בעיה | לאן נעלם 6 ג'יגה מהמחשב
-
@אלישע-מואב-0 לא ממש.כי רוב הבקרים מסדרים לבד את התוכן על הדיסק און קי כדי לא לשחוק אותו
@יוסי-רחמים נראה לי שחוץמSSD ממש טוב הבקר לא מזיז תאים שכתוב עליהם כבר הוא משחק רק בפנויים אבל אני לא מספיק יודע
-
@איש_אחד כתב בבעיה | לאן נעלם 6 ג'יגה מהמחשב:
אגב חוץ מווינדוס ואוצריא
אין לי במחשב כלום
[כמה קבצי וורד]לי יש וינדוס על מחיצה נוספת (סוג של סנד בוקס) והוא לא צורך יותר מ40 גיגה אבל אוצריא זה 10-15 גיגה
ופלוס כמה תוכנות ועדכוני מערכת זה אוכל לך הכל
תנסה לנקות בניהול אחסון בהגדרות -
יש לי מחשב אסוס דגם w202na
הזיכרון שלו הוא 64 גיגה בפועל המחשב כותב לי 2.07 פנויים מתוך 57.3
להיכן נעלם השאר ?@איש_אחד יש בעיה ידועה בווינדוס ששומר מאחורי הקלעים עדכונים קודמים של מערכת ההפעלה, ולא נותן למחוק, זה תופס מקום
-
@איש_אחד יש בעיה ידועה בווינדוס ששומר מאחורי הקלעים עדכונים קודמים של מערכת ההפעלה, ולא נותן למחוק, זה תופס מקום
@אביגדור-ברמן כתב בבעיה | לאן נעלם 6 ג'יגה מהמחשב:
ש בעיה ידועה בווינדוס ששומר מאחורי הקלעים עדכונים קודמים של מערכת ההפעלה, ולא נותן למחוק, זה תופס מקום
על זה דיברתי בניהול אחסון אפשר למחוק
-
ש בעיה ידועה בווינדוס ששומר מאחורי הקלעים עדכונים קודמים של מערכת ההפעלה, ולא נותן למחוק, זה תופס מקום
על זה דיברתי בניהול אחסון אפשר למחוק
@אלישע-מואב-0 בניהול אחסון של המחשב לא נותן
אולי בתוכנות חיצוניות -
@אלישע-מואב-0 בניהול אחסון של המחשב לא נותן
אולי בתוכנות חיצוניות@אביגדור-ברמן כתב בבעיה | לאן נעלם 6 ג'יגה מהמחשב:
ניהול אחסון של המחשב לא נותן
מערכת>אחסון>קבצים זמניים
למיטב זכרוני (אני בלינוקס) -
ניהול אחסון של המחשב לא נותן
מערכת>אחסון>קבצים זמניים
למיטב זכרוני (אני בלינוקס)@אלישע-מואב-0 לא נותן למחוק - כי לא מציג אותם, זה בעיה ידועה - חפש בגוגל
גם אני בבעיה הזו, אבל לי יש 500 ג'יגה, כך שפחות מציק
במנהל אחסון מופיע יחס זיכרון קיים לבשימוש ופנוי לא נכון. -
יש לי מחשב אסוס דגם w202na
הזיכרון שלו הוא 64 גיגה בפועל המחשב כותב לי 2.07 פנויים מתוך 57.3
להיכן נעלם השאר ? -
@איש_אחד תנסה להריץ ניקוי זבל.zip
@975 סקריפט אגרסיבי להחריד ולא מומלץ להריץ אותו בלי להבין מה הוא מוחק
ואגב לא הבנתי למה למחוק את ה prefetch למחשב איטי
@איש_אחד דבר ראשון צריך להבין שיש הבדל בין איך שהיצרן מודד את כמות הזיכרון לבין איך שווינדוס מודדת
היצרן משתמש בשיטה עשרונית ווינדוס משתמש בשיטה בינארית
בשביל להמיר צריך להשתמש בנוסחה הזאת
windows_size = (manufacture_size * 10^9) / 2^30
תבדוק ותראה שהתוצאה תהיה 59.6 ג'יגה
אחרי זה צריך להבין שווינדוס לא נותן לך את כל הכונן אלא הוא מנהל אותו ובהתקנה של הווינדוס הוא יוצר כמה מחיצות שרק אחת מהן היא המחיצה של כונן C שאותה אתה רואה
בדרך כלל במחשבים מודרניים יש עוד 2 מחיצות - אחת EFI והשניה recovery
שתיהן ביחד שוקלות עוד בערך 2 ג'יגה אז הגענו לגודל שראית - 57 גי'גה בכונן
עכשיו עם השטח הזה אתה יכול לשחק
ווינדוס לוקח את השטח שלו
התוכנות לוקחות שטח לעצמן
הקבצים שלך לוקחים גם כן שטח
הדרך הראשונה והקלה היא להסיר תוכנות ואפליקציות שאתה לא משתמש בהם (מהמחשב ולא רק מהמשתמש)
אם זה לא מספיק בודקים אם יש קבצים מיותרים שאפשר למחוק - כדאי עם תוכנה מתאימה כמו שהביאו לך כאן
אם זה עדיין לא מספיק אפשר לעשות "דיאטה" לווינדוס
כברירת מחדל ווינדוס שומר קבצי לוגים וחלקי עדכונים שאפשר למחוק במקומות כמו "מחיקת קבצים זמניים" בהגדרות כמו שכתבו לך כאן רק שים לב מה אתה מסמן - יש שם גם את תיקיית ההורדות ברשימה
אם זה לא הספיק אפשר למחוק את העדכונים השמורים ונקודות שחזור שמורותאפשר לעשות את זה עם הפקודות הבאות - לפתוח CMD כמנהל
למחיקת כל ה shadow copies:vssadmin delete shadows /for=c: /all /quietלמחיקת כל נקודות העדכון הקודמות
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBaseאפשר גם להפעיל דחיסת קבצי מערכת אבל זה עלול להכביד על המעבד החלש של המחשב שלך
compact.exe /CompactOS:always