בירור | דרייבר ללדים | התאמה
-
הרבה פעמים החברים כאן מבקשים התאמה לדרייבר שנשרף
והיום עוד חבר ביקש ממני למצוא לו משהו מתאיםהדרייברים האלו מגיעים עם מתח בטווח מסויים (לדוגמה: 150-200V), ההספק לפעמים גם נמצא באיזה טווח, והזרם קבוע
אני חשבתי לתומי שטווח המתח של הדרריבר אומר שהוא אוניברסלי ומתאים את עצמו לצורך של הלדים.
וההתאמה של הדרייבר ללדים: היא בעיקר לפי המתח, ושיהיה ההספק במינימום כמו שהיה ויותר, וכפי הכלל שהוסכם בעבר בפורום, אין בעיה ומומלץ אפילו שנאי עם הספק גבוה יותר.היום שאלתי את הAI והוא טען בתוקף שלא לקחת דרייבר בזרם גבוה יותר, כי הוא ישרוף את הלדים,
לאחר דין ודברים הוא הבין שכוונתו הייתה, שדרייברים אלו נותנים זרם קבוע לפי הערך הנקוב עליהם, ובהתאם הם מעלים את המתח בטווח המתח הנקוב, (הסברו היה: שבאם ההספק יורד (בכגון שהסרט ארוך וכדו'), אז הדרייבר מעלה את המתח ואת ההספק עד שהוא חוזר לזרם הנקוב.
ולכן אם ניקח דרייבר בזרם גבוה יותר הוא ישרוף את הלדים מכיוון שאז המתח יהיה יותר גבוה.שאלתי למומחים: האם זה נכון, שהדרייברים האלו עובדים בצורה כזו (שהמתח עולה בהתאם עד לזרם הנקוב) ולא שכוונתם שזה דרייבר אוניברסלי?
וא"כ ההתאמה של הדרייבר ללד היא בעיקר לפי הזרם, ושיהיה במינימום ההספק הנקוב (ובטווח המתחים) -
@תלת-פאזי
אני לא יודע להגיד בבירור אבל יש לי ספק כח מעבדה
ושאני שם פחות V או A ממה שהמכשיר צורך הוא מתחיל להפעיל הגנת קצר
זאת אומרת שהספקים יודעים לנהל את הצריכה של החשמל לפי הלד
לענ"ד