שיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה
-
גוגל (Google) משיקה באופן רשמי את יישום Google למחשבים שולחניים, לאחר תקופת בדיקות שהחלה בספטמבר האחרון. האפליקציה זמינה כעת למשתמשי Windows 10 ומעלה, בשפה האנגלית, ומביא עימו ניסיון לשלב את חוויית החיפוש המוכרת של החברה ישירות אל סביבת העבודה במחשב.
היישום מציע ממשק המזכיר במידה רבה את Spotlight במערכת macOS, כאשר ניתן להפעיל אותו באמצעות קיצור המקלדת Alt + Space. חלון החיפוש הצף שמופיע מאפשר גישה מהירה למידע ממספר מקורות במקביל, כולל תוצאות מהאינטרנט, קבצים מקומיים, אפליקציות מותקנות וקבצים המאוחסנים ב-Google Drive. מעבר בין תצוגות שונות כמו All, Images ועוד המתבצע ישירות מתוך החלון הצף, מה שמאפשר חיפוש גמיש יותר בהתאם להקשר.

אחד המרכיבים המרכזיים ביישום הוא שילוב של יכולות בינה מלאכותית במסגרת AI Mode. יכולת זו מאפשרת לשאול שאלות ולקבל תשובות עם קישורים רלוונטיים, בדומה לחוויית החיפוש העדכנית של גוגל במובייל. לצד זאת, משולבת גם Google Lens, שמאפשר לבצע חיפוש על סמך מה שמופיע על המסך, כולל תרגום טקסטים מתוך תמונות או קבלת סיוע בפתרון בעיות. היישום תומך גם בשיתוף מסך מלא או חלון ספציפי, מה שמאפשר להמשיך לשאול שאלות תוך כדי עבודה מבלי לצאת מהקשר הפעולה הנוכחי.הממשק עצמו שומר על קו עיצובי הדומה ליישומי המובייל של גוגל, עם חלון צף שמציג תוצאות וכולל אפשרות להמשיך ולשאול שאלות המשך. להורדה הקליקו כאן.
מקור -
-
@בנימין-מחשבים כתב בשיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה:
רק לי זה מזכיר את זה ?
נראה מזעזע...
-
@בנימין-מחשבים כתב בשיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה:
רק לי זה מזכיר את זה ?
לא רק לך...
אגב למה הם צריכים לעשות את זה בwebview שלוקח מינימום חצי ג'יגה RAM, והגיע אצלי אפילו ל800 מ"ב.
זה כמויות מטורפות בשביל אפליקציה שאמורה לפעול ברקע.
אם היו כותבים את זה בשפה קצת יותר נורמלית זה היה יכול כנראה להסתכם ב40-50 מ"ב
-
@mps כתב בשיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה:
זוועה בשביל תוכנה שעובדת ברקע!!!!!!
מה זה הכמות זיכרון הזו?!אני שותף לזעזוע
תוכל להגדיר בתוך הגדרות כרום חסכון בינוני בראם
וזה אמור להשתפר... -
@mps כתב בשיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה:
זוועה בשביל תוכנה שעובדת ברקע!!!!!!
מה זה הכמות זיכרון הזו?!אני שותף לזעזוע
תוכל להגדיר בתוך הגדרות כרום חסכון בינוני בראם
וזה אמור להשתפר...@יוסף-מאיר-וייס זה לא כרום...
ולא כל כך אכפת לי, יש לי 32GB, הזעזוע הוא מעצם זה שתוכנת רקע לוקחת 1.5GB זיכרון. -
@יוסף-מאיר-וייס זה לא כרום...
ולא כל כך אכפת לי, יש לי 32GB, הזעזוע הוא מעצם זה שתוכנת רקע לוקחת 1.5GB זיכרון.@mps כתב בשיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה:
זה לא כרום...
אלא?
-
זה לא כרום...
אלא?
@יוסף-מאיר-וייס שמת לב לכותרת הנושא?
-
רק לי זה מזכיר את זה ?
לא רק לך...
אגב למה הם צריכים לעשות את זה בwebview שלוקח מינימום חצי ג'יגה RAM, והגיע אצלי אפילו ל800 מ"ב.
זה כמויות מטורפות בשביל אפליקציה שאמורה לפעול ברקע.
אם היו כותבים את זה בשפה קצת יותר נורמלית זה היה יכול כנראה להסתכם ב40-50 מ"ב
@ע-ה-דכו-ע כתב בשיתוף | גוגל נכנסת לשולחן העבודה: החיפוש עוזב את הדפדפן ומגיע ישירות ל-Windows - כתבה:
אגב למה הם צריכים לעשות את זה בwebview
לא ניסיתי את התוכנה אבל מסתמא זה אינטראקטיבי ונותן לך לראות אתרים וכו'
מה שרק הופך את זה להרבה יותר הגיוני להשתמש בwebview מלכתחילה.