באג | באף מחשב WIN11 25H2 פונ' זו עובדת לי.
-

תפתחו תוכנה בשם MMC
תלחצו על SNAP IN שבתמונה
נפתח לכם תפריט?
אמור להיראות כך:

האם נגזר עליי לא להשתמש בזה בגירסה הכי עדכנית של ווינ 11 [כמו WSA (ללא פתרונות מוזרים ומציקים)]?
אשמח לדעת מה אתם מציעים לעשות.
נסיתי בכמה מחשבים וגם לאחר התקנה נקייה ולאחר לחיצה על הנ"ל התוכנה פשוט קופאת לעד.@הנני-העני

זה בעברית. על מה ללחוץ? -
@הנני-העני

זה בעברית. על מה ללחוץ?@מחנה-ידידים קובץ/הוספה או הסרה וכו'
-
@מחנה-ידידים קובץ/הוספה או הסרה וכו'
@הנני-העני גם אצלי לא עובד. מה שמסתבר (אני לא מכיר את זה) שהוא קורא לפעולה כל שהיא שלא קיימת ב11.
-
ממה שבדקתי - עם AI, וכמה ניסויים שעשיתי ולא הלכו לי = בכ"א לטענתו אין פתרון כרגע וזו בעיה ידועה.
פרטים בספויילרהאבחנה הסופית
בגרסה 26200 שאתה מריץ (שהיא גרסת פיתוח מתקדמת מאוד), מיקרוסופט עדכנה את רכיבי ה-.NET. הקפיאה שאתה חווה ב-MMC היא באג תאימות (Compatibility Bug) שקורה כשהממשק הישן מנסה לקרוא את המפתחות המוגנים האלו (אלו שמתחילים ב-:FX) ולא מקבל תשובה בזמן.שום פקודה לא תמחק אותם כי הם נעולים על ידי המערכת.
הפתרון הכי חכם הוא פשוט להפסיק להשתמש ב-"Add/Remove" בתוך ה-MMC הריק. במקום זה, הוא יכול לפתוח את כל מה שהוא צריך בבת אחת בצורה יציבה.
איך לעשות את זה?
במקום לפתוח mmc.exe, תגיד לו להקליד בחיפוש או ב-Run:
compmgmt.mscזה יפתח את "ניהול המחשב". שם כבר נמצאים רוב הכלים (ניהול דיסקים, מציג האירועים, שירותים, משתמשים) בתוך חלון MMC אחד שעובד, מבלי שהוא יצטרך ללחוץ על הכפתור שגורם לקפיאה.
הכלי שרצית להוסיף,הפקודה הישירה (להקליד ב-Run)
ניהול דיסקים- diskmgmt.msc
מנהל ההתקנים- devmgmt.msc
שירותים - services.msc
ניהול המחשב (הכל ביחד) - compmgmt.msc
מציג האירועים - eventvwr.msc
עורך המדיניות (Pro) - gpedit.msc
ניהול משתמשים- lusrmgr.mscלאחר שהתעקשתי איתו שוב ושוב - הנה, את 1 ניסיתי - לא עזר, את 2 ו3 לא ניסיתי.
הנה 3 פתרונות "מחוץ לקופסה" שעזרו לאנשים עם בדיוק אותה קפיאה בגרסת 24H2 / 26200 של Windows 11, כשכל הסריקות והמחיקות הרגילות נכשלו:
- טריק "ניתוק הרשת" (נשמע הזוי, אבל מוכח)
לפעמים ה-MMC קופא ב-"Add/Remove" כי אחד מהרכיבים ברשימה (כמו ניהול מדפסות או שירותי רשת) מנסה לסרוק התקנים חיצונים או שרתים שלא זמינים, והתוכנה פשוט נתקעת בלולאת המתנה (Timeout).
הפתרון: נתקו את המחשב מהאינטרנט ומהרשת (כבו Wi-Fi או נתקו את כבל הרשת) לפני שאתם פותחים את ה-MMC.
פתחו את ה-MMC ונסו ללחוץ על "Add/Remove". במקרים רבים, כשאין רשת, ה-MMC מוותר על הסריקה, מדלג על הרכיב התקוע, והתפריט נפתח מיד! אחרי שזה עובד, אפשר כמובן להחזיר את הרשת.
- הפעלת ה-MMC במצב תאימות (Compatibility Mode)
מכיוון שהקפיאה היא בממשק הגרפי כתוצאה משינויים שמיקרוסופט עשתה בווינדוס 11, אפשר "לעבוד" על התוכנה ולהכריח אותה לרוץ על מנוע תצוגה ישן יותר:
פתח סייר קבצים ונווט לנתיב: .C:\Windows\System32
חפש שם את הקובץ .mmc.exe
לחץ עליו קליק ימני ובחר מאפיינים (Properties).
עבור ללשונית תאימות (Compatibility).
סמן ב-V את "הפעל תוכנית זו במצב תאימות עבור" (Run this program in compatibility mode for) ובחר ברשימה את Windows 8.
לחץ אישור. עכשיו נסה לפתוח את ה-MMC שוב. (אם זה פותר את הבעיה, אפשר פשוט להשאיר את ההגדרה הזו דלוקה לתמיד).
- בנייה מחדש של ה-.NET Framework
זוכר שניסינו למחוק את תיקיות ה- ב-Registry והן היו חסומות? הרכיבים האלו הם חלק מתשתית ה-.NET. הדרך ה"רשמית" להכריח את ווינדוס לבנות את המפתחות האלו מחדש בלי להתעסק בהרשאות היא לאפס את התכונה:FX:
לחץ , הקלד ולחץ Enter.Win + Roptionalfeatures
בחלון שייפתח (תכונות של Windows), תראה בראש הרשימה שתי תיקיות של .NET Framework (גרסה 3.5 וגרסה 4.8).
הסר את הסימון (V) משתיהן ולחץ אישור. המתן שווינדוס תסיר את הרכיבים.
אחרי שזה מסתיים, חזור בדיוק לאותו חלון, סמן אותן בחזרה ב-V ולחץ אישור (ווינדוס תתקין אותן מחדש ותרענן את ה-Registry הפגום).
הערה: ספציפית בפתרון הזה, ייתכן שתצטרכו לעשות ריסטארט בסוף התהליך. - טריק "ניתוק הרשת" (נשמע הזוי, אבל מוכח)
-
ממה שבדקתי - עם AI, וכמה ניסויים שעשיתי ולא הלכו לי = בכ"א לטענתו אין פתרון כרגע וזו בעיה ידועה.
פרטים בספויילרהאבחנה הסופית
בגרסה 26200 שאתה מריץ (שהיא גרסת פיתוח מתקדמת מאוד), מיקרוסופט עדכנה את רכיבי ה-.NET. הקפיאה שאתה חווה ב-MMC היא באג תאימות (Compatibility Bug) שקורה כשהממשק הישן מנסה לקרוא את המפתחות המוגנים האלו (אלו שמתחילים ב-:FX) ולא מקבל תשובה בזמן.שום פקודה לא תמחק אותם כי הם נעולים על ידי המערכת.
הפתרון הכי חכם הוא פשוט להפסיק להשתמש ב-"Add/Remove" בתוך ה-MMC הריק. במקום זה, הוא יכול לפתוח את כל מה שהוא צריך בבת אחת בצורה יציבה.
איך לעשות את זה?
במקום לפתוח mmc.exe, תגיד לו להקליד בחיפוש או ב-Run:
compmgmt.mscזה יפתח את "ניהול המחשב". שם כבר נמצאים רוב הכלים (ניהול דיסקים, מציג האירועים, שירותים, משתמשים) בתוך חלון MMC אחד שעובד, מבלי שהוא יצטרך ללחוץ על הכפתור שגורם לקפיאה.
הכלי שרצית להוסיף,הפקודה הישירה (להקליד ב-Run)
ניהול דיסקים- diskmgmt.msc
מנהל ההתקנים- devmgmt.msc
שירותים - services.msc
ניהול המחשב (הכל ביחד) - compmgmt.msc
מציג האירועים - eventvwr.msc
עורך המדיניות (Pro) - gpedit.msc
ניהול משתמשים- lusrmgr.mscלאחר שהתעקשתי איתו שוב ושוב - הנה, את 1 ניסיתי - לא עזר, את 2 ו3 לא ניסיתי.
הנה 3 פתרונות "מחוץ לקופסה" שעזרו לאנשים עם בדיוק אותה קפיאה בגרסת 24H2 / 26200 של Windows 11, כשכל הסריקות והמחיקות הרגילות נכשלו:
- טריק "ניתוק הרשת" (נשמע הזוי, אבל מוכח)
לפעמים ה-MMC קופא ב-"Add/Remove" כי אחד מהרכיבים ברשימה (כמו ניהול מדפסות או שירותי רשת) מנסה לסרוק התקנים חיצונים או שרתים שלא זמינים, והתוכנה פשוט נתקעת בלולאת המתנה (Timeout).
הפתרון: נתקו את המחשב מהאינטרנט ומהרשת (כבו Wi-Fi או נתקו את כבל הרשת) לפני שאתם פותחים את ה-MMC.
פתחו את ה-MMC ונסו ללחוץ על "Add/Remove". במקרים רבים, כשאין רשת, ה-MMC מוותר על הסריקה, מדלג על הרכיב התקוע, והתפריט נפתח מיד! אחרי שזה עובד, אפשר כמובן להחזיר את הרשת.
- הפעלת ה-MMC במצב תאימות (Compatibility Mode)
מכיוון שהקפיאה היא בממשק הגרפי כתוצאה משינויים שמיקרוסופט עשתה בווינדוס 11, אפשר "לעבוד" על התוכנה ולהכריח אותה לרוץ על מנוע תצוגה ישן יותר:
פתח סייר קבצים ונווט לנתיב: .C:\Windows\System32
חפש שם את הקובץ .mmc.exe
לחץ עליו קליק ימני ובחר מאפיינים (Properties).
עבור ללשונית תאימות (Compatibility).
סמן ב-V את "הפעל תוכנית זו במצב תאימות עבור" (Run this program in compatibility mode for) ובחר ברשימה את Windows 8.
לחץ אישור. עכשיו נסה לפתוח את ה-MMC שוב. (אם זה פותר את הבעיה, אפשר פשוט להשאיר את ההגדרה הזו דלוקה לתמיד).
- בנייה מחדש של ה-.NET Framework
זוכר שניסינו למחוק את תיקיות ה- ב-Registry והן היו חסומות? הרכיבים האלו הם חלק מתשתית ה-.NET. הדרך ה"רשמית" להכריח את ווינדוס לבנות את המפתחות האלו מחדש בלי להתעסק בהרשאות היא לאפס את התכונה:FX:
לחץ , הקלד ולחץ Enter.Win + Roptionalfeatures
בחלון שייפתח (תכונות של Windows), תראה בראש הרשימה שתי תיקיות של .NET Framework (גרסה 3.5 וגרסה 4.8).
הסר את הסימון (V) משתיהן ולחץ אישור. המתן שווינדוס תסיר את הרכיבים.
אחרי שזה מסתיים, חזור בדיוק לאותו חלון, סמן אותן בחזרה ב-V ולחץ אישור (ווינדוס תתקין אותן מחדש ותרענן את ה-Registry הפגום).
הערה: ספציפית בפתרון הזה, ייתכן שתצטרכו לעשות ריסטארט בסוף התהליך.@יאיר-דניאל
תעדכן אם הצלחת. תודה.
ejay טוען שם שצריך לשנות לשפת מערכת אנגלית ואז זה יעבוד. אנסה זאת.
מישהו יכול להוריד לי?
https://store.rg-adguard.net/
https://apps.microsoft.com/detail/9pdscc711rvf?hl=he-IL&gl=IL
הסתדרתי:
Microsoft.LanguageExperiencePacken-US_1.18250.1.0_neutral__8wekyb3d8bbwe.Appx - טריק "ניתוק הרשת" (נשמע הזוי, אבל מוכח)
-
@יאיר-דניאל
תעדכן אם הצלחת. תודה.
ejay טוען שם שצריך לשנות לשפת מערכת אנגלית ואז זה יעבוד. אנסה זאת.
מישהו יכול להוריד לי?
https://apps.microsoft.com/detail/9pdscc711rvf?hl=he-IL&gl=IL
הסתדרתי:
Microsoft.LanguageExperiencePacken-US_1.18250.1.0_neutral__8wekyb3d8bbwe.Appx@הנני-העני כתב בבאג | באף מחשב WIN11 25H2 פונ' זו עובדת לי.:
https://apps.microsoft.com/detail/9pdscc711rvf?hl=he-IL&gl=ILזה מהחנות - איך אני יעביר לך את זה?
-
@הנני-העני כתב בבאג | באף מחשב WIN11 25H2 פונ' זו עובדת לי.:
https://apps.microsoft.com/detail/9pdscc711rvf?hl=he-IL&gl=ILזה מהחנות - איך אני יעביר לך את זה?
-
@ejay
הבעיה שלא כל המחשב שלי עבר לחלוטין לאנגלית כי השפה שהוגדרה בהתקנה היא עברית
ולא נראה לי יש דרך לעשות הכל הכל אנגלית.
אז הפתרון הוא רק להתקין מחדש באנגלית?
@הנני-העני
תמחזיר רק תשפת התצוגה לעברית ותבדוק
אם זה לא עובד אז נראה שכן רק התקנה מחדש -
@הנני-העני
תמחזיר רק תשפת התצוגה לעברית ותבדוק
אם זה לא עובד אז נראה שכן רק התקנה מחדש@ejay
לא הבנתי?
זה לגריעותא מה שהעברתי את כל כל ההגדרות לאנגלית ארה"ב?
ככה אתה מתכוון?

גם ככה אין שינוי.טוב.
אז לצרוב אנגלית בינלאומית WIN1125H2 על DOK ולהתקין התקנה נקייה במחשב?
ונניח שזה מצליח אני יכול לייצא את כל השינויים שעשיתי בSNAP IN בMMC ולהעביר אותם ידנית איכשהו למחשב הבעברית[אני צריך בעיקר את הGROUP POLICY]? כי אם לא אז זה לא מועיל לי מאומה מה שבמחשב אנגלית זה עובד... -
@ejay
לא הבנתי?
זה לגריעותא מה שהעברתי את כל כל ההגדרות לאנגלית ארה"ב?
ככה אתה מתכוון?

גם ככה אין שינוי.טוב.
אז לצרוב אנגלית בינלאומית WIN1125H2 על DOK ולהתקין התקנה נקייה במחשב?
ונניח שזה מצליח אני יכול לייצא את כל השינויים שעשיתי בSNAP IN בMMC ולהעביר אותם ידנית איכשהו למחשב הבעברית[אני צריך בעיקר את הGROUP POLICY]? כי אם לא אז זה לא מועיל לי מאומה מה שבמחשב אנגלית זה עובד...