מחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים
-
@קטונתי אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
@אצי @אלעזר-חיים אני לא יודע אם אתם שמים לב למה שיכול לקרות.
אבל תתארו לעצמכם שכל אלה בכנסת שרוצים לחלן אותנו ימצאו פה חלון הזדמנות ויפסלו את מה שהם רוצים.
וישאירו אותנו בלי טלפון כשר כדוגמת הצבא, שאין חוק גיוס.
אנחנו, אלה שרוצים כשר נשלם את המחיר וחבל!!!
יש כביסה מלוכלכת אבל צריך לכבס אותה לא לשרוף אותה!תיהיה בטוח שיהיה פיתרון אחר!!
אין לי כח להאריך אבל תחשוב טיפה ותבין שזה שונה. כל הסיפור אם הוועדה זה משהו בתוך החרדים שמחייב מכל מיני סיבות כגון קבלה למוסדות וכו.
ואם יצליחו לסגור את הוועדה.. הרבנים יקימו מייד אחרת אבל לא מושחתת כמו זאת שקיימת היום!
מה שאין כן בעניין הצבא אני לא רואה פיתרון דומה!! -
@קטונתי השאלה היא מה מטרת הוועדה
א. קביעה מה מותר שיהיה בפלאפון ומה לא (לדוגמא למה שלא יהיה נגן?
GPS מה קרה שפתאום מותר ולמי שיודע ביאנג בזמנו לא התירו
הודעות מדוע יש רק לעסקנים עצמם קו עם הודעות ולכל אחד אחר אין אופציה?
בגלל שהיו גורמים בזמנו נגד הודעות ולא היה ברירה אלא ליישר קו כדי שיהיה קו אחיד כל הציבור צריך להיות ללא הודעות וכד' והרי ראינו מה זה גרם בהמשך השנים שכל בעל עסק עבר לוואצפ) ללא קריטריונים ברורים וממילא תחרות אמיתית על פלאפונים כשרים כי כל אחד יוכל לייצר מכשיר ויהיה מישהו שחייב לאשר או לפסול על פי קריטרין שלא נקרא תשלום לוועדה
ב. חסימת קווי תועבה (על זה אין מחלוקת ולזה הוקמה הוועדה - מי שזוכר שהפלאפונים הכשרים הראשונים לא היו שונים מהרגילים בכלום)
ג. חסימת קווי נייעס (מי ביקש? זה נכון שיש הרבה שרוצים אולם יש כאלה שלא מעוניינים בכך וכייון שהאופציה היא רק קו עם אינטרנט זה מייצר קהל שבוי או במילים אחורת מונופול)
ד. קומה כשרה (זיהוי על פי מספר טלפון שמספר מסויים כשר (מותקף על ידי אלא שרוצים אינטרנט ומעוניינים שיחשבו שעדין אין להם - רוב הציבור בעד חסימה זאת באופן מלא)לסעיף ב אין מתנגד אחד בציבור
לשלשת האחרים יש ללא סוף
ובגלל סעיף ב אין סיבה להשאר בוועדה מושחתת ניתן להקים חדשה ולא תיהיה התנגדות - לתשומת לב על פי חוק כל חברת אינטרנט מחויבת להפעיל סינון על האינטרנט למעוניינים בכך חינם (יתכן שכבר שונה החוק לכך שמי שלא מעוניין צריך לבקש ויתכן שעדין לא) -
@אצי @אלעזר-חיים אני לא יודע אם אתם שמים לב למה שיכול לקרות.
אבל תתארו לעצמכם שכל אלה בכנסת שרוצים לחלן אותנו ימצאו פה חלון הזדמנות ויפסלו את מה שהם רוצים.
וישאירו אותנו בלי טלפון כשר כדוגמת הצבא, שאין חוק גיוס.
אנחנו, אלה שרוצים כשר נשלם את המחיר וחבל!!!
יש כביסה מלוכלכת אבל צריך לכבס אותה לא לשרוף אותה!צודק לחלוטין
אסור לתת לחילונים לחשוב בכלל על הכיוון של להחליט לנו בקוצו של יוד ממשהו שנוגע לצורת החיים החרדית שלנו
כאלה דברים צריכים להיפתח במקומות הנהגתיים חרדיים (לצערנו היום המקומות הללו נגועים יותר מהממשלה אבל זה מה יש) נטו
איך בכלל אפשר לתת להם לדון בכזה דבר??עם כל הצדק שיש ב'לסדר את ועדת המושחתים' וכו', עדיין היא ועדה שהוקמה על ידי מועצות הרבנים, על מנת לקבוע כללים אצלנו החרדים,
אני חושב שעקרונית על כזה דבר אמורה להיות מחאה חרדית (שוב: עקרונית... ) "מתערבים לנו בצורת החיים שלנו!!"
-
@A0533057932 בחלק מהדברים אני מסכים איתך, (נגן, מצלמה) ובחלק לא, (הודעות, קווי נייעס).
ויש הרבה מה לדון בעיניין אבל אני לא יודע אם זה הפלטפורמה המתאימה.
אני דיברתי על למה לתת לליברמן ולפיד אוכלי החזיר, "לעזור" לנו בבעיות שלנו?
הרי בעין שלהם, הבעיה ההכי גדולה זה שצריך להיות לכולנו סמרטפון... -
@chv אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
כאלה דברים צריכים להיפתח במקומות הנהגתיים חרדיים
זה הבעיה שזה לא קורה!!!!!!
ונכון שהוועדה אמנם הוקמה ע"י רבנים. אבל מי ששולט שם כיום זה "אינשי דלא מעלי".. שיש להם קשרים בכל מקום. והם שולטים על הציבור החרדי ע"י אותם קשרים..
ולמעשה לא הוקם בשום בית של אחד מגדולי הדור דיון ע"ז. {אם תצליח אשריך}
וזאת האופציה היחידה שיש כרגע..
יכול ליהות שזה הרע במיעוטו אבל זה פיתרון כלשהוא..סתם לספר לך מעלילות ה "וועדה"....
בערך לפני שנה וחצי המספר הפרטי של אחי נחסם לקומה הכשרה!!! הוא ניסה לפנות לכל מי שאפשר ואף אחד לא עזר לו..
בכלל, לא היה למי לפנות היית מתקשר לוועדה היה שם תא קולי היית משאיר הודעה והם לא היו מתייחסים...
למעשה השגתי את המספר האישי של מי שאחראי על החסימות בוועדה והתקשרתי אליו.. זה העביר אותי למזכירה שלו. שאמרה לי שהוא יחזור אלי . חיכתי שבוע ואף אחד לא חזר אלי..
התקשרתי עוד פעם ממספר אחר ואמרתי שאני עיתנואי שעושה תחקיר על וועדת הרבנים. ושאני רוצה לדבר אם...
תוך עשר דקות הוא חזר אלי!!!!!! סיפרתי לו שיש לי מספר חסום כלומר שמי שמתקשר לאישי שלי לא מצליח כי וועדת הרבנים חסמה אותי. והוא הבטיח לי שיטפל בזה ..עבר חודש וכלום לא זז. התקשרתי עוד פעם והוא אמר שהוא מטפל בזה וזה יוסדר...למעשה כלום לא קרה עד שהכרתי בחור שהוא חבר טוב שלו. הבחור מרים אליו צלצול מסביר לו מה ומי.
למחרת נפתח בחלק מהחברות ואחרי יומיים שוחרר לגמרי..אז בכבוד תמשיך להצדיק אותם....
אני אוחז שכל גוף שיבוא ויפיל אותם וזה לא משנה מי זה.. יבורך משמים...
[אגב זה לא הסיבה שצריך להעיף אותם.. יש מלא סיבות אחרות. אבל אני רק מספר לך על "מעשי הצדיקים" של הגוף המושחת הזה...]
-
רק שיהיה ברור לכולם, שאין סיכוי בעולם שראש חילוני שכל מאוויו זה הבלים ותאוות יבין בציבור החרדי, אין סיכוי כזה, הם מנתחים דברים בכזו נאיביות כאילו ומדובר במשהו טכני בעוד שאצלינו זה דאורייתא,
לשם דוגמה, איך מדינה מפותחת כזאת, במשך שנים לא הצליחה לסדר את התחבורה הציבורית במירון, כל שנה והקריסה שלה, אני יודע איך הם ניתחו את הדברים וראיתי עד כמה הם לא מתחילים להבין שום דבר מאורחות החיים שלנו. מבחינתם בית כנסת זה סוג של מועדון ואם שם יש תקנות xxx אז ככה יהיה גם בבית כנסת, והם לא קולטים מה הבעיה שיתפללו בלי מנין, ואם במועדון יהיו רק 9 אנשים זה יהיה כזה נורא?
קיצער, אני בעד שצריך לעשות שינוי בוועדת העסקנים שפעם היו שם רבנים חשובים מאוד, אבל לתת לחילוני??? מה פתאום. -
@שוהם307 אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
רק שיהיה ברור לכולם, שאין סיכוי בעולם שראש חילוני שכל מאוויו זה הבלים ותאוות יבין בציבור החרדי, אין סיכוי כזה, הם מנתחים דברים בכזו נאיביות כאילו ומדובר במשהו טכני בעוד שאצלינו זה דאורייתא,
לשם דוגמה, איך מדינה מפותחת כזאת, במשך שנים לא הצליחה לסדר את התחבורה הציבורית במירון, כל שנה והקריסה שלה, אני יודע איך הם ניתחו את הדברים וראיתי עד כמה הם לא מתחילים להבין שום דבר מאורחות החיים שלנו. מבחינתם בית כנסת זה סוג של מועדון ואם שם יש תקנות xxx אז ככה יהיה גם בבית כנסת, והם לא קולטים מה הבעיה שיתפללו בלי מנין, ואם במועדון יהיו רק 9 אנשים זה יהיה כזה נורא?
קיצער, אני בעד שצריך לעשות שינוי בוועדת העסקנים שפעם היו שם רבנים חשובים מאוד, אבל לתת לחילוני??? מה פתאום.כבר אמרתי למעלה.
אני לא נותן לחילונים שום דבר רק לסגור את הוועדה הקיימת..
תיהיה רגוע שמייד לאחר מכן ייפתח משהו חדש ע"י הרבנים באמת ומשהו שהוא לא על מנת לעשות מהציבור החרדי מסחר!! -
@אצי קרה לי מקרה מאוד דומה שפתחתי מספר לעסק שלי והוא היה חסום המון זמן.
כשפניתי לאנשים מבפנים לא עזר לי, כשפניתי אליהם בצורה רשמית פתחו לי מאוד מהר.
וכל זה אחרי שישבתי עם מישהו מבפנים, שראה איתי ביחד מה הסיבה של החסימה וראה שהיא לא רלוונטית.
אבל אני לא חושב שזה הסיבה שצריך לתת לארגונים רפורמים כהלל לשחק במגרש הזה צריך שיהיה קו אדום.
לא בשביל כסף או קצת נוחות נאבד את זה.
אני בטוח שיש שם שרלטנים, אז מה?
גם בישיבות יש, אז תסגור אותם?
גם בסמינרים יש אז תביא את הלל לעזור לך?
צריך להלחם בדרכים המקובלות, הבעיה שמי שנלחם בהם זה אנשים עם אינטרס עסקי, והם מנפנפים בזה.
צריך למצוא רעיון.
ואני חושב שהפתרון נמצא במפלגות החרדיות ואנשי הפתח אצל הרבנים של הוועדה. (יש למישהו מושג מי הם?) -
אבל אני לא חושב שזה הסיבה
כבר אמרתי שזה רק סיפור ולא שבגלל זה צריך לסגור אותם.
הסיבות לסגירתה של המערכת הזאת הם אחרות ורבות.@קטונתי אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
אצל הרבנים של הוועדה. (יש למישהו מושג מי הם?)
זהו שאין.
ופיתרון אחר אין באופק! -
-
@חברים אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
@מישהו12 אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
מה הקשר לטכנולוגיה?
פלאפונים...
זה נראה יותר כמודיון אידאולוגי כאן
-
-
@ntz אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
המדינה מבקשת: לפרק את 'ועדת הרבנים לעניני תקשורת'
בעקבות טענות קשות לאי-סדרים כספיים, שנמצאו בבדיקה מעמיקה שקיימו הרשויות, הגישה המדינה בקשת פירוק לעמותה המפעילה את ועדת הרבנים המפורסמת לענייני תקשורתאבל כול החכים תמכו בוועדה אז איך?
-
@1divid זה לא קשור לחכי"ם אם הבנתי נכון:
לדברי משרד המשפטים: "במהלך שנות פעילותה קיבלה העמותה כספים בהיקף משמעותי מחברות סלולר, עמן התקשרו בהסכמים, לצורך מימון פעילות מוקד טלפוני ללקוחות המעוניינים בטלפונים כשרים. בבדיקה נמצא כי בשנת 2007 העמותה העבירה פעילות זו לחברות פרטיות שונות, כאשר העמותה איננה מקבלת תמורה בגין העברת הפעילות, ותוך שהיא מאפשרת לגורמים פרטיים לעשות שימוש בשמה של העמותה במטרה לגרוף רווחים".
"בתוך כך, עלה חשש כי הפעילות הועברה לגורמים פרטיים הקשורים לבעלי תפקיד בעמותה, דבר שעשוי לעלות לכדי חלוקת רווחים".
-
@ntz אמר במחר דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על וועדת העסקנים:
המדינה מבקשת: לפרק את 'ועדת הרבנים לעניני תקשורת'
בעקבות טענות קשות לאי-סדרים כספיים, שנמצאו בבדיקה מעמיקה שקיימו הרשויות, הגישה המדינה בקשת פירוק לעמותה המפעילה את ועדת הרבנים המפורסמת לענייני תקשורתובקשת המדינה התקבלה?
-
@ntz כלומר אם אני מבין נכון.
משרד המשפטים, זה רשם העמותות.
וזה לא בגלל ההתנהלות שלה עם הציבור אלה בגלל אי סדרים בעמותה.
זה מאוד מסביר את שלטון הפקידים בדמוקרטיה שלנו.
אבל לע"ד במקרה הזה זה יותר טוב מוועדה בכנסת, מה שכן שום דבר לא ימנע אותם מלפתוח עמותה חדשה, אם הם לא עשו את זה כבר...