בקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה
-
@ETech1 אני אסביר את הסיכון. להתקין תעודה אומר שכל התעבורת אינטרנט של המכשיר חשופה להם, כולל לדוגמה אם אתה מתחבר לאתר של הבנק. לפי מה שכתוב שם הם גם מבקשים הרשאה נגישות, אז כנראה הם אוספים גם מידע שלא מהאינטרנט ומאפליקציות רגישות שלא סומכות על התעודה שלהם
הצצתי במדיניות פרטיות של האפליקציה והם מצהירים במפורש שהם אוספים
מידע הקשור לאפליקציות ולמודעות, כולל בין היתר מודעות המוצגות בעדכוני המדיה החברתית שלך, נתונים סטטיסטיים על האתרים שבהם אתה מבקר, הקשר של מודעות, אינטראקציות עם מודעות, מטא-נתונים של מודעות, נתוני שימוש באפליקציות, נתוני שימוש באתרים, שאילתות מידע ומידע על מסחר אלקטרוני של מוצרים ושירותים, כגון מידע על הזמנות, עסקאות, מבצעים, מנויים, חשבונות, משלוחים וכדומה.
...
אנו עשויים להשתמש במידע האישי שלך למטרות הבאות:
להפעיל ולמכור, בצורה אנונימית, מוצרים ושירותים אחרים
לשימוש, בצורה אנונימית, באימון רשתות עצביות ובינה מלאכותית
למטרות מחקר מדעיות ואקדמיותיש שם עוד הרבה פנינים
https://sensortower.com/utility-and-gaming-apps-privacy
אני לא הייתי מתקרב עם מקל לאפליקציה עלומה שמקבלת גישה מלאה לכל התעבורה ואז שולחת מידע לשרת שלהם בכוונה מוצהרת למכור אותו הלאה
זה הרבה יותר מעניין של פרטיות, זה סיכון אבטחתי אדיר@צדיק-תמים האם יש אפשרות למחוק לגמרי את כל השימוש בנתונים שהאפליקציה אוספת?
-
@צדיק-תמים האם יש אפשרות למחוק לגמרי את כל השימוש בנתונים שהאפליקציה אוספת?
-
@צדיק-תמים
אני מתכוון למחוק את כל ההרשאות של השליחת נתונים,
בעצם לכל השליחת נתונים לחברה שלהם. -
@צדיק-תמים
אני מתכוון למחוק את כל ההרשאות של השליחת נתונים,
בעצם לכל השליחת נתונים לחברה שלהם. -
@מישהו12
DNS באפליקציה חוסם רק עם רוט?
ואם אני עושה באפשרות השניה שזה VPN, אז הוא כן יכול לראות את כל התעבורה? -
@simon כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
DNS באפליקציה חוסם רק עם רוט?
מה?
-
@מישהו12 באפליקציה שהמלצת עליה יש 2 אפשרויות חסימה, 1 מבוסס DNS כשיש הרשאות רוט, והשניה מבוסס על VPN ללא רוט.
שאלתי האם כוונתך שבאופציה הראשונה אין מעקב אחרי התעבורה?

@simon התבלבלתי בין AdAway - שהיא אפליקציה נהדרת! והדרך הראשונה שלה (מבוססת הרוט) אכן על פניו לא אוספת מידע, לבין AdGuard.
באופן בסיסי, יש 3 שיטות לחסימת פרסומות:
א. רוט - עריכת קובץ הHOSTS (וזה הראשונה של AdAway). אין מעקב - הכל מתבצע לוקאלית במכשיר. אתה יכול גם להכניס ידנית את קובץ הHOSTS. הסינון בHOSTS הוא רק לפי דומיינים ולא לפי כל התעבורה.
ב. DNS - יש DNS של AdGuard ויש של NextDNS. אומנם מתבצע על שרת, אך לא דורש תעודה מכיוון שהSSL לא נשבר - הסינון בDNS הוא רק לפי דומיינים ולא לפי כל התעבורה.
ג. VPN - יכול להיות גם שרת וגם לוקאלי. אאל"ט AdAway לוקאלי. יכול להיות גם לפי דומיינים (ואז אאל"ט לא צריך תעודה) ויכול להיות גם פענוח וסינון מלא של כל התעבורה - מה שאם קורה בצד שרת הוא סיכון אבטחתי. -
@simon התבלבלתי בין AdAway - שהיא אפליקציה נהדרת! והדרך הראשונה שלה (מבוססת הרוט) אכן על פניו לא אוספת מידע, לבין AdGuard.
א. רוט - עריכת קובץ הHOSTS (וזה הראשונה של AdAway). אין מעקב - הכל מתבצע לוקאלית במכשיר. אתה יכול גם להכניס ידנית את קובץ הHOSTS. הסינון בHOSTS הוא רק לפי דומיינים ולא לפי כל התעבורה.
ב. DNS - יש DNS של AdGuard ויש של NextDNS. אומנם מתבצע על שרת, אך לא דורש תעודה מכיוון שהSSL לא נשבר - הסינון בDNS הוא רק לפי דומיינים ולא לפי כל התעבורה.
ג. VPN - יכול להיות גם שרת וגם לוקאלי. אאל"ט AdAway לוקאלי. יכול להיות גם לפי דומיינים (ואז אאל"ט לא צריך תעודה) ויכול להיות גם פענוח וסינון מלא של כל התעבורה - מה שאם קורה בצד שרת הוא סיכון אבטחתי. -
@מישהו12
שתהיה בריא!
לכן חיפשתי הרבה זמן באינטרנט על ה- AdAway
ואני יודע כבר שיש DNS לשני החברות האלה.@ETech1 כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
שתהיה בריא!
אמן. ולגוף העניין, באתי לעזור ואפילו כתבתי הסבר מושקע
אז...@ETech1 כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
ואני יודע כבר שיש DNS לשני החברות האלה.
ולמה לא להשתמש?
-
@ETech1 כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
שתהיה בריא!
אמן. ולגוף העניין, באתי לעזור ואפילו כתבתי הסבר מושקע
אז...@ETech1 כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
ואני יודע כבר שיש DNS לשני החברות האלה.
ולמה לא להשתמש?
-
@מישהו12 אני יודע.
רק שהאפליקציה הזאת חוסמת בצורה ממש גבוהה!
ואני רק עכשיו מנסה שמישהו יעזור לי להתקין את התעודה הזאת.
אולי דרך איזה מתקין תעודות כל שהוא.@ETech1 תעשה מה שתרצה.
רק חשוב שתבין מה אתה עושה כשאתה משתמש בה - התקנת התעודה מאפשרת להם לפענח את כל תעבורת הרשת שלך - (ללא הצפנת הSSL) ובדגש על כל. זה לא רק פוסטים במתמחים... זה גם סיסמאות, פרטי אשראי, ה-כ-ל.
והם רשמית מודים שהם אוספים נתונים.לעומת זאת, נתתי לך דרכים די טובות - גם אם לא 100% - לחסימת פרסומות (ומאוד נדיר שיש פרסומות שנשארות אחרי זה). לגוף העניין, כדי להתקין את התעודה בצורה מלאה, תעקוב אחרי ההוראות של נטפרי להתקנה באנדרואיד - ורק תיישם על התעודה הזו ולא על שלהם. אבל ממש לא מומלץ.
-
@ETech1 תעשה מה שתרצה.
רק חשוב שתבין מה אתה עושה כשאתה משתמש בה - התקנת התעודה מאפשרת להם לפענח את כל תעבורת הרשת שלך - (ללא הצפנת הSSL) ובדגש על כל. זה לא רק פוסטים במתמחים... זה גם סיסמאות, פרטי אשראי, ה-כ-ל.
והם רשמית מודים שהם אוספים נתונים.לעומת זאת, נתתי לך דרכים די טובות - גם אם לא 100% - לחסימת פרסומות (ומאוד נדיר שיש פרסומות שנשארות אחרי זה). לגוף העניין, כדי להתקין את התעודה בצורה מלאה, תעקוב אחרי ההוראות של נטפרי להתקנה באנדרואיד - ורק תיישם על התעודה הזו ולא על שלהם. אבל ממש לא מומלץ.
-
@מישהו12
תודה רבה על ההסבר הנוסף.
אבל אני מנסה דרך למרות שכרגע לא הצלחתי למחוק את כל השליחת נתונים לחברה שלהם.
ולכן אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בזה.@ETech1 כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
שוב, אני רואה שלא הבנת. אין לך טכנית איך! בהתקנת התעודה אתה מאשר להם לפענח את כל התעבורה שלך! והכל לכאורה עובר על השרת שלהם...
אני באמת לא מבין למה אתה רוצה דווקא אותה. מה רע לך באופציות האחרות?
-
@ETech1 כתב בבקשה | עזרה דחופה - הוצאת certificate (תעודה) מאפליקציה:
שוב, אני רואה שלא הבנת. אין לך טכנית איך! בהתקנת התעודה אתה מאשר להם לפענח את כל התעבורה שלך! והכל לכאורה עובר על השרת שלהם...
אני באמת לא מבין למה אתה רוצה דווקא אותה. מה רע לך באופציות האחרות?
-
ג. VPN - יכול להיות גם שרת וגם לוקאלי. אאל"ט AdAway לוקאלי. יכול להיות גם לפי דומיינים (ואז אאל"ט לא צריך תעודה) ויכול להיות גם פענוח וסינון מלא של כל התעבורה - מה שאם קורה בצד שרת הוא סיכון אבטחתי.