עזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?
-
תעזרו לי רגע...
יש לי מחשב בן יותר מ-6 שנים.
מחשב נייח מעולה, עבד קשה כל הזמן על תוכנות אדובי לגרפיקה ועיצוב. עבד ממש מעולה.
עד ש---
התחיל לצלוע.
ממש נתקע.
לפעמים היה לו קשה אפי' להזיז את העכבר, סתם עצלן כזה...
קבצים פשוטים וקלים לא היו נפתחים, היה נתקע בפעולות הכי הכי בסיסיות, כמו לחיצה על "שליחה" בג'ימייל, לא הצליח להפעיל מוזיקה, ועוד כהנה וכהנה...
שלא נדבר על עבודה בגרפיקה שהפכה ללא רלוונטית בעליל.
רצתי מיד לטכנאי מחשבים שחזר אלי עם אבחון שהוא לא מוצא סיבה אמיתית לתקיעה המטורפת הזו, ייתכן שזה בגלל שיש עומס מטורף על הכונן הראשי.
המליץ להחליף לכונן מהדור החדש (אני מבין בזה קדחת...) וגם בעל נפח אחסון כפול ומשולש. לשבחו ייאמר שאמר מראש שלא בטוח שזה יעזור. ויתכן ולא יהיה מנוס מקניית מחשב חדש.
שלשל את המעות לכיסו, החליף את הכונן ושלח את המחשב חזרה.
נאדה!
הכל היה תקוע באותה מידה.
אז כמובן, הפרנוס'ע לא יכולה להיתקע... מיד קניתי מחשב חדש דנדש בעל יכולות ביצוע מדהימים, מהיר, יציב וטוב.
עכשיו הגיע עת שבו אני נצרך לעוד מחשב נוסף, אבל לא מחשב לעובודות מאסיביות של גרפיקה וכד'. אלא למשימות ביתיות פשוטות, ובעיקר לשימוש ברשת כמו: שליטה מרחוק על המחשב החדש-דנדש ועוד...
הוצאתי אותו מהבוידע'ם ניקיתי את האבק ובדקתי מה שלומו.
אפע'ס מתברר שהוא לא שכח את הבאגים שלו והמשיך עם התקיעות הנוראיות שלו - ואף החמיר אותן.
כעת הוא נשלח לטכנאי נוסף שלדעתו היתה בעיה במערכת ההפעלה והיא ממש משובשת.
שקל מעותיו והתקין מערכת חדשה - תוכ"ד שגם הוא מצהיר כי לא בטוח שזה הפתרון...
ואכן. הוא צדק. אין כמו טכנאי מומחה.
זה לא היה הפתרון!
המחשב נשאר תקוע, אמנם ירד מעט היקף ה"תקיעות". אבל עדיין... אחת ל--- הוא ממש משתבש. נכבה. נתקע. מראה אותיות מפחידות באנגלית. ועוד...
חזרתי לטכנאי והוא טען בארשת של חשיבות: "הביצועים של הכונן על הפנים, הוא ממש חורק. כנראה שזו הבעיה. יש להחליף כונן" - ע"כ דבריו.
וזהו.
פה החלטתי לשים סטופ.
החלטתי שאני פונה לקהל היקר דפה ק"ק "מתמחים טופ" תובב"א
בטוחני שהם יושיעו אותי.ועכשיו אימרו נא לי:
- האם יכול להיות שזהו. צריך להפנים את הגיל. מחשב לא שורד יותר מ-6 שנים. לא יעזור שיפוצים ותיקונים - המערכת זקנה ויש להתכונן לפרידה העצובה...
יכול להיות? - יש לכם כיוון אחר? לא נשמע לי שבעיות באחסון גורמות לתקיעות כאלו בסיסיות...
מי שיש לו ל"ע 'אלצהיימר' שוכח גם איך הולכים ונושמים?... (סליחה על הדימוי...)
בקיצור, כל מידע יעזור לי.
אם צריך עוד מידע (כמו מעבדים ודגמים וקודים וכד') - בשמחה אספק לכם, רק תסבירו לי איך, כמה ולמה.שכוייח שהייתם עד כאן.
- האם יכול להיות שזהו. צריך להפנים את הגיל. מחשב לא שורד יותר מ-6 שנים. לא יעזור שיפוצים ותיקונים - המערכת זקנה ויש להתכונן לפרידה העצובה...
-
תעזרו לי רגע...
יש לי מחשב בן יותר מ-6 שנים.
מחשב נייח מעולה, עבד קשה כל הזמן על תוכנות אדובי לגרפיקה ועיצוב. עבד ממש מעולה.
עד ש---
התחיל לצלוע.
ממש נתקע.
לפעמים היה לו קשה אפי' להזיז את העכבר, סתם עצלן כזה...
קבצים פשוטים וקלים לא היו נפתחים, היה נתקע בפעולות הכי הכי בסיסיות, כמו לחיצה על "שליחה" בג'ימייל, לא הצליח להפעיל מוזיקה, ועוד כהנה וכהנה...
שלא נדבר על עבודה בגרפיקה שהפכה ללא רלוונטית בעליל.
רצתי מיד לטכנאי מחשבים שחזר אלי עם אבחון שהוא לא מוצא סיבה אמיתית לתקיעה המטורפת הזו, ייתכן שזה בגלל שיש עומס מטורף על הכונן הראשי.
המליץ להחליף לכונן מהדור החדש (אני מבין בזה קדחת...) וגם בעל נפח אחסון כפול ומשולש. לשבחו ייאמר שאמר מראש שלא בטוח שזה יעזור. ויתכן ולא יהיה מנוס מקניית מחשב חדש.
שלשל את המעות לכיסו, החליף את הכונן ושלח את המחשב חזרה.
נאדה!
הכל היה תקוע באותה מידה.
אז כמובן, הפרנוס'ע לא יכולה להיתקע... מיד קניתי מחשב חדש דנדש בעל יכולות ביצוע מדהימים, מהיר, יציב וטוב.
עכשיו הגיע עת שבו אני נצרך לעוד מחשב נוסף, אבל לא מחשב לעובודות מאסיביות של גרפיקה וכד'. אלא למשימות ביתיות פשוטות, ובעיקר לשימוש ברשת כמו: שליטה מרחוק על המחשב החדש-דנדש ועוד...
הוצאתי אותו מהבוידע'ם ניקיתי את האבק ובדקתי מה שלומו.
אפע'ס מתברר שהוא לא שכח את הבאגים שלו והמשיך עם התקיעות הנוראיות שלו - ואף החמיר אותן.
כעת הוא נשלח לטכנאי נוסף שלדעתו היתה בעיה במערכת ההפעלה והיא ממש משובשת.
שקל מעותיו והתקין מערכת חדשה - תוכ"ד שגם הוא מצהיר כי לא בטוח שזה הפתרון...
ואכן. הוא צדק. אין כמו טכנאי מומחה.
זה לא היה הפתרון!
המחשב נשאר תקוע, אמנם ירד מעט היקף ה"תקיעות". אבל עדיין... אחת ל--- הוא ממש משתבש. נכבה. נתקע. מראה אותיות מפחידות באנגלית. ועוד...
חזרתי לטכנאי והוא טען בארשת של חשיבות: "הביצועים של הכונן על הפנים, הוא ממש חורק. כנראה שזו הבעיה. יש להחליף כונן" - ע"כ דבריו.
וזהו.
פה החלטתי לשים סטופ.
החלטתי שאני פונה לקהל היקר דפה ק"ק "מתמחים טופ" תובב"א
בטוחני שהם יושיעו אותי.ועכשיו אימרו נא לי:
יכול להיות? - יש לכם כיוון אחר? לא נשמע לי שבעיות באחסון גורמות לתקיעות כאלו בסיסיות...
מי שיש לו ל"ע 'אלצהיימר' שוכח גם איך הולכים ונושמים?... (סליחה על הדימוי...)
בקיצור, כל מידע יעזור לי.
אם צריך עוד מידע (כמו מעבדים ודגמים וקודים וכד') - בשמחה אספק לכם, רק תסבירו לי איך, כמה ולמה.שכוייח שהייתם עד כאן.
-
@עויזר יכול להיות מספר סיבות
דבר ראשון, מחשב בן שש שנים הוא באמת כבר זקן .
אבל אפשר לשדרג אותו ולסדר אותו בהרבה מהמקרים
דבר ראשון צריך תמונה מהמנהל המשימות וכן מהביצועים שמנהל המשימות
להתחלה@a.y.f. כתב בעזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?:
להתחלהראשית, תודה על התגובה.
מה לצלם ב'מנהל המשימות' ? איזה חלק? איזה איזור? תוכל לפרט?...
בנתיים צירפתי פה צילום מסך. כי לפתע המחשב החשיך והראה את הקודים המוזרים האלו. (מה שמוקף בריבוע אדום זה קו מוזר שמסתובב סביב עצמו ללא הפסקה)

-
@a.y.f. כתב בעזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?:
להתחלהראשית, תודה על התגובה.
מה לצלם ב'מנהל המשימות' ? איזה חלק? איזה איזור? תוכל לפרט?...
בנתיים צירפתי פה צילום מסך. כי לפתע המחשב החשיך והראה את הקודים המוזרים האלו. (מה שמוקף בריבוע אדום זה קו מוזר שמסתובב סביב עצמו ללא הפסקה)

@עויזר מחילה מכבודם של הטכנאים אבל הם נשמעים יותר כמו החבר שיודע להתקין וורד מאשר טכנאי מקצועי
כרגע המצב הוא שהביוס דילג משום מה על הדיסק ומנסה לאתחל את המחשב מהרשת
או שהלך הדיסק (ואז טכנאי טוב היה עולה על זה מהר מאוד בבדיקה קצרה שהדיסק גוסס) או שמשהו מפריע \ הפריע לו - אולי בעיה בספק כוח, זכרונות ה ram, המעבד (בדקו לו טמפרטורות?) והלוח אם עצמו
בתור התחלה תבדוק אם הכונן מזוהה בביוס אחר כך נבין איך להתקדם -
@עויזר מחילה מכבודם של הטכנאים אבל הם נשמעים יותר כמו החבר שיודע להתקין וורד מאשר טכנאי מקצועי
או שהלך הדיסק (ואז טכנאי טוב היה עולה על זה מהר מאוד בבדיקה קצרה שהדיסק גוסס) או שמשהו מפריע \ הפריע לו - אולי בעיה בספק כוח, זכרונות ה ram, המעבד (בדקו לו טמפרטורות?) והלוח אם עצמו
בתור התחלה תבדוק אם הכונן מזוהה בביוס אחר כך נבין איך להתקדם@מתכנת-חובב כתב בעזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?:
בתור התחלה תבדוק אם הכונן מזוהה בביוס אחר כך נבין איך להתקדםוואו
נשמע כ"כ פשוט...
לא מבין איך לא חשבתי על זה קודם...

רק אם תוכל להסביר לי משהו קטן -
"תבדוק אם הכונן מזוהה בביוס" - איך עושים את זה? (בדיקת דם?... CT?...)תודה.
-
@מתכנת-חובב כתב בעזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?:
נשמע כ"כ פשוט...

@עויזר כתב בעזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?:
"תבדוק אם הכונן מזוהה בביוס" - איך עושים את זה? (בדיקת דם?... CT?...)
בהפעלה תלחץ F12 או F2 אם זה דל
ותנסה לראותש ם אם הוא מציג בבוט קונפיגרציה או כל שם אחר דיסק -
נשמע כ"כ פשוט...

-
נשמע כ"כ פשוט...

@עויזר כמו שכתבו לפני אתה יכול לבדוק בעצמך אבל זה יקח לך זמן וטרטורים
אם המחשב יחזור לעבוד אני אוכל לבדוק לך את הבעיה בשליטה מרחוק
anytechfix@gmail.com -
anytechfix@gmail.com@מתכנת-חובב כתב בעזרה | המחשב הלך פייפ'ן ?:
anytechfix@gmail.comאוקיי.
תודה.
מהם השעות הזמינות שלך? -
המחשב לא מצליח להידלק