בעיה | התנתק לי הכונן הקשיח באמצע שהפעלתי עליו את הביטלוקר
-
@נמבר-וואן כזה דבר צריך את המומחים

כדאי לתייג את
@מתכנת-חובב
@משחזר-מידע -
@נמבר-וואן יש לך את המפתח?
-
@נמבר-וואן אז אפשר לכאורה לשחזר מה שבכונן
אם אתה מעוניין אפשר לפנות אלי במייל anytechfix@gmail.com לשחזור בתשלום -
@נמבר-וואן סליחה תיקנתי
-
ג'ימיני הציע את המהלך הבא, אשמח לחוות דעת אנושית לפני שאני מנסה לבצע את זה:
הקונספט הוא לנטרל את שירותי הרקע של מערכת ההפעלה (שנועלים את הקובץ באופן אוטומטי) על ידי מעבר לסביבת Preinstallation Environment סטרילית, ולהשתמש בכלי החילוץ המובנים ברמת ה-Command Line.שלבי הפעולה המתוכננים:
- יצירת כונן שחזור (Recovery USB) בסיסי ללא קבצי מערכת, וביצוע Boot אליו כדי להגיע ל-Command Prompt מחוץ ל-Windows.
- שימוש ב-
diskpartובפקודהlist volumeלמיפוי אותיות הכוננים בסביבת ה-WinPE. - בחירת קובץ ה-VHDX הפיזי וחיבורו במצב קריאה בלבד באמצעות:
select vdisk file="[Path]"ו-attach vdisk readonly. - איתור האות החדשה של הווליום המוצפן שחובר.
- הפעלת פקודת החילוץ של מיקרוסופט, אשר נועדה לדלג על סקטורים פגומים לוגית ולבנות מחדש את הנתונים אל עבר כונן יעד (Target Volume), תוך הזנת המפתח באופן ידני:
repair-bde [Locked_Volume]: [Target_Volume]: -rp [48-Digit-Recovery-Key] -Force
-
ג'ימיני הציע את המהלך הבא, אשמח לחוות דעת אנושית לפני שאני מנסה לבצע את זה:
הקונספט הוא לנטרל את שירותי הרקע של מערכת ההפעלה (שנועלים את הקובץ באופן אוטומטי) על ידי מעבר לסביבת Preinstallation Environment סטרילית, ולהשתמש בכלי החילוץ המובנים ברמת ה-Command Line.שלבי הפעולה המתוכננים:
- יצירת כונן שחזור (Recovery USB) בסיסי ללא קבצי מערכת, וביצוע Boot אליו כדי להגיע ל-Command Prompt מחוץ ל-Windows.
- שימוש ב-
diskpartובפקודהlist volumeלמיפוי אותיות הכוננים בסביבת ה-WinPE. - בחירת קובץ ה-VHDX הפיזי וחיבורו במצב קריאה בלבד באמצעות:
select vdisk file="[Path]"ו-attach vdisk readonly. - איתור האות החדשה של הווליום המוצפן שחובר.
- הפעלת פקודת החילוץ של מיקרוסופט, אשר נועדה לדלג על סקטורים פגומים לוגית ולבנות מחדש את הנתונים אל עבר כונן יעד (Target Volume), תוך הזנת המפתח באופן ידני:
repair-bde [Locked_Volume]: [Target_Volume]: -rp [48-Digit-Recovery-Key] -Force
@נמבר-וואן זה יכול לעבוד
תריץ את זה על גיבוי ותבדוק
במצבים שבהם הכונן התנתק באמצע כתיבת נתונים יהיה קטע קטן פגום בדיסק ואם הקטע הזה הוא באיזור קריטי יכול להיות שזה יכשל -
מה הכוונה להריץ את זה על גיבוי?
כרגע זה על כונן קשיח חיצוני. יש לי אפשרות להעתיק את הכל למרות שזה מוצפן?@נמבר-וואן כן
אתה צריך כונן עם שטח פנוי לפחות בנפח של הכונן הנ"ל תעשה תמונת דיסק עליו ותבצע את הבדיקות על התמונה
אפשר לעשות אותה עם כל מיני כלים - לווינדוס בתוכנות החינמיות יש את testdisk לדוגמה