בירור | יומן שיחות ענק והרבה אנשי קשר בכרטיס זיכרון
-
ברוב המכשירים הכשרים יש קצת מידי אנשי קשר ועוד יותר קצת יומן שיחות, מישהו יודע למה?
אם זה ענין של מקום בזיכרון, האם אין אפשרות שאנשי הקשר שלי ישבו על הכרטיס זיכרון, כמו שהתזכיר במכשירים מסויימים נמצא בכרטיס, וכמו שאפשר לגבות אנשי קשר ויומן שיחות לכרטיס, אז האם אי אפשר לעשות יומן שיחות ענק ובלי הגבלה לאנשי קשר כי פשוט הם ישבו על הכרטיס? -
ברוב המכשירים הכשרים יש קצת מידי אנשי קשר ועוד יותר קצת יומן שיחות, מישהו יודע למה?
אם זה ענין של מקום בזיכרון, האם אין אפשרות שאנשי הקשר שלי ישבו על הכרטיס זיכרון, כמו שהתזכיר במכשירים מסויימים נמצא בכרטיס, וכמו שאפשר לגבות אנשי קשר ויומן שיחות לכרטיס, אז האם אי אפשר לעשות יומן שיחות ענק ובלי הגבלה לאנשי קשר כי פשוט הם ישבו על הכרטיס?@בינוני כתב בבירור | יומן שיחות ענק והרבה אנשי קשר בכרטיס זיכרון:
אם זה ענין של מקום בזיכרון, האם אין אפשרות שאנשי הקשר שלי ישבו על הכרטיס זיכרון, כמו שהתזכיר במכשירים מסויימים נמצא בכרטיס, וכמו שאפשר לגבות אנשי קשר ויומן שיחות לכרטיס, אז האם אי אפשר לעשות יומן שיחות ענק ובלי הגבלה לאנשי קשר כי פשוט הם ישבו על הכרטיס?במילה אחת-לא.
הסיבה היא שבגלל שיהיה את האופציה שהכרטיס יצא אז זה יעשה בעיות -
@בינוני כתב בבירור | יומן שיחות ענק והרבה אנשי קשר בכרטיס זיכרון:
אם זה ענין של מקום בזיכרון, האם אין אפשרות שאנשי הקשר שלי ישבו על הכרטיס זיכרון, כמו שהתזכיר במכשירים מסויימים נמצא בכרטיס, וכמו שאפשר לגבות אנשי קשר ויומן שיחות לכרטיס, אז האם אי אפשר לעשות יומן שיחות ענק ובלי הגבלה לאנשי קשר כי פשוט הם ישבו על הכרטיס?במילה אחת-לא.
הסיבה היא שבגלל שיהיה את האופציה שהכרטיס יצא אז זה יעשה בעיות -
@מתכנת-חובב כתב בבירור | יומן שיחות ענק והרבה אנשי קשר בכרטיס זיכרון:
הסיבה העיקרית היא ביצועים ושחיקה של הכרטיס
עד כדי כך ?
כי נראה לי שחברה שתתגבר על זה תהיה ממש מבוקשת -
@מתכנת-חובב כתב בבירור | יומן שיחות ענק והרבה אנשי קשר בכרטיס זיכרון:
הסיבה העיקרית היא ביצועים ושחיקה של הכרטיס
עד כדי כך ?
כי נראה לי שחברה שתתגבר על זה תהיה ממש מבוקשת -
@בינוני כתב בבירור | יומן שיחות ענק והרבה אנשי קשר בכרטיס זיכרון:
שחברה שתתגבר
סמסונג!
כשניסו לעשות את זה במערכת הפעלה של הטלפונים הטיפשים הם עבדו פשוט מאוד לאט@דוד-משה-1 אז אתה טוען שזה לא בעיה של ביצועים ושחיקה של הכרטיס אלא האטת המכשיר עצמו, וזה מעניין כי לכתוב תזכירים אפשר מיידי על הכרטיס, הגיבויים והעתקה יכולים להיות מהירים גם במכשירים טיפשים, וזה לא?
זה נראה שאתה מדבר מידיעה על ניסוי כזה שלא הלך, אפשר הרחבה?
-
@דוד-משה-1 אז אתה טוען שזה לא בעיה של ביצועים ושחיקה של הכרטיס אלא האטת המכשיר עצמו, וזה מעניין כי לכתוב תזכירים אפשר מיידי על הכרטיס, הגיבויים והעתקה יכולים להיות מהירים גם במכשירים טיפשים, וזה לא?
זה נראה שאתה מדבר מידיעה על ניסוי כזה שלא הלך, אפשר הרחבה?
-
@בינוני מבירור מהיר שעשיתי היו חברות שניסו לעשות את זה (לאו דווקא על אנשי הקשר)
בכל אופן הסיבה שזה לא עבד היא כמו שכתבתי - ביצועים ושחיקה
אם אתה רוצה אני יפרט קצת יותר טכני@מתכנת-חובב תודה, אבל הספיק לי..
-
@בינוני מבירור מהיר שעשיתי היו חברות שניסו לעשות את זה (לאו דווקא על אנשי הקשר)
בכל אופן הסיבה שזה לא עבד היא כמו שכתבתי - ביצועים ושחיקה
אם אתה רוצה אני יפרט קצת יותר טכני@מתכנת-חובב
זה יהיה מעניין אם תרחיב.
תודה -
@מתכנת-חובב
זה יהיה מעניין אם תרחיב.
תודה@mkmk אשתדל להיות כמה שיותר ברור
כדי לסדר את האנשי קשר בצורה שיהיה הכי מהיר לקרוא ולחפש בהם צריך לשמור אותם במבנה בינארי כלשהו
כל פעם שיתבצע חיפוש של איש קשר לדוגמה צריך לעבור על כל הרשומות של אנשי הקשר ולהשוות
אם כל פעם המערכת תמשוך רשומה אחת מהכרטיס ותבדוק מולה - זה ייקח הרבה מאוד זמן לעבור על כל הרשומות מכמה סיבות
1 לזיכרון של הכרטיס יש שיהוי קטן בתגובה בגלל ה overhead של הבקר, פרגמנטציה של הזיכרון ועוד
2 למעבד ייקח יחסית הרבה זמן לבצע את פרוצדורת הקריאה בגלל דרישות הפרוטוקול
3 הגישה לזיכרון המכשיר היא לרוב מקבילית ואילו לכרטיס - טורית
4 הקריאה המינימלית מכרטיס זיכרון היא בבאפרים של 512 בתים ולא תמיד זה מיושר לגודל של הרשומות
אז מה הפתרון המתבקש? להעתיק את כל המסד נתונים אל הראם של המכשיר באתחול לדוגמה ואז "לחבר" אותו למה שכבר שמור בזיכרון הפנימי אבל כיוון שבמכשירים האלו הזיכרון קטן מאוד לתפוס אותו עם מבנה של אנשי קשר יתפוס חלק גדול מהזיכרון ויאט מאוד את המכשיר