דיון | רעיון לתוכנת הגנה על זכויות יוצרים וליוצרי סרטים.
-
סתם רעיון שחשבתי לא יודע אם הנושא מתאים לפורום אבל אני יכתוב בכל זאת אם יש בעיות במחינה חוקיות של הפורום אז צוות פיקוח אני מזמין אותכם למחוק!
בעבר, עולם הסרטים החרדי של גרוייבס ודומינו היה ענק, והכסף שם זרם בצורה מטורפת. הנושא הזה נסגר ונחתם בהפסד של המשקיעים והיזמים שלו. הבעיה הייתה שכאשר יצא סרט או תוכן כלשהו שפורסם בחנויות או באתרים כדי שאנשים ישלמו עליו כסף לצפייה, הוא תמיד נפרץ בשיטה ממש פשוטה: מישהו אחד קנה, צרב או העתיק, ואז העלה ושיתף את זה עם כל המשפחה. הדבר הזה גרם למפיקים להגיע להפסדים של מיליונים, וממילא להפסקת יצירת תכנים חרדיים, מה שגורם להרבה אנשים לרעות בשדות זרים.לאחרונה הוציא אחד המפיקים החרדיים את חלק 6 מהסדרה שלו, והיא הועלתה לרשת לצפייה ל-24 שעות ב-70 שקלים. מיד לאחר מכן זה כבר הופץ בטלגרם מהדרך הפשוטה והישנה – "צילום מסך". עד כאן זו הייתה הקדמה מעניינת על הנושא.
עכשיו לפתרון: אני חושב על רעיון לפתח תוכנת מחשב, תוכנה שתתחבר ל-CMD כמנהל ותריץ פקודה שתשאיר רק את הווינדוס פעיל, וכל תוכנה אחרת תיסגר.
זה יעבוד ככה: מפיץ קובץ הווידאו יבצע הצפנה של הקובץ דרך התוכנה. כעת הקובץ מוצפן ורק התוכנה יודעת לפענח את ההצפנה שלו. משום כך, כדי לצפות בו, המשתמש חייב להתקין את התוכנה. התוכנה מזהה שאין שום תוכנת צילום או הקלטת מסך ברקע, ורק אז מפעילה את קובץ הווידאו.
אני חושב שאפשר גם להוסיף הגבלת זמן למספר שעות. לדוגמה, המשתמש קונה זכות לצפייה של 24 שעות, ואז התוכנה מזהה את הקידוד של הקובץ ומאפשרת גישה רק ל-24 שעות מרגע ההפעלה הראשונה (על ידי הזרקה של חתימה דיגיטלית מסוימת). לאחר 24 שעות של צפייה בתוכנה (שהתוכנה תספור כמה זמן הקובץ נוגן דרכה), האפשרות תיחסם.
עכשיו, אחרי שקראתם את הכול...
מה דעתכם על פיתוח של דבר כזה? (אני ארצה לעשות את זה בעתיד). השאלה היא האם זה משתלם בכלל מבחינת ביקוש? האם זה יהיה באמת הרמטי וחזק? והאם זה יצבור תאוצה?
וסתם ככה, אם עלו לכם עוד רעיונות – שתפו...@הישבשר-המלומד אם זיכרוני אינו מטעני...
https://mitmachim.top/post/762587 -
סתם רעיון שחשבתי לא יודע אם הנושא מתאים לפורום אבל אני יכתוב בכל זאת אם יש בעיות במחינה חוקיות של הפורום אז צוות פיקוח אני מזמין אותכם למחוק!
בעבר, עולם הסרטים החרדי של גרוייבס ודומינו היה ענק, והכסף שם זרם בצורה מטורפת. הנושא הזה נסגר ונחתם בהפסד של המשקיעים והיזמים שלו. הבעיה הייתה שכאשר יצא סרט או תוכן כלשהו שפורסם בחנויות או באתרים כדי שאנשים ישלמו עליו כסף לצפייה, הוא תמיד נפרץ בשיטה ממש פשוטה: מישהו אחד קנה, צרב או העתיק, ואז העלה ושיתף את זה עם כל המשפחה. הדבר הזה גרם למפיקים להגיע להפסדים של מיליונים, וממילא להפסקת יצירת תכנים חרדיים, מה שגורם להרבה אנשים לרעות בשדות זרים.לאחרונה הוציא אחד המפיקים החרדיים את חלק 6 מהסדרה שלו, והיא הועלתה לרשת לצפייה ל-24 שעות ב-70 שקלים. מיד לאחר מכן זה כבר הופץ בטלגרם מהדרך הפשוטה והישנה – "צילום מסך". עד כאן זו הייתה הקדמה מעניינת על הנושא.
עכשיו לפתרון: אני חושב על רעיון לפתח תוכנת מחשב, תוכנה שתתחבר ל-CMD כמנהל ותריץ פקודה שתשאיר רק את הווינדוס פעיל, וכל תוכנה אחרת תיסגר.
זה יעבוד ככה: מפיץ קובץ הווידאו יבצע הצפנה של הקובץ דרך התוכנה. כעת הקובץ מוצפן ורק התוכנה יודעת לפענח את ההצפנה שלו. משום כך, כדי לצפות בו, המשתמש חייב להתקין את התוכנה. התוכנה מזהה שאין שום תוכנת צילום או הקלטת מסך ברקע, ורק אז מפעילה את קובץ הווידאו.
אני חושב שאפשר גם להוסיף הגבלת זמן למספר שעות. לדוגמה, המשתמש קונה זכות לצפייה של 24 שעות, ואז התוכנה מזהה את הקידוד של הקובץ ומאפשרת גישה רק ל-24 שעות מרגע ההפעלה הראשונה (על ידי הזרקה של חתימה דיגיטלית מסוימת). לאחר 24 שעות של צפייה בתוכנה (שהתוכנה תספור כמה זמן הקובץ נוגן דרכה), האפשרות תיחסם.
מה דעתכם על פיתוח של דבר כזה? (אני ארצה לעשות את זה בעתיד). השאלה היא האם זה משתלם בכלל מבחינת ביקוש? האם זה יהיה באמת הרמטי וחזק? והאם זה יצבור תאוצה?
וסתם ככה, אם עלו לכם עוד רעיונות – שתפו...@הישבשר-המלומד יש שיטה מאוד מאוד פשוטה לעקוף את זה והיא ווינדוס על מכונה ווירטואלית כשהווינדוס הראשי מסריט את המסך
כמובן שיש עוד ים דרכים לעקוף את זה -
@הישבשר-המלומד יש שיטה מאוד מאוד פשוטה לעקוף את זה והיא ווינדוס על מכונה ווירטואלית כשהווינדוס הראשי מסריט את המסך
כמובן שיש עוד ים דרכים לעקוף את זה -
@yossboss אפשר לחסום את התוכנה מלרוץ במכונה וירטואלית
@מתכנת-חובב ובטח גם את זה אפשר לעקוף

-
@מתכנת-חובב ובטח גם את זה אפשר לעקוף

-
@yossboss הכל אפשר אבל אפשר לעשות את זה מאוד מורכב
@מתכנת-חובב
אז אפשר להסריט דרך RDP, ועוד.
ולמתקדמים דרך כלי KVM...
אין לזה סוף, משהו מבוקש ידלוף די מהר. -
@מתכנת-חובב
אז אפשר להסריט דרך RDP, ועוד.
ולמתקדמים דרך כלי KVM...
אין לזה סוף, משהו מבוקש ידלוף די מהר.@איש-ימיני וודאי שתמיד יהיה איך לעקוף רק כמו שכתבתי - השאלה עד כמה זה מורכב
ויש אפשרויות להקשות על הכל - כולל מה שכתבת -
@איש-ימיני וודאי שתמיד יהיה איך לעקוף רק כמו שכתבתי - השאלה עד כמה זה מורכב
ויש אפשרויות להקשות על הכל - כולל מה שכתבת@מתכנת-חובב
אתה בטח מתכוון לגרום לתוכנה לזהות שהיא על מכונה וירטואלית ואז להתאבד או להציג נתונים שגויים? כך פועלים היום וירוסים כך פעלו דוגמת סטוקסטנט (שהוא פיתוח ישראלי) -
@מתכנת-חובב
אתה בטח מתכוון לגרום לתוכנה לזהות שהיא על מכונה וירטואלית ואז להתאבד או להציג נתונים שגויים? כך פועלים היום וירוסים כך פעלו דוגמת סטוקסטנט (שהוא פיתוח ישראלי)@anomimi1789 כך עובדות הרבה מאוד תוכנות שרוצות להגן על הנתונים שלהן ובין היתר וירוסים
-
אאכ התוכנה מקבלת הרשאות לקרנל זה כמעט לא ניתן לעקיפה אבל זה לא קיים
-
@anomimi1789 כך עובדות הרבה מאוד תוכנות שרוצות להגן על הנתונים שלהן ובין היתר וירוסים
@מתכנת-חובב בדיוק זה מה שאמרתי אם כי גם את זה אפשר לעקוף
-
@מתכנת-חובב בדיוק זה מה שאמרתי אם כי גם את זה אפשר לעקוף
@anomimi1789 אין צורך לספר לי זה מה שאני עושה חצי מהיום
-
@מתכנת-חובב חלילה. לנו.לאנשים הפשוטים
-
וסתם ככה, אם עלו לכם עוד רעיונות – שתפו...@הישבשר-המלומד רעיון נחמד
אולם ההסרטות פשוט מגיעות מהאזנה לפלט למסך
ואת זה איך לחסום בכלל -
A webmaster asked me one day to give him a solution to prevent any website copy. Not only for offline browsers, but also against "save as", cut and paste, print.. and print screen. I replied that is was not possible, especially for the print screen - and that another potential threat was the evil photographer. Maybe with a "this document will self-destruct in 5 seconds.." or by shooting users after consulting the document.
מקור. תירגום בספוילר.
יום אחד מנהל אתר ביקש ממני לתת לו פתרון כדי למנוע כל העתקה של אתר אינטרנט. לא רק נגד דפדפני גלישה אופליין, אלא גם נגד "שמירה בשם", גזור-והדבק, הדפסה.. וגם צילום מסך. עניתי שזה לא אפשרי, במיוחד לגבי צילום המסך – ושאיום פוטנציאלי נוסף הוא הצלם המרושע. אולי עם משהו כמו "המסמך הזה ישמיד את עצמו בעוד 5 שניות.." או על-ידי ירי במשתמשים לאחר שעיינו במסמך.
-
תכלס זה נכון אין אתר אינטרנט שלא ניתן לפריצה
-
תחל'ס לסיכום אני רואה פה שכן, אפשר ליצצור כזה דבר כמובן זה יקח מלא זמן וזה יקשה מאוד מאוד על משתמש קלאסי לפרוץ את זה (אין אדם נורמטיבי שעכשיו יתחיל לבצע פריצות מסובכות וכו' בשביל לחסוך איזה 50 שקל...)
-
תחל'ס לסיכום אני רואה פה שכן, אפשר ליצצור כזה דבר כמובן זה יקח מלא זמן וזה יקשה מאוד מאוד על משתמש קלאסי לפרוץ את זה (אין אדם נורמטיבי שעכשיו יתחיל לבצע פריצות מסובכות וכו' בשביל לחסוך איזה 50 שקל...)
@הישבשר-המלומד אתה צודק אכ זה עדיין מסובך
-
@הישבשר-המלומד אתה צודק אכ זה עדיין מסובך
@anomimi1789 מה מסובך לבנות את זה?