הסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!
-
@מישהו12 כתב בהסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!:
בניגוד לשמועות...
רפורמת דור 4 לא בוטלה!
תודה על ההסבר!
רק הערה קטנה: אם ה"שמועות" התכוונת אלי אני לא אמרתי שהיא בוטלה אמרתי שנדחתה@קראנץ-ונילה כתב בהסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!:
בניגוד לשמועות...
רפורמת דור 4 לא בוטלה!
תודה על ההסבר!
רק הערה קטנה: אם ה"שמועות" התכוונת אלי אני לא אמרתי שהיא בוטלה אמרתי שנדחתהלא, עשיתי העתק הדבק משלט שתליתי בישיבה.
מלא חבר'ה רצו אלי אתמול בערב "הרפורמה בוטלה". נעלתי את החדר, סיממתי לעשות מה שהייתי צריך, והדפסתי שלט. -
מתוך ארבעת התדרים של דורות 2 ו3, שניים יסגרו ב1.2.26 – דחיה של חודש.
שניים ישארו אומנם,לא הבנתי מה יהיה בסוף עם תדרי דור 3 למשל 2100 ?
@dudu כתב בהסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!:
שניים ישארו אומנם,לא הבנתי מה יהיה בסוף עם תדרי דור 3 למשל 2100 ?
זה בדיוק התדר שנשאר. יש תדר אחד שלא הבנתי אם נשאר או נסגר, 1500.
@avu2020 כתב בהסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!:
יש לי טלפון 4X4 בבית שלי קולט רק דור 3 זה אומר שאין לי טלפון יותר בבית, זה פשוט חוצפה שלא הכריחו אותם להוסיף אנטנות. האנטנות של דור 4 צריכות פריסה רחבה יותר.
זה בדיוק הקטע, שזה מדורג. ואז יתווספו אנטנות
-
בניגוד לשמועות...
רפורמת דור 4 לא בוטלה!
אז מה כן קרה?בתכנון המקורי, ב1.1.26 דורות 2 ו3 היו אמורים להסגר.
מה שקורה עכשיו:
שניים ישארו אומנם, אבל חשוב לשים לב. מעבר לזה שפחות תדרים אומר פחות קליטה, התדרים שבוטלו הם התדרים ה"נמוכים". תדרים נמוכים הם התדרים לטווח ארוך ושחודרים קירות. כלומר, יהיה הרבה פחות קליטה באיזורים מרוחקים ובתוך מבנים, אם לא אובדן קליטה מלא.
חוץ מזה, לחברות הסלולר יהיה מותר להשבית את השירות – והן ככל הנראה יעשו את זה, כי השירות יהפוך ללא יעיל ומשרת קהל לקוחות קטן.
ב31.12.2028 תבוטל רשת דור 2 יעודית שנועדה לשיחות חירום (שהיא מעין "רשת ביטחון" למכשירים מסויימים שכשמתקשרים לשיחות חירום, הם נופלים מדור 4 לדור 2).
(תמונה: גאדג'טי)
@מישהו12 ברור שלא בוטלה, כי לא סופרים את האזרח ממטר, במיוחד אם אתה חרדי.
נראה שכרגע משרד התקשורת חושש שאם יורידו את השלטר במיידי יהיה בלאגן ,הפגנות ויעצרו להם את המסיבה.
זו הסיבה האמיתית.
כי משרד התקשורת כבר שנים מתעלם מטובת האזרחים.
חברות הסלולר חגגו פירקו אנטנות (הרבה לפני שחלמו על דור 4),שיתפו בינהם אנטנות בניגוד לחובתם למשרד התקשורת והגדילה לעשות גולן טלקום שעשתה חתיכת סיבוב על חשבון הציבור בחסות משרד התקשורת.
אז נכון שגם בעולם סוגרים רשתות אבל הדרך היא שונה מאוד.
אני משער שאם היה באירופה אוכלוסיה גדולה שצורכת רק תקשורת קולית במכשירים ישנים היו מחכים שהמכשירים ימותו או לחילופין מסבסדים קנית טלפון חילופי(ממש כשם שפלאפון חויבה לחלק טלפון חינם כשסגרה את רשת CDMA! )
-
נראה שכרגע משרד התקשורת חושש שאם יורידו את השלטר במיידי יהיה בלאגן ,הפגנות ויעצרו להם את המסיבה.
זו הסיבה האמיתית.
חברות הסלולר חגגו פירקו אנטנות (הרבה לפני שחלמו על דור 4),שיתפו בינהם אנטנות בניגוד לחובתם למשרד התקשורת והגדילה לעשות גולן טלקום שעשתה חתיכת סיבוב על חשבון הציבור בחסות משרד התקשורת.
אני משער שאם היה באירופה אוכלוסיה גדולה שצורכת רק תקשורת קולית במכשירים ישנים היו מחכים שהמכשירים ימותו או לחילופין מסבסדים קנית טלפון חילופי(ממש כשם שפלאפון חויבה לחלק טלפון חינם כשסגרה את רשת CDMA! )
-
זו הסיבה האמיתית.
-
זו הסיבה האמיתית.
@jack כתב בהסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!:
לחרדים אסור לקנות פלאפון דור 4?
היחידים שמתבכיינים זה האלה עם הC2 (בדרך כלל גם מדובר בכאלה שמחזיקים את התומך כשר ולא הכשר) ואני מבין אותם גם אני מאנשי הC2, אבל מה זה קשור לחרדים
אגב בכל הסביבה שלי לא ראיתי אחד שנשאר עם דור 3 אז שיסבירו לי אנשים מה קשור חרדים לנושא הזה?! -
יש לי טלפון 4X4 בבית שלי קולט רק דור 3 זה אומר שאין לי טלפון יותר בבית, זה פשוט חוצפה שלא הכריחו אותם להוסיף אנטנות. האנטנות של דור 4 צריכות פריסה רחבה יותר.
תפנה למשרד התקשורת
אפשר גם במייל donotreplycrm@moc.gov.il -
@jack כתב בהסבר | רפורמת דור 4 לא בוטלה!:
לחרדים אסור לקנות פלאפון דור 4?
היחידים שמתבכיינים זה האלה עם הC2 (בדרך כלל גם מדובר בכאלה שמחזיקים את התומך כשר ולא הכשר) ואני מבין אותם גם אני מאנשי הC2, אבל מה זה קשור לחרדים
אגב בכל הסביבה שלי לא ראיתי אחד שנשאר עם דור 3 אז שיסבירו לי אנשים מה קשור חרדים לנושא הזה?!@efishesh לא רק זה.
כל הדחיה והסיפור של רשת החירום של דור 2 היא בעיקר בגלל החרדים.
כי גילו שהרבה אנשים מחזיקים בטלפונים שבשיחות חירום יורד ל2-3, נכון?זו בעיה ידועה בכשרים... אז אני מניח שה"הרבה אנשים" האלו שבגללם אשכרה שינו תוכניות הם חרדים בעיקר.
-
בניגוד לשמועות...
רפורמת דור 4 לא בוטלה!
אז מה כן קרה?בתכנון המקורי, ב1.1.26 דורות 2 ו3 היו אמורים להסגר.
מה שקורה עכשיו:
שניים ישארו אומנם, אבל חשוב לשים לב. מעבר לזה שפחות תדרים אומר פחות קליטה, התדרים שבוטלו הם התדרים ה"נמוכים". תדרים נמוכים הם התדרים לטווח ארוך ושחודרים קירות. כלומר, יהיה הרבה פחות קליטה באיזורים מרוחקים ובתוך מבנים, אם לא אובדן קליטה מלא.
חוץ מזה, לחברות הסלולר יהיה מותר להשבית את השירות – והן ככל הנראה יעשו את זה, כי השירות יהפוך ללא יעיל ומשרת קהל לקוחות קטן.
ב31.12.2028 תבוטל רשת דור 2 יעודית שנועדה לשיחות חירום (שהיא מעין "רשת ביטחון" למכשירים מסויימים שכשמתקשרים לשיחות חירום, הם נופלים מדור 4 לדור 2).
(תמונה: גאדג'טי)