שיתוף | תוכנה קטנה של צאט דרך רשת מקומי
-
בניתי תוכנת צ'אט המיועדת לעבודה ברשת מקומית (LAN) ללא צורך בשרת מרכזי (Serverless). התוכנה מאפשרת תקשורת בין מחשבים באותה הרשת בצורה מאובטחת וקלה.
מפרט טכני: בספויילר
שפת פיתוח: Python.
ממשק משתמש (GUI): מבוסס Tkinter בעיצוב Dark Mode מותאם.
מנגנון גילוי: שימוש ב-UDP Broadcast (פורט 55000) לזיהוי אוטומטי של משתמשים חדשים ברשת ללא צורך בהזנת IP ידנית.
פרוטוקול תקשורת: העברת הודעות וקבצים מבוססת TCP (פורטים 55001, 55002) ליציבות מירבית.
אבטחה: הצפנת AES-GCM (דרך ספריית cryptography) עבור ההודעות שעוברות ברשת (מבוסס מפתח משותף).
ניהול תהליכים: שימוש ב-Threading ו-Queue לניהול אירועים מקבילי (קבלת הודעות, שליחת קבצים ועדכון ממשק) מבלי לתקוע את ה-UI.
פיצ'רים מרכזיים:
צ'אט קבוצתי: שליחת הודעות לכל המחוברים בו-זמנית.
שיחות פרטיות: אפשרות לניהול שיחה אישית מול משתמש ספציפי.
העברת קבצים: מנגנון שליחת קבצים עם חיווי התקדמות (ProgressBar) ודרישת אישור מהצד המקבל.
סנכרון לוח (Clipboard): אפשרות לשיתוף תוכן הלוח בין המחשבים בלחיצת כפתור.
ניהול נוכחות: זיהוי אוטומטי של כניסת משתמשים ויציאתם (Pruning של משתמשים לא פעילים).
אשמח לקבל רעיונות לשיפור
תודה רבההתוכנה לא מושלמת אבל עובדת
@YAHBDK כתב בשיתוף | תוכנה קטנה של צאט דרך רשת מקומי:
מבוסס מפתח משותף
זה הבעיה באבטחה.
שזה מפתח משותף, אם יש למישהו אותו הוא יקרא גם הודעות אישיות בין מחשבים, לדוגמא רשת של 10 מחשבים ויש הודעות בין שני מחשבים.
לגבי העיצוב הכי טוב שיש זה או PyQt6 או PySide6 [מומלץ]. -
בניתי תוכנת צ'אט המיועדת לעבודה ברשת מקומית (LAN) ללא צורך בשרת מרכזי (Serverless). התוכנה מאפשרת תקשורת בין מחשבים באותה הרשת בצורה מאובטחת וקלה.
מפרט טכני: בספויילר
שפת פיתוח: Python.
ממשק משתמש (GUI): מבוסס Tkinter בעיצוב Dark Mode מותאם.
מנגנון גילוי: שימוש ב-UDP Broadcast (פורט 55000) לזיהוי אוטומטי של משתמשים חדשים ברשת ללא צורך בהזנת IP ידנית.
פרוטוקול תקשורת: העברת הודעות וקבצים מבוססת TCP (פורטים 55001, 55002) ליציבות מירבית.
אבטחה: הצפנת AES-GCM (דרך ספריית cryptography) עבור ההודעות שעוברות ברשת (מבוסס מפתח משותף).
ניהול תהליכים: שימוש ב-Threading ו-Queue לניהול אירועים מקבילי (קבלת הודעות, שליחת קבצים ועדכון ממשק) מבלי לתקוע את ה-UI.
פיצ'רים מרכזיים:
צ'אט קבוצתי: שליחת הודעות לכל המחוברים בו-זמנית.
שיחות פרטיות: אפשרות לניהול שיחה אישית מול משתמש ספציפי.
העברת קבצים: מנגנון שליחת קבצים עם חיווי התקדמות (ProgressBar) ודרישת אישור מהצד המקבל.
סנכרון לוח (Clipboard): אפשרות לשיתוף תוכן הלוח בין המחשבים בלחיצת כפתור.
ניהול נוכחות: זיהוי אוטומטי של כניסת משתמשים ויציאתם (Pruning של משתמשים לא פעילים).
אשמח לקבל רעיונות לשיפור
תודה רבההתוכנה לא מושלמת אבל עובדת
-
Y YAHBDK התייחס לנושא זה
-
שיגיד לי מה יש לשפר וכדו'
העלאת קבצים לא עובד
אשמח שתסביר יותר בפירוט למה התוכנה מיועדת
תודה -
שיגיד לי מה יש לשפר וכדו'
העלאת קבצים לא עובד
אשמח שתסביר יותר בפירוט למה התוכנה מיועדת
תודה@אורגניסט-צעיר
למה אתה מתכוון העלאת קבצים?
שאתה שולח קובץ למחשב השני ברשת זה יורד אוטומטי אצלו לתיקיית הורדות -
@אורגניסט-צעיר
למה אתה מתכוון העלאת קבצים?
שאתה שולח קובץ למחשב השני ברשת זה יורד אוטומטי אצלו לתיקיית הורדות@YAHBDK אני לא רואה שהקובץ נטען
-
@YAHBDK אני לא רואה שהקובץ נטען
@אורגניסט-צעיר
אתה מתכוון שלא רואים את האחוזים של העלאת קבצים? -
@אורגניסט-צעיר
אתה מתכוון שלא רואים את האחוזים של העלאת קבצים?@YAHBDK אני טוען קובץ ואני לא רואה שהקובץ נטען ונשלח
ואשמח שתסביר בדיוק איך זה עובד יתכן שהשאלה שלי היא כיון שלא הבנתי מספיק איך זה עובד ולמה זה מיועד -
@YAHBDK אני טוען קובץ ואני לא רואה שהקובץ נטען ונשלח
ואשמח שתסביר בדיוק איך זה עובד יתכן שהשאלה שלי היא כיון שלא הבנתי מספיק איך זה עובד ולמה זה מיועד@אורגניסט-צעיר
כשיש כמה מחשבים על אותה רשת ורוצים להעביר קבצים ביניהם
אז במקום להעלות קבצים ולתפוס מקום בדרייב
משתמשים עם זה
[מתקינים על שתי המחשבים]
ושולחים -
@אורגניסט-צעיר
כשיש כמה מחשבים על אותה רשת ורוצים להעביר קבצים ביניהם
אז במקום להעלות קבצים ולתפוס מקום בדרייב
משתמשים עם זה
[מתקינים על שתי המחשבים]
ושולחים@YAHBDK שתינו צריכים להכנס לתוכנה ואז אני רואה את השני?
-
@YAHBDK שתינו צריכים להכנס לתוכנה ואז אני רואה את השני?
אתה בודק את זה עכשיו?
אם כן אני ישמח שתגיד מה לשנות
ולא רציתי לעשות שגם אם השני לא יהיה מחובר יוכלו להוריד לו קבצים כי כך יוכלו למלות את המחשב בלי ידיעה