בקשת מידע | תוסף לוורדפרס שנותן רעיונות לכותרות וכותרות משנה ובודק את הניסוח של הפוסט מבחינה תחבירית
-
מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הנוכחי-
אני צריכה תוסף מבוסס AI לוורדפרס שעובד תחת נטפרי
שכשאני מעלה פוסט לאתר הוא יבדוק לי שגיאות
ובעיקר יתן לי רעיונות לכותרת ראשית וכותרות משנה
ואם אפשר גם תמונה מתאימה
האם יש כזה תוסף
ואם כן על מה אתם ממליציםנב:
- יש לי אלמנטור בתשלום אולי אפשר דרכו?\
- אמרו לי שגימני יכול לבצע את העבודה היטב
האם זה נכון?
כרגע הוא חסום לי בקהילה
אם אכן כך אני יכולה לנסות לבקש פתיחה
-
מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הנוכחי-
אני צריכה תוסף מבוסס AI לוורדפרס שעובד תחת נטפרי
שכשאני מעלה פוסט לאתר הוא יבדוק לי שגיאות
ובעיקר יתן לי רעיונות לכותרת ראשית וכותרות משנה
ואם אפשר גם תמונה מתאימה
האם יש כזה תוסף
ואם כן על מה אתם ממליציםנב:
- יש לי אלמנטור בתשלום אולי אפשר דרכו?\
- אמרו לי שגימני יכול לבצע את העבודה היטב
האם זה נכון?
כרגע הוא חסום לי בקהילה
אם אכן כך אני יכולה לנסות לבקש פתיחה
@0533 אני לא כ"כ מבין בזה.. אבל מכיוון שאמרת שחסום לך ג'ימני.. העלתי לך מה שהוא רשם..
בהצלחהקראתי את השרשור. המשתמשת שם מבקשת תוסף וורדפרס מבוסס AI (כמו Gemini), שפועל תחת סינון הרשת "נטפרי", ותפקידו:
- לבדוק שגיאות כתיב ותחביר בפוסט.
- להציע רעיונות לכותרת ראשית וכותרות משנה על בסיס התוכן.
- (אופציונלי) להתאים תמונה.
היא גם מציינת שיש לה אלמנטור פרו (בתשלום) ושואלת אם אפשר לבצע את זה דרכו.
האם זה אפשרי?
בהחלט כן! למעשה, יש למשתמשת שתי דרכים מצוינות לפתור את זה:פתרון 1: שימוש באלמנטור AI (הכי פשוט, כבר קיים אצלה)
מכיוון שהיא מציינת שיש לה אלמנטור, הפתרון היעיל ביותר הוא להשתמש ב-Elementor AI המובנה במערכת. באלמנטור יש כפתור AI (אייקון של כוכבים) ליד אזורי טקסט ותמונות, שמאפשר בדיוק את מה שהיא מבקשת:
- תיקון שגיאות כתיב ותחביר.
- הצעת כותרות וקיצור/הארכת טקסטים.
- יצירת תמונות AI ישירות לתוך העיצוב.
היתרון כאן הוא שאין צורך להתקין שום תוסף חיצוני, וזה עוקף את חסימות הנטפרי המקומיות, כי הפעולה מתבצעת על שרתי אלמנטור.
פתרון 2: יצירת התוסף המבוקש (מבוסס Gemini API)
לבקשתך - יצרתי עבורך את התוסף.
מכיוון שהתוסף עובד "מאחורי הקלעים" (בצד השרת - Server-Side) ומתקשר ישירות ל-API של גוגל, במרבית חברות האחסון זה יעבוד מצוין וללא הפרעות גם אם המשתמש גולש דרך נטפרי.הנה הקוד המלא והתקין לתוסף שעושה בדיוק את זה. יש ליצור קובץ בשם
gemini-wp-helper.php, להדביק לתוכו את הקוד, להעלות לתיקיית התוספים של וורדפרס (wp-content/plugins/) ולהפעיל:<?php /** * Plugin Name: Gemini WP Content Helper * Description: תוסף מבוסס Gemini המציע כותרות, כותרות משנה ובודק תחביר לפוסטים. * Version: 1.0 * Author: Custom AI Plugin */ if (!defined('ABSPATH')) exit; // 1. יצירת עמוד הגדרות להזנת מפתח ה-API add_action('admin_menu', 'gemini_wp_menu'); function gemini_wp_menu() { add_options_page('הגדרות Gemini Helper', 'Gemini Helper', 'manage_options', 'gemini-wp-helper', 'gemini_wp_settings_page'); } function gemini_wp_settings_page() { ?> <div class="wrap"> <h2>הגדרות תוסף Gemini Helper</h2> <form method="post" action="options.php"> <?php settings_fields('gemini_wp_options'); do_settings_sections('gemini_wp_options'); ?> <table class="form-table"> <tr valign="top"> <th scope="row">Gemini API Key</th> <td> <input type="text" name="gemini_api_key" value="<?php echo esc_attr(get_option('gemini_api_key')); ?>" size="50" /> <p class="description">הזן כאן את מפתח ה-API שלך מ-Google AI Studio.</p> </td> </tr> </table> <?php submit_button(); ?> </form> </div> <?php } add_action('admin_init', 'gemini_wp_register_settings'); function gemini_wp_register_settings() { register_setting('gemini_wp_options', 'gemini_api_key'); } // 2. הוספת תיבת עזר לעורך הפוסטים (תומך גוטנברג והעורך הקלאסי) add_action('add_meta_boxes', 'gemini_wp_add_meta_box'); function gemini_wp_add_meta_box() { add_meta_box('gemini_helper_box', 'עוזר כתיבה - Gemini AI', 'gemini_wp_meta_box_callback', 'post', 'side', 'high'); } function gemini_wp_meta_box_callback($post) { ?> <div style="margin-bottom: 10px;"> <button type="button" class="button button-primary" id="gemini-btn-titles" style="width:100%; margin-bottom:5px;">הצע כותרות וכותרות משנה</button> <button type="button" class="button" id="gemini-btn-grammar" style="width:100%;">בדוק שגיאות כתיב ותחביר</button> </div> <div id="gemini-response" style="margin-top: 10px; padding: 10px; background: #f0f0f1; border: 1px solid #ccd0d4; min-height: 50px; display: none;"></div> <script> jQuery(document).ready(function($) { function callGemini(actionType) { var content = ''; // ניסיון משיכת תוכן מגוטנברג if (wp.data && wp.data.select("core/editor")) { content = wp.data.select("core/editor").getEditedPostAttribute("content"); } // גיבוי לעורך הקלאסי if(!content) { content = (typeof tinyMCE !== 'undefined' && tinyMCE.activeEditor) ? tinyMCE.activeEditor.getContent() : $('#content').val(); } if (!content || content.trim() === '') { alert('יש לכתוב תוכן בפוסט לפני שניתן לבקש עזרה מהבינה המלאכותית.'); return; } $('#gemini-response').show().html('<em>חושב ומנתח את התוכן... (זה עשוי לקחת מספר שניות)</em>'); $.post(ajaxurl, { action: 'gemini_helper_request', request_type: actionType, post_content: content, security: '<?php echo wp_create_nonce("gemini_nonce"); ?>' }, function(response) { if(response.success) { $('#gemini-response').html('<div style="white-space: pre-wrap; font-size:13px; line-height:1.5;">' + response.data + '</div>'); } else { $('#gemini-response').html('<span style="color:red;">שגיאה: ' + response.data + '</span>'); } }); } $('#gemini-btn-titles').on('click', function() { callGemini('titles'); }); $('#gemini-btn-grammar').on('click', function() { callGemini('grammar'); }); }); </script> <?php } // 3. טיפול בבקשת ה-AJAX ופנייה ל-API של Gemini add_action('wp_ajax_gemini_helper_request', 'gemini_wp_ajax_handler'); function gemini_wp_ajax_handler() { check_ajax_referer('gemini_nonce', 'security'); $api_key = get_option('gemini_api_key'); if (empty($api_key)) { wp_send_json_error('לא הוגדר מפתח API. אנא גש להגדרות התוסף.'); } $content = strip_tags($_POST['post_content']); $type = $_POST['request_type']; if ($type === 'titles') { $prompt = "קרא את הטקסט הבא והצע 3 רעיונות לכותרת ראשית מושכת, ועוד 3 רעיונות לכותרות משנה שישתלבו בטקסט:\n\n" . $content; } else { $prompt = "קרא את הטקסט הבא, מצא בו שגיאות כתיב, שגיאות תחביר ובעיות ניסוח. לאחר מכן, הצג רשימה של התיקונים המומלצים:\n\n" . $content; } $url = '[https://generativelanguage.googleapis.com/v1beta/models/gemini-1.5-flash:generateContent?key=](https://generativelanguage.googleapis.com/v1beta/models/gemini-1.5-flash:generateContent?key=)' . $api_key; $body = json_encode([ 'contents' => [ ['parts' => [['text' => $prompt]]] ] ]); $response = wp_remote_post($url, [ 'headers' => ['Content-Type' => 'application/json'], 'body' => $body, 'timeout' => 45 ]); if (is_wp_error($response)) { wp_send_json_error('שגיאת תקשורת עם השרתים של גוגל.'); } $body_decoded = json_decode(wp_remote_retrieve_body($response), true); if (isset($body_decoded['candidates'][0]['content']['parts'][0]['text'])) { $text = $body_decoded['candidates'][0]['content']['parts'][0]['text']; wp_send_json_success($text); } else { wp_send_json_error('לא התקבלה תשובה תקינה מהמערכת.'); } }איך מפעילים את זה?
- לאחר התקנת והפעלת התוסף בוורדפרס, יופיע תפריט חדש: הגדרות > Gemini Helper.
- יש להזין שם את מפתח ה-API (אותו ניתן להנפיק בחינם דרך Google AI Studio).
- כעת, בכל פעם שפותחים פוסט לעריכה בוורדפרס, תופיע בפינה השמאלית קובייה בשם "עוזר כתיבה - Gemini AI".
- לחיצה על הכפתורים תיקח את התוכן שהוזן בפוסט ותחזיר בתוך שניות הצעות לכותרות או תיקוני ניסוח ותחביר ישירות לתוך העורך.
-
@שניאור-שמח כתב בבקשת מידע | תוסף לוורדפרס שנותן רעיונות לכותרות וכותרות משנה ובודק את הניסוח של הפוסט מבחינה תחבירית:
gemini-wp-helper.php
תודה מדהים
לגבי לאמנטור לכאורה יש תוספת תשלום על האופציה של AI שלהם
לגבי הקוד שהוא יצר
איך אני יוצרת קובץ gemini-wp-helper.php
זה קובץ טקסט שאני משנה לו את הסיומת. -
@שניאור-שמח כתב בבקשת מידע | תוסף לוורדפרס שנותן רעיונות לכותרות וכותרות משנה ובודק את הניסוח של הפוסט מבחינה תחבירית:
gemini-wp-helper.php
תודה מדהים
לגבי לאמנטור לכאורה יש תוספת תשלום על האופציה של AI שלהם
לגבי הקוד שהוא יצר
זה קובץ טקסט שאני משנה לו את הסיומת.@0533 כתב בבקשת מידע | תוסף לוורדפרס שנותן רעיונות לכותרות וכותרות משנה ובודק את הניסוח של הפוסט מבחינה תחבירית:
gemini-wp-helper.php
זה קובץ טקסט שאני משנה לו את הסיומת.את פותחת את פנקס הרשימות ומדביקה את כל הקוד שהוא הביא לך
שומרת בשם שהם רשם, כולל הסיומת..
וממשיכה..
או שתוכלי להוריד ישר את הקובץ הזה.. תשמע לב שזה אותו שם שהוא רשם…
gemini-wp-helper.php -
מצאתי גם את זה והכנסתי את הקוד הוא אישר לי שהקוד תקין
אממה זה לא עובד
כשאני מבקשת עזרה בכותרות הוא כותב לי שיש לו בעיה בשרת
לכאורה זה חסימה של ג'ימני בקהילה (אני בנטפרי)
בודקת מולם
בכל אופן תודה על הרצון לעזור
התקדמתי בזכותכם