בירור | טסטר בשלילי
-
כשאני שם טסטר על השלילי בזמן שהמכשיר דולק, הסטסטר אמור להידלק?
-
@בדיל-ויעבור כשהמכשיר דולק יש חשמל בכל המעגל החשמלי...
-
זהו, גם אני חשבתי ככה, רק שאתמול כשהדלקתי את הבוילר המנורה במתג לא נדלקה, פתחתי כדי לראות למה, והתברר שהמנורה נשרפה, ולא בעיה בחיבור או בבוילר עצמו. אדהכי והכי שמתי טסטר על החיובי ודלק ועל השלילי ולא דלק. התקשרתי לטכנאי והוא אמר שבאמת לא אמור לדלוק כשנוגע בשלילי, אפילו שהבוילר עובד.
אולי זה דוקא בבוילר? אין סיבה -
זהו, גם אני חשבתי ככה, רק שאתמול כשהדלקתי את הבוילר המנורה במתג לא נדלקה, פתחתי כדי לראות למה, והתברר שהמנורה נשרפה, ולא בעיה בחיבור או בבוילר עצמו. אדהכי והכי שמתי טסטר על החיובי ודלק ועל השלילי ולא דלק. התקשרתי לטכנאי והוא אמר שבאמת לא אמור לדלוק כשנוגע בשלילי, אפילו שהבוילר עובד.
אולי זה דוקא בבוילר? אין סיבה@בדיל-ויעבור איזה שלילי?
של המנורה או של הבוילר?
כי אם של המנורה באמת אין סיבה שיעבוד. -
של הבוילר
-
של הבוילר
@בדיל-ויעבור עכשיו כשאני חושב על זה שוב...
לכאורה תמיד כשהשלילי מחובר לקו שלו בארון לא אמור להיות חשמל בשלילי כי הוא ממשיך לינסוע הלאה
רק כשהוא לא מחובר טוב בארון. החשמל שעובר לשלילי דרך המכשיר החשמלי נשאר בחוט ולא ממשיך לינסוע.
כך נלענ"ד לפי מיטב הבנתי בשנות עבודתי בין היתר גם בתחום הזה (בלי התמחות..)
אך אם יש מי שחולק עלי שיתקן אותי. -
@בדיל-ויעבור עכשיו כשאני חושב על זה שוב...
לכאורה תמיד כשהשלילי מחובר לקו שלו בארון לא אמור להיות חשמל בשלילי כי הוא ממשיך לינסוע הלאה
רק כשהוא לא מחובר טוב בארון. החשמל שעובר לשלילי דרך המכשיר החשמלי נשאר בחוט ולא ממשיך לינסוע.
כך נלענ"ד לפי מיטב הבנתי בשנות עבודתי בין היתר גם בתחום הזה (בלי התמחות..)
אך אם יש מי שחולק עלי שיתקן אותי. -
@בדיל-ויעבור לא אמור להידלק
הסיבה לזה היא שלמרות שזורם שם חשמל כמו שציין @דאבל יש הבדל בין העובדה שיש זרם למתח של אותו זרם
אם נכנס למערכת מתח של 230V המכשיר שבאמצע מתפקד כנגד ומוריד אותו לרמה שקרובה ל 0 וכיוון שטסטרים ביתיים רגילים צריכים באזור ה 50V - 90V כדי להידלק (לא מצאתי מידע ברור אבל כך משמע מויקיפדיה) זה לא יידלק אם תיגע בשלילי
אם השלילי מנותק מהלוח כן יהיה בו מתח כי הנגד - גוף החימום של הבוילר במקרה הזה לא יתנגד לזרם כי אין זרם כשהמעגל לא סגור ולכן המתח יישמר