שאלה | חימום תת ריצפתי- תופעה מוזרה בחוסר פאזה
-
אולי זה לא כזה מוזר,
אך אני לא מבין מה קורה שם...אז ככה.. חיברתי מערכת מצברים עם ממיר חד פאזי בדירה (וילה) שיש שם חשמל תלת פאזי ובין היתר חימום תת ריצפתי
הוילה היא שני קומות ובכל קומה ארון חשמל נפרד,
בקומה למטה עשיתי פיצול של המעגלים וחיברתי ק כמה מעגלים של תאורה ושקעים (וללא מעגלים של תלת פאזי)
אך בקומה השניה- הייתי מוכרח לחבר את כל הארון- שהוא תלת פאזי, ובארון למעלה מחובר גם החימום התת ריצפתי- כך שהוא כנראה לא יכול לעבוד בשבת כלל (בגלל המצברים).
למעשה, כאשר אני מפעיל את המצברים- המערכת של החימום צורכת המון המון חשמל מהממיר (מגיע לכ- 4-6 KWh)
האם אין למערכת הגנת חוסר פאזה?
האם המנוע מנסה לעבוד עם הפאזה היחידה- ולכן הוא צורך כל כך הרבה חשמל? -
אולי זה לא כזה מוזר,
אך אני לא מבין מה קורה שם...אז ככה.. חיברתי מערכת מצברים עם ממיר חד פאזי בדירה (וילה) שיש שם חשמל תלת פאזי ובין היתר חימום תת ריצפתי
הוילה היא שני קומות ובכל קומה ארון חשמל נפרד,
בקומה למטה עשיתי פיצול של המעגלים וחיברתי ק כמה מעגלים של תאורה ושקעים (וללא מעגלים של תלת פאזי)
אך בקומה השניה- הייתי מוכרח לחבר את כל הארון- שהוא תלת פאזי, ובארון למעלה מחובר גם החימום התת ריצפתי- כך שהוא כנראה לא יכול לעבוד בשבת כלל (בגלל המצברים).
למעשה, כאשר אני מפעיל את המצברים- המערכת של החימום צורכת המון המון חשמל מהממיר (מגיע לכ- 4-6 KWh)
האם אין למערכת הגנת חוסר פאזה?
האם המנוע מנסה לעבוד עם הפאזה היחידה- ולכן הוא צורך כל כך הרבה חשמל?@תלת-פאזי כשאתה משתמש עם המצברים יש לך חשמל בכל הפאזות ? יש גישור בצד של המצברים ?
המערכת חימום היא לא "מערכת תלת פאזי" גופי החימום מחולקים ל3 פאזות בשביל האיזון
גוף חימום הוא מקבל בסך הכל חיובי ושלילי , רק יש כמה צורות איך לחבר יש כאלו שמחלקים את הגופים בשביל איזון
ויש כאלו שמחברים בשיטה של
וכד' וגם זה אין לו צורך באמת בשלש פאזות -
@תלת-פאזי כשאתה משתמש עם המצברים יש לך חשמל בכל הפאזות ? יש גישור בצד של המצברים ?
גוף חימום הוא מקבל בסך הכל חיובי ושלילי , רק יש כמה צורות איך לחבר יש כאלו שמחלקים את הגופים בשביל איזון
ויש כאלו שמחברים בשיטה של
וכד' וגם זה אין לו צורך באמת בשלש פאזות@eliu כתב בשאלה | חימום תת ריצפתי- תופעה מוזרה בחוסר פאזה:
יש לך חשמל בכל הפאזות ? יש גישור בצד של המצברים ?
כן, ודאי!
@eliu כתב בשאלה | חימום תת ריצפתי- תופעה מוזרה בחוסר פאזה:
אני חושב שזה חימום תת ריצפתי ע"י מים חמים וזה עובד עם מדחס/ מנוע- שהוא כן תלת פאזי
אבל אני לא בטוח בזה כי לא למדתי על זה מקרוב, רק מראייה ומחשבה- אשמח למידע נוסף בענייןובכל מקרה, אני חושב שזה צריכה ממש מופרזת 4-6 KWh