עזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים
-
@yoram11 איזה מכשיר בדיוק?
על פי ויקיפדיה ל PALM העתיקה היו כמה דגמים וב 2018 הם הוציאו מכשיר בארכיטקטורה שונה לחלוטין (אני מאמין שעליו מדובר)@מתכנת-חובב
מדובר על מחשב מלפני 2018, אני אנסה לבדוק את הדגם המדוייק... -
@מתכנת-חובב
מדובר על מחשב מלפני 2018, אני אנסה לבדוק את הדגם המדוייק... -
מדובר בדגם שיובא על ידי חברת כלנית מתל אביב - דגם - tungsten e
מדובר על מכשיר כנראה בן 20 בערך
תודה רבה לכל העוזרים!! -
@yoram11 הוא נדלק בצורה תקינה?
-
@yoram11 לא מכיר את המכשיר וקשה לי להאמין שיהיה פה מישהו שכן ויהיה מוכן לקחת אחריות על זה
אולי @משחזר-מידע יידע
תוכל לפנות אלי במייל anytechfix@gmail.com ואקשר ביניכם -
@yoram11
מאפיה הבאת אותו היה לי כזה בתור ילד עם כרטיס 64 MB??
תביא את הדגם אני מכיר משיהו שהיה לו כמה כאלה שחור לבן ואח"כ צבעוני -
קרוב משפחה שלי נפטר לפני כמה שנים, ולא הצליחו לאתר את הנכסים והכסף שלו, הוא שמר את המידע במחשב פלאם כף יד. ואף אחד לא יודע את הסיסמה שלו.
הבנים מנסים כבר הרבה שנים לאתר את הנכסים ללא תוצאות....
עכשיו מנסים לאתר את זה במחשב הפלאם שלו.
יש צורך מאד גדול עכשיו באיתור, גם עקב צורך כספי גדול, וגם עקב מינוי מנהל עיזבון...
אשמח מאד לכל מי שיוכל לעזור או לשתף במידע על זה
תזכו למצוות! -
באפן עקרוני PalmOS לא מצפינה מידע. כלומר כל המידע אמור להיות זמין ב-flash של המכשיר אא"כ הנפטר התקין באופן עצמאי תוכנת הצפנה.
יש תוכנה בשם Pilot-Link שמאפשרת לשלוף מידע ממכשיר Palm. מחיפוש ברשת: זה אמור לעבוד אם המכשיר פעיל גם ללא סיסמת המסך. יש סיסמא נפרדת לחיבור למחשב (HotSync) - סיסמא שונה מזו של הכניסה למכשיר.
תצטרך כבל להעברת נתונים.במקרה הכי גרוע, אפשר ללכת למעבדה מקצועית שישלפו את זיכרון ה-flash ויקראו ממנו עם מכשור מיוחד.
דיסקליימר: אין לי היכרות קודמת עם PalmOS. המידע מויקיפדיה, חיפוש ברשת וצאטGPT.
-
באפן עקרוני PalmOS לא מצפינה מידע. כלומר כל המידע אמור להיות זמין ב-flash של המכשיר אא"כ הנפטר התקין באופן עצמאי תוכנת הצפנה.
יש תוכנה בשם Pilot-Link שמאפשרת לשלוף מידע ממכשיר Palm. מחיפוש ברשת: זה אמור לעבוד אם המכשיר פעיל גם ללא סיסמת המסך. יש סיסמא נפרדת לחיבור למחשב (HotSync) - סיסמא שונה מזו של הכניסה למכשיר.
תצטרך כבל להעברת נתונים.במקרה הכי גרוע, אפשר ללכת למעבדה מקצועית שישלפו את זיכרון ה-flash ויקראו ממנו עם מכשור מיוחד.
דיסקליימר: אין לי היכרות קודמת עם PalmOS. המידע מויקיפדיה, חיפוש ברשת וצאטGPT.
@אורי בכוונה לא כתבתי את המידע הזה מהסיבה שאם השואל הוא משתמש טכני הוא יודע לברר ולעשות את זה לבד והוא מחפש מומחה מחמת השווי הרב של המידע שבמכשיר או שהוא לא משתמש טכני ואז כדאי שמומחה יחלץ לו את המידע מחמת השווי הרב שלו
לא חושב שכדאי להתעסק עם זה בבית אלא אם כן אין כוונה לשלם הרבה כסף למישהו שכבר עשה את זה כמה פעמים -
@yoram11 יש לך את הבסיס שלו ?
-
@yoram11 הייתי ממליץ לנסות למצוא גם עוד כזה, במידה ויצטרכו לעשות ניסוי על מכשיר אחר
יכול להעלות תמונה שלו
@מתכנת-חובב יש סיכוי שזה פשוט נאנד@10110000 כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
@מתכנת-חובב יש סיכוי שזה פשוט נאנד
כלומר?
זאת אחת הסיבות ששאלתי אם הוא נדלק תקין כי היה מוזר לי שהזיכרון ישרוד ככה 20 שנה -
@10110000 כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
@מתכנת-חובב יש סיכוי שזה פשוט נאנד
כלומר?
זאת אחת הסיבות ששאלתי אם הוא נדלק תקין כי היה מוזר לי שהזיכרון ישרוד ככה 20 שנה@מתכנת-חובב לא התכוונתי למה שנאמר לעיל, שאפשר להתחבר ישירות לרכיב זכרון, גם אם המחשב לא נדלק וכו' יהיה כנראה יותר קל
-
@מתכנת-חובב לא התכוונתי למה שנאמר לעיל, שאפשר להתחבר ישירות לרכיב זכרון, גם אם המחשב לא נדלק וכו' יהיה כנראה יותר קל
@10110000 אתה חושב שכדאי לנסות את זה על מכשיר שיש בו חומרים בשווי כמו שנראה פה?
אני מעדיף שלא אז מעדיף שלא לתת עצות - אם הוא מוכן להשקיע על זה כסף שיפנה למישהו שכבר עשה את זה ומכיר את המכשיר
ואכן זה נראה NAND (כנראה זה E2 שנראה שהיה הראשון שאחסן מידע בזיכרון לא נדיף)
קצת מזעזע אותי לחשוב שככה הדברים עבדו פעם
טלפון שנמחק כשנגמרת לו הבטריה? -
@מתכנת-חובב כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
טלפון שנמחק כשנגמרת לו הבטריה?
היו לי כל מיני מכשירי PocketPC, זה היה נפוץ יחסית
-
עלה לי רעיון בלי אחריות
תבדוק אם במכשיר הזה יש כרטיס SD זה אמור להיות בלמעלה שלו ליד העט כך זכור לי ולהכניס למחשב
וגם אם אתה רואה קבצים שאתה לא מצליח לקרוא לא בטוח שזה בסיומת DOC כמו בוורד