כיווץ. התוכנה של גוגל מורידה את הקבצים ברקע קובץ אחר קובץ, שומרת על מבנה התיקיות, ואם יש ניתוק באינטרנט – היא יודעת להמשיך מאותה נקודה בדיוק.

בנוגע למגבלת התעבורה עצמה.
    ברגע שמאות אנשים יתחילו לסנכרן את התיקייה במקביל וימשכו כמות נתונים גדולה שתחצה את רף התעבורה היומי, השרת יחסום את הגישה לקבצים.
    אבל...
    התוכנה אכן תתחיל להוריד את הקבצים למחשב שלהם בצורה חלקה, אך ברגע שהמכסה של התיקייה תסתיים, הסנכרון פשוט ייעצר. המשתמשים יראו שגיאת סנכרון בתוכנת ה-Drive וההורדה תקפא.
    היתרון הגדול הוא שהם לא יצטרכו לעשות שום דבר – לאחר כ-24 שעות, כשהמכסה תתאפס, התוכנה תזהה זאת ותחדש את ההורדה באופן אוטומטי מאותה נקודה שבה עצרה.

א. פשוט צריך לקחת בחשבון שסנכרון מלא של כל התוכן לכל מאות המבקשים לא יקרה ביום אחד, אלא צפוי להתפרס על פני מספר ימים בגלל השהיות ועצירות של השרת.
    ב. ניתן לבצע את השיתוף בשום שכל, לא לשתף לינק ציבורי, אלא שיתוף פרטני ע"פ בקשה.
    ג. אפשר גם לשכפל את המאגר 3 פעמים באותו חשבון דרייב (יש שם 2TB) ולשתף בכל יום תיקיה אחרת מתוך ה-3.

ע"ה דכו"עע תגובה 1 תגובה אחרונה
    3
    • מ מטעמים

פותח נושא חדש ללא קשר לתוכנה או מאגר זה או אחר.

@אלף-שין כתב בהמלצה | החלה ההפצה של התוכנה התורנית הגדולה המהירה והחינמית! "ארון הספרים הדיגיטלי":

אם מישהוא יעלה את זה לענן
      ויפרסם לציבור
      זה יחסם מהר מאד [מידיעה]
      כי תעבורת רשת בסדר גודל כזה עולה עשרות אלפי ש"ח לפחות
      [בשונה מאחסון שהוא זול מאד]
      ואין מי שישלם את זה

מדוע לא להעלות את זה לגוגל דרייב? (מנוי של 2TB עולה 39 ש"ח)

לפני שבוע שילמתי למישהו שישתף אותי במאגר מסוים (500GB), לאחר ששילמתי הוא שלח לי שיתוף תיקיה לדרייב שלי.
      רציתי להוריד הכל למחשב האישי (ללא הורדה של כל קובץ בנפרד):

• הורדתי את Google Drive for Desktop למחשב,
      • בדפדפן, בתיקייה המדוברת, > קליק ימני > "הוספת קיצור דרך ל-Drive"
      • לאחר מכן, בתיקיה במחשב לחצתי על התקיה ששותפה, קליק ימני, בתפריט של Google Drive > "זמין במצב אופליין"
      • למחרת בבוקר הכל היה כבר לוקאלי - פיזי על הכונן שלי.

חפרתי קצת על העניין,
      גוגל אכן מגבילה חשבונות מסוימים שיש להם קפיצה בתעבורת רשת. ההגבלה היא לא לצמיתות אלא כפיית הפסקות בהורדה.

השימוש ב-Google Drive Desktop והגדרת התיקייה כ"זמינה במצב אופליין" פותר לחלוטין מראש בעיות של קריסת דפדפן ו\או שגיאות כיווץ. התוכנה של גוגל מורידה את הקבצים ברקע קובץ אחר קובץ, שומרת על מבנה התיקיות, ואם יש ניתוק באינטרנט – היא יודעת להמשיך מאותה נקודה בדיוק.

בנוגע למגבלת התעבורה עצמה.
      ברגע שמאות אנשים יתחילו לסנכרן את התיקייה במקביל וימשכו כמות נתונים גדולה שתחצה את רף התעבורה היומי, השרת יחסום את הגישה לקבצים.
      אבל...
      התוכנה אכן תתחיל להוריד את הקבצים למחשב שלהם בצורה חלקה, אך ברגע שהמכסה של התיקייה תסתיים, הסנכרון פשוט ייעצר. המשתמשים יראו שגיאת סנכרון בתוכנת ה-Drive וההורדה תקפא.
      היתרון הגדול הוא שהם לא יצטרכו לעשות שום דבר – לאחר כ-24 שעות, כשהמכסה תתאפס, התוכנה תזהה זאת ותחדש את ההורדה באופן אוטומטי מאותה נקודה שבה עצרה.

א. פשוט צריך לקחת בחשבון שסנכרון מלא של כל התוכן לכל מאות המבקשים לא יקרה ביום אחד, אלא צפוי להתפרס על פני מספר ימים בגלל השהיות ועצירות של השרת.
      ב. ניתן לבצע את השיתוף בשום שכל, לא לשתף לינק ציבורי, אלא שיתוף פרטני ע"פ בקשה.
      ג. אפשר גם לשכפל את המאגר 3 פעמים באותו חשבון דרייב (יש שם 2TB) ולשתף בכל יום תיקיה אחרת מתוך ה-3.

ע"ה דכו"עע מנותק
      ע"ה דכו"עע מנותק
      ע"ה דכו"ע
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מטעמים באחסון של קלאודפלייר R2 זה יעלה רק 30 דולר בערך ל2TB, כלומר 0.015 דולר לכל ג'יגה, בלי התחייבות לכמות (אם צריך רק 700 ג'יגה זה יעלה רק 10 דולר לחודש).

לגבי תעבורה אין שום תשלום ושום הגבלה, רק על כל מליון בקשות בחודש חוץ מהמליון פעולות הראשונות ישנה עלות נוספת של 0.36 דולר.

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • ע"ה דכו"עע ע"ה דכו"ע

@מטעמים באחסון של קלאודפלייר R2 זה יעלה רק 30 דולר בערך ל2TB, כלומר 0.015 דולר לכל ג'יגה, בלי התחייבות לכמות (אם צריך רק 700 ג'יגה זה יעלה רק 10 דולר לחודש).

לגבי תעבורה אין שום תשלום ושום הגבלה, רק על כל מליון בקשות בחודש חוץ מהמליון פעולות הראשונות ישנה עלות נוספת של 0.36 דולר.

מ מנותק
        מ מנותק
        מטעמים
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@ע-ה-דכו-ע
        אני כתבתי שקל, ואתה כתבת דולר. התסריט הכי זול שלך שווה כמעט כמוני. (אולי הדולר עכשיו בשפל...)
        אבל זה לא הנושא,
        הרעיון שלי שאין הורדה, אלא הורדה בהמתנה. שים לב טוב לבעיה שידידנו @אלף-שין העלה. (שבעקבותיה הוא מפיץ את התוכנה שלו רק באמצעיים פיזיים ולא באמצעות הרשת)

ע"ה דכו"עע א 2 תגובות תגובה אחרונה
        1
        • מ מטעמים

@ע-ה-דכו-ע
          אני כתבתי שקל, ואתה כתבת דולר. התסריט הכי זול שלך שווה כמעט כמוני. (אולי הדולר עכשיו בשפל...)
          אבל זה לא הנושא,
          הרעיון שלי שאין הורדה, אלא הורדה בהמתנה. שים לב טוב לבעיה שידידנו @אלף-שין העלה. (שבעקבותיה הוא מפיץ את התוכנה שלו רק באמצעיים פיזיים ולא באמצעות הרשת)

ע"ה דכו"עע מנותק
          ע"ה דכו"עע מנותק
          ע"ה דכו"ע
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@מטעמים כתב בבירור | תעבורת רשת להורדת מאגר ענק:

אני כתבתי שקל, ואתה כתבת דולר.

לא אחזתי, צודק... 😊 😊

באופן כללי המהירות הורדה והעלאה כנראה גם בפער ניכר לטובת קלאודפלייר R2 (גם בלי להגיע להגבלות תעבורת רשת), אבל באמת אם מחפשים את האחסון הזול ביותר בשביל לשמור בענן ולהוריד מפעם לפעם באמת גוגל יותר זול.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • מ מטעמים

@ע-ה-דכו-ע
            אבל זה לא הנושא,

א מנותק
            א מנותק
            אלף שין
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@מטעמים
            תכל'ס המפתח ענה כך

ברעיון הם צודקים
            אבל... זה נוגד את רישיון השימוש של גוגל
            ובנוסף אני לא אוהב קומבינות, כאשר אני רוצה תוכנה שתעבוד טוב יציב וחזק

וכמו שאמרתי ל... שהתוכנה צריכה לעבוד אצל כמה שיתר אנשים עם כמה שפחות תקלות

ובקשר לרעיון עצמו, כל אחד יכול לעשות את זה, ולבנות תוכנה קטנה שתעבוד ברקע ותוריד את המאגר
            מה זה קשור אלינו??

המחשב נועד לשרת את האדם ולא האדם את המחשב

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • א אלף שין

@מטעמים
              תכל'ס המפתח ענה כך

ברעיון הם צודקים
              אבל... זה נוגד את רישיון השימוש של גוגל
              ובנוסף אני לא אוהב קומבינות, כאשר אני רוצה תוכנה שתעבוד טוב יציב וחזק

וכמו שאמרתי ל... שהתוכנה צריכה לעבוד אצל כמה שיתר אנשים עם כמה שפחות תקלות

ובקשר לרעיון עצמו, כל אחד יכול לעשות את זה, ולבנות תוכנה קטנה שתעבוד ברקע ותוריד את המאגר
              מה זה קשור אלינו??

מ מנותק
              מ מנותק
              מטעמים
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלף-שין כתב בבירור | תעבורת רשת להורדת מאגר ענק:

ברעיון הם צודקים

מי זה הם?

וכמו שאמרתי ל...

למי?

מה זה קשור אלינו??

אני לא מבין כמעט כלום מהרעיונות העמוקים שלך.

למה זה קומבינה?
              מדוע זה סותר את הרשיון של גוגל?
              ההורדה היא חד פעמית למחשב, יש המון אנשים שיש להם 700GB פנויים, מדוע שישקיעו עוד 500 ש"ח בכונן חיצוני?

אני רוצה ללמוד כדי להבין. כמובן.

א תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • מ מטעמים

@אלף-שין כתב בבירור | תעבורת רשת להורדת מאגר ענק:

ברעיון הם צודקים

מי זה הם?

וכמו שאמרתי ל...

למי?

מה זה קשור אלינו??

אני לא מבין כמעט כלום מהרעיונות העמוקים שלך.

למה זה קומבינה?
                מדוע זה סותר את הרשיון של גוגל?
                ההורדה היא חד פעמית למחשב, יש המון אנשים שיש להם 700GB פנויים, מדוע שישקיעו עוד 500 ש"ח בכונן חיצוני?

אני רוצה ללמוד כדי להבין. כמובן.

א מנותק
                א מנותק
                אלימיר
                כתב נערך לאחרונה על ידי
                פוסט זה נמחק!
                תגובה 1 תגובה אחרונה
                0

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                • פוסט ראשון