מדריך | רוט לג'לי מקס - JELLY MAX rooting + RW
-
למי שכבר בענינים נגיד רק את זה:
התהליך זהה למכשירים קודמים רק משרישים את הקובץ init_boot
מה יש לי מג'לי מקס?
ובכן, בשנתיים האחרונות החזקתי את הג'לי סטאר (הדגם הקודם בסידרה), המכשיר הזה שימש בתור הטלפון הראשי שלי, צברתי עליו כמה שעות כל יום.
מה אני אגיד לכם, זאת חוויה מעורבת, מצד אחד יש נוחות מדהימה בטלפון קטן שנכנס לכל כיס לא תופס מקום בידים או בתיק, אבל, וכאן אבל גדול, בסופו של דבר העיניים מתאמצות מאוד לראות משהו במסך הקטן הזה, והאצבעות לא מצליחות ללחוץ במקום הנכון, זה קצת מתיש.
נקודה נוספת היא הבטריה שבסטאר עומדת על 2000 מילי אמפר, מה שאומר שאי אפשר לצאת מהבית בלי מטען נייד או לתכנן תחנה בדרך להטענה, תמיד הרגשתי צורך לחסוך בשימוש כדי שהבטריה לא תתרוקן.
מאז ששמעתי שיצא לטלפון הזה אח גדול יותר, ראיתי תקווה באופק - טלפון באותו סגנון, גדול יותר ומהיר יותר, ואפילו G5, וואו
לעומת החסרונות שהוזכרו מקודם, לג'לי מקס יש מסך גדול וברור, קל ונעים להשתמש בו. והבטריה: למקס יש בטריה של 4000 מ"א שמחזיקה מהבוקר עד הלילה, חוץ מזה יש קטע של טעינה מהירה - יש לך הפסקה לארוחת צהריים? תוך 25 דק' הבטריה קרובה למאה אחוז!חסכתי בשביל זה קצת זמן ועקבתי אחרי דיווחים, הזמנתי את המכשיר מעלי אקספרס, למזלי למרות שזה היה הרבה מעבר ל 150$ המוכר רשם שזה עולה 50$ בשביל המס והמכשיר הגיע תוך חודש ימים.
כמובן, רציתי טלפון כשר הרמטי, בלי אפליקציות חיצוניות של סינון או הגנה (עניין של נראות בעיקר - מה יאמרו, יש לך מוגן? וגם נעים ונוח להשתמש בלי כל השלעפ הזה).
אז, מתחיליםשינוי IMEI
דבר ראשון שינוי IMEI כדי שהמכשיר יקלוט סים כשר ולא ייחסם לשיחות.
ניתן לעשות את הקוד שהביא @משה-144
הקישו בחייגן*#*#08#*#*ותכנסו לדף שבו תראו את כתובת הimei של שני הסימים
שם תוכלו לשנות אותם
פשוט מחקו את השורה הראשונה והשניה ובמקומן הכניסו את המספרים הבאים359796723587218359796723587226את השורה האחרונה השאירו כמות שהיא לחצו על save בשביל לשמור את השינויים ואחר כך restart כדי להפעיל מחדש
המדריך מבוסס על עבודה של אנשים אחרים אין לי קרדיט על שום דבר פה, כל הקרדיטים יצורפו בסוף.
הורדות
אני לא שם פה את הקבצים לצריבה, כי זה משתנה בן גרסאות ויש מלא כאלה. בפרט שזה קריטי שיהיה זמין לכם כל הקושחה.
MitmachimTop
חייבים את הגירסא המדויקת, תסתכלו פעמיים שזה הגירסא שלכם.
הדרייב של יוניהרץ
תורידו את כל הקושחה מהדרייב של יוניהרץ ותחלצו את שני הקבצים האלה- init_boot.img
- vbmeta.img
הדרכה
במחשב:
הורדתם את כל הקבצים? מעולה!
חלצו את תיקיית הדריברים והתקינו אותם
חלצו את תיקיית adb והכניסו לתוכה את קובץ ה vbmeta.img
בפלאפון:
פתחו אפשרויות מפתחים ( הגדרות > מידע על הטלפון > מספר build - לחצו עליו מספר פעמים עד שתראו הוגדרת כמפתחלאחר מכן היכנסו להגדרות > מערכת > אפשרויות מפתחים)
הפעילו את ניפוי באגים ב USB
ואפשרו ביטול נעילה של OEM
התקינו את אפליקציית magisk והעתיקו לתוך המכשיר גם את הקובץ boot
כעת כנסו לתוך אפלקיצית מג'יסק בחרו בהתקנה > בחירה והתקנת קובץ בחרו את הקובץ ותשרישו אותו
לאחמ"כ תמצאו בתיקיית ההורדות של המכשיר קובץ שמתחיל בשם magisk_patched שנו לו את השם ל boot.img והעתיקו אותו אל תוך תיקיית adb במחשבחברו את הפלאפון למחשב ופתחו את תיקיית adb ולחצו על הקובץ בשם cmd-here כעת יפתח לכם שורת הפקודה
כתבו את הפקודהadb devicesיוצג בטלפון בקשה לאישור באגים דרך מחשב זה אשרו אותה
כתבו את הפקודהadb reboot bootloaderהמתינו כמה שניות שהטלפון יאתחל את עצמו למסך האתחול עם הלוגו של Unihertz וישאר שם
וודאו שהמכשיר שלכם מחובר וכתבו את הפקודהfastboot devicesאם המכשיר מחובר טוב יופיע שם המכשיר עם מספר סידורי
כעת כתבו את הפקודה שפותחת בוטלאודרfastboot flashing unlockכעת תצטרכו לאשר בטלפון את פתיחת הבוטלאודר האישור מתבצע ע"י לחיצה על מקש האדום שמעל הלחצן הפעלה, שימו לב יש ללחוץ במכשיר תוך כ5 שניות מזמן הרצת הפקודה אם לא הספקתם פשוט תעשו שוב את הפקודה הקודמת
כעת נפליש את הבוט המושרש:fastboot flash init_boot init_boot.imgואת הקובץ vbmeta.img באמצעות הפקודה:
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.imgכעת נפעיל את המכשיר:
fastboot rebootאם הכל הלך כשורה המכשיר יעלה עם רוט.
כעת התקינו שוב את אפליקצית magisk מקובץ apk, או אם יש לכם אינטרנט פשוט לחצו על הסמל הריק של מג'יסק ברשימת האפליקציות שיתעדכן מהרשת.
היכנסו למג'יסק שתדרוש התקנה נוספת של הרוט דרך המכשיר, תאשרו והמכשיר יידלק מחדש.
וזהו זה, אתם מסודרים.
ברכותיי, המכשיר שלכם מושרש.
אפשר לעשות הכל עם מודלים, כמעט כל שינוי שתוכלו להעלות בדעתכם, תוכלו ליצור מודל שמדמה אותו, או למצוא מודל קיים שמישהו כבר בנה.
למה כל כך טוב לעבוד עם מודלים?
המודלים הם בעצם סוג של אורחים הם פשוט מתארחים על המערכת שלך ולא משנים דברים באופן בלתי הפיך. בשונה מעריכה באמצעות MT manager נניח, שלא פעם גורמת לקריסת המערכת ומביאה לבריק (hard break).בהצלחה.
עד כאן למשתמשים מתקדמים, מכאן והלאה למשתמשים סופר מתקדמים...
מה חסר?
שאולי תוכלו להתקין מודלים של מג'יסק,
אבל מה אם תרצו להסיר את הרוט?
כל השינויים ייעלמו והמכשיר יחזור להיות כבתחילה
אותו דבר אם תעשו איפוס
לא תוכלו להסיר אפליקציות באופן מוחלט, וכך גם שאר השינויים יהיו זמניים.
זה בגלל שכל הרוט שיהיה לכם הוא לקריאה בלבד (RO)
אם תרצו שהמכשיר שלכם כן יהיה מושרש לקריאה וכתיבה (RW)
תצטרכו להמשיך ולעשות את המדריך הבא
ותקבלו מחיצת super שמותאמת לקריאה וכתיבהRO2RW
דרישות
- אמולטר מסוף לאנדרואיד אפשר להשתמש ב termux (קישור להורדה ישירה מגיטהאב) או באמולטור שיש ב - mt mangar
- התקינו את הקובץ זיפ הזה RO2RW.zip ניתן להתקין דרך twrp או דרך אפליקציית מג'יסק במודלים > התקן מאחסון
אפשר להתחיל
היכנסו למסוף והקישוsuפקודה זו תיתן הרשאות שורש לעמוד הזה
כעת הקישוro2rwכעת יעלה לכם המודל ותינתן לכם אפשרות לבחור 1 להמשך ויצירת super חדש ו2 לבירור גודל המחיצות (product/system/vendor) במכשיר שלכם
להמשך במדריך הקישו1כעת תינתן לכם האפשרות לבחור לאיזה גודל תרצו להגדיל את המחיצות שלכם (ניתן להגדיל לפי אחוזים או לפי מגה בית ספציפי קחו בחשבון שאם אין לכם הרבה ג'יגה במכשיר לא מומלץ להגדיל כ"כ את מחיצת המערכת דבר שיתפוס לכם נפח איחסון אם אתם לא צריכים)
אני הקשתי3כעת תשאלו אם לאשר את ההגדלה כפי שבחרתם או לשנות 1 לאישור 2 לשנות
אני הקשתי1כעת ניתנת אפשרות תיקון של הצפנת נתונים המכונה DFE (במילים קצרות זה יכול למנוע בעיות עם הצפנה של מחיצת data ולא לחייב מחיקת נתונים בעת צריבת super להרחבה כאן )
לא לוקח אחריות על הנתונים שלכם, אבל לפי מה שידוע, בלי זה המכשיר לא יעלה.
לכן לחצו על2כעת המערכת תזהה את המחיצות שאצלכם במכשיר המתינו טיפה עד שתראו את השורה
Enter any key to continueהקישו על כל כפתור כדי להמשיך
כעת תשאלו האם ברצונכם למחוק אפליקציות מה super שנשאב מהמכשיר שלכם לקבלת רשימת האפליקציות ומחיקתם הקישו 1 לדילוג הקישו 2אם לחצתם 1 תקבלו רשימה של אפליקציות מערכת שמותקנות אצלכם מחולקות לפי גודל של האפליקציה להסרה בחרו את המספר שליד האפליקציה ותשאלו האם לאשר מחיקה הקישו 1 לאישור שימו לב לא למחוק אפליקציות שאתם לא בטוחים מה הם עושות לאחר שסיימתם לבחור מה תרצו להסיר הקישו 1 להמשך המדריך
יכול להיות שפשוט מחקתי אפליקציה קריטית להפעלה, אבל כאשר בחרתי בהסרת אפליקציות המכשיר לא עלה לאחר צריבת הסופר החדש.
אז עדיף לדלג, אם זה ישתנה אני אעדכן בעז"ה
כעת תשאלו האם ברצונכם ליצור גיבוי למחיצה הישנה של המכשיר לאישור הקישו 1 להמשך הקישו2כעת המערכת תשאל אותכם לאיזה מצב צריבה תרצו את המחיצה
לצריבה בתוכנות צריבה (הכוונה fastboot וגם SP Flash tool) הקישו1והמערכת תייצר עבורכם מחיצה מותאמת אישית לצריבה בכמה מכשירים שתרצו!!
(רק ג'לי מקס, כמובן. ורק מהגירסא הזאת בדיוק)
ושאלה אחרונה שתשאלו האם תרצו לייצר מחיצת vbmate לצורך אימות של הבוטלאודר גם בזה מי שלא מבין אני ממליץ לא להתעסק ולצרוב את ה super רק במכשירים שהוא פתח להם את הבוטלאודר
ולכן בחרתי1לדלג על השלב הזה
זהו כעת תמצאו בזיכרון המכשיר בתיקיה הראשית בתיקיה בשם RO2RW_SUPER את המחיצה המותאמת אישית שלכם בשם
super-rw-sparse-fastboot-active-_a
המדריך הנ''ל רק יוצר מחיצה מותאמת אישית ועדיין יש צורך לצרוב את המחיצה באמצעות fastboot או בתוכנת צריבה (sp flash tool וכדו') בשביל לראות את השינויים במכשיר
למעשה, לא הלך לי עם פאסטבוט אז אם אתם רוצים בטוח, תעשו עם אספי פלאש טול.
לאפשרויות נוספות במודל עיינו במדריך הזה
כמובן שאין במדריך זה לקיחת אחריות על שום נזק
עכשיו הגיע הזמן להוריד את התוכנה SP Flash tool ולצרוב את הקובץ המתוקן -
המלצה: כל צריבה שאתם עושים במכשיר הזה תעשו באמצעות SP Flash Tool V6.2404 שעובד טוב עם המכשיר הזה
אז מה עושים?
התוכנה הזאת קצת שונה ממה שהכרנו.
כאן רק פותחים את התוכנה ולוחצים על סמל choose העליון -
טוענים קובץ flash.xml מתוך התיקיה download agent שנמצאת יחד עם כל הקושחה
התוכנה תטען את כל הקושחה, פשוט תבטלו את הוי מכל המחיצות
יורדים למטה, שתי המחיצות האחרונות הן סופר ויוזרדאטה.
בשורה סופר ניגשים לעמודה Location מקליקים פעמיים על נתיב הקובץ הנוכחי
וייפתח לך בחירת קבצים, בוחרים את הסופר המתוקן ולוחצים על open
עכשיו מסמנים בוי את סופר ויוזרדאטה, לוחצים על החץ הירוק, מחברים את המכשיר והצריבה תתחיל
טיפ: יש אפשרות לסמן auto reboot באיזור העליון משמאל, זה מאד נוח.הנה תמונות:

כעת סוף סוף כנראה שסיימנו
בג'לי סטאר זה עשה טיפהל'ה בעיות אצלי עבר חלק.משהו לא הסתדר, המכשיר לא עולה?
חוזרים על התהליך צורבים את הקושחה המקורית וכו'אם נתקעתם על הלוגו של יוניהרץ עם כדורים קופצים, פשוט לוחצים על שתי כפתורים הימניים בו זמנית, עד שהמכשיר מאתחל את עצמו לתפריט שלוש שורות
אם שום דבר לא עוזר בוחרים recovery ואז power off וכשהמכשיר כבוי צורבים מחדשהשימוש במדריך זה הוא על אחריות המשתמש בלבד
עכשיו הגיע זמן הקרדיטים, וואו באמת שזה ארוך
אז קודם כל למאן דאמר שהמדריך כולו מועתק ממנו, בשינויים קלים
וגם למה באתי שהודיע על שינויים ועודד אותי כשנפלתי ליאוש
כמוהו גם נוחעם FM, תודה למשה 144 על הדרכה אישית.
וכמובן למנהל שמואל שהקים את הפורום הזה וכולנו נהנים
קישורים נוספים:
עקבתי אחרי המדריך הזה מפורום XDA , זה היה מפורט ומקיף
גם בפורום הרוסי 4pda יש הרבה מידע רלוונטי
הנה הבוט המושרש init_boot.img רק למי שיש לו בדיוק כמו שלי.
vbmeta.img
זאת הגירסא שלי - אנדרואיד 15
גרסת אנדרואיד.png
אם מישהו רוצה את הסופר המתוקן שלי, אני יכול לשלוח.
שימו לב זה חמש ג'יגה.יש גם מדריך להסרת ווי פיי https://mitmachim.top/post/909220
-
עשיתי את הפאטצ' למחיצת הסופר עם המודל ro2rw, אחר כך צרבתי את הסופר המתוקן בפאסטבוט עם יוזרדאטא ריק, הגעתי למצב מוזר -
המכשיר כן נדלק אבל תקוע על הלוגו

למישהו יש רעיון מה הצעד הבא ? -
@אזולאי תנסה לפרמט בריקברי אם תצלח להגיע אליו
הוא לא בלופים אלא נשאר תקוע על ההדלקה?
אם כבר צרבת בפאסטבוט צרבת עם vbmeta עם ביטול אימות?- זה לפי המדריך המתוקן
אמנם שיניתי בזה שצרבתי בפאסטבוט ולא עם SP - הגעתי לריקוברי > wipe data
לא עוזר
האמת שהיה רשום איזה תקלה
wipe data.jpg - עשיתי בשלב האחרון ביטול אימות vbmeta
אני מתכוון למה שרשם במדריך
ושאלה אחרונה שתשאלו האם תרצו לייצר מחיצת vbmate לצורך אימות של הבוטלאודר
בחרתי אילוץ ביטול או משהו כזה
אבל לא צרבתי vbmeta עם פקודה לביטול אימות
עכשיו אני אוחז - זה לפי המדריך המתוקן
-
- זה לפי המדריך המתוקן
אמנם שיניתי בזה שצרבתי בפאסטבוט ולא עם SP - הגעתי לריקוברי > wipe data
לא עוזר
האמת שהיה רשום איזה תקלה
wipe data.jpg - עשיתי בשלב האחרון ביטול אימות vbmeta
אני מתכוון למה שרשם במדריך
ושאלה אחרונה שתשאלו האם תרצו לייצר מחיצת vbmate לצורך אימות של הבוטלאודר
בחרתי אילוץ ביטול או משהו כזה
אבל לא צרבתי vbmeta עם פקודה לביטול אימות
עכשיו אני אוחז - זה לפי המדריך המתוקן
-
@tripleu אני רוצה להסיר גישה לאינטרנט מהמכשיר, כתבת פעם שאפשר באמצעות קובץ host , מה בדיוק צריך לכתוב תוכל לפרט?
https://mitmachim.top/post/909224 -
@tripleu אני רוצה להסיר גישה לאינטרנט מהמכשיר, כתבת פעם שאפשר באמצעות קובץ host , מה בדיוק צריך לכתוב תוכל לפרט?
https://mitmachim.top/post/909224 -
https://mitmachim.top/post/909224