בקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.
-
@DAVID-MMOD כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
מחשב בן שנתיים שעלה אז 9 אלף ויש לו עוד עשור לעבוד קדימה בע''ה...
לא חושב שהמעבד ישרוד כ"כ הרבה זמן, זה כמו שהיום הדור 13 כבר לא נחשב ואוו, והוא יצא לפני 4 שנים....
-
@ילד-לומד בכללי חוץ מאפל שום מחשב [עקרונית] לא שורד יותר מ3 שנים.
של אפל [מכמה סיבות] המעבד שורד יותר.@המלאך נכון, זה מה שאני אומר שהמחשב לא ישרוד עשור כמו שכתבו כאן...
@המלאך כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
של אפל [מכמה סיבות] המעבד שורד יותר.
וחוץ מזה מעניין אותי לדעת למה דווקא של אפל?
-
@המלאך נכון, זה מה שאני אומר שהמחשב לא ישרוד עשור כמו שכתבו כאן...
של אפל [מכמה סיבות] המעבד שורד יותר.
וחוץ מזה מעניין אותי לדעת למה דווקא של אפל?
@ילד-לומד האמת זה די פשוט.
לאפל יש יתרון גדול מאוד, שהם מייצרים את החומרה ואת התוכנה במחשב.
כלומר הם גם עושים את הרכיבים וגם את המערכת הפעלה, ולכן הם עושים שהמערכת ההפעלה תיהיה תואמת בול לחומרה, זה יותר מצב שבו המערכת לוקחת את המקסימום מהחומרה אבל לא יותר מהמקסימום [שזה שוחק את המעבד] וזאת בניגוד לשאר החברות. -
@ילד-לומד האמת זה די פשוט.
לאפל יש יתרון גדול מאוד, שהם מייצרים את החומרה ואת התוכנה במחשב.
כלומר הם גם עושים את הרכיבים וגם את המערכת הפעלה, ולכן הם עושים שהמערכת ההפעלה תיהיה תואמת בול לחומרה, זה יותר מצב שבו המערכת לוקחת את המקסימום מהחומרה אבל לא יותר מהמקסימום [שזה שוחק את המעבד] וזאת בניגוד לשאר החברות. -
וזאת בניגוד לשאר החברות.
שהם לוקחות יותר ממה שהמעבד יכול? מי הם החברות? ווינ11 שעובדת קשה על המעבד או החברה של המחשב?
@ילד-לומד המערכת הפעלה או בווינדוס או לי ןקס הם מערכות הפעלה אוניברסליות כלומר הם עובדות על כל סוג מחשב [שוב גם להם יש מינימום וזה המפרט חומרה שנדרש לתוכנה] ולכן כשהם משתמשות במעבד הם שולחים את אותן הפקודות שנשלחות למחשב עם מעבד הכי מתקדם בשוק ואותו פקודות למחשב עם המעבד הכי גרוע.
-
אם זה ישן במושגים שלך אז אתה משופר ביותר..
מחשב בן שנתיים שעלה אז 9 אלף ויש לו עוד עשור לעבוד קדימה בע''ה...ממש לא, במחיר הזה אני מביא אולטרה 7
@אביעד ודאי אולי פרובוק רבע עסקי....
מי שלא יודע מה זה טינקפד ועוד מסדרת T זה לא מראה על הבנה רחבה בתחום, ואם יש לו עוד שנה אחריות זה אומר שהוא נמכר לפני שנתיים, ולמיטב זכרוני יצא ברבעון האחרון של 2023 לא ארבע שנים, ובמחילה מניסיון של שנים אין מה להשוות בכל בין טינקפד שללנובו למק לאחר כמה שנים, וחד משמעית לטובת הטינקפד -
@אביעד ודאי אולי פרובוק רבע עסקי....
מי שלא יודע מה זה טינקפד ועוד מסדרת T זה לא מראה על הבנה רחבה בתחום, ואם יש לו עוד שנה אחריות זה אומר שהוא נמכר לפני שנתיים, ולמיטב זכרוני יצא ברבעון האחרון של 2023 לא ארבע שנים, ובמחילה מניסיון של שנים אין מה להשוות בכל בין טינקפד שללנובו למק לאחר כמה שנים, וחד משמעית לטובת הטינקפד@DAVID-MMOD כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
מי שלא יודע מה זה טינקפד ועוד מסדרת T זה לא מראה על הבנה רחבה בתחום, ואם יש לו עוד שנה אחריות זה אומר שהוא נמכר לפני שנתיים, ולמיטב זכרוני יצא ברבעון האחרון של 2023 לא ארבע שנים, ובמחילה מניסיון של שנים אין מה להשוות בכל בין טינקפד שללנובו למק לאחר כמה שנים, וחד משמעית לטובת הטינקפד
בזה אתה צודק
אין לי ניסיון בכלל בטינקפד
שמעתי ביקורות על המחשב עם העכבר המוזר הזה באמצע
לא יודע למה תמיד זה היה נשמע לי מיושן
בכל אופן- למשתמש סטנדרטי זה לא אמור להשפיע - כי אם הוא לא הולך להעמיס על המחשב- והוא אחד ששומר על החפצים שלו גם הפרובוק יחזיק לו שנים ארוכות
וגם אם הטינקפד יחזיק כמה שנים אחרי- אני חושב שהביצועים שווים את זה (הכל תלוי למה הוא באמת צריך)
למרות שהשוותה למק דיברתי על HPכדרך אגב, אני רוצה לקנות מחשב- זה הכיוון שלי- יש למשהו משהו יותר טוב בערך בטווח המחיר הזה?
-
אני מסכים עם @david-mmod מי שלא התעסק עם הסדרות היקרות לא מבין מה ההבדל בין פרובוק לעליתבוק זה איכות אחרת לגמרי המחשבים בסדרות היקרות עובדים כמו חדשים גם אחרי 8 שנים בלי הגזמה
@david-mmod מסכים? -
@ילד-לומד כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
@DAVID-MMOD הוא קצת ישן i7 13 זה לא כזה וואו... אבל חוץ מזה אחלה מפרט.
אם זה ישן במושגים שלך אז אתה משופר ביותר..
מחשב בן שנתיים שעלה אז 9 אלף ויש לו עוד עשור לעבוד קדימה בע''ה...@DAVID-MMOD כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
למה 9? קניתי בדיוק אז מחשב במפרט דומה ב4900 (של דיינאבוק)
-
@ילד-לומד בכללי חוץ מאפל שום מחשב [עקרונית] לא שורד יותר מ3 שנים.
של אפל [מכמה סיבות] המעבד שורד יותר.@המלאך כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
בכללי חוץ מאפל שום מחשב [עקרונית] לא שורד יותר מ3 שנים.
מה אתה אומר???
אני משתמש כבר 5 שנים עם דל ווסטרו בהצלחה מרובה מעבד דור 12 -
למה 9? קניתי בדיוק אז מחשב במפרט דומה ב4900 (של דיינאבוק)
@דאלינאר מה הקשר דיינבוק לטינקפד
עוד רגע תשווה בין מזדה למרצדס...
זה בדיוק הנושא שעם אותו המפרט עולה כפול
תבדוק.. -
מה אתה אומר???
אני משתמש כבר 5 שנים עם דל ווסטרו בהצלחה מרובה מעבד דור 12@אלישע-מואב-0 כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
מה אתה אומר???
אני משתמש כבר 5 שנים עם דל ווסטרו בהצלחה מרובה מעבד דור 12אתה והמחשב חיים בניסים
כמויות המחשבים הללו שמגיעים אליי מפורקים לגמרי מאוד מעציבה..
ולאחר שנה שנה וחצי... -
@אלישע-מואב-0 כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
מה אתה אומר???
אני משתמש כבר 5 שנים עם דל ווסטרו בהצלחה מרובה מעבד דור 12אתה והמחשב חיים בניסים
כמויות המחשבים הללו שמגיעים אליי מפורקים לגמרי מאוד מעציבה..
ולאחר שנה שנה וחצי...@DAVID-MMOD כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
אתה והמחשב חיים בניסים
אולי צריך לדעת איך להשתמש???!!
-
אתה והמחשב חיים בניסים
@אלישע-מואב-0 כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
גם נכון
אבל לא רק... -
@אלישע-מואב-0 זה לא קשור, רוב המחשבים (חוץ מאפל) אחרי 3 4 שנים נהרסים ומפסיקים לעבוד טוב,
או כמו שהוא אמר המחשב שלך חי בניסים. -
@אלישע-מואב-0 זה לא קשור, רוב המחשבים (חוץ מאפל) אחרי 3 4 שנים נהרסים ומפסיקים לעבוד טוב,
או כמו שהוא אמר המחשב שלך חי בניסים.@המלאך כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
רוב המחשבים (חוץ מאפל) אחרי 3 4 שנים נהרסים ומפסיקים לעבוד טוב,
זכותי לחלוק אני סבורשמחשב עם חומרה חדשה עם שימוש נכון ושלא נזרק ולא נשמר מחזיק בכיף 5 שנים
-
רוב המחשבים (חוץ מאפל) אחרי 3 4 שנים נהרסים ומפסיקים לעבוד טוב,
זכותי לחלוק אני סבורשמחשב עם חומרה חדשה עם שימוש נכון ושלא נזרק ולא נשמר מחזיק בכיף 5 שנים
@אלישע-מואב-0 מותר לחלוק, אבל חשוב לשים לב, היה פה מישהו שהתייעץ איזה מחשב לקנות, ומהכא להתם הגענו למסק' ששל אפל עדיף על חברות אחרות,
ולכן לא כדאי להגיד דברים בלי ידע. -
@אלישע-מואב-0 מותר לחלוק, אבל חשוב לשים לב, היה פה מישהו שהתייעץ איזה מחשב לקנות, ומהכא להתם הגענו למסק' ששל אפל עדיף על חברות אחרות,
ולכן לא כדאי להגיד דברים בלי ידע.@המלאך כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
הגענו למסק' ששל אפל עדיף על חברות אחרות,
אף אחד חוץ ממך לא המליץ על אפל
קח בחשבון שלמרות האינטגרציה של אפל עם החומרה והבנייה של הOS שיותר טובה יש לה ים חסרונות מבחינת משתמש רגיל המון תוכנות שלא נתמכות (גם עם פארללס) צורת עבודה שונה מהמקובל ברוב המחשבים בארץ וגם אין מספיק טכנאים ותמיכה לבעיות ויש בעיות
שלא תבין לא נכון אני אוהד די גדול של אפל אבל צריך לדעת היטב מה החסרונות בפרט כאן בארץ זה טוב למי שמכיר את זה ויש לו מענה בתוכנות של מק דווקא -
מה אתה אומר???
אני משתמש כבר 5 שנים עם דל ווסטרו בהצלחה מרובה מעבד דור 12@אלישע-מואב-0 כתב בבקשת מידע | איזה מחשב? ואיפה.:
אני משתמש כבר 5 שנים עם דל ווסטרו בהצלחה מרובה מעבד דור 12
די נדיר.