בעיה | התקנת תעודת אבטחה - אתרוג
-
@AFG
הסבר מוויקי נטפרי למה צריך רוט לתעודת אבטחה בספויילרהקדמה: סינון נטפרי, מבחינת מערכת ההפעלה והאפליקציות, הוא בעצם מישהו מסתורי שקורא את תעבורת הרשת, ולכן האפליקציות מסרבות לעבוד כי החיבור לא פרטי.
פתרון: להתקין תעודת אבטחה שבעצם מצהירה "כן, אני מרשה לנטפרי לראות כל מה שאני עושה"[1].
בעיה: באנדרואיד 7 ומעלה, רוב האפליקציות לא סומכות על תעודות שהמשתמש מתקין, רק על התעודות שמובנות במערכת מהיצרן. מתחת אנדרואיד 7 אין את הבעיה הזאת, וצריך פשוט להתקין תעודה רגילה וזהו.
פתרון חלקי א: להתקין תעודה רגילה (ראה התקנת התעודה), אך רק דפדפן ועוד קצת אפליקציות יעבדו. חלק מהאפליקציות אפשר לערוך ידנית דרך מחשב עם מעט ידע טכני - ראו פתרון ג'.
פתרון חלקי ב: לעשות root ולהחדיר את התעודה של נטפרי כאילו שהיא מובנית במערכת, אבל זה הליך מורכב טכנית. ראה פירוט יותר למטה.
פתרון חלקי ג: לערוך את האפליקציה ולשנות את ברירת המחדל של "אל תסמוך על תעודות של המשתמש" ל"תסמוך". חיסרון - זה לא אפשרי תמיד, לדוגמה אפליקציות של גוגל לא ניתן לערוך, ומורכב מעט טכנית.
פתרון ד - לטאבלטים בלבד: אפליקציית וויפרי לאנדרואיד מכילה חנות עם אפליקציות שכבר ערוכות, וכן מעקף מיוחד לאפליקציית Gmail שלא ניתן לערוך אותה. חיסרון - אי אפשר להתקין על סמארטפונים. ההתקנה חינם, אך לא ניתנת להסרה לצמיתות, גם לא בתשלום.
הפתרון:
במידה וקיימות הרשאות ניהול מתקדמות (root):
ניתן להעתיק את התעודה (בפורמט המותאם לאנדרואיד - להורדה מכאן) לתיקיית תעודות המערכת נתיב system/etc/security/cacerts/ ובכך לגרום שהתעודה תהיה תעודת מערכת. ניתן לבצע זאת בקלות באמצעות אפליקציית Root Certificate Manager, להורדה מכאן.חסרון: דפדפן כרום עדכני (מעל גרסה 100) לא יעבוד.
הוראות כלליות לביצוע root לבעלי ידע טכני מתאים מופיעות כאן - קישור חיצוני.
במידה ומותקן TWRP Recovery:
ניתן להעתיק את התעודה לתיקיית תעודות מערכת ללא ביצוע root. ניתן לקרוא הדרכה כאן.התקנה באמצעות מודול magisk:
Magisk היא התוכנה הנפוצה כיום לביצוע Root למכשיר. כאשר משתמשים בה, ניתן להשתמש ברכיב נוסף (מודול) כדי להתקין את תעודת האבטחה. ניתן לקרוא הדרכה על התקנת המודול כאן.מ-Android 14 ואילך
אנדרואיד הקשיחו את ההגנה מגרסה 14 ואילך, וגם למשתמשים עם גישת רוט לא ניתן לערוך ישירות את תעודות האבטחה של המערכת.[5]הפתרון היחיד הוא לעשות רוט באמצעות מג'יסק ולהתקין את המודול הבא: https://github.com/Sivan22/ca-netfree-android14/releases/download/1.0/ca-netfree-android14.zip
-
@חנוך-הכהן אין הבדל בסיבה שצריך רוט.
-
@AFG כתב בבעיה | התקנת תעודת אבטחה - אתרוג:
שלום,
אני מעוניין להתקין CA בנגן אנדרואיד M36 הידוע, ולא מצליח.
אשמח אם מישהו יוכל לסייע.מה הכוונה לא מצליח? זה לא מתקין לך בכלל? או שזה לא עוזר לכלל האפליקציות?
מוגדר לך נעילת מסך?@ע-ה-דכו-ע כתב בבעיה | התקנת תעודת אבטחה - אתרוג:
שלום,
אשמח אם מישהו יוכל לסייע.מה הכוונה לא מצליח? זה לא מתקין לך בכלל? או שזה לא עוזר לכלל האפליקציות?
מוגדר לך נעילת מסך?א. כמו שנאמר - מדובר על אתרוג
ב. הורדתי את הקובץ EXE מהאיזור האישי אבל הנגן לא יודע לפתוח אותו, שאלתי בצ'אט של התמיכה על אנדרואיד אבל הוא ענה על משהו שכנראה רלוונטי לסמרטפון:
בנגן אין את האפשרות הזו, עד כמה שבדקתי בו
-
@ע-ה-דכו-ע כתב בבעיה | התקנת תעודת אבטחה - אתרוג:
שלום,
ב. הורדתי את הקובץ EXE מהאיזור האישי אבל הנגן לא יודע לפתוח אותו, שאלתי בצ'אט של התמיכה על אנדרואיד אבל הוא ענה על משהו שכנראה רלוונטי לסמרטפון:
-
@AFG התגובה הזאת היא לאישור משתמש שלא יעבוד לך טוב.
כמו שכתבו לך אתה צריך קובץ crt ולא exe -
שלום,
שלום,
תוריד מכאן
-
שלום,
תוריד מכאן
-
@ע-ה-דכו-ע זה מלפני כמה אלפי שנים, תעודה זה לא דבר שדורש עידכון?
@kasnik כתב בבעיה | התקנת תעודת אבטחה - אתרוג:
@ע-ה-דכו-ע זה מלפני כמה אלפי שנים, תעודה זה לא דבר שדורש עידכון?
לכאו' כל עוד הם לא עשו שינוי אז לא.
-
ברוך ה' מצאתי את הפיתרון (והוא לא ROOT) :
צריך להתקין בצורה ידנית את תעודת אבטחה מפה (כן, של פיירפוקס) ...
ובמכשיר -
הגדרות > אבטחה > הגדרות אבטחה נוספות > הצפנה ופרטי כניסה > התקנת אישור (מכרטיס SD)@AFG כתב בבעיה | התקנת תעודת אבטחה - אתרוג:
ברוך ה' מצאתי את הפיתרון (והוא לא ROOT) :
צריך להתקין בצורה ידנית את תעודת אבטחה מפה (כן, של פיירפוקס) ...
ובמכשיר -
הגדרות > אבטחה > הגדרות אבטחה נוספות > הצפנה ופרטי כניסה > התקנת אישור (מכרטיס SD)זה לא הענין, הבעיה שלך היתה שלא היה לך תעודה להתקין, ועכשיו מצאת תעודה.
אלו שכתבו שצריך רוט חשבו שאתה מצליח להתקין, וזה לא עוזר לכל האפליקציות, מה שנכון.