בקשת מידע | מערכת הפעלה ללא וירוסים
-
אינני מבין גדול במחשבים
אבל אני מתענין כיון שהיה לי מחשב ביתי שכל אחד הכניס את הכרטיסים שלו ושל כל השכונה
וכמובן מה שקרה זה שהמחשב נהיה מפיץ וירוסים לכול דורש וגם שאינו
לכן אני מתענין במערכות שונות
כשאתה אומר לי שזזה פחות נפוץ בלינוקס מה זה אומר לי שזה מקבל וירוסים רק שפחות
הרי הוירוס לא בדיוק מתענין מה אני מעונין
ואם הילד שלי מכניס כרטיס שאני לא יודע מה מצבו נאמר שהוא במצב אנוש
או שחבר שלח קובץ נגוע ואני מוריד אותו למחשב האם פעולה תמימה כזאת תעשה משהו למחשב@יוסףחיים אני אסביר לך את העניין מפני כובדך, אבל בכל אופן נראה לי שזה לא רלוונטי עבורך, וירוס הוא לא פשלה הוא תוכנה שעשו אותה בכוונה להרוס,
עכשיו תוכנה עם מערכת הפעלה מסויים עובד רק באותו מערכת הפעלה.
אזי וירוס שנעשה עבור ויינדוס לא מזיק ללינוקס וכן להיפך,
אני חושב שאתה לא מכיר בעולם מישהו שמשתמש בלינוקס, לכן, אין סיכוי בכלל שיכניסו לך דיסק און קי עם וירוס ללינוקס זה, דבר מאד נדיר.
אזי מצד זה, לא היה לך לחשוש.
אבל למעשה לינוקס הוא מערכת הפעלה שמומלצת רק למי שמומחה מאד במחשבים, ולא בשביל כל אחד. (מאק זה סיפור אחר אבל אותו תוצאה, לא מעשי עבור רוב בני אדם) -
@יוסףחיים אני אסביר לך את העניין מפני כובדך, אבל בכל אופן נראה לי שזה לא רלוונטי עבורך, וירוס הוא לא פשלה הוא תוכנה שעשו אותה בכוונה להרוס,
עכשיו תוכנה עם מערכת הפעלה מסויים עובד רק באותו מערכת הפעלה.
אזי וירוס שנעשה עבור ויינדוס לא מזיק ללינוקס וכן להיפך,
אני חושב שאתה לא מכיר בעולם מישהו שמשתמש בלינוקס, לכן, אין סיכוי בכלל שיכניסו לך דיסק און קי עם וירוס ללינוקס זה, דבר מאד נדיר.
אזי מצד זה, לא היה לך לחשוש.
אבל למעשה לינוקס הוא מערכת הפעלה שמומלצת רק למי שמומחה מאד במחשבים, ולא בשביל כל אחד. (מאק זה סיפור אחר אבל אותו תוצאה, לא מעשי עבור רוב בני אדם)@menajemmendel כתב בבקשת מידע | מערכת הפעלה ללא וירוסים:
למי שמומחה מאד במחשבים
מספיק קצת
בפרט בעידן הAI -
ההנחה שאין וירוסים ללינוקס היא די חלשה אם יודעים ש95% מהשרתים בעולם רצים על לינוקס.
הכל ענין של היצע וביקוש - אם יש מערכת הפעלה פופולרית מספיק, אז יהיו מספיק אנשים רעים שיכתבו וירוסים עבורה.מה שכן, לתוכנה שרצה במרחב המשתמש (ולא כ-root) בלינוקס יש הרבה פחות יכולת לפעול ולהזיק מאשר לתוכנה מקבילה בוינדוס.
שורה תחתונה - אל תריצו סקריפט ממקורות לא מוכרים עם sudo!בנוגע לשאלה של @יוסףחיים : תחפש מערכת הפעלה עם מעט מאוד משתמשים (אולי FreeBSD). מצד שני - זה אומר באופן ישיר שהיא מערכת פחות מוצלחת למשתמש הממוצע.
-
ההנחה שאין וירוסים ללינוקס היא די חלשה אם יודעים ש95% מהשרתים בעולם רצים על לינוקס.
הכל ענין של היצע וביקוש - אם יש מערכת הפעלה פופולרית מספיק, אז יהיו מספיק אנשים רעים שיכתבו וירוסים עבורה.מה שכן, לתוכנה שרצה במרחב המשתמש (ולא כ-root) בלינוקס יש הרבה פחות יכולת לפעול ולהזיק מאשר לתוכנה מקבילה בוינדוס.
שורה תחתונה - אל תריצו סקריפט ממקורות לא מוכרים עם sudo!בנוגע לשאלה של @יוסףחיים : תחפש מערכת הפעלה עם מעט מאוד משתמשים (אולי FreeBSD). מצד שני - זה אומר באופן ישיר שהיא מערכת פחות מוצלחת למשתמש הממוצע.
-
@מתכנת-חובב רק מתקן שגיאה שאמרו פה.
זה באמת לא רלוונטי כ"כ ל@יוסףחיים -
אינני מבין גדול במחשבים
אבל אני מתענין כיון שהיה לי מחשב ביתי שכל אחד הכניס את הכרטיסים שלו ושל כל השכונה
וכמובן מה שקרה זה שהמחשב נהיה מפיץ וירוסים לכול דורש וגם שאינו
לכן אני מתענין במערכות שונות
כשאתה אומר לי שזזה פחות נפוץ בלינוקס מה זה אומר לי שזה מקבל וירוסים רק שפחות
הרי הוירוס לא בדיוק מתענין מה אני מעונין
ואם הילד שלי מכניס כרטיס שאני לא יודע מה מצבו נאמר שהוא במצב אנוש
או שחבר שלח קובץ נגוע ואני מוריד אותו למחשב האם פעולה תמימה כזאת תעשה משהו למחשב@יוסףחיים
אינני יודע מה השימושים שלך
מהתיאור על שימושי הילדים אולי זה בשבילך
אם מדובר רק בהעתקת / הצגת קבצים
גלישה, מיילים, וידאו, ומעט אופיס
ממליץ לך על chromeOS
מערכת הפעלה של גוגל
מערכת קלה ופשוטה לשימוש
חווית משתמש חלקה, עולה חלק ומהר, אין תקלות, אין תחזוקה, ואין וירוסים, ככל הידוע לי.
זה פשוט עובד.אבל,
אין כלום שאתה מכיר בווינדוס.
בבסיס אין התקנת תוכנות.
יש בתוכו פלטפורמה ללינוקס ולאנדרואיד אם ממש צריכים.
והשאר - הרוב מקוון, גוגל דוקס או אופיס מקוון.לא כ''כ מוכר, שווה התייחסות.
ילדים יסתדרו עם זה בלי בעיה
אפילו יותר מווינדוס -
@יוסףחיים
אינני יודע מה השימושים שלך
מהתיאור על שימושי הילדים אולי זה בשבילך
אם מדובר רק בהעתקת / הצגת קבצים
גלישה, מיילים, וידאו, ומעט אופיס
ממליץ לך על chromeOS
מערכת הפעלה של גוגל
מערכת קלה ופשוטה לשימוש
חווית משתמש חלקה, עולה חלק ומהר, אין תקלות, אין תחזוקה, ואין וירוסים, ככל הידוע לי.
זה פשוט עובד.אבל,
אין כלום שאתה מכיר בווינדוס.
בבסיס אין התקנת תוכנות.
יש בתוכו פלטפורמה ללינוקס ולאנדרואיד אם ממש צריכים.
והשאר - הרוב מקוון, גוגל דוקס או אופיס מקוון.לא כ''כ מוכר, שווה התייחסות.
ילדים יסתדרו עם זה בלי בעיה
אפילו יותר מווינדוס@MAKRO עד שיום אחד חייבים איזה תוכנה או דריבר כלשהו שקיים רק בווינדוס. ממש נעים.
עצות כאלו מתאימים לחובבניים. לא למתשמשים רגילים.
חייבים פשוט להקפיד על:- אנטיווירוס נורמלי
ועוד דבר ששכחו להזכיר:
- משתמש לא מנהל
שהיינו שיהיה חשבון אחד עם הרשאות מנהל, וחשבון אחד בלי. ולא להגיד את סיסמת המנהל לאף אחד!
אחרת, לא יעזור שום מערכת הפעלה/אנטיווירוס/סגולות/השבעות/לחשים/וכו'
מחשב פתוח לציבור עם הרשאות מנהל לא שייך בדרך הטבע שישאר נקי מווירוסים.
(להוציא את אלו שמתקינים עליהם תוכנות מקפיאים כמו בקיוסקים) -
@MAKRO עד שיום אחד חייבים איזה תוכנה או דריבר כלשהו שקיים רק בווינדוס. ממש נעים.
עצות כאלו מתאימים לחובבניים. לא למתשמשים רגילים.
חייבים פשוט להקפיד על:- אנטיווירוס נורמלי
ועוד דבר ששכחו להזכיר:
- משתמש לא מנהל
שהיינו שיהיה חשבון אחד עם הרשאות מנהל, וחשבון אחד בלי. ולא להגיד את סיסמת המנהל לאף אחד!
אחרת, לא יעזור שום מערכת הפעלה/אנטיווירוס/סגולות/השבעות/לחשים/וכו'
מחשב פתוח לציבור עם הרשאות מנהל לא שייך בדרך הטבע שישאר נקי מווירוסים.
(להוציא את אלו שמתקינים עליהם תוכנות מקפיאים כמו בקיוסקים) -
@מד כתב בבקשת מידע | מערכת הפעלה ללא וירוסים:
אנטיווירוס נורמלי
כלומר, ESET. וברישיון חוקי (כן, הזה שעולה כסף).
ולא להשבית אותו על כל פיפס
-
@מישהו12 מה רע בדיפנדר?
-
@מתכנת-חובב בעיני הוא מספיק למשתמש הרגיל, אבל במחשב פתוח לציבור עדיף משהו חזק יותר.
-
@מישהו12 מי קבע שאיסט חזק יותר?
יש לך מקור?
כי עד כמה שידוע לי אין הרבה הבדל חוץ מהפיצ'רים הנוספים -
@ejay ברצינות? הבאת לי אתר שמקדם את eset כנראה לצורך רווח כספי
מה גם שעברו 3 שנים מאז ההשוואה ההיא וגם אז הם היו ממש צמודים@מתכנת-חובב ראיתי עוד הרבה מקומות באינטרנט שקובעים שדפנדר לא מצליח כל כך לזהות כל ווירוס כמו שאר האנטי ווירוסים.
-
@מתכנת-חובב ראיתי עוד הרבה מקומות באינטרנט שקובעים שדפנדר לא מצליח כל כך לזהות כל ווירוס כמו שאר האנטי ווירוסים.
-
@מד איפה ראית? עדכני? באחוזים ניכרים?
כי דווקא לגבי יעילות מנגנון האיתור לא ראיתי הבדלים ניכרים ובכמה מקומות ראיתי שהם גם שווים@מתכנת-חובב לא זוכר. ואני לא יחפש כי זה ממש לא נוגע לי, טוב לי דפנדר.
אבל כן הייתי מעוניין לדעת אם אכן דפנדר חזק כמו איסט וכו'. -
חבר הציע לי
להתקין לינוקס ואם אפשרות לשימוש בווינדוס כתוכנה ולא כמערכת הפעלה
משהו מבין מה מדובר ואם זה יתן לי תשובה לוירוסים