הצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות
-
אולי לא צריך ללכת כל כך רחוק אבל יכול להיות שלהקים רק מנוע חיפוש חרדי
ומודל AI כמו שכתב @צול-גאה זה יכול להיות רעיון טוב
אין לי שום ידע בנושא ואני לא יודע כמה זה ישים אבל לדעתי זה ודאי יותר קל מלהקים סינון נפרד@kernel
א} מודל AI זה לא אני אלא @א.מ.ד. אני רק עניתי לו
ב}כבר דיברו על זה שמנוע חיפוש זה אחד האתגרים היותר גדולים {נראה אותך מביא מנוע כמו של גוגל}
תחשוב על המשאבים שזה ידרוש@kernel כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
אין לי שום ידע בנושא
אז אל תכתוב
-
@kernel
א} מודל AI זה לא אני אלא @א.מ.ד. אני רק עניתי לו
ב}כבר דיברו על זה שמנוע חיפוש זה אחד האתגרים היותר גדולים {נראה אותך מביא מנוע כמו של גוגל}
תחשוב על המשאבים שזה ידרוש@kernel כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
אין לי שום ידע בנושא
אז אל תכתוב
-
-
@kernel כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
כתבת gema4
כתגובה ל @א.מ.ד. שדיבר על מודל עצמאי
@המלאך
זה אני הבאתי בשביל @א.מ.ד.
וזה ויכוח גדול במקומו {אני לא יודע לא ניסיתי מעולם מודל מקומי} -
@kernel כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
כתבת gema4
כתגובה ל @א.מ.ד. שדיבר על מודל עצמאי
@המלאך
זה אני הבאתי בשביל @א.מ.ד.
וזה ויכוח גדול במקומו {אני לא יודע לא ניסיתי מעולם מודל מקומי} -
(לא מוסמך)
כן מוסמך רק שזה לא המודל אלא המנוע כמו ש @המלאך כתב
@המלאך כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
לא וויכוח בכלל.
כבר כתבתי
כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
{אני לא יודע לא ניסיתי מעולם מודל מקומי}
-
(לא מוסמך)
כן מוסמך רק שזה לא המודל אלא המנוע כמו ש @המלאך כתב
@המלאך כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
לא וויכוח בכלל.
כבר כתבתי
כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
{אני לא יודע לא ניסיתי מעולם מודל מקומי}
-
הקוד
של המודל
לא של המודל אלא של המנוע
-
@kernel לסיכומו של עניין
א. הרעיון שהוצע פה לא מצריך מנוע חיפוש כנראה כי הוא יכלול שירותים ספציפיים וזה מייתר את הצורך במנוע חיפוש ואפשר להסתפק באינדקסים
ב. הרעיון להקים מנוע חיפוש מותאם קצת מיותר אם אפשר לסנן את התוצאות שגוגל מחזירים וזה מה שנטפרי כבר עושים (למרות שלדעתי מנוע חיפוש מוגבל בהיקפו הוא לא פרוייקט גדול מידי ליישום אבל כאמור - הוא מיותר)
ג. לגבי מודל - לא רלוונטי מכמה סיבות - תצטרך להשיג בסיס נתונים מספיק גדול ולהקפיד על הכשרות שלו שלא יכיל טקסטים לא ראויים ואז לחנך אותו לא להגיע למקומות לא רצויים גם אם המשתמש ממש ינסה למשוך אותו לשם - אלו עלויות עצומות ומאמץ גדול מאוד -
@kernel

הצחקת אותי.
מנוע חיפוש כמו של גוגל זה מליוני שורות קוד! ושנים של עבודה.
מודל ai זה מיליארדים של עלויות ומשאבי מיחשוב ברמות אדירות.
מה שדיברו זה על אימון [יותר נכון כוונון כי אימון זה גם לא אפשרי] וזה ממש לא יעזור, וזה גם יהיה רק למודלים פשוטים קוד פתוח - טיפשים. -
נשמע אחלה רעיון...
אולי גם להמציא פרוטוקולי אינטרנט חדשים שיחליפו את Ip Https Pgp ולהשיק מערכת הפעלה מבוססת אסמבלי למחשב -
נשמע אחלה רעיון...
אולי גם להמציא פרוטוקולי אינטרנט חדשים שיחליפו את Ip Https Pgp ולהשיק מערכת הפעלה מבוססת אסמבלי למחשב@anomimi1789 כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
ולהשיק מערכת הפעלה מבוססת אסמבלי למחשב
לא למחשב, למכשירי נדרים פלוס...
-
נשמע אחלה רעיון...
אולי גם להמציא פרוטוקולי אינטרנט חדשים שיחליפו את Ip Https Pgp ולהשיק מערכת הפעלה מבוססת אסמבלי למחשב@anomimi1789 כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
Pgp
אתה בטוח? למי זה דחוף?
או שהתכוונת ל BGP?@anomimi1789 כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
אין בזה הרבה רווח בביצועים
-
אולי לא צריך ללכת כל כך רחוק אבל יכול להיות שלהקים רק מנוע חיפוש חרדי
ומודל AI כמו שכתב @צול-גאה זה יכול להיות רעיון טוב
אין לי שום ידע בנושא ואני לא יודע כמה זה ישים אבל לדעתי זה ודאי יותר קל מלהקים סינון נפרד@kernel כדי לאמן מודל יעיל מאפס צריך מיליארדי דולרים, מערכי נתונים עצומים וכו'. כוונון זול בהרבה, אבל אי אפשר להבטיח סינון ב-100%. מצד שני גם נטפרי זה לא 100% סינון...
ניסיתי לכוונן מודל ייעודי למגזר החרדי, והתוצאות היו מספיק טובות בשביל הניסוי, ותכננתי להמשיך לאמן אותו ולשחרר אותו, אבל רציתי לקבל הבטחה מנטפרי שיישקלו לפתוח את המודל במידה ויענה על הקריטריונים שלהם לפני שאני מבזבז משאבים, אבל אני מחכה לתשובתם כבר חודשים רבים... -
@anomimi1789 כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
Pgp
אתה בטוח? למי זה דחוף?
או שהתכוונת ל BGP?@anomimi1789 כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
@מתכנת-חובב כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
אתה בטוח? למי זה דחוף?
או שהתכוונת ל BGP?הוא כמובן צוחק
@מתכנת-חובב כתב בהצעת ייעול | שיתוף רעיון הקמת אינטרנט פנימי כמו של הצבא רשת פנימית ממתין לתגובות:
אבל זה יהיה יותר "כשר" ויפריד יותר את הציבור החרדי מהעולם החיצוני...