בירור | האם המחשבים הזולים הולכים להיעלם
-
חנות מחשבים ידועה פירסמה שבקרוב המחשבים באזור ה1500 הולכים להיעלם.
יש למישהו מידע אם מדובר במשהו אמין, או סתם בלוף פירסומי???
תודה רבה@לב-לדעת אני לא מכיר את הסגנון הזה
אבל ברגע שכל הרכיבים מתיקרים אז מחשב זול מתחת ל1500 כבר כמעט לא אפשרי
-
@לב-לדעת אני לא מכיר את הסגנון הזה
אבל ברגע שכל הרכיבים מתיקרים אז מחשב זול מתחת ל1500 כבר כמעט לא אפשרי
@יוסף-מאיר-וייס
צודק אחי -
חנות מחשבים ידועה פירסמה שבקרוב המחשבים באזור ה1500 הולכים להיעלם.
יש למישהו מידע אם מדובר במשהו אמין, או סתם בלוף פירסומי???
תודה רבה -
מתנצל מראש על האריכות, אבל זה נושא שהתעסקתי איתו הרבה לאחרונה.
הסיפור פה הוא לא רק "התייקרות", אלא שינוי פאזה של השוק.א. העידן של 4GB/8GB RAM נגמר. היום, כדי להריץ Windows 11 בצורה טובה עם עוד כמה תוכנות , היצרניות חייבות מינימום של 16GB ו-SSD מהיר (NVMe). זה מעלה את עלות הרכיבים ונועל את מחיר הכניסה גבוה יותר מבעבר. ובייחוד כשנכנסים לנושא של AI וכו
ב. זה לא קשור דווקא לעכשיו באופן עקרוני, אבל ליצרניות הגדולות נמאס להפסיד כסף על "זבל פלסטיק". הרווח על מחשב ב1000 ש"ח הוא יחסית נמוך, אבל עלויות הפצה אחריות והתמיכה הטכנית זהות למחשב של 1,500$. הן מעדיפות לצמצם ליינים ולדחוף לסדרות הביניים והפרימיום.
ג. ה-iPad והכרומבוקים הרגו את הלפטופים הזולים. לרוב המשתמשים הביתיים, טאבלט חזק עם מסך איכותי נותן היום חוויה הרבה יותר טובה מאשר מחשב Windows תקציבי ומקרטע.
ד.וזה הבשורה הטובה - התחרות פשוט עברה לדגמי הביניים שם יש תחרות חזקה מאד בין החברות, וזה בשילוב כניסת מעבדים נוספים ס"ס למשק דוגמת AMD החדשים והSnapdragon , גורם להוזלה של דגמי הביניים ושדרוג משמעותי שלהם. במסכי OLED וכו' (סדרות דוגמת זנבוק אומניבוק ויוגה
בשורה התחתונה: ה"זולים" לא יעלמו, הם פשוט הופכים עם הזמן ללא רלוונטיים. היום "זול" זה מחשב בינוני-פלוס שבאמת עובד.
ופחות מזה - טאבלט
מה שכן לא הייתי מאמין לפרסומים על בקרוב וכו' . הכל זה תהליכים עולמיים וכו