עזרה | מגהץ מפיל את הפחת
-
@אחד-מאנש כתב בעזרה | מגהץ מפיל את הפחת:
תבדוק את הגוף חימום
עם רב מודד
תדליק את כפתור המגהץ- כשהוא לא בשקע, ותבדוק התנגדות@תלת-פאזי
אין כפתור הדלקה מכני כך שאין אפשרות להדליק
אבל אני יכול לפתוח את המגהץ ולבדוק ישר את הגו"ח
הבעיה שאין לי רב מודד
זכור לי ש'שטיגליץ' כתב פעם רעיון לבדוק עם פנס אם יש מעגל
את זה אני יכול לעשות השאלה האם זה בודק את מה שצריך
אין לי כמעט שמץ מושג בנושאים אלו
תודה רבה -
@תלת-פאזי
אין כפתור הדלקה מכני כך שאין אפשרות להדליק
אבל אני יכול לפתוח את המגהץ ולבדוק ישר את הגו"ח
הבעיה שאין לי רב מודד
זכור לי ש'שטיגליץ' כתב פעם רעיון לבדוק עם פנס אם יש מעגל
את זה אני יכול לעשות השאלה האם זה בודק את מה שצריך
אין לי כמעט שמץ מושג בנושאים אלו
תודה רבה -
@תלת-פאזי
סליחה על ההטרדהבדקתי את הגו"ח ולא עובר דרכו חשמל, זה אומר שהוא התקלקל?
(ניסיתי לסגור איתו מעגל חשמלי)
ולמה זה גורם להקפצת הפחת?תודה רבה
@יון כתב בעזרה | מגהץ מפיל את הפחת:
בדקתי את הגו"ח ולא עובר דרכו חשמל, זה אומר שהוא התקלקל?
ולמה זה גורם להקפצת הפחת?זה היה קצת בהודעה שמחקתי...
יש שני קילקולים בגו"ח
האחד- שהגו"ח אינו מעביר כלל חשמל- אז הוא פשוט לא עובד- ולא מקפיץ את הפחת
והשני שהגו"ח מעביר מידי הרבה חשמל (בכללי- יש לו התנגדות מסויימת, ואת זה בודקים ברב מודד) ואם הוא מתקלקל באופן שמעביר מידי הרבה חשמל הוא מקפיץ את הפחת- אך עדיין יתכן שיש לו התנגדות מסויימת שלא מספיקה בשביל להדליק מוצר אחר.
ויש סוג קלקול שלישי- שבידוד הגו"ח נפגע- וזולג חשמל לשלילי/ הארקה -
בדרך כלל זה אומר שהלך הגוף חימום אבל לי הפלטה קיצרה בגלל חתיכת ברזל שנשברה בפנים והורידה את הרקה
-
לא בטוח תפרק אותו תבדוק
-
לא בטוח תפרק אותו תבדוק
@יהונתן-המבין
כבר כתבתי שפתחתי בדקתי והגוף חימום לא סוגר מעגל
חוץ מזה הכל נראה טוב, לא נראה שקרה משהו פיזי
אבל מי יודע... -
@יון כתב בעזרה | מגהץ מפיל את הפחת:
בדקתי את הגו"ח ולא עובר דרכו חשמל, זה אומר שהוא התקלקל?
ולמה זה גורם להקפצת הפחת?זה היה קצת בהודעה שמחקתי...
יש שני קילקולים בגו"ח
האחד- שהגו"ח אינו מעביר כלל חשמל- אז הוא פשוט לא עובד- ולא מקפיץ את הפחת
והשני שהגו"ח מעביר מידי הרבה חשמל (בכללי- יש לו התנגדות מסויימת, ואת זה בודקים ברב מודד) ואם הוא מתקלקל באופן שמעביר מידי הרבה חשמל הוא מקפיץ את הפחת- אך עדיין יתכן שיש לו התנגדות מסויימת שלא מספיקה בשביל להדליק מוצר אחר.
ויש סוג קלקול שלישי- שבידוד הגו"ח נפגע- וזולג חשמל לשלילי/ הארקה@תלת-פאזי כתב בעזרה | מגהץ מפיל את הפחת:
ויש סוג קלקול שלישי- שבידוד הגו"ח נפגע- וזולג חשמל לשלילי/ הארקהאגב, לשם הדיוק, - זרם גדול ("מעביר מידי הרבה חשמל") לא מקפיץ פחת, הוא מקפיץ את המא"ז שלו (או את הראשי בהתאם לגודל החריגה).
הפחת קופץ במקרה השלישי שתיארת, וזה לדעתי הבעיה במקרה שלך - @יון , שיש זליגה להארקה.
איזה מגהץ זה? מגהץ זול לא יודע אם שווה לתקן. אבל יקר יכול להיות שווה את זה.למתקדמים: באופן תקין, הזרמים שנכנסים דרך הפאזות חוזרות כולן במוליך האפס, כך שתיאורטית סך הזרם שיש בשלושת הפאזות שווה לזרם שזורם באפס .
הפחת בנוי כך שבמקה שיש חריגה בין הזרמים שנכנסים (הפאזות) לבין הזרם באפס - הוא קופץ.
אז בזרם גבוה - כל עוד אין חריגה בין הפאזות והאפס הוא לא יקפוץ.
אבל במקרה של זליגה להארקה, זה אומר שנכנס זרם דרך הפאזה אך לא חוזר דרך האפס, אלא דרך ההאקה, ואז הפחת יקפוץ. -
@תלת-פאזי כתב בעזרה | מגהץ מפיל את הפחת:
ויש סוג קלקול שלישי- שבידוד הגו"ח נפגע- וזולג חשמל לשלילי/ הארקהאגב, לשם הדיוק, - זרם גדול ("מעביר מידי הרבה חשמל") לא מקפיץ פחת, הוא מקפיץ את המא"ז שלו (או את הראשי בהתאם לגודל החריגה).
הפחת קופץ במקרה השלישי שתיארת, וזה לדעתי הבעיה במקרה שלך - @יון , שיש זליגה להארקה.
איזה מגהץ זה? מגהץ זול לא יודע אם שווה לתקן. אבל יקר יכול להיות שווה את זה.למתקדמים: באופן תקין, הזרמים שנכנסים דרך הפאזות חוזרות כולן במוליך האפס, כך שתיאורטית סך הזרם שיש בשלושת הפאזות שווה לזרם שזורם באפס .
הפחת בנוי כך שבמקה שיש חריגה בין הזרמים שנכנסים (הפאזות) לבין הזרם באפס - הוא קופץ.
אז בזרם גבוה - כל עוד אין חריגה בין הפאזות והאפס הוא לא יקפוץ.
אבל במקרה של זליגה להארקה, זה אומר שנכנס זרם דרך הפאזה אך לא חוזר דרך האפס, אלא דרך ההאקה, ואז הפחת יקפוץ.@רפאל-0 כתב בעזרה | מגהץ מפיל את הפחת:
איזה מגהץ זה? מגהץ זול לא יודע אם שווה לתקן. אבל יקר יכול להיות שווה את זה.
מגהץ אדים Tefal GV9060 טפאל
בזאפ המחיר 1300 אבל לי זה עלה הרבה פחות באזור 800-900
קניתי עכשיו טפאל 9550 שהוא יותר חזק ב-950יש סימנים לזליגה של מים בחיבור של צינור הכניסה של המים למיכל אז יכול להיות שזה הבעיה, אם כן נראה לי שאין איך לתקן
לפי כמות האבנית שיש על צינור הכנסת המים זה לא זליגה חדשה אולי עד עכשיו זה לא גרם לזליגת חשמל ועכשיו כן...אם אפשר לתקן אני ישמח אפילו שקניתי חדש