שיתוף | נפלתי לוירוס של תוכנת כופר, תקראו ותלמדו להיזהר
-
התכוונתי שהיום יש המון אפליקציות מטופשות שמותקנות על הרבה מכשירים בגלל קצת באזז שנעשה סביבם.
אפשר ליצור כזו אפליקציה ולהוסיף לה את הענין של הפיענוח.
אפשר לעשות פודקאסט אבטחת מידע או כל דבר שמעניין אנשים, פרסומת ברדיו (אם כבר משקיעים על פיתוח וירוס, זו לא הוצאה כ"כ גדולה), ולגרום לאפליקציה להאזין כל הזמן או בשעות מיוחדות, היא תשתמש בחולשה להזרקת הקוד.
זה לא מתכון לוירוס, זה רעיון בעלמא, תהיה האם העתיד הולך לשם... זה נותן פתרון לזה שהאפליקציה היא בסדר לגמרי, אנטי וירוס לא ימצא בה שום דבר, אין בה קוד מוצפן ולא גישה לשרת לא מוכר. הכי לא מחשיד בעולם ומצד שני עם אופציה לעשות נזקים...
לא הייתי שולל על הסף.
@עידו300 איך האפליקציה תאזין? ואיך תשלח וירוס בגודל סביר בשיטה הזאת?
כבר הוכיחו לפני כמה שנים שאפשר לרגל אחרי מחשבים מנותקים מהרשת בצורה כזאת אבל אם יש רשת והצלחת לגרום למישהו להתקין אפליקציה אצלו אז כבר יש לך דלת פתוחה למה לקדוח חור קטן בקיר עם כפית? -
@עידו300 איך האפליקציה תאזין? ואיך תשלח וירוס בגודל סביר בשיטה הזאת?
כבר הוכיחו לפני כמה שנים שאפשר לרגל אחרי מחשבים מנותקים מהרשת בצורה כזאת אבל אם יש רשת והצלחת לגרום למישהו להתקין אפליקציה אצלו אז כבר יש לך דלת פתוחה למה לקדוח חור קטן בקיר עם כפית?@מתכנת-חובב להפעיל את המיקרופון...
כי וירוסים מזוהים בקלות ע"י אנטי וירוסים. זה לא וירוס, הוא לא עושה משהו שעלול לחשוף אותו. -
@מתכנת-חובב להפעיל את המיקרופון...
כי וירוסים מזוהים בקלות ע"י אנטי וירוסים. זה לא וירוס, הוא לא עושה משהו שעלול לחשוף אותו.@עידו300 וירוסים עם מקטע מידע קצר מוצפן לא יזוהו כמעט בכלל אולי על ידי EDR-ים וגם זה רק אם הם יפעלו - בדיוק כמו האפליקציה הזאת
ולהפעיל את המיקרופון זאת כבר חולשה חדשה שתצטרך למצוא וזה גם מראה חיווי למשתמש (או שתבקש את זה מראש אבל אז תוכל גם לבקש עוד הרשאות מוזרות) -
@עידו300 וירוסים עם מקטע מידע קצר מוצפן לא יזוהו כמעט בכלל אולי על ידי EDR-ים וגם זה רק אם הם יפעלו - בדיוק כמו האפליקציה הזאת
ולהפעיל את המיקרופון זאת כבר חולשה חדשה שתצטרך למצוא וזה גם מראה חיווי למשתמש (או שתבקש את זה מראש אבל אז תוכל גם לבקש עוד הרשאות מוזרות)@מתכנת-חובב לך תדע, אולי יגדירו בתוכנה שהצליל של צפירת השבת יפעיל קוד זדוני

-
@עידו300 מה שאתה מתאר צריך לעבוד ככה
מכשיר כלשהו שיצפצף ליד המחשב במשך 3 שניות לפחות (אפשר פשוט לשלוח קישור מקוצר) ותוכנה על המחשב שתהיה פעילה ותדע להריץ את מה שיתקבל
זאת אומרת שאתה צריך לגרום למישהו להתקין על המחשב תוכנה שהוא לא מכיר - אז תעשה כבר את התוכנה עצמה וירוס וגם לצפצף לידו זאת אומרת שאתה צריך גישה פיזית כלשהי אליו
לא נשמע משהו עדיף על הוירוסים שקיימים כיום@מתכנת-חובב אל תיהיה בטוח כל עוד לא תקרא על זה: https://mitmachim.top/topic/92298/המלצה-פרויקט-מהפכני-העברת-קבצים-למחשב-ללא-אינטרנט-דרך-שיחה-קולית-טלפון-כשר-הקוד-המלא
אני לא יודע מה איתך אני אישית רואה בזה פתח להאקרים ואישית אני אגיד לך שאם הייתי מחפש את זה הייתי מנצל את התוכנה הזו [אלא אם כן יש לו שם מנגנון מובנה של אנטי ווירוס - כי האנטי וירוס הרגיל המובנה לא נראה לי מגן גם על זה בלי הפעלה ידנית של סריקה מעמיקה.