סקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?
-
@מבין-במחשבים תודה.
מקווה שהבנת אבל,
אני פשוט התחלתי כבר מזמן עובד על זה,
בסוד אגלה לך שמסתמא התוכנה שלי שונה בעליל משלך, כיוון ששלי היא הרבה יותר מתקדמת מהבסיסית שבנית. -
@מבין-במחשבים תודה.
מקווה שהבנת אבל,
אני פשוט התחלתי כבר מזמן עובד על זה,
בסוד אגלה לך שמסתמא התוכנה שלי שונה בעליל משלך, כיוון ששלי היא הרבה יותר מתקדמת מהבסיסית שבנית.@המלאך האמת שעכשיו בדקתי יותר לעומק ב AI ונראה שאכן תוכנה כזו לא קשה לעשות, כמובן צריך הרבה השקעה בהנחיה שכותבים כדי שיכלול את כל הדברים.
בכל אופן, אם אתה רוצה שזה יהיה באמת שימושי, תוודא שהתוכנה תהיה עם כל מה שצריך למעמד, כדי שהיא תוכל להיות גם למעמדים. [או אפילו לעשות תוכנה בנפרד למעמדים]
-
@מבין-במחשבים כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
@המלאך לא הבנתי כלום.
שכח ממני, לא יצרתי כלום.
סליחה שנולדתי.מחקתי את הקישור.
בהצלחה.@המלאך מה איימת עליו????
אני חייב לדעת!!! -
@מבין-במחשבים כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
@המלאך לא הבנתי כלום.
שכח ממני, לא יצרתי כלום.
סליחה שנולדתי.מחקתי את הקישור.
בהצלחה.@המלאך מה איימת עליו????
אני חייב לדעת!!! -
@המלאך כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
כמובן שאני לא הולך להפר זכויות יוצרים,
כמובן, התכוונתי רק לומר שמחינת הפונטים יהיה תמיד מעלה למעמדים
יש לך כבר כיוון לתוכנה כזו? בדקת שזה עובד? כי זה נשמע רעיון מאוד חכם שלא נראה לי ש AI יודע לעשות דבר כזה
-
@לשכת-הרב כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
כמובן, התכוונתי רק לומר שמחינת הפונטים יהיה תמיד מעלה למעמדים
תמיד ניתן להגדיר שמעמדים יכולים להוסיף פונטים בתוכנה
@פלמנמוני כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אתה ראית את התוכנה?
כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, כל עוד ש @המלאך לא מעלה את התוכנה לא נוכל לתת לו רעיונות ושיפורים
על מה ניתן רעיונות, על תוכנה שאנחנו לא יודעים מה יש בה ומה אין?! חבל על הזמן -
@פלמנמוני כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אתה ראית את התוכנה?
כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, כל עוד ש @המלאך לא מעלה את התוכנה לא נוכל לתת לו רעיונות ושיפורים
על מה ניתן רעיונות, על תוכנה שאנחנו לא יודעים מה יש בה ומה אין?! חבל על הזמן -
@חד-בדרא-השני האמת היא שאין לי עניין לעשות את זה בוורד.
כמובן ששקלתי את זה,
זה רק יכביד על התוכנה.@המלאך כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
האמת היא שאין לי עניין לעשות את זה בוורד.
כמובן ששקלתי את זה,
זה רק יכביד על התוכנה.כך היה נשמע לי מהדברים לעיל (וגם קצת בהמשך, וצ"ע)
ועדין בתור נסיון שאנשים יעירו זה אפשרי ואח"כ תעביר את זה לתוכנה אחרת, אם זה מקל או שזה רק מכביד...ל
אינני יודע) -
ה המלאך התייחס לנושא זה
-
שלום לכולם.
בהמשך לאשכול, פרסמתי סקר קטן על מנת לקבל אפשריות חדשות,
אשמח להשתתפוכם.
https://mitmachim.top/topic/93878/בירור-גם-למעמדים-וגם-למשתמשים-פרטיים-מה-הכי-חסר-לכם-בעימוד -
הי יש לי אפשרות ליצור תוכנה שתשתמש בבינה מלאכותית על מנת לעמד לבד רק על ידי הטקסט שלכם,
מה דעתכם?
הייתם משתמשים בזה?
הרעיון שלי בתוכנה הוא שבמקום להסתבך עם עימוד ובלאגן של פונטים וכדו' המשתמש יוכל פשוט לבקש מהתוכנה, לעשות לו לדוג' קונטרס עם פונט של קונטרסים וכדו' וכך התוכנה תעשה לו את זה בשניות,
התוכנה מיועדת גם לאנשים פרטיים וגם למעמדים כמו שכבר העיר פה @יוחנן-1 ,
אז מה דעתכם?@המלאך האמת שאני לא מבין בכלל מה אתה מתכוון שיהיה תוכנה שישמש לאנשים פרטיים וגם למעמדים מקצועים, זה תרתי דסתרי, אם יש יהיה תוכנה לבד בAI שישמש לאנשים רגילים עם תוצאות טובות, אזי פשוט כבר לא יהיה בכלל בעולם מקצוע שיקראו לו מעמד,
ואם עדיין יהיה מעמדים אזי זה אומר שהתוכנה לא עושה את העבודה לאנשים רגילים.
אז או שתסביר או שתתיאש -
@המלאך ושאר המתדיינים כאן הי"ו
מעלה כאן צד, לא אומר כלום (אל תתקיפו אותי...)
אני חושב שעדיף לעשות את התוכנה בכוונה שתהיה רק למעמדים, חבל למחוק את מקצוע העימוד מהעולם, תחשוב על עשרות אם לא מאות המעמדים ומעמדות שיש בציבור החרדי - שזה פת הלחם שלהם
אז יגידו שבכל מקרה העולם מתקדם ועוד מעט זה יהיה וכו' וכו' אבל נדמה שלדחוק את הקץ זה גם בעיה...
אבל אם אתה הולך על תוכנה למעמדים - זה וודאי חשוב, במיוחד אם זה יעלה פחות מהתוכנות האחרות (שיקרות יחסית), ואם זה יכיל אוטומציות מגוונות יותר ממה שיש היום בשוק להציע - מה טוב! -
@המלאך האמת שאני לא מבין בכלל מה אתה מתכוון שיהיה תוכנה שישמש לאנשים פרטיים וגם למעמדים מקצועים, זה תרתי דסתרי, אם יש יהיה תוכנה לבד בAI שישמש לאנשים רגילים עם תוצאות טובות, אזי פשוט כבר לא יהיה בכלל בעולם מקצוע שיקראו לו מעמד,
ואם עדיין יהיה מעמדים אזי זה אומר שהתוכנה לא עושה את העבודה לאנשים רגילים.
אז או שתסביר או שתתיאש@menajemmendel כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אם יש יהיה תוכנה לבד בAI שישמש לאנשים רגילים עם תוצאות טובות, אזי פשוט כבר לא יהיה בכלל בעולם מקצוע שיקראו לו מעמד,
ככה חשבו גם על כל עולם הגרפיקה, שאולי מאז כניסת ה AI, שיוצר תמונות לבד, כבר לא יצטרכו גרפיקאים.. אבל המציאות מוכיחה שזה לא תחליף בכלל לגרפיקאי מקצועי.. [יש 'הרבה' כאלה שנעזרים בזה לגרפיקה, אבל ודאי שזה לא תחליף]
ולדעתי, הוא הדין גם לזה, אני לא ראיתי עדין את התוכנה של @המלאך
אבל ברור לי שזה לא יהיה תחליף לעבודה של מעמד@menajemmendel כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אני לא מבין בכלל מה אתה מתכוון שיהיה תוכנה שישמש לאנשים פרטיים וגם למעמדים מקצועים, זה תרתי דסתרי
ככה גם כתבתי, אבל לא מהטעם שכתבת, אלא מהטעם שאם זה אכן ככה, זה אמור להיות 2 תוכנות שונות לגמרי
-
@menajemmendel כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אם יש יהיה תוכנה לבד בAI שישמש לאנשים רגילים עם תוצאות טובות, אזי פשוט כבר לא יהיה בכלל בעולם מקצוע שיקראו לו מעמד,
ככה חשבו גם על כל עולם הגרפיקה, שאולי מאז כניסת ה AI, שיוצר תמונות לבד, כבר לא יצטרכו גרפיקאים.. אבל המציאות מוכיחה שזה לא תחליף בכלל לגרפיקאי מקצועי.. [יש 'הרבה' כאלה שנעזרים בזה לגרפיקה, אבל ודאי שזה לא תחליף]
ולדעתי, הוא הדין גם לזה, אני לא ראיתי עדין את התוכנה של @המלאך
אבל ברור לי שזה לא יהיה תחליף לעבודה של מעמד@menajemmendel כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אני לא מבין בכלל מה אתה מתכוון שיהיה תוכנה שישמש לאנשים פרטיים וגם למעמדים מקצועים, זה תרתי דסתרי
ככה גם כתבתי, אבל לא מהטעם שכתבת, אלא מהטעם שאם זה אכן ככה, זה אמור להיות 2 תוכנות שונות לגמרי
אבל המציאות מוכיחה שזה לא תחליף בכלל לגרפיקאי מקצועי..
שני דברים:
א. נכון בהחלט שזה לא תחליף, אבל זה וודאי גרם לירידה בצורך בעובדים במשרדי פרסום
ב. וזה העיקר: גרפיקה זה שונה, שם כל עבודה זה משהו בפני עצמו שאתה לא יכול לקחת תבנית ולעשות, אבל בעימוד חצי מהעימודים שמגיעים למעמד הם אותו דבר בערך, ספר תורני / קונטרס וכדומה, יש הרבה מעמדים שיש להם תבניות והם שולחים פרוספקט ואתה בוחר מביניהם, וזה - בהחלט תוכנת AI תוכל להחליף, ובגדול -
אבל המציאות מוכיחה שזה לא תחליף בכלל לגרפיקאי מקצועי..
שני דברים:
א. נכון בהחלט שזה לא תחליף, אבל זה וודאי גרם לירידה בצורך בעובדים במשרדי פרסום
ב. וזה העיקר: גרפיקה זה שונה, שם כל עבודה זה משהו בפני עצמו שאתה לא יכול לקחת תבנית ולעשות, אבל בעימוד חצי מהעימודים שמגיעים למעמד הם אותו דבר בערך, ספר תורני / קונטרס וכדומה, יש הרבה מעמדים שיש להם תבניות והם שולחים פרוספקט ואתה בוחר מביניהם, וזה - בהחלט תוכנת AI תוכל להחליף, ובגדול@אלדד-הדני-0 עימוד לא מסתכם בזה
מה יהיה אם יצטרכו תיקונים, הוספות של דברים וכו וכו
אין תוכנה שתהיה תחליף למעמד כמו שאין תוכנה שתהיה תחליף לגרפיקאי וכן הלאה -
@אלדד-הדני-0 עימוד לא מסתכם בזה
אין תוכנה שתהיה תחליף למעמד כמו שאין תוכנה שתהיה תחליף לגרפיקאי וכן הלאה@לשכת-הרב כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
אם אתה מדבר על תוכנות סתם - אין הכי נמי
אבל אם זה עם בינה מלאכותית, מה הבעיה למשתמש הקצה הפשוט לבקש ממנה לתקן ולהוסיף דברים?... -
רבותי, המציאות מודה שלא ניתן להחליף את המומחה, אני בתוכנה בא להנגיש עבודות קלות ובסיסיות לכאלה שאינם מעמדים, ולחסוך לאלה שכן מעמדים זמן.
בואו אחרי הכל, אין תחליף לידע ולמרות שהמשתמש יוכל לבקש מהבינה שתטפל לו בקובץ,זה וודאי יצא פחות טוב ממה שמעמד מקצועי יודע בדיוק מה לבקש מהבינה יעשה.
אבל בואו נסתכל על זה במבט ריאלי,
העולם מתקדם, זה מציאות.
נקודה למחשבה.... -
רבותי, המציאות מודה שלא ניתן להחליף את המומחה, אני בתוכנה בא להנגיש עבודות קלות ובסיסיות לכאלה שאינם מעמדים, ולחסוך לאלה שכן מעמדים זמן.
בואו אחרי הכל, אין תחליף לידע ולמרות שהמשתמש יוכל לבקש מהבינה שתטפל לו בקובץ,זה וודאי יצא פחות טוב ממה שמעמד מקצועי יודע בדיוק מה לבקש מהבינה יעשה.
אבל בואו נסתכל על זה במבט ריאלי,
העולם מתקדם, זה מציאות.
נקודה למחשבה.... -
ושוב אני אומר.
אחרי הכל כל התוכנות שטוענים שבאות להחליף את האנושות,
בסופו של דבר [המהפכה התעשייתית תוכיח] לא החליפו אותה, אלא ייצרו מקצועות חדשים.@המלאך כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
ושוב אני אומר.
בסופו של דבר [המהפכה התעשייתית תוכיח] לא החליפו אותה, אלא ייצרו מקצועות חדשים.@המלאך אף אחד לא טוען כאן שהמכונות החליפו את ה''אנושות'', אלא לקחו את העבודה שהיה כבר לאנשים, ואנשים הוזקקו למצאו עבודות חדשות, וכמו בכל האתגרים שהם בעצם הזדמנויות, יש כאלה שהרוויחו ויש כאלה שהפסידו, אלה שיודעו להתאים את עצמם מהר למציואת החדשה [ודוקא מילאו מהר את מקום בעבודות החדשות שנוצרו ורוויחו, ואלה שלא וידעו רק מקצוע אחד [ואין להם ה[את הכישורים הנדרשים של ללמוד מקצוע מהר וכו'] ולא ידעו ללמוד מהר וכו' אז סבלו.
אנשים לא מוכשרים במיוחד נהיו עוד יותר עניים, ואנשיים המוכשרים יותר יותר עשירים. בדור שאחרי זה שהמלאכות חדשות נהיו הנורמה אז הפשוטיםמכבר למדו אותם מראש ואז חיו נורמלי, עד הגל החדש של ''התקדמות'' משמעותית וחוזר חלילה.גם היום זה נכון, ועוד יותר מפעם. אז אל תשלה את עצמך שאתה ''לא מסובב קושי לאף אחד''.
אני לא בא לומר אם זה טוב או לא, אבל בקצב הזה יש קבוצה גדולה של אנשים שבאיצטלה של תועלת הרבים, הם גורמים לכל מי שבחר במקצוע תורני, להפסיד את מקור פרנסתו ו''לאתגר אותם''לחפש דרכים חדשות-ללמוד מקצועות חדשות וכו'. [וודאי שפרנסה משמים ואני לא בא כאן להתווכח על זה].
אחד כאן הורס את צורך של הקלדנים, השני של הערוכים התורניים, השלישי של המעדים וכו הלאה.
שוב אני לא אומר לאנשים אם זה טוב או לא,]אולי יש כאלה שיגידו שזה דוקא מעולה,ואני לא אתוככח איתם] רק שידעו שזו אכן המציאות. -
@המלאך כתב בסקר | סקר - עימוד בAI מה דעתכם?:
ושוב אני אומר.
בסופו של דבר [המהפכה התעשייתית תוכיח] לא החליפו אותה, אלא ייצרו מקצועות חדשים.@המלאך אף אחד לא טוען כאן שהמכונות החליפו את ה''אנושות'', אלא לקחו את העבודה שהיה כבר לאנשים, ואנשים הוזקקו למצאו עבודות חדשות, וכמו בכל האתגרים שהם בעצם הזדמנויות, יש כאלה שהרוויחו ויש כאלה שהפסידו, אלה שיודעו להתאים את עצמם מהר למציואת החדשה [ודוקא מילאו מהר את מקום בעבודות החדשות שנוצרו ורוויחו, ואלה שלא וידעו רק מקצוע אחד [ואין להם ה[את הכישורים הנדרשים של ללמוד מקצוע מהר וכו'] ולא ידעו ללמוד מהר וכו' אז סבלו.
אנשים לא מוכשרים במיוחד נהיו עוד יותר עניים, ואנשיים המוכשרים יותר יותר עשירים. בדור שאחרי זה שהמלאכות חדשות נהיו הנורמה אז הפשוטיםמכבר למדו אותם מראש ואז חיו נורמלי, עד הגל החדש של ''התקדמות'' משמעותית וחוזר חלילה.גם היום זה נכון, ועוד יותר מפעם. אז אל תשלה את עצמך שאתה ''לא מסובב קושי לאף אחד''.
אני לא בא לומר אם זה טוב או לא, אבל בקצב הזה יש קבוצה גדולה של אנשים שבאיצטלה של תועלת הרבים, הם גורמים לכל מי שבחר במקצוע תורני, להפסיד את מקור פרנסתו ו''לאתגר אותם''לחפש דרכים חדשות-ללמוד מקצועות חדשות וכו'. [וודאי שפרנסה משמים ואני לא בא כאן להתווכח על זה].
אחד כאן הורס את צורך של הקלדנים, השני של הערוכים התורניים, השלישי של המעדים וכו הלאה.
שוב אני לא אומר לאנשים אם זה טוב או לא,]אולי יש כאלה שיגידו שזה דוקא מעולה,ואני לא אתוככח איתם] רק שידעו שזו אכן המציאות.@menajemmendel תראה.
אין לי פה כל כך מה לענות כי אז זה יגרר לוויכוח של כן או לא.
אתה צודק, ואני צודק.
אתה צודק שזה מה שזה גורם,
ואני צודק שלמעשה זה מציאות שקוראת בשטח, אם לא אני אז יבוא מחר מישהו אחר.
השאלה היא כל אחד בפני עצמו איך הוא יסתגל.
ושוב אני מבין, וחושב שזה באמת בעיה.
אין לי כאן דרך לפתור אותה,
ולא לשם כך נועד הפורום,
וזה למרות שכמו שהסברתי אני לא חושב שבשלב הזה יוכלו פרוייקטים רצינים לוותר על עימוד מקצועי.
אשמח אם נחזור לנושא המקורי של האשכול.
הערות והארות באשכול הזה - https://mitmachim.top/topic/93878/בירור-גם-למעמדים-וגם-למשתמשים-פרטיים-מה-הכי-חסר-לכם-בעימוד?_=1771882058197