שיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...
-
@3157686 כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
שימו לב יתכן שבקרוב התחייבות לתשלום מכס יעלה מ75 דולר לבין 150 ל200 דולר
שר האוצר רוצה לחתום על צו שירחיב את הפטור ממכס...
מומלץ לעקובשר האוצר סמוטריץ' צפוי לחתום בימים הקרובים על צו שירחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי מחו"ל שיעלה מ-75 דולר לתקרה של 200-150 דולר. הצעד מנוגד לעמדת הדרג המקצועי באוצר ומתנגדים אליו גם ארגוני היבואנים והסוחרים. (יובל שדה)
אם סמוטריץ' מחפש מישהו שיחתום, תגיד לו שאני אשמח לעזור בעניין
@שניאור-שמח כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
אם סמוטריץ' מחפש מישהו שיחתום, תגיד לו שאני אשמח לעזור בעניין
אני יכול לשער שאתה לא היחיד...

-
שימו לב יתכן שבקרוב התחייבות לתשלום מכס יעלה מ75 דולר לבין 150 ל200 דולר
שר האוצר רוצה לחתום על צו שירחיב את הפטור ממכס...
מומלץ לעקובשר האוצר סמוטריץ' צפוי לחתום בימים הקרובים על צו שירחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי מחו"ל שיעלה מ-75 דולר לתקרה של 200-150 דולר. הצעד מנוגד לעמדת הדרג המקצועי באוצר ומתנגדים אליו גם ארגוני היבואנים והסוחרים. (יובל שדה)
-
ומתנגדים אליו גם ארגוני היבואנים והסוחרים.
אם הם מתנגדים - סימן שזה באמת טוב לצרכנים!
@א.מ. כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
בגדול נכון
אבל הם יכולים לטעון (ויש צדק בדברים) שבסוף זה משפיע גם על הצרכנים כי ברגע שליבואנים זה הפסד גם הצרכנים מפסידים וזה גלגל שבסוף ייפול על הצרכנים -
בגדול נכון
אבל הם יכולים לטעון (ויש צדק בדברים) שבסוף זה משפיע גם על הצרכנים כי ברגע שליבואנים זה הפסד גם הצרכנים מפסידים וזה גלגל שבסוף ייפול על הצרכנים -
@3157686 בסוף מי שרוצה מוצר כאן ועכשיו או מוצר עם אחריות ירכוש בארץ, הם רוצים שנהיה כבולים רק אליהם בלי אפשרות בחירה.
-
בגדול נכון
אבל הם יכולים לטעון (ויש צדק בדברים) שבסוף זה משפיע גם על הצרכנים כי ברגע שליבואנים זה הפסד גם הצרכנים מפסידים וזה גלגל שבסוף ייפול על הצרכנים@3157686 כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
אבל הם יכולים לטעון (ויש צדק בדברים) שבסוף זה משפיע גם על הצרכנים כי ברגע שליבואנים זה הפסד גם הצרכנים מפסידים וזה גלגל שבסוף ייפול על הצרכנים
סמוטריץ' מגיע בגישה של שוק חופשי
בשוק חופשי אם יבואן לא מצליח להתחרות במחיר או בשירות אין סיבה שהמדינה תגן עליו על חשבון הצרכנים (הטענה היא שבסוף כל הכסף שהצרכן חסך מגיע למשק בצורה אחרת ואין בזה הפסד)ממ"נ אם אותם יבואנים התפקיד שלהם הוא "להעביר ארגז" לארץ אין לי שום סיבה להגן עליהם
אם באמת הם נותנים לי משהו שווה כמו שירות זמינות וכו' אז הצרכנים מעצמם לא ייקנו בחו"לעניתי בספויילר כי הדיון פה לא כל כך קשור לפורום טכנולוגי
-
ומתנגדים אליו גם ארגוני היבואנים והסוחרים.
-
@א.מ.
זו לא הנקודה.
יש פה פגיעה אמיתית בתחרות
הנקודה היא שביבוא לא משלמים מע"מ כך שנוצר פער לא פיר של 18% לטובת עלי אקספרס וכו'...
זו סיבת ההתנגדות והיא אמיתית ולגיטימית גם אם היא פוגעת בנו. -
@א.מ.
זו לא הנקודה.
הנקודה היא שביבוא לא משלמים מע"מ כך שנוצר פער לא פיר של 18% לטובת עלי אקספרס וכו'...
זו סיבת ההתנגדות והיא אמיתית ולגיטימית גם אם היא פוגעת בנו.@11234 כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
ופער של 200% לרעת הצרכנים, הפער של המחיר ייבוא הרבה יותר גדול (אל תשכח שהם קונים בסיטונאות)
ושוב פעם אם הוא שווה את זה אנשים ייקנו את זה במחיר ששווה את זהוגם אם ההיבואנים יורידו את הפער לכ- 20% 30% כל הרעיון של סמוטריץ' הוא שאם לאזרחי המדינה יהיה יותר כסף הם יוציאו את זה במקומות אחרים ולפי זה אין למדינה אינטרנס לדאוג להוגנות בשוק (הכוונה שהם מגדירים אחרת מה זה הוגנות כמובן)
-
@א.מ.
זו לא הנקודה.
זו סיבת ההתנגדות והיא אמיתית ולגיטימית גם אם היא פוגעת בנו.@11234 מדובר בשטיפת מוח של אינטרסנטים (סוחרים...)
זה ממש מצחיק שפתאום אנשים מתים לשלם מיסים לממשלה בשביל לעזור לסוחרים המסכנים...
האמת היא שאם סוחר לא יכול לייבא לישראל במחיר זול יותר ממה שאני יכול לייבא אין לו זכות לייבא מוצר ולהרוויח על חשבוני
ואפילו אם נאמר סוחר מייבא באותו מחיר אבל נותן אחריות ושירות ושווה לצרכן לשלם על זה יש לו אפשרות לייבא
אחרת שיתכבדל מצוא נישות ושווקים חדשים
-
משום מה הנושא הזה מרגיש לי כאילו אני בפרוג....
-
@א.מ.
זו לא הנקודה.
זו סיבת ההתנגדות והיא אמיתית ולגיטימית גם אם היא פוגעת בנו. -
@11234 כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
לא, לא. יש פה הרחבת התחרות!
-
@11234 כתב בשיתוף | עדכון חשוב ומשמח לכל המזמינים מאלי אקספרס...:
לא, לא. יש פה הרחבת התחרות!
-
@11234 מדובר בשטיפת מוח של אינטרסנטים (סוחרים...)
זה ממש מצחיק שפתאום אנשים מתים לשלם מיסים לממשלה בשביל לעזור לסוחרים המסכנים...
האמת היא שאם סוחר לא יכול לייבא לישראל במחיר זול יותר ממה שאני יכול לייבא אין לו זכות לייבא מוצר ולהרוויח על חשבוני
ואפילו אם נאמר סוחר מייבא באותו מחיר אבל נותן אחריות ושירות ושווה לצרכן לשלם על זה יש לו אפשרות לייבא
אחרת שיתכבדל מצוא נישות ושווקים חדשים