בקשת מידע | האם בעידן התקדמות הסוכני AI לתכנות נכון ללמוד תכנות?
-
אין שום השוואה, אם אתה יודע לכוון אותו עם קטעי קוד, פונקציות - והבנה של איך דברים צריכים להיות, לבין אם אינך יודע.
-
כיום אם התקדמות סוכני הAI כמו קלוד קוד שבניתי איתו דברים מטורפים, האם יש לי בכלל מה ללמוד עוד תכנות?
אשמח למידע מנסיון וידע מקצועי -
אני רציתי ללמוד פייתון וקוטלין
ופשוט ראיתי שזה לסתם
אם יש לי AI שעושה לי הכול בחצי דקה -
אני רציתי ללמוד פייתון וקוטלין
ופשוט ראיתי שזה לסתם
אם יש לי AI שעושה לי הכול בחצי דקה@מגנוס-קרלסן תמיד טוב ללמוד. אם תלמד אתה תוכל ליצור (אפילו עם AI) הרבה יותר טוב ממה שמי שלא ממש למד עושה. אבל אם המטרה שלך זה סקריפטים ודברים קטנים - באמת אולי לא שווה לך להשקיע לימודים ממש בתשלום וכו.
-
@מגנוס-קרלסן תמיד טוב ללמוד. אם תלמד אתה תוכל ליצור (אפילו עם AI) הרבה יותר טוב ממה שמי שלא ממש למד עושה. אבל אם המטרה שלך זה סקריפטים ודברים קטנים - באמת אולי לא שווה לך להשקיע לימודים ממש בתשלום וכו.
@mps זה לא בדיוק לדברים קטנים
כי בשביל דברים גדולים אתה צריך לדעת (כמעט) את כל השפה
וזה ייקח לי הרבה מאוד זמן - ואם כבר יש את AI... -
כיום אם התקדמות סוכני הAI כמו קלוד קוד שבניתי איתו דברים מטורפים, האם יש לי בכלל מה ללמוד עוד תכנות?
אשמח למידע מנסיון וידע מקצועי@a.y.f. לא שאני מתכנת או משהו, אני רק יודע פה ושם פייתון.. (בשלב המעבר בין מתחיל למתקדם. שלב כזה שאני לא יודע מתי הוא יסתיים..)
ומעצם זה שאני יודע קצת פייתון - אני חושב שאני מתכנת עם AI לפחות רמה אחת מעל מי שלא יודע לתכנת כלל. -
@.moti כתב בבקשת מידע | האם בעידן התקדמות הסוכני AI לתכנות נכון ללמוד תכנות?:
ה-AI ניזון מהרשת, ומה לעשות ש-80% מהקוד באינטרנט הוא גרוע? התוצאה היא קוד שהרבה פעמים ג'וניור היה מתבייש בו מבחינת לוגיקה וארכיטקטורה.
אני לא מבין כמוך, אבל תרשה לי לחלוק עליך בעניין הזה, במודלים המתקדמים היום (כמו מודלי ה pro של Gemini) הוזנו מליוני שורות קוד ברמת סניור ואין כמעט באגים בקוד שהם נותנים.
אם יש למתכנת בעזרת AI ידע בלוגיקה של קוד, (לא בקוד עצמו, לא בשמות הספריות ואופן הפעולה של הפונקציות) בלוגיקה של מה הוא רוצה שיקרה, (כי בזה באמת ה AI חלש, ב"איך" דברים יעבדו) ואת הכתיבה עצמה הוא משאיר ל AI, הוא יכול להגיע לרמות דיוק גבוהות מאד ב 5% מהזמן שלוקח למתכנת שכותב מאפס, כולל ניפוי של באגים. תבדוק את זה.
ואם הוא יודע לעבוד, ויודע מה קורה בקוד ואיזה קוד הוא צריך בכל רגע נתון, גם בפרויקטים ענקיים הוא יסתדר כי ה AI לא באמת צריך לדעת את כל הקוד הקיים בפרויקט.
העולם חד משמעית מתקדם לשם, ומי שמתעלם ימצא את עצמו מחפש עבודה בקרוב. -
@.moti אתה מתכוון גם לגבי קלוד קוד?
כי אני יודע תכנות ולמדתי אבל אני לא במצב של מתקדם אלא מצב בינוני מתקדם, ואני רואה את ה שקלוד קוד עושה ברמה ממש מושלמת ואני חושב לעצמי אולי עדיף להתמקצע בחום האולי חדש של להיות המנהיגים של AI בתכנות ( מקווה שהובנתי ) -
@.moti אתה מתכוון גם לגבי קלוד קוד?
כי אני יודע תכנות ולמדתי אבל אני לא במצב של מתקדם אלא מצב בינוני מתקדם, ואני רואה את ה שקלוד קוד עושה ברמה ממש מושלמת ואני חושב לעצמי אולי עדיף להתמקצע בחום האולי חדש של להיות המנהיגים של AI בתכנות ( מקווה שהובנתי )@a.y.f. הבעיה היא שקלוד עושה עבודה מושלמת
אבל יש לו מגבלה של מספר הודעות בודדות
ורק כל 5 שעות מתחדש -
אשמח למידע מנסיון וידע מקצועי@a.y.f.
לדעתי לא שווה.
אני ג''כ התחלתי ללמוד שפות והפסקתי,
פשוט למדתי לעבוד עם AI. (שזה גם צריך למידה...) -
אשמח למידע מנסיון וידע מקצועי@a.y.f. אתה לא צריך ללמוד את כל השפה אבל אתה צריך להיות ברמה שמבין מה הקוד עושה ופחות או יותר מה זה השגיאה כי אתה יותם חכם מהAI ויכול לעשות דברים שהוא לא...
(אלא אם כן וזה כבר קורה הוא יהיה יותר טוב ממנו ואז אולי כל בני האדם יצטרכו לפרוש מהתחום...)