איזור אישי באתר אינטרנט פרטי
-
יש לי אתר אינטרנט שכתבתי בעצמי, ע"ג שרת אחסון פרטי, אני רוצה להוסיף בו איזור אישי, מישהו מכיר מקום שאפשר להוריד ממנו תבנית עם איזור אישי, או קוד של איזור אישי?
טנק יו!
תוספת הסבר:
אני מעוניין שיהיה אפשרות להירשם ולהיכנס, ואחרי הכניסה, יהיה דף נניח שקוראים לו "איזור אישי", שאליו יועבר המשתמש, ושם יוצגו לו הפרטים שלו, ותוכן מותאם אישית. -
@מוטי-מן אין DB.. אני לא הולך להסביר לך את זה כדאי שתגגל על זה בעצמך
בכל אופן - אני לא מבין כמעט בתיכנות ובניית אתרים, וברור שלא במסדי נתונים ובק-אנד, (אולי @שמואל יוכל להדריך אותך בקצרה להתקין ולהפעיל DB?) אני רציתי להציע לך משהו בסיסי ופשוט יחסית לתפעול - ככה גם אתה לומד על הדרך מושגים בסיסיים בתחום.
יש הרבה דברים כאלה (בגיטהב בעיקר זה המקום) תגגל דברים כמו "add user membership system to website - php" או חפש בגיטהב עצמו "user membership system".
הנה לדוגמא משהו די קל זה חצי אוטומטי.. https://github.com/Admidio/admidio
זה יעבוד עם מסדי הנתונים Myqkl או postgreSQL (השני חדש יותר.. זה כל מה שאני יודע )בעיקרון שלב ההתקנה של זה אמור להיות ממש פשוט לשים את התיקייה שתחלץ ממה שיורד שם - בתיקייה הראשית של האתר, ומשם להתחיל למשוך קשרים..
-
-
@מוטי-מן אתה צריך להגדיר קודם מסד נתונים חדדש בmysql
תפתח את הקסאמפ, תלחץ admin בשורה של mysql
נכנסת כעת בדפדפן לממשק הניהול של הmysql (phpmyadmin).
דבר ראשון צור משתמש חדש עם הרשאות ניהול - יש בכרטיסיות למעלה 'חשבונות משתמשים', ואז 'הוספת חשבון משתמש'.
תשי לב תן לחשבון את כל ההרשאות (סימון הכל).אוקיי יש לנו משתמש עכשיו צריך ליצור דטבייס, יש עץ בצד ימין (אם אתה על עברית) תלחץ על הכפתור new.
תקרא שם למסד נתונים ותלחץ לאשר לחשבון שלך גישה, יצירה.
create table צור טבלה קרא לה שם - ברירת מחדל נותן לך 4 עמודות בנתיים אני לא רואה סיבה להתחיל להסתבך עם זה, אתה יכול אחרי זה ללמוד על סוגי ערכים (בברירת מחדל זה על INT - אינטגר - שיכול לנתח ולהכיל נתונים בסיסיים אבל עזוב את זה עכשיו).
תקרא לכל העמודות בשמות. אולי אפשר גם בלי אבל לא ניסתי..
תשמור.
עכשיו בדף הזה שהעלית צילום מסך שלו - תכתוב את שם מסד הנתונים בdatabase
שם משתמש וסיסמה שלך שם בmysql
פורט 3306
הוסט - localhost
טייבל פרפיקס - אתה יכול לכתוב מה שבא לך (עדיף שתזכור את זה זה יכול לשנות לך אחרי כן אם יהיו לך שתי אפליקציות על אותו דטבייס)זה אמור לעבוד...
שים לב שכדי שה"אדמיניו" הזה יעבוד טוב עם הרשמה של חברים רגילים - תצטרך להגדיר לו שרת מיילים (אני חושב שזה אפשרי שם לשלוח גם דרך SMTP של gmail)משהו ששמתי לב - תיכנס להגדרות (preferences) ובקטגוריה registration (הרשמה) תבטל טת הקאפצ'ה היא פשוט לא עובדת טוב.
מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מידי. בכל אופן - אתה אמור להכיר דרך זה לפחות את ההתחלה של העולם של - דטבייס (ו-mysql) שרתי מיילים, PHP באופן כללי ואינטגרציה שלהם עם הפרונט-אנד.
מקווה מאוד שלא סיבכתי אותך...@שמואל אם יש לך כוח - זה הרבה PHP דטבייס ושרתים ובק-אנד - אם יש לך מה לתרום בעניין זה יעזור גם לי - או כל מישהו אחר שאתה מכיר שבעניינים הללו.
בהצלחה!